Рафаел Надал - Тореадорът от Манакор

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Re: Рафаел Надал - Тореадорът от Манакор

Мнениеот MuFc1878 » 27 май 2024 19:29

Край. Край на ерата на Надал на Ролан Гарос.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 27 май 2024 19:34

Хората очакват Надал да говори за край на кариерата му, но според мен ще продължи. Ще се върне, ще опита пак. Друг е въпросът дали е разумно, защото днес се видя, че макар да иска много и в интерес на истината да е близо, тъй като водеше с пробив в два от трите сета, младите вече му държат на нивото и той съвсем малко да отпусне кокала, сетът заминава. Засега и аз няма да пиша някакви прощални мнения, според мен ще опита пак.

Виландер е най-щастлив. Той чака този момент от 2010.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Esi
Контакти:

Мнениеот Esi » 27 май 2024 20:04

Игра добре, но това не беше достатъчно за победа. Не можа да достигне нивото си за срещу нахъсения на макс фаворит за титлата. Направи фантастични неща, но и грешки, които не му позволиха да задържа пробивите си. Това беше най- големия му тест досега. Не може да се бори срещу времето и тялото си и не трябва. Въпреки че е отказал церемония по изпращане, мисля че това ще е последното му участие на Гароса. Време е да приключва, още повече, че той не напуска бизнеса.
Не знам дали Макси е щастлив, но хейтърите му със сигурност. Някаква ливада с такава наслада се изцепи, че "изхвърлили" Надал от Гароса. Не мога обаче да забравя думите на Бекер за това, че времето помага на другите да побеждават големите шампиони. Абсолютно точно!
Последна промяна от Esi на 27 май 2024 20:10, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 27 май 2024 20:07

И аз съм по-скоро за край, защото макар да е близо, а според мен, когато си бил на това ниво толкова дълго винаги ще вземеш някой гейм, не виждам как може да издържи цял турнир на най-добрите, а в крайна сметка само това има значение. Едва ли би го топлило примерно да бие Зверев и после да се сгромоляса 3 кръг заради годините си. Та, от тази гледна точка смятам, че човек трябва да знае кога да спре. Той и Федерер стигна до тайбрек с Хуркач на Уимбълдън, но те не играят за това, а за титла. А за титла трябват 7 мача във формат 3/5, което си е почти невъзможно. Сега да видим дали ще загрее за Уимбълдън или директно ще се пусне там и после ОИ. Не вярвам да играе на хард, та това ще е 2024.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Esi
Контакти:

Мнениеот Esi » 27 май 2024 20:16

Ще го видим и на Уимбълдън. Той вече ни подготви, че се сбогува с турнирите от коита има добри спомени. Имаше доста тенисисти като зрители в мача му със Зверев и предполагам, че ще го изпратят официално на Лейвъра. Сори, уважавам мнението ти, но те няма как да нямат точна преценка за нивото си след толкова години в тура. Не мисля, че си правят илюзии за титла.
Изображение

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 27 май 2024 20:22

За мен Надал за миг не е мислил да се връща само за сбогуване. Не е това неговия характер. Той бе тук, за да печели мачове. Не се получи и е разбираемо предвид формата и възрастта му. За нас е по-лесно да го приемем, но той съм сигурен, че е максимално разочарован. Когато си такъв шампион, вярвай ми, не губиш чувството си за конкурентност дори до самия край. Трябва да загуби още 1-2 пъти по този начин, за да разбере, че няма връщане. В момента съм сигурен, че още смята, че има шансове.

Потребителски аватар
Esi
Контакти:

Мнениеот Esi » 27 май 2024 20:54

Аз не мисля така. Всеки професионалист е наясно със себе си и с това, че времето е най- големия му враг, че нищо не е вечно и пътят до края е къс. Не виждам какъв мотив може да има да продължи да се състезава. Постигнал е всичко, признат е и е обичан от фенове и публика. Няма какво повече да доказва и няма какви цели да преследва. Искаше да се възстанови и, както каза в едно интервю, да приключи кариерата си с екип, а не с костюм. Направи го и хората му се възхищават затова. Иска ми се да остане реалист и да приключи този сезон. Другото няма смисъл.
Изображение

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 27 май 2024 20:55

Не е сигурен, че ще играе на Уимбълдън, защото целта са му Игрите. Разлика в настилките. Явно ще продължи да тренира на сгурията още два месеца.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 27 май 2024 21:00

Трябва да играе на Уимбълдън, не може игрите да са с приоритет, когато вече ги е печелил.

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 27 май 2024 21:04

Ами затова говори. Иска да печели пак Игрите. Само не го знам дали ще играе и на сингъл там. Има два златни и се чудя за чий така се бута.
Много явно така ще правят и Уимбълдън идва удобен за не чак толкова фокусирана конкуренция.

Върни се в “Тенис”