Рафаел Надал - Тореадорът от Манакор
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Рафаел Надал - Тореадорът от Манакор
Следя кариерата на Рафа от 2005г. и знам какво правеше по това време на годината и особено на клей. Буквално разглобяваше всеки съперник. Да, вече не е на 20, за да го прави непрекъснато. Някак си вече е съвсем различно. Не го отписвам напълно!
Определено вече не е същото, но пък съвсем спокойно може да спечели поне още 2 турнира от Големия шлем. Искаше ми се да изравни Федерер, но ще е доста трудно. Гарантирам ти, че няма така изведнъж да загуби себе си и да бъде мачкан на всеки турнир, различен от Клей. След 2 години може би ще стане, но не и сега.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]
Джоката също не е в кой знае каква силна форма. Дядо Фед пък не се дава лесно на тия години. Мъри е въздух под налягане. Някой различен от топ 4 може да избухне 
п.п. Нишикори в момента е на 4-то място.
п.п. Нишикори в момента е на 4-то място.
Доста е рано за РГ има турнири преди него , но ето какво е казал Агаси:
Май това ще е голямата интрига на сезона. Не, че от 2013г не е !
Нямам големи очаквания за ИУ. Рафа в едно интервю казва, че тенисист от топ 10 задължително трябва да стига поне четвъртфиналите на големите турнири.
"Рафа е като връх Еверест на Ролан Гарос и да го победиш е като да изкачиш Еверест без шерпи и кислород". Това заяви Агаси пред Ройтерс тази седмица в Лондон. "Джокович няколко пъти достигна почти до върха на тази планина и без съмнение в момента играе на ниво, което е над всички останали (е, с малки изключения като загубата му вчера от Федерер. Но изключението потвърждава правилото, ако използвам това клише). Джокович вярва, че може да спечели. Той може и го заслужава, но няма да успее ако Рафа се чувства добре и покаже онова, на което е способен отново. Вълнувам се, както и всички, дали Рафа ще бъде уязвим този път. Сега това изглежда така, но така е изглеждало и преди
Май това ще е голямата интрига на сезона. Не, че от 2013г не е !
Нямам големи очаквания за ИУ. Рафа в едно интервю казва, че тенисист от топ 10 задължително трябва да стига поне четвъртфиналите на големите турнири.
Последна промяна от Esi на 02 мар 2015 19:00, променено общо 1 път.
Тази година май Ноле ще е най-близо до така жадувания трофей от Париж. Да видим Краля на клея какво ще каже по въпроса.
Доста мижав турнир се оказа ATP 250 Argentina Open. Финалът бе ужасяващ по отношение на атмоферните условия , а съперника на испанеца не му оказа никаква съпротива. Доста по напечен бе полуфинала с участието на Берлок , който затрудни максимално Надал и само единични неточни изпъления на аржентинеца , едва не доведоха до изненада. Рафа , не изглежда вече така свеж както преди 2-3 години. На Ролан Гарос , едва ли ще удържи титлата. Един мач с дядя Федя , сигурно ще му донесе доста неприятности .
Esi написа:От 2013 мисля така, а Рафа все ме поправя!
Още ме е яд за единствената загуба на Рафа на Ролан Гарос
Онзи мач със Сьодерлинг! Загуби, защото имаше проблем със стъпалото от Рим доколкото си спомням. Франсетата така се развикаха, че спряха мача на съседния корт. Да, тогава Фед успя да спечели РГ и да направи кариерен шлем.
Но на следващата година Рафа си върна на Сьодерлинг. Някои хейтъри чакаха, но не дочакаха!
Но на следващата година Рафа си върна на Сьодерлинг. Някои хейтъри чакаха, но не дочакаха!
Последна промяна от Esi на 02 мар 2015 19:26, променено общо 1 път.
- Ботевъ Пловдивски
- Контакти:
sirius123 написа:На Ролан Гарос , едва ли ще удържи титлата. Един мач с дядя Федя , сигурно ще му донесе доста неприятности .
Фед страда от "комплекса Надал", който го кара да играе нетипично слабо срещу него. Виждало се е не един и два пъти. Що се отнася до Рафа, той бавно възвръща форма, или по-точно казано, и както самия той казва: "Увереност". Мисля, че това е точната дума. На Рафа все още му липсва увереност в играта и при изпълнението на някои от коронните му удари, но ако натрупа победи срещу играчи от Топ 15 и спечели един или два "Мастърса" на червено, отново ще е основният фаворит на РГ.