Тенис - Всекидневна тема
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тенис - Всекидневна тема
В случая важната дума за Джокович е “обсебване”. Има голяма разлика в това да си обсебен и в това да имаш желание да се напънеш още веднъж. Иначе как щеше да свърши кариерата на Федерер? С контузия!
“Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.”
https://youtu.be/6kARhdu_yqk
https://youtu.be/6kARhdu_yqk
-
На линияReBorn1982
MuFc1878 написа:За мен тези статистика е само за избиване на комплекси на фенове, специалисти и журналя и качване на рейтинги. И тримата се адски добри на всички настилки.
Федерер въобще не е толкова добър на клей. Неслучайно никога не победи Надал на Ролан Гарос. Джокович, например, 2 пъти би Рафаел на Шатрие. И Джокович има 2 титли на РГ срещу 1 на Федерер.
-
На линияReBorn1982
Groucho написа:ReBorn1982 написа:Федерер доминираше на тревата в кратък времеви период, след което рядко печелеше. Няма как да бъде обявяван за крал на настилката, еле па на "всички времена".
Нещата са ясни: Надал е кралят на клея, Джокович пък е най-комплексният (когато говорим усреднено за трите настилки) ......
Федерер си е крал на тревата, след като е с най-много Уимбълдъни.
Да, с "цяла" 1 повече от Джокович. Голям крал .... да не говорим,че догодина и без нея може да остане.
Да не споменавам и какви загуби от бауши има на трева - сещам се за Стаховски, например .....
Федерер и за мен е по-добър от двамата на трева. Обстоятелства като конкуренция и факта, че се срещнаха по-скоро в пика на Джокович, отколкото на Федерер за 1-3 х2х на Уимбълдън правят така, че разликата да е малка. В същото време обаче няма пък никакво съмнение, че Новак е по-добър хард и клей кортър от Фед. Всъщност Рожи нямаше да има дори половината от мейджърите си на хард, ако не ги бе спечелил в отсъствието на Новак, с изключение на USO 07, когато сърбинът бе на 8. :D Но то така може да разтягаме много. Кой знае, ако Надал имаше брат близнак дали щеше да е пак с 14 РГ.. :D
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]
ReBorn1982 написа:Да, с "цяла" 1 повече от Джокович. Голям крал .... да не говорим,че догодина и без нея може да остане.
Да не споменавам и какви загуби от бауши има на трева - сещам се за Стаховски, например .....
Няма значение. Гледат се титлите. При равни титли се минава към изгубените финали.
Така обикновено се прави класиране в спортовете, като се сравнява нещо. При още един Уимбълдън за Джокович може да се спори, че има три победи над Федерер, които уравновесяват по-малкото финали на сърбина, но засега Федерер е с най-много титли, така че той е No 1 на трева.
-
На линияReBorn1982
Аз не пиша, че няма най-много титли (засега). Пиша, че не е нито "крал на тревата", нито "най-велик", нито "доминатор". Такива определения можем да дадем само за Надал и клея.
Най-великият момент в историята на тениса https://www.youtube.com/shorts/ci8XPOFgB78
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
Някаква класация само за Уимбълдън и Ролан Гаро има ли?
pill написа:Федерер винаги е бил най-голям майстор на бързите кортове. Тя тревата в Уимбълдън вече е като калта в Париж. Затова Надал и на един крак няма проблеми да стигне финалните 4. Иначе, не ме интересуват никакви напомпани статистики от ГШ и АТП. Такива обсебени от статистиките като Джокович никога няма да са най-велики в спорта си. Федерер не играеше за статистиките и стилът му ще остане в историята. Лекотата, с която играеше, това го прави дъ ГОАТ. Стилът му промени играта - достигна съвършеният тенис. А и да не забравяме, че той на практика играеше без треньор. Особено в пикът си.
Факт. Маестрото ме запали по тениса с невероятния си финес. Всъщност, според мен запали цяло едно поколение по онова време. Изпитвах нечовешка наслада като го гледах, феноменален.
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошлоИначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.
Абе то и Jimmy Connors , Borg , McEnroe , Becker , Sampras не отстъпват , но швейцарецът , ще бъде вечно трети в голямата класация. Вечно !