redhooligan написа:шивача написа:Не мога да издържа да го гледам Гришо. Нямам нерви. А мръсния грък беше готов да го поеме при 6:5 в тайбрека
Продължавам да си мисля, че при Гришо, всичко е на психическа основа! Има качества за топ 10 и го е показвал не един или два пъти, но има много лабилна психика. Все си мисля, че е изкарал достатъчно пари, за да може да си наеме някой психотерапевт и да започне да си избистря главата.
"Преди, когато Рафаел беше млад, имахме тенис ракети, малко топки, спаринг - понякога добри, понякога не толкова - и нямахме много други неща. Сега, за да играем тенис, се нуждаем от видео анализ, имаме нужда от биомеханичен анализ, от статистически проучвания, от диетолог и когато загубим някои мач, какво се случва? Имаме нужда от психолог. Какво става, какво става? Просто е - не са достатъчно добри. Нищо друго", продължи той.
"Преди много едно момиче ме попита защо правя тази грешка. Казах ѝ че се случва, защото не съм достатъчно добър. Но днес, не. Днес, когато изгубим някой мач, отивам на психолог и психологът казва: О, трябва да си представиш това и онова, и само тези неща". Невероятно. Тенисът е прост. Когато направя грешка, отивам и тренирам повече - това е всичко", анализира дългогодишният треньор на Рафаел Надал.
"Хората днес започват да играят тенис на петгодишна възраст, подобряват се, стават на 23 и не са достатъчно добри. Когато ние навлязохме в тура, най-добрите играчи бяха: Анди Родик на 20 години, Федерер на 21, Хюит на 21, Кория на 21, Налбандиян на 21. След това Фереро на 23, Сафин на 24. А днес най-добрите играчи са Федерер на 38, Рафаел на 33, Джокович на 32 и Мъри. Какво се случи? Имаме много неща и играчите се подобряват по-късно. Нещо не е наред. И според мен това, че не мислят за най-важното. Това е истината. Мисля, че днес хората смятат, че второстепенни неща имат твърде голямо значение и не отдават необходимото внимание на най-важното. Придават значение на модата и други неща и смятаме, че всичко върви добре, но забравяме най-важното", завърши той.