Тенис - Всекидневна тема

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Тенис - Всекидневна тема

Мнениеот pomiqrat » 07 ное 2021 21:05

Джокович счупи и рекорда на Сампрас
redhooligan написа:
шивача написа:Не мога да издържа да го гледам Гришо. Нямам нерви. А мръсния грък беше готов да го поеме при 6:5 в тайбрека :twisted:

Продължавам да си мисля, че при Гришо, всичко е на психическа основа! Има качества за топ 10 и го е показвал не един или два пъти, но има много лабилна психика. Все си мисля, че е изкарал достатъчно пари, за да може да си наеме някой психотерапевт и да започне да си избистря главата.

"Преди, когато Рафаел беше млад, имахме тенис ракети, малко топки, спаринг - понякога добри, понякога не толкова - и нямахме много други неща. Сега, за да играем тенис, се нуждаем от видео анализ, имаме нужда от биомеханичен анализ, от статистически проучвания, от диетолог и когато загубим някои мач, какво се случва? Имаме нужда от психолог. Какво става, какво става? Просто е - не са достатъчно добри. Нищо друго", продължи той.

"Преди много едно момиче ме попита защо правя тази грешка. Казах ѝ че се случва, защото не съм достатъчно добър. Но днес, не. Днес, когато изгубим някой мач, отивам на психолог и психологът казва: О, трябва да си представиш това и онова, и само тези неща". Невероятно. Тенисът е прост. Когато направя грешка, отивам и тренирам повече - това е всичко", анализира дългогодишният треньор на Рафаел Надал.

"Хората днес започват да играят тенис на петгодишна възраст, подобряват се, стават на 23 и не са достатъчно добри. Когато ние навлязохме в тура, най-добрите играчи бяха: Анди Родик на 20 години, Федерер на 21, Хюит на 21, Кория на 21, Налбандиян на 21. След това Фереро на 23, Сафин на 24. А днес най-добрите играчи са Федерер на 38, Рафаел на 33, Джокович на 32 и Мъри. Какво се случи? Имаме много неща и играчите се подобряват по-късно. Нещо не е наред. И според мен това, че не мислят за най-важното. Това е истината. Мисля, че днес хората смятат, че второстепенни неща имат твърде голямо значение и не отдават необходимото внимание на най-важното. Придават значение на модата и други неща и смятаме, че всичко върви добре, но забравяме най-важното", завърши той.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 07 ное 2021 23:50

redhooligan написа:
шивача написа:Не мога да издържа да го гледам Гришо. Нямам нерви. А мръсния грък беше готов да го поеме при 6:5 в тайбрека :twisted:

Продължавам да си мисля, че при Гришо, всичко е на психическа основа! Има качества за топ 10 и го е показвал не един или два пъти, но има много лабилна психика. Все си мисля, че е изкарал достатъчно пари, за да може да си наеме някой психотерапевт и да започне да си избистря главата.

Със сигурност има слаба психика. Дали психолог може да му помогне, по-скоро не вярвам.
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 08 ное 2021 08:55

rhaegar написа:
Victorian Government has confirmed that unvaccinated players will not be allowed to play in the 2022 Australian Open, as they will not be applying to the Federal Government for entry exemptions for these players.

Джоката дали ще се бодне :lol: :lol: :lol: Дееба и тъпака ... Реалността е тая - колкото и милиони да изкараш, си оставаш тъмен балкански субект :|
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
sirius123

Мнениеот sirius123 » 08 ное 2021 08:56

Нашенецът , си е извоювал добро име всред тенис средите. Има успехи в миналото , но до тук. Не му трябва психолог , просто Господ го е създал такъв . Стилът на игра , който е изградил , го води до това , което виждаме в моменти , когато все нещо не му достига за един бленуван ГШ.

Потребителски аватар
redhooligan
Контакти:

Мнениеот redhooligan » 08 ное 2021 22:54

boabbb написа:
rhaegar написа:
Victorian Government has confirmed that unvaccinated players will not be allowed to play in the 2022 Australian Open, as they will not be applying to the Federal Government for entry exemptions for these players.

Джоката дали ще се бодне :lol: :lol: :lol: Дееба и тъпака ... Реалността е тая - колкото и милиони да изкараш, си оставаш тъмен балкански субект :|

Не вярвам да се бодне. Нали миналата година каза, че няма да си бие ваксина. Ако повечето звезди откажат, мисля че ще се направи някакво изключение със тестове.
ОЩЕ ОТ ДЕТЕ ЗАПАЛИ МОЕТО СЪРЦЕ, ВИНАГИ ЩЕ БЪДА ВЕРЕН, АЗ ОБИЧАМ ЦСКА!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 09 ное 2021 00:09

Просто няма да е Австралия опън, а ще е Австралийски клозет.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 09 ное 2021 12:57

Джокович превъртя спорта. :lol: :lol: Изумява ме как продължава да пази същия глад за успехи. Истински пример, така че респект. Освен това не дава заявка за някакъв съществен спад, дори обратното. По-добър е и предимно от него зависи колко време ще запази това ниво. Всички значими рекорди вече са негови, сега остава единствено да наложи бариерата за следващите поколения.

Все още смятам, че Надал и Федерер ще оставят след себе си по-голям отпечатък върху развитието на тениса в световен мащаб и те са най-великите и значими лица, но на въпроса кой е най-добър към този момент предимство има Джокович.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
sirius123

Мнениеот sirius123 » 10 ное 2021 08:46

sapio0o написа:
Все още смятам, че Надал и Федерер ще оставят след себе си по-голям отпечатък върху развитието на тениса в световен мащаб и те са най-великите и значими лица

Преди тях в годините са Сампрас и Агаси.

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 10 ное 2021 21:26

Въпреки, че Медведев напердаши Ноле в Ню Йорк, аз ще му пожелая именно на него титла в Австралия, предивд очертаващото се неучастие на Джоко. Доста по- симпатичен ми е от другите "некст джени".
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 10 ное 2021 22:23

nghcvth написа:Въпреки, че Медведев напердаши Ноле в Ню Йорк, аз ще му пожелая именно на него титла в Австралия, предивд очертаващото се неучастие на Джоко. Доста по- симпатичен ми е от другите "некст джени".

Джокович пренаписва историята на тениса в момента, не мисля, че ще пропусне точно АО. :lol:
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Върни се в “Тенис”