Тенис - Всекидневна тема

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Re: Тенис - Всекидневна тема

Мнениеот HoUs4oOL » 20 юни 2021 21:23

Groucho написа:Младите с нищо не са показали, че могат да направят нещо голямо на трева. Ма ша са моля, след като си казал :lol:

Е, Медведев е меко казано стабилен на хард, има сервис, по принцип няма причина да не направи силен турнир на трева тази година, вече има и самочувствие, същото се отнася и за Рубльов според мен, стигна финал в Хале, където тревата е дооооста по-бърза от тази в Лондон, а мисля, че на по-бавен корт ще изглежда дори по-добре. Отделно Циципас, Зверев, някой измежду тези четиримата вероятно ще е на финал тази година, ще има пробив със сигурност. Беретини също изглежда добре, отделно вече на трева всеки сървбот е потенциален екзекутор, това сме го гледали през годините неведнъж...
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 20 юни 2021 21:40

HoUs4oOL написа:Е, Медведев е меко казано стабилен на хард, има сервис, по принцип няма причина да не се направи силен турнир на трева тази година, вече има и самочувствие, същото се отнася и за Рубльов според мен, стигна финал в Хале, където тревата е дооооста по-бърза от тази в Лондон, а мисля, че на по-бавен корт ще изглежда дори по-добре. Отделно Циципас, Зверев, някой измежду тези четиримата вероятно ще е на финал тази година, ще има пробив със сигурност. Беретини също изглежда добре, отделно вече на трева всеки сървбот е потенциален екзекутор, това сме го гледали през годините неведнъж...

Въпросът не е, че са толкова слаби на трева, а че трябва да са конкуренция на тенисист, който е напът да остане като най-силен в досегашната история на спорта. Т.е. толкова високо ниво трябва да парират.
Родик и Хюит също не бяха лоши тенисисти, ама бяха една класа под Федерер. Няма как за началните години на Федерер да се напише, че са били със слаба конкуренция, а за предстоящия Уимбълдън да се твърди, че Джокович ще има кой знае каква конкуренция за титлата в лицето на Медведев, Беретини, Цици, Зверев и Рубльов :lol:

Тия пичове не участват за пръв път на "Уимбълдън" и нямат нищо значимо досега, максимум четвърти кръг.
Естествено, че има голям шанс някой от тях да пробие тази година: няма го Надал, Мъри и Федерер не се знае дали ще издържат две седмици... Трябва само да разминат половината на Джоко на жребия и някой от тях нищо чудно да отиде на финал, да.
Но дори Димитров изглежда по-силен на трева от тях, ако е във форма. Има по-добри волета и е стигал по-напред от тях на Уимбълдън. Така че, айде да не си кривим приказката, Джокович е огромен фаворит за титлата на предстоящия турнир и ако не спечели, изненадата ще е толкова голяма, колкото пропуснат РГ от Надал.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 20 юни 2021 23:25

Аз нямам за цел да сравнявам конкуренцията на ранния Федерер с тази на късния Джокович, по-скоро годините им са фактор, а не играчите срещу тях. Вече писах в темата на Ноле, че времето изтича и че всеки турнир може да е лебедовата песен. Абсолютен факт е, че Новак влиза като фаворит в турнира, в никакъв случай не мисля, че е толкова тежък, колкото Надал на Шатрие, но това е друга тема.

Ноле вече не е на такава възраст, че да влиза като недосегаем в турнирите, видя се и срещу Циципас, и срещу Тийм преди година, че мачовете се решават буквално от 2-3 точки. Идеята ми е, че вече и Новак, и next gen-а са на такива години, че едните могат да дръпнат рязко нагоре, а Новак да дръпне рязко надолу, буквално за един турнир, а предвид обстоятелствата, оттук нататък това може да се случи по всяко едно време. Щом Надал започна да пада толкова често на клей, значи, че края е много близо.

А относно Анди и Федерер, за тях края вече е тук, за Мъри ме е яд, за Федерер ми е все тая като цяло, но мисля, че ако спечелят някаква титла или пък Уимбълдън ще е сензация от типа на Лестър и ВЛ...
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

RMCF
Контакти:

Мнениеот RMCF » 29 юни 2021 21:35

Циципас щеше да бъде конкуренция на Джоко на Уимбълдън. :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 29 юни 2021 23:01

И при жените се освободихме от едно присъствие за повече нормалност.

Потребителски аватар
sirius123

Мнениеот sirius123 » 30 юни 2021 13:03

NOMER14 написа:И при жените се освободихме от едно присъствие

По този случай , Йон Циряк , вероятно е дал банкет.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 02 юли 2021 20:23

Кудла с доста добър мач. Публиката вбеси Джоко. Сега да видим Мъри дали наистина има енергия в резервоара.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 05 юли 2021 17:07

Много нагло тикат Федерер все да играе последен мач, за да не го пече слънцето. Големи нагляри. Все едно герб управляват уимбълдън.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

pill
Контакти:

Мнениеот pill » 06 юли 2021 17:36

Твърдо за Роджър тая година. Заслужава една последна от шлема, а и сръбския чалгар е досаден.
“Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.”

https://youtu.be/6kARhdu_yqk

Buck32
Контакти:

Мнениеот Buck32 » 06 юли 2021 23:49

Предполагам, че при всичката враждебност, която среща на доста кортове (включително тук, на Уимбълдън), "сръбският чалгар" някакси ще успее да се пребори и с твоята негативна енергия :lol:
Давай Ноле!

Върни се в “Тенис”