Рафаел Надал - Тореадорът от Манакор

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Re: Рафаел Надал - Фен тема

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 21 фев 2015 10:46

[center]Изображение[/center]
29-годишният Куевас, шампионът от Сао Пауло, създаваше много проблеми на Рафа до 5:5 във втория сет, когато нещата окончателно се обърнаха и "Матадорът" взе 8 гейма поред. В първия и втория сет Куевас имаше предимство в уинърите, а в първия Рафа в непредизвиканите грешки. С напредването на мача обаче испанецът се успокои и в 3-ия сет изнасяше лекция в познатия си стил - сервиси, форхенди, бекхенди всичко беше магия. Изненадващо за мнозина, но именно бекхендът на Рафа изнесе тежестта на тази победа.

Ако двамата бяха останали на корта още 7 минутки, щяха да счупят рекорда за най-късно завършил мач в тура, който в момента се държи от двубоя на Бенямин Бекер и Иржи Новак на 2006 Japan Open.

"Беше сложен мач. Знаех, че ще играя срещу играч, който е спечелил в Сао Пауло, който играе добре, който има увереност, и точно това се случи. Имах затруднения в началото, но във втория сет започнах да се чувствам по-добре. Усещах, че имам по-добър контрол върху мача, въпреки че не успях да го пробия до 6:5. Щастлив съм, защото това беше важна победа за мен, за да стигна до полуфинал. Това е страхотен резултат, дава ми точки, увереност и възможността да играя утре. Надявам се, че ще съм се възстановил", заяви Рафа в ранните часове тази сутрин.

С успехът, най-добрият на клей сред активните тенисисти, подобри актива си на тази настилка до 321-24.

[center]Изображение[/center]
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Esi
Контакти:

Мнениеот Esi » 21 фев 2015 11:11

На полуфинал Рафа ще играе с Фонини. Другият полуфинал е Давид Ферер/ Андреас Хайдер-Мауер
Изображение

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 22 фев 2015 08:55

Надал загуби от Фонини с 6:1, 2:6, 5:7. Успях да гледам само първият сет и въпреки това "6:1", Рафа игра слабо и само многото грешки на италианеца доведоха до подобен резултат. Само в първите си два сервиз гейма, Надал направи три двойни грешки и почти не съумяваше да вкара първи сервиз. Рафа игра плахо и изчакваше грешки на Фабио. И все пак има достатъчно време до Ролан Гарос.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 22 фев 2015 08:56

Много лоша загуба, това не е Рафа, който прегазваше всичко живо на червените кортове :( Някак си не съм сигурен, че ще спечели Десетата!

Потребителски аватар
Esi
Контакти:

Мнениеот Esi » 22 фев 2015 10:43

MuFc1878 написа: Някак си не съм сигурен, че ще спечели Десетата!

Честно казано и аз въпреки,че и 2013 започна зле на червено на един от турнирите в Южна Америка.
И да не спечели повече РГ и деветте титли от там са си страхотия!
Изображение

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 22 фев 2015 10:45

Esi написа: И да не спечели повече РГ и деветте титли от там са си страхотия!

Това е така, спор няма :) Анализаторите се оказаха прави! Рафа плати много скъп данък за онази игра през 2005-2008! Въобще не се пестеше и сега всичко се връща. С напредването на годините вече няма да може да снове из кортовете и да показва защитната си игра, която му донесе тонове купи и рекорди.

Може би трябваше да пропусне участие в Мелбърн!

Потребителски аватар
Esi
Контакти:

Мнениеот Esi » 22 фев 2015 10:54

MuFc1878 написа:Може би трябваше да пропусне участие в Мелбърн!

Да, трябваше
Стилът му на игра, страхотните неща които направи на най-тежката настилка + кариерния шлем + останалите титли на хард и трева, контузиите....
Феновете знаят какъв характер има и някои от тях споделят,че е възможно да мисли и за отказване :(
Дано да не мисли!!
Последна промяна от Esi на 22 фев 2015 10:57, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 22 фев 2015 10:57

Няма да направи завръщане като през 2013 това е ясно. Трябва с треньорския щаб да помислят вече да се състезава само на червено. Колкото може да атакува Ролан Гарос и после да остави ракетата. Знаем, че няма стила на Роджър и Ноле, който да му позволи да играе силно дори на 35.

Името му ще остане завинаги сред най-великите играчи в този спорт :) Рафа проби, където е най-трудно и не съжалявам, че няма повече победи на АО, Уимби и US Open! Бих заменил тези титли за още успехи от Париж.

Потребителски аватар
Esi
Контакти:

Мнениеот Esi » 22 фев 2015 11:15

Според мен при Рафа няма да има голямо спортно дълголетие защото през 2005 и на 19г вече беше на върха като №2 със спечелени 11 титли, от които 4 на турнири от сериите Мастърс и първия РГ. Джоко едва през 2006 г.е печелил първите си турнири от по- висока категория – в Амерсфоорт и Мец. За Фед не знам
Може би по-късното достигане до върха ще се окаже добро за дълга кариера в тениса.
Изображение

Върни се в “Тенис”