Тенис - Всекидневна тема
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тенис - Всекидневна тема
Аз съм твърдо за Бианка. Да я депресира и пенсионира.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

В последните ѝ 3 финала от ГШ черната бива размазана. Силно се надявам, че женския тенис в лицето на Андрееску ще спечели отново!
Много добър турнир за Димитров, въпреки разочароващата загуба на полуфинала. Медведев връщаше като стена вчера, абсолютен робот. Силен играч е руснакът, без съмнение. Стилът му може да е печеливш, но е доста скучен. Ако подобна игра е бъдещето... рейтингите на тениса ще паднат доста. Публиката по трибуните през повечето време беше притихнала безразлично и се събуждаше само от някое атрактивно изпълнение на българина.
Горе-долу мачът между Димитров и Медведев приличаше на среща на хард между младия Надал и Федерер. Григор играеше разнообразно и атакуващо, но накрая топката пак се озоваваше в неговото поле, трябваше да измисли още един екстремен удар, за да спечели точката и логично правеше повече грешки. Не съм много убеден, че нашият щеше да стигне до победата, дори ако беше взел първия сет.
Финалът е бейби Надал срещу Надал. Лошата новина за Медведев е, че за да се победи Надал, трябва да се играе агресивно и атакуващо през цялото време. Така че, ако руският бейби Надал седи на три метра от основната линия и бъде пасивен, испанецът лесно ще го помете. За мен ще е изненада, ако Рафата не спечели с 3-0 и загуби повече от 10 гейма общо срещу Медведев.
Горе-долу мачът между Димитров и Медведев приличаше на среща на хард между младия Надал и Федерер. Григор играеше разнообразно и атакуващо, но накрая топката пак се озоваваше в неговото поле, трябваше да измисли още един екстремен удар, за да спечели точката и логично правеше повече грешки. Не съм много убеден, че нашият щеше да стигне до победата, дори ако беше взел първия сет.
Финалът е бейби Надал срещу Надал. Лошата новина за Медведев е, че за да се победи Надал, трябва да се играе агресивно и атакуващо през цялото време. Така че, ако руският бейби Надал седи на три метра от основната линия и бъде пасивен, испанецът лесно ще го помете. За мен ще е изненада, ако Рафата не спечели с 3-0 и загуби повече от 10 гейма общо срещу Медведев.
По-вероятно е Ливъпрул да вземат титлата в близките десетилетия отколкото Медведев да бие Рафа на финал на ЮС Оупън

ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошлоИначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.
Според Надал Медведев е тенисиста с най- добрата форма в тура в момента, а и според статистиката има най- много спечелени мачове през сезона, така че испанецът смята, че трябва да е на макс. Надявам се на хубав финален мач, защото не мисля, че руснакът ще върже кънките този път както направи в Монреал.
Esi написа::lol: Не знам руският и така наречен "бейби Надал" със "скучната игра" как би се справил срещу дедо Боже, но истинският и млад Надал още през 2006 има титла от Дубай срещу Федерер, така че и на хард го е бивало явно.
И ко от туй, че истинският и млад Надал още през 2006 има титла от Дубай срещу Федерер? Не е някаква извънредна информация тази титла от 2006-а година на хард, доста хора знаят за нея
А на руския бейби Надал играта си е бая скучна, въпреки че явно и него го бива доста на хард, след като прави четири поредни финала. На теб може би ти харесва връщането до откат, де, гледам си сложил кавички
Groucho написа:.....
Кавичките са заради цитата. Някои хора може би харесват тичане към мрежата без да е подсигурено и разминаване от противника, други не. Това е спорт и то умен и се играе за победа, не е балет, така че ако не връщаш топката където трябва, няма да си в играта.
Esi написа:Надал е побеждавал повече пъти Федерер и Джокович на хард и трева отколкото те него на клей, но не ми се влиза в дебати по въпроса. Най- комплексен играч ли е Надал- категорично да!
Първо не съм федерeрист, независимо дали вярваш или не, за Дел Потро и Григор съм от настоящите играчи. Няма как Надал да е най-комплексният в сравнение с другите двама, при положение, че те са по-добри от него на две от трите настилки - хард и трева. И Джокович, и Федерер имат в пъти повече титли (ГШ) на хард и трева в сравнение с Надал. Джокович е 19 на 7 срещу Надал на хард, Надал е 17 на 7 на клей срещу Джокович. Ако има най-комплексен играч между тримата, това е Джокович: има по-добър сервис от Надал, по-добър ретур от Надал и по-добър бекхенд от Надал. Надал има по-добър форхенд, в защита са равни, Новак е по-силен психически, когато ножът опре до кокала.
Надал разви играта си много през годините, но в началото си беше чист връщач на хард. Три метра зад основната линия на ретур, три метра зад основната линия в разиграванията, връщайки всичко, докато не дойде неизбежната грешка на опонента, който се мъчи да направи уинър, най-често този опонент беше Федерер. Медведев игра по същия начин срещу Димитров, три метра на ретур, три метра зад основната линия в разиграванията, връщайки всички, докато не дойде грешката на атакуващия играч.
Не знам защо си мислиш, че атрактивно за мен означава само сервис-мрежа
Groucho написа:Надал разви играта си много през годините, но в началото си беше чист връщач на хард.
Надал едва е навършил 19 години когато вече е до върха като най- младия # 2. На тази възраст е напълно нормално да развива все още играта си.
С цялото ми уважение, но като фен на ХМДП няма начин да не познаваш добре тениса, който се играе предимно от основната линия и се връща всичко което може да се върне с мощен форхенд. Под комплексен играч се има предвид и този, който е силен и на трите настилки. Погледни колко пъти Надал е финалист и шампион на мейджъри на хард и трева и колкото пъти другите двамата на клей, въпреки че всеки от тримата големи има своя любима територия. За психиката на Джокович съм с резерви. Той е много голям шампион, но вече има И големия късмет да среща по- слаба съпротива от преките си конкуренти по съвсем обективни причини.
Това е така. И Надал не се мъчи, а направо прави уинъри и от двете положения.Groucho написа: За мен да играеш атрактивно означава да се мъчиш да направиш уинър, независимо дали си до мрежата или удряш от дъното на корта. И тъй като смятам, че от доста години Надал играе атрактивно и атакуващо на хард, .....
Супер Бианка. Айдеееее.
Излишно се озори, трябваше по-убедително да я бие.
Излишно се озори, трябваше по-убедително да я бие.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага