Рафаел Надал - Тореадорът от Манакор

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Re: Рафаел Надал - Тореадорът от Манакор

Мнениеот kingofpop » 09 юни 2019 19:17

sapio0o написа:
kingofpop написа:Честита купа на Рафа :mrgreen:

имам усещането, че това е последният му шлем, дано не съм прав

Брат, през годините все е имало тролове по форумите, ама ти избиваш всичко живо. :lol: Коментарите ти са вечно иронични, никаква логика и редовно пристрастни. И тук, и в кафето, и за футбол като става въпрос. :twisted: КапитанПуйол кълне много и не го броя за трол, може би само суаресчемп от Ливърпул те гони.

Иначе си пич и със сигурност добър човек, не ме разбирай погрешно. Просто коментарите ти винаги са много смешни за четене. 8-)

откога просто едно мнение е признак за смешен коментар и т.н. :? ще видим дали съм прав, за мен тва беше последната му титла и пак ти казвам, че се надявам да НЕ съм прав защото нямам нищо против Рафа
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 09 юни 2019 19:18

sapio0o написа:Велик! А срещу себе си имаше стена днес. Дори в последните два сета, когато спечели на 1, Тийм имаше своите шансове за пробив и само бруталната игра на Надал му попречи да се закачи отново за мача. Надал с 18-а титла от ГШ преди предстоящия Уимбълдън. Там ще е интересно. Федерер към момента изглежда фаворит, следван от Новак и чак тогава Надал. Дано не скипне Куинс. Ще е важно да запише демо.

Мисля, че си на доста силни наркотици :mrgreen: :mrgreen: Тийм последните 2 сета едвам ходеше, ква стена те гони :shock: :shock:
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 09 юни 2019 19:19

Не бе, аз се базирам на всичките ти коментари. Не пишеш от днес, нали? :) Трол си, но си пич иначе. А за Рафа и последната му титла, реално аз това го слушам от 2006, мисля. Или най-късно от 2007. Възможно е да си прав, а може и да не си. Според мен не просто няма да е последната му, но ще спечели и поне една на твърдо или тревно, отново. Ще се разбере в следващите години. За Надал към момента най-важно е да се запази здрав за дълго. Когато това е налице, финалите му не закъсняват. Въпрос на момент е да уцели Новак, когато не е в god mode, подобно на тазгодишния АО. При такова положение няма какво да се направи точно там. На USO е по-възможно. Съдбата знае как да си връща и на тримата. На Федерер му го върна в Австралия 2017 след всички болезнени загуби, на Надал същата година на USO, а на Ноле на последния Уимбълдън, когато въпреки по-силната съпротива отсреща, пак някак успя да спечели.... под покрив. ;)

Стена и още как. Знам, че ти е гадно, и аз да бях щях да търся оправдания, понеже знам какво е да губи моя човек, но в случая Тийм бе стена през цялото време. В последния сет имаше шансове за пробив в цели два от геймовете на Надал. Едвам е ходил, а? :) Колкото и да искаш да омаловажиш постижението на Надал, 12 титли не се печелят срещу гроги противници. Печелят се, когато си по-добър от всички останали в конкретното състезание. Имай малко уважение към финалиста.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 09 юни 2019 19:25

sapio0o написа:Не бе, аз се базирам на всичките ти коментари. Не пишеш от днес, нали? :) Трол си, но си пич иначе. А за Рафа и последната му титла, реално аз това го слушам от 2006, мисля. Или най-късно от 2007. Възможно е да си прав, а може и да не си. Според мен не просто няма да е последната му, но ще спечели и поне една на твърдо или тревно, отново. Ще се разбере в следващите години. За Надал към момента най-важно е да се запази здрав за дълго. Когато това е налице, финалите му не закъсняват. Въпрос на момент е да уцели Новак, когато не е в god mode, подобно на тазгодишния АО. При такова положение няма какво да се направи точно там. На USO е по-възможно.

Стена и още как. Знам, че ти е гадно, и аз да бях щях да търся оправдания, понеже знам какво е да губи моя човек, но в случая Тийм бе стена през цялото време. В последния сет имаше шансове за пробив в цели два от геймовете на Надал. Едвам е ходил, а? :)

щом мислиш, че Тийм е бил стена :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: днес няма смисъл и да коментираме. Рафа се отпусна накрая за това имаше тези шансове за пробив. И къде съм казал, че Тийм е моя човек :shock: :shock: май наистина си полуадекватен

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 09 юни 2019 19:26

И това го казва човек, който сипе оправдания след всяка титла на Надал и преди всеки негов финал. Гроги, жребии, не знам си какво.. Човекът току що спечели 18-а титла от ГШ, а ти пак имаш наглостта да говориш за противниците му. :) :twisted:

Преди малко нарече лигата на нациите във футбола пародиен турнир. :lol: :lol: Не бил трол после. Кой си ти да казваш кое е пародия, кой е гроги, кои са слаби и нагласени жребии и прочие? Вдигни малко глава и замълчи пред това постижение на Надал. Поне този път.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 09 юни 2019 19:29

sapio0o написа:И това го казва човек, който сипе оправдания след всяка титла на Надал и преди всеки негов финал. Гроги, жребии, не знам си какво.. Човекът току що спечели 18-а титла от ГШ, а ти пак имаш наглостта да говориш за противниците му. :) :twisted:

Преди малко нарече лигата на нациите във футбола пародиен турнир. :lol: :lol: Не бил трол после. Кой си ти да казваш кое е пародия, кой е гроги, кои са слаби и нагласени жребии и прочие? Вдигни малко глава и замълчи пред това постижение на Надал. Поне този път.

няма човек, който да ми е донесъл повече пари от Рафа, така че няма причина да го мразя....сигурно ми е донесъл толкова, колкото изкарваш за 10 години :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: никога не съм го хейтвал, просто казвам истината. Нима е лъжа, че имаше нереален късмет Тийм и Джоко да играя 5 сета и 2 дена ??? лъжа ли е.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 09 юни 2019 19:35

Джокович е губил от Надал 6 пъти тук, а Тийм четири към момента. Общо 10 пъти. Не мисля, че имаше значение какво се случва с опонентите му, когато той играе по този начин. Поне на този турнир.

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 09 юни 2019 20:51

1) Борбата е безмилостно жестока - с 18-тата си титла от ГШ и 20-те на Роджър, Рафа се приближава на дистанция от 2 титли от Федерер за първи път от периода преди 2004 Уимбълдън, когато швейцарецът печели своята трета, а Рафа все още няма нито една.

2) Доминацията на ветераните - от 2016 ЮС Оупън насам, всички шампиони на турнири от ГШ са на възраст от поне 31 години! Това са вече 11 поредни издания.

3) Втора тенис младост за Рафа - с достигането си на полуфинала, Надал направи серия от 5 поредни полуфинала на всички турнири от ГШ, което всъщност е изравняване на досегашния му рекорд, постиган още 2 пъти преди това. Това означава, че ако остане сред последните 4 на Уимбълдън, Рафа за първи път в кариерата си ще запише полуфинал на 6 последователни турнира от ГШ.

4) Броим не само титлите - 12-те титли от РГ на Рафа са очевиден и безспорен рекорд. Освен рекорд за брой титли, Надал вече държи еднолично и рекорда за най-голям брой финали на един турнир от ГШ, изпреварвайки 11-те финала на Уимбълдън за Роджър - статистика, която може да бъде променена още другия месец.

5) Не просто победи - това, което Рафа прави с опонентите си на Ролан Гарос, рядко се нарича победа. Не защото реално не е такава, а защото най-често се използват много по-силни думи. Поредното потвърждение за това е, че за 12-те си финала в Париж, Надал никога не е бил форсиран да играе петсетов мач! 5 мача са завършвали в 3 сета, а 7 - в 4. Най-големият брой геймове, до които е бил докарван испанецът, е от Федерер през 2011-та - 44 (7-5 7-6 5-7 6-1).

6) Не всичко е за Рафа - макар Надал да е най-доминантният тенисист на който и да е турнир от ГШ, той не държи всички рекорди. Един пример за това е статистиката за брой спечелени мачове. Той се държи от Джими Конърс на ЮС Оупън с неговите 98 победи. Освен него, Роджър със своите 97 победи в Мелбърн и 95 в Уимбълдън (да, Роджър има повече победи на Аустрелиън Оупън, отколкото на Уимбълдън) има повече, отколкото Рафа на червено. Испанецът е записал "скромните" 93 победи в Париж, така че постижението му заема чак 4-то място.

7) Процентният тенисист - въпреки, че по общ брой победи изостава, по процент победи на даден турнир от ГШ, Рафа доминира тотално - 93 победи и 2 загуби оформят 97,9% победи. Единственото близко постижение до неговото са 49-те победи и 2 загуби на Бйорн Борг (отново в Париж), с които има 96,1% победи. За да може Бйорн да си върне първото място в тази класация, Рафа трябва да загуби 2 пъти на Ролан Гарос, без да успее да спечели 5 мача, или да загуби 3 пъти, без да успее да спечели 28 пъти, като и двете изглеждат трудни към този момент.

8) Силен срещу силните - за да печелиш големите титли, трябва да печелиш големите мачове. Рафа показва това идеално в Париж със своята статистика срещу най-големите си съперници на клей (тези, стигали поне финал на РГ):
6-0 срещу Федерер, 6-1 срещу Джокович, 4-0 срещу Тийм, 4-0 срещу Ферер, 3-0 срещу Вавринка и 3-1 срещу Сьодерлинг или общо 26-2.

9) Възрастен, но и млад - от всички състезатели, печелили 18 титли на турнири от ГШ (тук може да се засмеете :Д), Рафа е най-младият - 33 години и 6 дни. Единственият друг с подобно постижение, Федерер, го стори на Аустрелиън Оупън 2017, когато беше на 35 години и 174 дни.

10) Постоянството на Тийм - с това издание на Ролан Гарос, Доминик записа четвърти пореден сезон, в който остава измежду последните четирима. Макар многобройните си постижения тук, Рафа не държи рекорда в това отношение - 5 поредни полуфинала за сметка на 6-те на Ноле (Роджър има 5 от своя страна). Това означава, че с полуфинали на 2020 и 2021, Тийм би изравнил това постижение, а с още един през 2022-ра - би го изпреварил. Разбира се, има много време до това, но хей - по-вероятно изглежда от това да вдигне 12 пъти титлата =) Рекордът си е рекорд.

[offtopic]Източник: tenniskafe.com[/offtopic]

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 09 юни 2019 21:29

След всеки триумф имам чувството, че гледам по-добър Надал, макар да знам, че не е по-добър. Игровият му план е по-изчистен и това го прави още по-непобедим. Като цяло си мисля, че на хард и трева само Новак и Фед могат да му се опънат в момента и то защото му знаят играта след толкова години. Естествено, това, ако се запази здрав, де. Не е случайно, че от 2017 насам от общо 5 турнира на хард на ГШ, е взел участие в три финала от тях. Миналата година бе близо до нов финал на Уимбълдън. Толкова близо, на две точки под покрив.

Продължаваме да мечтаем.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 09 юни 2019 23:42

:roll:

Изображение

Върни се в “Тенис”