Тенис - Всекидневна тема

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Re: Тенис - Всекидневна тема

Мнениеот sapio0o » 05 ное 2017 23:32

1982 написа:Този бездарник ще играе финален Мастърс. Майко мила ...... после нека Сапио-то ми обяснява как нивото сега не било по-слабо от минали години. Абсолютна трагедия, а най-жалкото е, че това е бъдещето на тениса. Все повече подобни пародии ще има.

Не, ти просто си си наумил, че му има нещо на нивото, а то винаги си е било слабо с тази разлика, че докато е било също толкова слабо колкото и сега, един Джокович е успявал да се внедри след шампионите, а сега вместо него го прави Джаки Сок и това те дразни. Същото с Надал и Федерер. Тенисът е такъв спорт, че винаги има двама или трима доминиращи и всички около тях. Тези двама или трима доминиращи са способни да пребиват с категорични резултати всички под тях в класирането, включително и останалите от топ 10. Щом ги няма както е сега, е най-нормалното нещо да виждаме нови шампиони, които след това ще си се върнат по дупките. Нищо му няма на финала в Париж, не са виновни Крайнович и Сок, че високопоставените са отпаднали рано или има контузени на този етап от сезона. Заслужават тези, които печелят, а за феновете остава да се оправдават с нивото на тениса само защото техните любимци ги няма никакви.

Колкото до бъдещето на тениса, реално след оттеглянето на Роже, Рафа и Ноле, празнина ще има само в нашите сърца, а реалността ще си е същата. Тенисисти като Зверев и Шаповалов ще ги заместят по подиумите, за да им се радват новоизлюпените почитатели на тенис. Ние няма да изпитваме същото и (вероятно) ще се насочим към друг спорт или поне аз. Не се виждам пред телевизора след като Рафа реши да окичи ракетата. Но тук отново си говорим за една носталгия, понеже хората имаме навика да идолизираме всичко в миналото и да помним само доброто. До ден днешен има хора, които си мислят, че Марадона е някакъв бог на футбола, защото са израснали покрай него, а той горкият няма почти никакви постижения освен титлата с Аржентина, където в главен герой се превръща ръката му. Та така и с голямата тройка в тениса. Все ще се намери кой да ги замести, вероятно и ще видим по-добри от тях.. някога, но няма да можем да ги оценим. Нашето си е наше. Кой си е мислил, че поколение след Сампрас ще се намери човек да го задмине по титли от шлема, а още повече двама. :) Дори и сега обаче съм сигурен, че се намират хора по света, които да считат американецът за най-велик.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 06 ное 2017 00:10

Наумил съм си значи ..... викаш нивото си е същото ?! :lol:

Извинявай, не знам колко е било слабо нивото по времето когато Джокович доминираше, ама финали на Мастърс като Сок - Краинович и Димитров - Кирьос тогава нямаше .... Джокович взимаше титлите си обикновено срещу Федерер, Надал или Мъри, не знам как ти хрумва да сравняваш онези периоди със сегашната трагедия. :lol: :lol: :lol: :lol:

Иначе нямам нищо против този Сок ли е , Нектар ли е :mrgreen: :mrgreen: , просто отчитам, че печели само защото големите ги няма, а не защото е станал по-добър тенисист.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 06 ное 2017 21:06

Прогнози на евроспорт от 2013 за това как ще изглежда ранглистата през 2018.

Изображение
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 06 ное 2017 23:01

Спомням си я тази снимка. Яновиц направи няколко силни месеца по това време. Сега тримата с Томич и Гулбис са тотално разочарование. Иначе, на снимката за 2022-а може да извадят и Джокович от топ 10, но младите нямат никакъв шанс за челните места, докато има поне един от топ 3, който е здрав и се състезава на ниво.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 06 ное 2017 23:30

Тази смехория ми мяза като правена от Матс Виландер - виден клоун в областта на тенис анализите .......
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 07 ное 2017 10:45

Дългоочакваният турнир, който събира най-добрите млади тенисисти, започва днес в Милано. Малко след 15:00 ч. наше време на корта ще се появят Карен Хачанов и Даниил Медведев за първия двубой от Next Gen ATP Finals, на който ще видим редица нововъведения.

Система Hawk-Eye Live ще следи всички линии и турнирът ще се проведе без лайнсмени. Така единственото официално лице на корта ще бъде съдията на стол, а в същото време играчите няма да имат право на само три (успешни) оспорвания чрез “ястребово око”, а то ще влиза в употреба постоянно, като видеоповторенията ще се показват само при по-спорните ситуации.

На младежките Финали на АТР също така няма да важи правилото за “мрежа” при сервис, както и ще има хронометър за отброяване на максимално позволени 25 секунди забавяне между точките. Вместо дюс ще се разиграва само една “златна точка”, а форматът ще е 3 от 5 сета, но който спечели 4 гейма, печели и сета, като при 3:3 ще има тайбрек.

Между сетовете тенисистите ще могат да се консултират с треньорите си и се намалява времето и броят на медицинските паузи, като всеки ще има право да вика медицинските лица по веднъж за 5 минути.

Съкращава се времето за изпълнение на сервис, като изпълняващият трябва да удари топката до 25 секунди след края на предходното разиграване, както и времето за загрявка (5 минути). Ще бъдат премахнати т.нар. линии за тенис на двойки от корта, а феновете ще могат да се движат свободно из трибуните, на влизат и излизат, с изключение на местата непосредствено зад двамата.

Какво направиха с тениса? Това дано никога не се въведе :| Тайбрек при 3:3, хронометър за изпълнение на сервис, без мрежа при подаване.....

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 07 ное 2017 10:53

1982 написа:Тази смехория ми мяза като правена от Матс Виландер - виден клоун в областта на тенис анализите .......

Що бе, може да уцелят позициите на Ноле, Мъри, Нишикори и Раонич. :roll: Току виж и Григор, който при силен ФМ си става четвърти от воле преди началото на новия сезон, а при благоприятни обстоятелства може да изпревари дори Зверев. :lol:

Иначе ми харесва как Рафа и Роджър съвсем ги няма на картинката. За тях вероятно се е прогнозирало да се пенсионират някъде след 2015. :twisted:

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 07 ное 2017 10:58

Jack Чорапа RulZZZ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 07 ное 2017 13:47

MuFc1878 написа:
..., без мрежа при подаване.....

Аз съм съгласен с това, даже отдавна искам да го въведат.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 07 ное 2017 14:06

Всичко това се изпробва, за да може впоследствие бавно, но сигурно да бъде наложено и в мъжкия тенис, уж без да прави впечатление. Така да се каже плъзват по пързалката хората или поне си мислят, че могат. Тенисът вече (отдавна) е най-великият индивидуален спорт и всяка промяна занапред ще е повече с комерсиална цел, а не толкова в опит за надграждане. Понастоящем има само едно нещо, което не ми се нрави лично на мен, а то е бройката турнири на твърда настилка. Много са, особено в края на сезона. Същевременно няма мастърс на трева. Да мислят в тая насока по-скоро.

Върни се в “Тенис”