Григор Димитров (официална тема)

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
AndreyBG
Контакти:

Re: Григор Димитров(официална тема)

Мнениеот AndreyBG » 29 апр 2011 23:10

THE G.A.M.E написа:Според мен трябва да се пробва в големите турнири !
Пък било то и в тежки квалификации.
Тия чалънджъри ....
Вече е в топ 100, несериозно е !

Да ти кажа преди да почна да следя Гришо и другите около него в класирането, и аз си мислех по същия начин. Но сега се загледах и забелязах, че почти всички извън Топ 30 се пускат най-редовно на чалънджъри, когато не могат да влязат в ОС на даден турнир, и на квалификациите ще бъдат доста назад и има вариант да се срещнат с кофти противници за мизерни точки. Следя този сайт http://tennislive.free.fr/ , който дава обновената ранклиста след мачовете за деня, и оттам видях, че доста играчи от Топ 100 играят, не е само наш Гришо. Ето примерно в Прага ще е 2ри поставен, т.е. има един пред него на същия Чалънджър. Съвсем скоро ще играе само на големите турнири, убеден съм след играта днес, но засега е добре да трупа лесни точки, с които може да се изкачи 4-5 позиции на седмица ако спечели Прага. МакНамара си знае работата, аз съм доволен от прогреса на нашия, според мен след Уимбълдън най-късно си е в Топ 50, дори и да няма късмет с жребия на РГ и се натресе примерно на Рафата. ;)
Ние сме зелената агитка!!!! Черно море завинаги!!!!

BLUE CHAMPIONS написа: В играта оставаме аз, Моряка и Борото. Предвид класите на отборите, най-вероятно аз ще продължа :oops: :mrgreen: :lol:

Blue_Girl
Контакти:

Мнениеот Blue_Girl » 29 апр 2011 23:16

AndreyBG написа:
THE G.A.M.E написа:Според мен трябва да се пробва в големите турнири !
Пък било то и в тежки квалификации.
Тия чалънджъри ....
Вече е в топ 100, несериозно е !

Да ти кажа преди да почна да следя Гришо и другите около него в класирането, и аз си мислех по същия начин. Но сега се загледах и забелязах, че почти всички извън Топ 30 се пускат най-редовно на чалънджъри, когато не могат да влязат в ОС на даден турнир, и на квалификациите ще бъдат доста назад и има вариант да се срещнат с кофти противници за мизерни точки. Следя този сайт http://tennislive.free.fr/ , който дава обновената ранклиста след мачовете за деня, и оттам видях, че доста играчи от Топ 100 играят, не е само наш Гришо. Ето примерно в Прага ще е 2ри поставен, т.е. има един пред него на същия Чалънджър. Съвсем скоро ще играе само на големите турнири, убеден съм след играта днес, но засега е добре да трупа лесни точки, с които може да се изкачи 4-5 позиции на седмица ако спечели Прага. МакНамара си знае работата, аз съм доволен от прогреса на нашия, според мен след Уимбълдън най-късно си е в Топ 50, дори и да няма късмет с жребия на РГ и се натресе примерно на Рафата. ;)

+1
8-)
Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 29 апр 2011 23:25

Ами незнам ...
Ако наистина някъде няма шанс, естествено, че по добре да опита нещо на сигурно.

Обаче миналата година, Григор отказа няколко силни турнира, и се пусна на чалънджъри и дори фючърси ...

А в някой от турнирите беше в основната схема и с уаилд кард.
Но там вече роля изигра и новият му наставник ...

Така или иначе, точките от чалънджърите се защитават, нали ?
Или аз нещо се бъркам ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Blue_Girl
Контакти:

Мнениеот Blue_Girl » 29 апр 2011 23:28

THE G.A.M.E написа:Ами незнам ...
Ако наистина някъде няма шанс, естествено, че по добре да опита нещо на сигурно.

Обаче миналата година, Григор отказа няколко силни турнира, и се пусна на чалънджъри и дори фючърси ...

Не се бъркаш.
Всички точки, от всички турнири се защитават.
Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!

Потребителски аватар
AndreyBG
Контакти:

Мнениеот AndreyBG » 29 апр 2011 23:33

THE G.A.M.E написа:Ами незнам ...

Да Игра, всичко се защитава по принцип, дали е фючърс, чалънджър, или АТП ;) Иначе тогава мисля още му беше треньор Пешо Лундгрен, който е свикнал да играе само с големи играчи, и нещо не се получи синхрона с нашия. Тоя новия Пешо добре се сработи с него, още на първата им среща му е казал : Виж сега, аз съм ти треньор, не съм ти фен. Ще ме слушаш :mrgreen: Тогава Григор беше 300 и някой в света. Сега, за по-малко от година, е 60 и някой след този 1/4 финал. Иначе чак догодина по това време му падат точките, които печели сега. Примерно до Уимби има да защитава към 10тина точки, което му позволява само да се изкачва нагоре. Надявам се да си ми разбрал обяснението. :)

BLUE CHAMPIONS написа: В играта оставаме аз, Моряка и Борото. Предвид класите на отборите, най-вероятно аз ще продължа :oops: :mrgreen: :lol:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 апр 2011 11:23

Да, ясно ... ;)

Но идеята ми беше, че сега ако се пуска в чалънджърите, а пренебрегва по силните турнири, догодина жив и здрав, ще изгуби точките от тия чалънджъри, ако реши вече да се пусне на по класните турнири.
То вярно, че не са кой знае какви точките от чалънджърите, но все пак ...

Все си мисля, че вече спокойно може да опитва във всеки от големите турнири ( поне съдейки по играта му напоследък ) ... е, ясно е, че в повечето ще трябва да се блъска в квалификациите, но дори и да отпадне рано в някой от тях, догодина жив и здрав да ни е ... ще му е много по лесно да надхвърли постиженията си в тези турнири.
Това означава доста повечко точки и съответно - по високо място в ранкинга ...

Но, ние сме само фенове, друг решава къде ще се пробва ... ;)
До тук стратегията на новият му наставник е добра, щом както посочваш, за има - няма година, Гришо скочи така.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Blue_Girl
Контакти:

Мнениеот Blue_Girl » 30 апр 2011 16:24

THE G.A.M.E написа:Да, ясно ... ;)

Но идеята ми беше, че сега ако се пуска в чалънджърите, а пренебрегва по силните турнири, догодина жив и здрав, ще изгуби точките от тия чалънджъри, ако реши вече да се пусне на по класните турнири.

Все си мисля, че вече спокойно може да опитва във всеки от големите турнири ( поне съдейки по играта му напоследък ) ... е, ясно е, че в повечето ще трябва да се блъска в квалификациите, но дори и да отпадне рано в някой от тях, догодина жив и здрав да ни е ... ще му е много по лесно да надхвърли постиженията си в тези турнири.

До тук стратегията на новият му наставник е добра, щом както посочваш, за има - няма година, Гришо скочи така.

Има и този момент, че:
ако се включва в квалификациите и не вземе точки, за какво да губи 1 седмица, като може през това време да трупа актив, в чаланджъри?
Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!

Потребителски аватар
AndreyBG
Контакти:

Мнениеот AndreyBG » 30 апр 2011 20:52

THE G.A.M.E написа:Да, ясно ... ;)

Прав си, че ще загуби точките от Чалънджърите, но пък на АТП турнирите ще трупа нови. Т.е. ако е спечелил през Март 2011 Чалънджър с 90 точки, а през Март 2012 стигне до 2ри кръг на АТП примерно и вземе 50 точки, той губи 40 точки, а не всичките 90, т.е. има баланс. А и Чалънджъра в Прага е 110 точки за победителят, което си е доста сериозно. Нашия Григор е втори поставен и понеделник или вторник играе със Робер, който победи преди около месец с 6-3 6-0. Успех !

Blue_Girl
Контакти:

Мнениеот Blue_Girl » 30 апр 2011 20:59

А колко е наградният фонд
Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!

Потребителски аватар
AndreyBG
Контакти:

Мнениеот AndreyBG » 30 апр 2011 21:27

Blue_Girl написа:А колко е наградният фонд

85 в евро, победителят взима 12 от тях. ;)

Върни се в “Тенис”