Григор Димитров (официална тема)

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bobi87
Контакти:

Re: Григор Димитров (официална тема)

Мнениеот bobi87 » 12 фев 2015 13:45

Някой знае ли кога ще има информация за евентуално участие на Григор на турнира в Букурещ?
В момента работя на най-доброто място за работа във Варна – First Online Solutions България и се надявам да съм полезна не само на фирмата,а и на този страхотен морски град.

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 12 фев 2015 14:01

bobi87 написа:Някой знае ли кога ще има информация за евентуално участие на Григор на турнира в Букурещ?

Ранко е още, предполагам, че втората половина-края на март ще стане ясно. Засега е потвърдил Акапулко и Индиан Уелс. Можеш да следиш за новини фен-страницата му: http://grigordimitrov-bg.com/ и тук, във форума.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 13 фев 2015 16:32

bobi87 написа:Някой знае ли кога ще има информация за евентуално участие на Григор на турнира в Букурещ?

Не, ама Гришо го сгодиха, че чак и кум за сватбата гледам, че са му намерили :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
bufara
Контакти:

Мнениеот bufara » 16 фев 2015 11:49

Григор ще се изкачи на 10 място без игра тази седмица, но от заветната осмица се отдалечава все повече и повече.

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 23 фев 2015 13:54

Програмата на Григор в Акапулко - Краинович, Йънг, Карлович, Ферер, а на финал вероятно Нишикори

Григор е поставен под №3 в основната схема и жребият му отреди двубой с 98-ия в света Филип Краинович.

Това ще е първи мач между Димитров и 22-годишния сърбин. "Играл съм срещу него, когато бяхме юноши, но след това не сме се срещали - коментира Димитров. - Знам, че ще е труден противник. Победата тук през миналия сезон ми помогна да се развия много и да направя скока от Топ 30 към Топ 10. Станах по-добър тенисист на корта и по-добър човек извън него. През тази година всяка крачка напред ще е още по-трудна и затова ще мисля мач за мач. Всеки се бори да покаже най-добрия си тенис и не искам да си поставям цели за сезона.

Тук климатът е горещ и влажен, което прави условията доста трудни за игра. Не всеки обича да излиза на корта в подобни жеги, но аз се се чувствам комфортно и усещам, че мога да се справя наистина добре. Нивото ми е добро и нямам търпение турнирът да започне."

Във втори кръг българинът ще се срещне с квалификант или Доналд Йънг, който прави изключително силен старт на сезона и през днешния ден загуби финала в Делрей Бийч с 3-6 3-6 от Иво Карлович. Димитров води с 3-1 в преките двубои, но през 2014-а победи трудно в три сета левичаря с 4-6 6-2 6-3 на Мастърса в Торонто.

Давид Ферер е трикратен шампион в Акапулко между 2010-2012 г., когато турнирът се играеше на клей. Световният №9 ще открие срещу Игор Сайслинг, а в неговата последна четвъртина от схемата са още Бърнард Томич и Марсел Гранойерс.

Този път Григор пристигна в Акапулко заедно с любимата си Мария Шарапова, която ще се включи в турнира при жените. "Разбира се, че аз ѝ препоръчах да дойде в Мексико - разкри най-добрият ни тенисист. - Винаги е добре плажът да е на метри от хотела ти, докато си на турнир (смее се). Мексиканските фенове са невероятни, едни от най-пламенните запалянковци, които съм срещал. Да излезеш на Централния корт и да усетиш тази страхотна подкрепа е уникално усещане и се надявам да не разочаровам никого с играта си."

ТенисКафе
Изображение Изображение

Потребителски аватар
bufara
Контакти:

Мнениеот bufara » 23 фев 2015 15:59

Мхм, не знаех, че този турнир е бил на клей преди, то затова Ферер има 3 титли там :) .
При положение, че Григор почива миналата седмица, а Йънг, Карлович и Ферер играха финали, то ако не се стигне поне финал ще голям провал за нашия.

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 26 фев 2015 23:03

Проблемите на Гришо са в главата му. Няма го този дух, борба през мача. Не знам какво се случва, но има нещо. Ако ще се жени- да се жени и да миряса. Играе на приливи и отливи, няма настроение и в повечето време от мача е само тялом, но не и духом на корта.... :oops:

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 27 фев 2015 08:46

Май му дойдоха в повече медийните изяви и се помисли за нещо голямо. На моменти много дразни с опитите си за ''перфектното'' отиграване, а и сякаш няма психиката за нещо повече от 1/4 или 1/2 финал в големите турнири. Много яко го надцениха него, като дори преди повече от 5 години го гласяха за новият Федерер. Не всеки може да се справи с такова напрежение. Като цяло българите нямаме психиката в решителните моменти, така е и във волейбола, а във футбола е излишно да се коментира. Оправдания като млад е още, неопитен е и т.н според мен са излишни. Топ тенисистите на по 19-22 години вече имаха по няколко титли от големия шлем. Гришо скоро става на 24 и не мисля, че е първа младост. Вярно, че конкуренцията е огромна, но пък такъв е спорта. Дано в бъдеще се присъедини към най-големите и вземе поне 1-2 важни титли. Сякаш Уимбълдън и откритото първенство на Австралия са му по-удобни, отколкото да речем Ролан Гарос и ОП на САЩ. Предстоят три турнира от големият шлем, там ще видим дали има известен напредък или ще чакаме за догодина. Според мен, най-лошата черта на нашата държава е че приветстваме като големи постижения място на 1/4 финал и 1/2 финал. Да, определено не се славим с добри тенисисти, футболисти, боксьори и т.н, но ако не вдигнем летвата до никъде няма да стигнем. Ето Кубрат стигна до мач за титлата в бокса, което спор няма си е огромно постижение за нашите стандарти. Обаче както винаги след загубата се започват едни хвалби как това само по себе си е голямо постижение. Факт, такова е пак казвам, но не може всеки път да се радваме на загуба, било то и в решителна фаза от даден турнир. Честно казано в кобрата вярвам с една идея повече, макар да е на 33 години. Вярвам, че тази загуба ще го мотивира, за да се върне по-силен най-вече психически. И е хубаво следващият път да не говори толкова преди мача.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Esi
Контакти:

Мнениеот Esi » 03 мар 2015 14:56

Изображение

На 10.03.Григор Димитров ще се изправи срещу Роджър Федерер в легендарната зала "Медисън Скуеър Гардън" за демонстративен мач. Преди мегашоуто на Григор и Фед публиката ще види Моника Селеш и Габриела Сабатини.
И едно инфо за ИУ:
Григор Димитров ще си партнира с бившия №7 Марди Фиш в състезанието на двойки на предстоящия турнир "BNP Paribas Open", който ще се проведе от 12-и до 22-и март в Индиън Уелс.
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 11 мар 2015 01:40

Четвъртината на Гришо на ИУ:

Изображение
Изображение Изображение

Върни се в “Тенис”