Световно първенство по Баскетбол 2010 Турция

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
boston celtics
Контакти:

Re: Световно първенство по Баскетбол 2010 Турция

Мнениеот boston celtics » 25 авг 2010 18:43

qwerty321 написа:Гардът на Бостън Селтикс Ражон Рондо е последният, отпаднал от състава на САЩ за Световното първенство, което стартира само след три дни. Така групата за Мондиала се изясни от само себе си, без да се наложи селекционерът Майк Кжижевски да прави труден избор.
„Ражон дойде при нас и помоли да бъде освободен от отбора, заради семейни проблеми. Той се представяше страхотно по време на подготовката, оценяваме труда му, и отдадеността към програмата ни. Подкрепяме го изцяло,” заяви шефът на USA Basketball Джери Коланджело.
Макар да бе обявена причина "семейни проблеми", в САЩ твърдят, че Рондо сам е взел решението, за да не рискува да бъде орязан в последния момент.

Рондо не игра при победата с 86:85 над Испания в неделя и е споделил пред близки, че усеща, че именно той ще е отпадналият.

Окончателният състав на САЩ: Чоунси Билъпс (Денвър), Тайсън Чандлър (Далас), Стивън Къри (Голдън Стейт), Кевин Дюрант (Оклахома Сити), Руди Гей (Мемфис), Ерик Гордън (ЛА Клипърс), Дани Грейнджър (Индиана), Андре Игуодала (Филаделфия), Кевин Лав (Минесота), Ламар Одъм (ЛА Лейкърс), Дерик Роуз (Чикаго) и Ръсел Уестбруук (Оклахома Сити).
Последната контрола на САЩ преди Световното първенство е тази вечер срещу Гърция.
ИНФО: ГОНГ

Жалко... много от звездите ще изпуснат световното :cry: :!:
Жалко наистина :oops: Той ми е любимият играч...А сега титулярен гард ще бъде Дерик Роус и бая ще му се вдигне самочувствието....Според мен Рондо е по добър от Роус,незнам за вас какво мислите :lol: А и най-малкото Рондо има 2 финала и един пръстен :geek:
Дали това, което не те убие те прави силен да продължиш, да искаш да загубиш, но победиш, да искаш да убиеш, но да спасиш, да имаш много, но да не споделиш, да видиш пътя, но да се отклониш, да се кълнеш,че няма да бъдеш друг,но да се промениш...

Потребителски аватар
boston celtics
Контакти:

Мнениеот boston celtics » 25 авг 2010 18:48

qwerty321 написа:Гардът на Бостън Селтикс Ражон Рондо е последният, отпаднал от състава на САЩ за Световното първенство, което стартира само след три дни. Така групата за Мондиала се изясни от само себе си, без да се наложи селекционерът Майк Кжижевски да прави труден избор.
„Ражон дойде при нас и помоли да бъде освободен от отбора, заради семейни проблеми. Той се представяше страхотно по време на подготовката, оценяваме труда му, и отдадеността към програмата ни. Подкрепяме го изцяло,” заяви шефът на USA Basketball Джери Коланджело.
Макар да бе обявена причина "семейни проблеми", в САЩ твърдят, че Рондо сам е взел решението, за да не рискува да бъде орязан в последния момент.

Рондо не игра при победата с 86:85 над Испания в неделя и е споделил пред близки, че усеща, че именно той ще е отпадналият.

Окончателният състав на САЩ: Чоунси Билъпс (Денвър), Тайсън Чандлър (Далас), Стивън Къри (Голдън Стейт), Кевин Дюрант (Оклахома Сити), Руди Гей (Мемфис), Ерик Гордън (ЛА Клипърс), Дани Грейнджър (Индиана), Андре Игуодала (Филаделфия), Кевин Лав (Минесота), Ламар Одъм (ЛА Лейкърс), Дерик Роуз (Чикаго) и Ръсел Уестбруук (Оклахома Сити).
Последната контрола на САЩ преди Световното първенство е тази вечер срещу Гърция.
ИНФО: ГОНГ

Жалко... много от звездите ще изпуснат световното :cry: :!:
A и между другото...Много се дразня като не изписват правилно имената на някои баскетболисти..Произнася се Рейджон,а не Ражон...Даже в една статия бяха го написали Рахон...ама то така е....кой ти се интересува от баскет в тоя сайт... :roll: с изключение на една малка част де
Дали това, което не те убие те прави силен да продължиш, да искаш да загубиш, но победиш, да искаш да убиеш, но да спасиш, да имаш много, но да не споделиш, да видиш пътя, но да се отклониш, да се кълнеш,че няма да бъдеш друг,но да се промениш...

Потребителски аватар
qwerty321
Контакти:

Мнениеот qwerty321 » 25 авг 2010 19:24

boston celtics , подкрепям те. Много ме е яд че Гарнет,Рондо и Пиърс няма да играят на световното ,а и въпха на сладоледа Тони Паркър и Кобе също :cry:
[center]ИзображениеИзображение
Christian "I think I'm a white Dennis Rodman" Leatner and
Allen "I think I'm the next MJ" Iverson - Денис Роднам
[/center]

Потребителски аватар
boston celtics
Контакти:

Мнениеот boston celtics » 25 авг 2010 19:30

qwerty321 написа:boston celtics , подкрепям те. Много ме е яд че Гарнет,Рондо и Пиърс няма да играят на световното ,а и въпха на сладоледа Тони Паркър и Кобе също :cry:
Да и мен ме е яд много.Най-вече за големите трима....Но какво да се прави...Сезонът в НБА е адски тежък и са си взели почивка...Даже според мен тях въобще не ги интересува световното....То си е и така де.....Но все пак една от новите звезди на НБА ще играе,става дума за Кевин Дюрант.Този баскетболист в последните 2 години много израсна,но според мен трябва да премине в някой клуб с по-големи традиции,за да спечели пръстен..Според мен до 1,2 години той ще си смени отбора...Дано да премине в Селтикс lolЩе бъде много добър заместник на Пиърс и Рей...Играта му е фантастична,въпреки че е над 2 метра той може да играе като крило и като атакуващ гард,много е атлетичен,има адски добър отскок,може да забие от наказателният,а също така е и много бърз за раста си..Много хора го оприличават на великият Джордан,но ще видим след някоя година какво ще направи :) Бъдещето е пред него.Очаквам именно той да бъде избран за MVP на световното :)

Потребителски аватар
boston celtics
Контакти:

Мнениеот boston celtics » 25 авг 2010 20:25

Йордания,Иран,Словения и Тунис ще направят дебют на това Световно,всички други отбори са взимали участие и преди на Световно първенство...Незнам дано да преминат групите и да попаднат в елиминациите,но съм песимист :mrgreen: Кой знае,може пък да направят някоя изненада,а аз обичам изненадите :mrgreen:

Потребителски аватар
boston celtics
Контакти:

Мнениеот boston celtics » 25 авг 2010 20:28

Иначе адски лесна група за САЩ(то коя няма да е лесна за тях де,но все пак)Tунис,Словения и Иран са в тяхната група...Очаквам 3 победи с минимум 20 точки разлика :roll:

Потребителски аватар
boston celtics
Контакти:

Мнениеот boston celtics » 25 авг 2010 20:33

На 31 авгут ще играят Испания - Литва(един страхотен мач ще бъде определено),а БНТ ще излъчват мача Гърция и Турция :roll: Що за решение :mrgreen: :roll: Гърците ми станаха много неприятни в последният месец,заради онзи прочут бой....Сигурно и на Световното срещу Турция ще има излагации,дано да няма де...Но пък поне ще гледаме сеир :mrgreen:

Потребителски аватар
qwerty321
Контакти:

Мнениеот qwerty321 » 25 авг 2010 20:46

boston celtics написа:Йордания,Иран,Словения и Тунис ще направят дебют на това Световно,всички други отбори са взимали участие и преди на Световно първенство...Незнам дано да преминат групите и да попаднат в елиминациите,но съм песимист :mrgreen: Кой знае,може пък да направят някоя изненада,а аз обичам изненадите :mrgreen:

Йордания е в много тежка група и не вярвам ще че спечелят и мач, но всичко е възможно .Германия е много слаба в момента без Дирк и тя също може да отпадне в групите .Ангола се представиха доста силно на Купата на Африка миналата година. Така че борбата тук за 4-тото място ще е между Ангола и Германия. Просто не вярвам отбори като Аржентина и Сърбия да отпаднат в групите, а и сърбите не са този малд отбор от 2006 когато паднаха на осминафиналите. Австралия ми правят много добро впечатление от турнира във Франция ,където биха французите ,Бразилия и Кот д'Ивоар. Много е добър Маркович.

Относно Иран,Словения и Тунис ,те са в една група и битката за 4-тото място ще е между тях. Залагам за словенците(въпреки че искам много на осминафиналите да има шарена черга ,а не само европейци,американци и Аржентина и Бразилия) ,заради европейското миналата година ,когато биха сърбите,Литва,Полша,Турция и за малко да бият гърците за бронза,които от тогава са в много лоша форма.
[/center]

Потребителски аватар
boston celtics
Контакти:

Мнениеот boston celtics » 25 авг 2010 20:53

[offtopic]Относно Иран,Словения и Тунис ,те са в една група и битката за 4-тото място ще е между тях. Залагам за словенците(въпреки че искам много на осминафиналите да има шарена черга ,а не само европейци,американци и Аржентина и Бразилия) ,заради европейското миналата година ,когато биха сърбите,Литва,Полша,Турция и за малко да бият гърците за бронза,които от тогава са в много лоша форма.[/offtopic]Да,определено това ще бъде интересна група :) Нарекъл съм я "групата на аутсайдърите" хаха :mrgreen: Но поне един отбор ще продъжли напред от тези трите...Да ти призная,не съм гледал нито един мач на Иран и незнам въобще какъв стил на баскетбол имат...Но ще видим...Иначе тва лято по евроспорт 2 даваха много мачове на Словени и ми се сториха симпатичен отбор..Даже почти одържаха победа над световният шампион - Испания,макар и като домакини...Така,че те са ми фаворитите за четвъртото място..Въпреки,че искам да има и някоя изненада :)

Потребителски аватар
qwerty321
Контакти:

Мнениеот qwerty321 » 25 авг 2010 21:02

boston celtics написа:Иначе адски лесна група за САЩ(то коя няма да е лесна за тях де,но все пак)Tунис,Словения и Иран са в тяхната група...Очаквам 3 победи с минимум 20 точки разлика :roll:

Все пак това е САЩ,но мисля че няма да стигнат до финала. Отбора е млад и неопитен(не са играли рамо до рамо много често,а един срещу друг :) ).Сърбия беше фаворит за спечелването на всичко през 2003,2005,2004 и 2006,но не успя.

boston celtics написа:На 31 авгут ще играят Испания - Литва(един страхотен мач ще бъде определено),а БНТ ще излъчват мача Гърция и Турция :roll: Що за решение :mrgreen: :roll: Гърците ми станаха много неприятни в последният месец,заради онзи прочут бой....Сигурно и на Световното срещу Турция ще има излагации,дано да няма де...Но пък поне ще гледаме сеир :mrgreen:

Зависи от програмната им схема. Пратих им имейл и отговорът беше че ще дават по 1 мач от групите(мача в събота по БНТ Сат,а в четвъртък мача от най-завързаната група) ,1 осминафинал(ако двойките са интересни може 2) ,1 четвъртфинал(ако двойките са интересни може 2), 1 полуфинал и финала.
В програмата на БНТ Сат пише че няма да дават мача Франция-Испания в събота .
[/center]

Върни се в “Баскетбол”