Посрещането или сервизът

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
brat domingo
Контакти:

Посрещането или сервизът

Мнениеот brat domingo » 19 юни 2011 10:53

Здравейте всички. Не претендирам, че съм голям спец по волейбола, но мачовете на нациоалите ги следя редовно. Прави ми впечатление, че коментаторите в медиите твърдят в последните години, че ахилесовата пета на нашите момчета е посрещането. Там сме куцали, това ни деляло от бразилци и руснаци.
Ами от това, което виждам, моето мнение е по-друго. Сервизът е това, което ни куца, а не посрещането. Според мен, ако започнем да изпълняваме сервизите като Цецо Соколов вчера, играта ни ще изглежда съвсем различно. Вярно е, че посрещането ни не е добро, когато ни разстрелят Волков или Максим Михайлов например. Вярно е, че когато Теодор Тодоров пусне някое балонче, и аз бих го посрещнал добре - това си е подарена точка за противника. Двете неща са неразривно свързани - слаб сервиз е равен на добро посрещане и обратно. Затова мнението ми е, че Радо Стойчев трябва да работи върху сервиза на момчетата, а не да дъвчем, че посрещането било слабо.

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Re: Посрещането или сервизът

Мнениеот maldin1 » 19 юни 2011 11:03

И разпределителите ни не са на нивото на руснаците и бразилците. Те ползват много често и центъра и втората линия, а ние си търсим редовно Матей или ако той не успее от първия опит я мятат от другата страна....
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

ss_killer
Контакти:

Мнениеот ss_killer » 19 юни 2011 11:06

от мачовете до сега най-добри на началните удари са Владо николов, Андрей Жеков, Цецо Соколов, Вальо Братоев и от части Казийски от тия петимата само двама са в игра и напълно здрави, за какво повече да си говорим. Явно нашите ги гони голям карък след като и Братоев се контузи вчера.
Завинаги оставам аз Левскар, Левскар дори и след смъртта

Потребителски аватар
POPCORN
Контакти:

Мнениеот POPCORN » 19 юни 2011 11:22

За мене пък сме най-слаби в защита!В тази част на играта ни няма никакви :lol: :lol:
Люляк, май, финал за купа,
дузпи, шут, греда и супа,
Крейзи, пропуски, картони,
Негър, рикошет, шампиони
Левски, Славия, протокол
Везалов, фамозен гол,
Хикс, сълзи, инфаркт, мустаци
Kрейзи шит, пак декларации
Титла, купа, стадион,
Много кофти син сезон !

Потребителски аватар
brat domingo
Контакти:

Мнениеот brat domingo » 19 юни 2011 11:26

POPCORN написа:За мене пък сме най-слаби в защита!В тази част на играта ни няма никакви :lol: :lol:

Слаби сме в защита, когато ни разстрелват със сервиза или атаката. Когато ни пускат балончета, сме много добри

banderas13
Контакти:

Мнениеот banderas13 » 19 юни 2011 11:31

Колкото и да не ми се иска, но и двата компонента ни са слаби ! Да не говориме за Жеков....... Последно време е голяма дупка ! Вчера на трипъти, едно след друго, дига на Соколов и накрая- грешка. Нещо май му е слаба фантазията...............

Потребителски аватар
Gonzi_407
Контакти:

Мнениеот Gonzi_407 » 19 юни 2011 11:47

maldin1 написа:И разпределителите ни не са на нивото на руснаците и бразилците. Те ползват много често и центъра и втората линия, а ние си търсим редовно Матей или ако той не успее от първия опит я мятат от другата страна....

И аз мисля, че най-голям проблем имаме с разпределите и то не от вчера! Иначе сервиса ни е трагичен, по този показател изостава сериозно от водещите отбори
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!

ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 19 юни 2011 12:03

Действително не сме достатъчно смели от сервиз. Вчера се видя, че в третия и четвъртия гейм германците не знаеха къде се намират, защото ние най-сетне започнахме още от начален удар да нападаме сериозно. Все още обаче посрещането е ПО-сериозен проблем - дори при лек сервиз на съперника допускаме грешки. Жеков също не си върши добре работата - доста пъти вдига прекалено ниски топки за атака или пък ги подава прекално близо до мрежата и блокадата на съперника. Лошото вчера беше, че в първите 2 гейма нашата блокада изобщо не функционираше, а това е отличителното ни оръжие, по което сме може би номер 1 в света.
Въпреки това, във втората половина на вчерашния мач показахме, че сме по-добри от Германия. Готов съм да се хвана на бас, че тази вечер ще ги бием с 1-3 или 0-3.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 19 юни 2011 12:05

Gonzi_407 написа:
maldin1 написа:И разпределителите ни не са на нивото на руснаците и бразилците. Те ползват много често и центъра и втората линия, а ние си търсим редовно Матей или ако той не успее от първия опит я мятат от другата страна....

И аз мисля, че най-голям проблем имаме с разпределите и то не от вчера! Иначе сервиса ни е трагичен, по този показател изостава сериозно от водещите отбори

В третия и четвъртия гейм показахме колко много потенциал имаме на сервиС. Проблемите на Казийски и Владо обаче не ни позволяват да покажем, какво можем да този елемент.
Не сравнявайте нашият отбор с Русия и Бразилия, абсолютно неправилно е. Сравнявайте ни със сърби, италианци и французи!
Нямаме никакви равностойни състезатели и това е напълно нормално. Капацитета ни е ограничен и трябва да се радваме, че понякога блесват такива звезди, като Владо и Матей. Цецо и Теодор имат напълно реални шансове да ги стигнат, иска се обаче много, много работа.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Мнениеот cska_90 » 19 юни 2011 12:07

За мене най-големият проблем е ................липсата на Теди Салпаров!!Нищо лично срещу новото момче -ама отстъпва много на Теди!!Като цяло винаги защитата ни е била проблемна-единствено Салпаров беше изключителен в тази част и сега с неговата липса положението е трагично!!Ако беше той нещата щяха да са съвсем други и тия ги отнасяхме :mrgreen:
Изображение

Върни се в “Волейбол”