Волейбол - Всекидневна тема

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
elloko
Контакти:

Re: Европейско първенство по волейбол 2013

Мнениеот elloko » 20 сеп 2013 23:44

daniel875 написа:
elloko написа:
daniel875 написа:
elloko написа:След днешните резултати, в нашата група стана интересно. Всеки един от трите отбора (България, Русия и Германия) може да атакува първото място и съответно да се получат много въртележки. Нека видим и утрешните мачове и резултатите от тях и ще се захванем с това, в което сме най-добри - да правим сметки.

Още две победи и сме първи. Това е. Няма сметки, трябват победи. Ако ще се правим на по - големи, отколкото сме, нищо добро не ни чака. Медали се печелят с игра.

Съгласен съм с теб, но имам чувството, че точно срещу нас руската мечка ще се събуди (утрешният мач може да го вземе и в сънено състояние).

Почти не помня България да е започвала силно европейско или световно първенство. По стар наш обичай трябва да ядосаме зрителите и после полека да започнем да играем, както можем.

Да използваме клишето, че всичко е добре, когато завършва добре и да се надяваме, че нашите от мач на мач ще вдигат нивото. Ако стане така - стигнем до позитивен край (разбирай място на подиума), няма да имам нищо против изпилените нерви, даже ще е по-сладко.
Изображение

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 21 сеп 2013 01:50

mistreated написа:Иначе за нашия мач - аз не съм доволен. Толкова трагичен отбор на Чехия, а ние им позволявахме отново серии от точки. Третият гейм беше просто срам!
Дано да ме опровергаят утре, но аз лично съм песимист. Явно контролите говорят много и загубите, както и измъчените победи с по 3:2 не са случайни. Не можем да поддържаме високо ниво през целия мач, а това срещу силните не върви.
Слаба атака и блок за Виктор, за сметка на отличния му сервис. Цецо ми скъса нервите с някои отигравания в атака, особено в края на третия гейм. Има подобрение в началния му удар, но все още прави много грешки. Ники Николов и Теди са най-стабилни засега. Скримов - доста скромно. Братоев и Алексиев - средна оценка.

Напълно съм съгласен с теб! Ники Николов направи прекрасен мач- 12 точки. Йосифов може повече. Направи силна СЛ, разчиташе се много на него в атака, ама днес нещо не му се получиха нещата. Не изключвам да видим Теди Тодоров на негово място, ако пак не му тръгне играта с германците. Нямам представа в какво състояние е Теди, но гледам рядко и в контролите влизаше. :roll: Днес Цецо и Ники ги убиха от блокади, но ниският блок на Скримов си остава голяма дупка :oops:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 21 сеп 2013 07:33

Според мен Нашите играха доста силно в 1-вите 2 гейма и грешките на чехите бяха предизвикани.
Е, все пак имаха е непредизвикани, най-вече не сервис, но от игра нашите момчета направиха достатъчно, че онези да се спечат.

Разбира се 3-тият гейм си беше срам, въпреки че в края можехме спокойно да го измъкнем.
Като цяло снощи, срещу този съперник, се искаха 3 т. и си ги спечелихме сравнително лесно.
А чехите могат да създадът огромни проблеми на който и да било, стига да им тръгне силовият сервис. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 21 сеп 2013 08:28

THE G.A.M.E написа:Като цяло снощи, срещу този съперник, се искаха 3 т. и си ги спечелихме сравнително лесно.

По принцип да, но и не. Както тръгна групата накрая всеки гейм може да се окаже решаващ за разпределянето на първите 3 места. Не трябва толкова глупаво да губим геймове.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 21 сеп 2013 08:32

TodorT написа:Не изключвам да видим Теди Тодоров на негово място, ако пак не му тръгне играта с германците. Нямам представа в какво състояние е Теди, но гледам рядко и в контролите влизаше. :roll: Днес Цецо и Ники ги убиха от блокади, но ниският блок на Скримов си остава голяма дупка :oops:

Доколкото познавам Плачи, Виктор ще бъде сменен само ако не може да си стои на краката. А и той е най-силният ни изпълнител на сервис в момента.
Вальо Братоев е в доста по-добра форма от Скримов, но забелязвам, че Камило се опитва да възвърне самочувствието му от Олимпиадата. Не знам на какво се дължат слабите му игри в атака и понякога на посрещане. Айде блокадата му по-добра няма да стане, ама поне в атака да се старае повече. Като не може да ги надскочи хората са измислили блок-аута.

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 21 сеп 2013 14:15

mistreated написа:
TodorT написа:Не изключвам да видим Теди Тодоров на негово място, ако пак не му тръгне играта с германците. Нямам представа в какво състояние е Теди, но гледам рядко и в контролите влизаше. :roll: Днес Цецо и Ники ги убиха от блокади, но ниският блок на Скримов си остава голяма дупка :oops:

Доколкото познавам Плачи, Виктор ще бъде сменен само ако не може да си стои на краката. А и той е най-силният ни изпълнител на сервис в момента.
Вальо Братоев е в доста по-добра форма от Скримов, но забелязвам, че Камило се опитва да възвърне самочувствието му от Олимпиадата. Не знам на какво се дължат слабите му игри в атака и понякога на посрещане. Айде блокадата му по-добра няма да стане, ама поне в атака да се старае повече. Като не може да ги надскочи хората са измислили блок-аута.

Мисля, че грешиш. Геймовете отдавна не се гледат, а точките в тях. Това даже ти го знаеш по - добре от мен. Просто трябваше да победим с разлика в последния гейм. Както вървеше, това щеше да е факт, но момчетата се отпуснаха :x
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 21 сеп 2013 14:20

daniel875 написа:Мисля, че грешиш. Геймовете отдавна не се гледат, а точките в тях. Това даже ти го знаеш по - добре от мен. Просто трябваше да победим с разлика в последния гейм. Както вървеше, това щеше да е факт, но момчетата се отпуснаха :x

Даниеле, казах ти, тотално си скаран с правилата на волейбола. Това със съотношение на спечелени и загубени точки, като втори показател беше един неуспешен експеримент, който отдавна премахнаха.
Отборите се подреждат по брой спечелени точки, брой победи, геймово сътношение и чак тогава точкото съотношение!

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 21 сеп 2013 14:24

mistreated написа:
daniel875 написа:Мисля, че грешиш. Геймовете отдавна не се гледат, а точките в тях. Това даже ти го знаеш по - добре от мен. Просто трябваше да победим с разлика в последния гейм. Както вървеше, това щеше да е факт, но момчетата се отпуснаха :x

Даниеле, казах ти, тотално си скаран с правилата на волейбола. Това със съотношение на спечелени и загубени точки, като втори показател беше един неуспешен експеримент, който отдавна премахнаха.
Отборите се подреждат по брой спечелени точки, брой победи, геймово сътношение и чак тогава точкото съотношение!

Малък, ти бъркаш. На световното първенство се гледаше това. Даже мисля, че продължи и поне още една - две години. Отскоро го няма явно. Най - голямата глупост е, че при 3:2 и едните взимат точки, и другите :shock:
Във футбола няма такова нещо и не е нормално ;)
Най - правилно е при равенство в точките да се гледа на първо време директния мач. Все пак той за какво се играе? И чак тогава останалите "елементи".
Геймове и точки били важни... Хайде стига! Така не е справедливо :x

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 21 сеп 2013 14:36

daniel875 написа:
mistreated написа:

Малък, ти бъркаш. На световното първенство се гледаше това. Даже мисля, че продължи и поне още една - две години. Отскоро го няма явно. Най - голямата глупост е, че при 3:2 и едните взимат точки, и другите :shock:
Най - правилно е при равенство в точките да се гледа на първо време директния мач. Все пак той за какво се играе? И чак тогава останалите "елементи".

Що се отнася до волейбол, аз почти НИКОГА не бъркам, още по-малко пък за правила! Научи си урока и престани да ме цитираш, защото ми писна да ти обяснявам елементарни неща. Тази тъпотия с точковото съотношение приключи точно след това свтовно първенство - демек преди 3 години. Ако ти гледаш веднъж на 3 години волейбол, значи за теб не е "отдавна"!

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 21 сеп 2013 14:48

mistreated написа:
daniel875 написа:
mistreated написа:

Що се отнася до волейбол, аз почти НИКОГА не бъркам, още по-малко пък за правила! Научи си урока и престани да ме цитираш, защото ми писна да ти обяснявам елементарни неща. Тази тъпотия с точковото съотношение приключи точно след това свтовно първенство - демек преди 3 години. Ако ти гледаш веднъж на 3 години волейбол, значи за теб не е "отдавна"!

Много се ежиш ;) В този спорт има много "тъпотии", въведени в последните години. Това - 3:2 - е същата работа. Както казах, истината е в директните мачове. Когато в тях не можеш да спечелиш, няма за какво да претендираш. Биеш пет слабака и се класираш. Да, но не заслужаваш, защото не си показал никаква класа.
Важното е днес и утре да спечелим по три точки и да завършим първи. Всичко друго би довело до сериозни проблеми в добирането до медал.

Върни се в “Волейбол”