Тема за Данчо Лазаров и анкета "ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ГО ИЛИ НЕ?"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Одобрявате ли Данчо Лазаров като ръководител на волейбола ни или не?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

dodo7271
Контакти:

Re: Данчо Лазаров си остави вратичка да си тръгне

Мнениеот dodo7271 » 13 юни 2012 16:29

Pichichi написа:
Не не е забранявал на играчите и треньорите да стават 1-ви. Той просто моделираше отбора
по това кой какви пари може да му донесе на него лично !!!
През 2005-та когато Н.Иванов се отказа от нац. отбор (отказа го Лазаров) той беше 10 пъти по-добър разпределител от Жеков .
Не съм сигурен дали и сега на 40 г. Ники Иванов пак не е по-добър разпределител от Жеков !!!
Мисля 2006-та бяхме 3-ти с Жеков на СП и 3-ти 2007-ма на световна купа, дали с по-добър разпределител нямаше да сме 1-ви
или 2-ри никой не може да каже !!!
Мислиш ли че близнаците Братоеви бяха най-големите таланти в България последните години ???
Мислиш ли че Вл.Николов беше по-добър диагонал от Ив.Гаврилов когато отново Лазаров изгони Гаврилов от нац. отбор ???
Мислиш ли че последните 2 г. Вл.Николов е по-добър от Цв.Соколов ???
Аз както ги разбирам нещата в нац. отбор трябва да играят най-добрите а не тези които имат договори с президента на федерацията !!!

За мен Владо Николов е сред най-добрите на своя пост в Европа, особено като беше по-млад. Добре, да кажем, за повечето неща си прав. Въпросът е къде през това време бяха треньорите и защо те не ги казваха тези неща. Колко треньори се смениха през това време - Мартин Стоев, Пранди и Радо Стойчев. Как пък един не излезе и не каза - Лазаров ми нарежда да играят тези тези играчи, за сметка на други? Защо Пранди не го казва, какво му пука на него - днес е тук, утре си взема шапката и си отива в Италия? Виж, няма шеф на федерация, на клуб, даже и на търговско дружество, който да не иска организацията му да върви напред. Данчо Лазаров си прави реклама чрез волейбола и затова е готов да даде отбора на най-големия си враг, стига да е сигурен, че ще вземе голямо първенство.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Onq

Мнениеот Onq » 13 юни 2012 16:31

Жалкото е ,че всички се поведохте по глупостите на Радо Стойчев.Тва е като лафа "а вие що биете негрите?"
Окей Лазаров е плазмодий , свиня и т.н все факти :),ако ще да е убил майка си не е Стойчев този ,който да му поиска смяната,това е факт,който не може да не признаете.Другият много важен въпрос : премахването на лазаров ли ще направи така че отбора да играе отново добре?Защото при стойчев сме най-слаби от десетилетия.Казийски заедно с Алексиев са вечните издънки във всеки един мач за България,това махането на Лазаров ли ще го промени.Самият Казиййски обясни,че формата му ставала все по-слаба и трявало да се оттегли,за това лазаров ли е виновен?Всички волей играчи се надяваха ,че с идването на стойчев няма да има клиентелизъм и шуробаджанащина,искам един от националният отбор да си сложи ръка на сърцето и да се закълне ,че е така :).Много играчи не бяха изобщо повикани и не им беше даден никакаъв шанс,а други като Гаджанов дебютираха като титуляри в изключително важен мач.Ще ме прощаватре ама аз съм българин и не ме интересува дали Лазаров е провалил левски защото не съм от този отбор .Не ме интересува дали е забременил някоя защото не съм и баща .Не ме интересува ,че е изгонил Гаврилов което е най-смешното защото неговото поколение и специално той бяха най-некадърните за последните 40 години и само заради баща си беше в отбора.Но-най важното като въпрос е КАКВО ОБЩО ИМА ОСТАВКАТА НА ЛАЗАРОВ СЪС СЕЛЕКЦИЯТА И ИГРАТА НА ОТБОРА?

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 13 юни 2012 16:38

Blagoy написа:ОК, Радо вероятно е направил тактически грешки в мача срещу Германия. Случва се, всеки може да сгреши.
Но лицемерието и наглостта на БФВ са безкрайни. Никой от нас не иска да се доведат най-големите имена във волейбола в българското първенство. Но това, което една федерация с претенции, че работи за благото на спорта би направила, е да обърне внимание на школите, на базите. И не ми казвай, че това зависи само и единствено от клубовете, защото не е така. Има достатъчно инструменти, които може да се използват. Истинско чудо е, че при сегашното положение се пръкват от нищото едни момчета като Цецо Соколов, близнаците Братоеви, Виктор Йосифов, Ники Пенчев, Теодор Тодоров. Но нещата оттук нататък ще се влошават, ако се продължава по този начин.
Радо Стойчев подписа договор с федерацията, като беше поставил условия и план за развитие на българския волейбол. От този план нищо не е изпълнено, а напротив- първенствата са пародия, няма никаква стратегия за работа с младите. Миналогодишният шампион ЦСКА играеше в ШЛ със състав със средна възраст около 40г. В България истински работещите хора, хората с идеи, с ноу-хау, със стратегическо мислене лесно се заклеймяват, пречи им се. По-лесно е да се въртят там едни далавери, да се граби от обществените средства, да се вземат едни комисиони и т.н.
Данчо говори само за разходите по квалификацията. А приходите? Да вземем предишната квалификация. Само от билети, само за един ден при пълна зала- 12 000 човека х средна цена на билета 15лв. = 180 000 за един ден само. А турнирът беше 6 дни. Ами рекламните и ТВ правата?
На Данчо обаче никой не можел да му търси сметка... Точно ние като данъкоплатци имаме право да му търсим сметка. Защото БФВ се издържа главно от държавна субсидия, която идва от нашите данъци. "Шепата негодници" му искат оставката, но интересът на инженера е по-силен от това. Щом се се хванал като удавник за сламка за този пост, работата е ясна.

Аз за тактиката на Стойчев не мога да говоря. Неговите успехи във волейбола са факт и никой не може да ги отрече. Всичко, което казваш е напълно вярно и се подписвам с двете си ръце. Като изключим това, че ЦСКА играли с 40-годишни в ШЛ. Ами това е проблем на ЦСКА. Няма как федерацията, респективно държавата, да се грижи за всички клубове във всички спортове. Това си е чиста проба комунизъм. Проблемът е един. Защо сега, в този момент Радо си подава оставката и разбива отбора? Защо поне не го заведе на Олимпиадата? Нали за всеки спортист е чест да отиде на Олимпиада? Ок, федерацията няма визия, няма стратегия, няма нищо. Но Олимпиадата е след месец. Какъв беше проблемът Радо да остане, да постигне едно хубаво класиране в Лондон и след това да каже - Лазаров, абе ти що не си е...ш майката и да си замине?
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 13 юни 2012 16:45

dodo7271 написа:
За мен Владо Николов е сред най-добрите на своя пост в Европа, особено като беше по-млад. Добре, да кажем, за повечето неща си прав. Въпросът е къде през това време бяха треньорите и защо те не ги казваха тези неща. Колко треньори се смениха през това време - Мартин Стоев, Пранди и Радо Стойчев. Как пък един не излезе и не каза - Лазаров ми нарежда да играят тези тези играчи, за сметка на други? Защо Пранди не го казва, какво му пука на него - днес е тук, утре си взема шапката и си отива в Италия? Виж, няма шеф на федерация, на клуб, даже и на търговско дружество, който да не иска организацията му да върви напред. Данчо Лазаров си прави реклама чрез волейбола и затова е готов да даде отбора на най-големия си враг, стига да е сигурен, че ще вземе голямо първенство.

Три причини :
Първата ще бъдат заклеймени ,как не са постигнали повече и се оправдават .
Втората - нищо няма да променят , защото виждат как господинчото няма да пусне кокала.Както го е казал някой -" знаете как се взима от свинята мас и от комунист власт "
Трето - нямат топки . Може да са били добри хора , но Стоев не беше бунтар , а Пранди си е италианец , какво му пука какво става след него .

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 13 юни 2012 16:47

Просто погледни във всеки един от водещите нац. отбори по колко точки носи диагонала на отбора
и ги съпостави с това което прави Вл. Николов за нац. отбор последните 2 г.
Не отричам че беше един от най-добрите но това беше преди !!!
Относно Гаврилов той наистина не беше някакъв супер играч но когато го изгониха от отбора нямахме
по-добър от него !!! Тука не става дума за това колко слаб е бил даден играч а за политиката
на това ръководство на БФВ която не е правилна дори е позорна .
Ники Николов също беше на косъм да спре да играе до колкото помня преди няколко години !!!
Пл. Константинов какво да кажем за него !!!

Не харесвам Стойчев но пък БФВ трявба да бъде изрината по-спешно дори от БФС !!!

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 13 юни 2012 16:51

Pichichi написа:
Не харесвам Стойчев но пък БФВ трявба да бъде изрината по-спешно дори от БФС !!!

Тук си стискаме ръцете. Аз това искам да кажа в целия този спор - изхвърлянето на Лазаров и оставката на Стойчев са две съвсем различни неща. Моментът за нея беше така избран, че остава съмнението за много мръсна игра от страна на Радо. А, че Лазаров е кретен, който трябва да си ходи, това е без съмнение.

MayDay
Контакти:

Мнениеот MayDay » 13 юни 2012 16:59

Волейбола станал номер 1 под ръководството на Инженера?! :lol: Волейбола е номер 1 мнооого преди Данчо да е видял волейболна топка! Помните ли Димо Тонев, Любо Ганев (който тотално се осра, както Лечков и Михайлов), Мартин Стоев, Найден Найденов, Ники Иванов? Данчо Лазаров и тях ли ги направи номер 1? Говорите наизуст чуто-недочуто. Дават ви се аргументи, вие си лаете едно и също, което явно ви е наредено от федерацията или просто сте тотално незапознати със същината!

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 13 юни 2012 17:00

dodo7271 написа: Проблемът е един. Защо сега, в този момент Радо си подава оставката и разбива отбора? Защо поне не го заведе на Олимпиадата? Нали за всеки спортист е чест да отиде на Олимпиада? Ок, федерацията няма визия, няма стратегия, няма нищо. Но Олимпиадата е след месец. Какъв беше проблемът Радо да остане, да постигне едно хубаво класиране в Лондон и след това да каже - Лазаров, абе ти що не си е...ш майката и да си замине?

Ще ти кажа защо. Защото, ако напусне след Олимпиадата, няма да има този ефект и този отзвук, който има сега.
Първи вариант- постигаме много добро класиране в Лондон. Тогава БФВ и в частност Данчо ще започнат да се бият в гърдите колко голяма заслуга имали те за това и видиш ли, ако не били те да уредят втората квалификация, нямаше изобщо да играем на игрите. А всъщност както написа и колегата по-нагоре, успехите на българският волейбол са въпреки БФВ, а не заради БФВ.
Втори вариант- проваляме се. Тогава пък от БФВ ще кажат- "Ето, виждате ли, оставихме Радо и Матей да работят и да играят, но те се провалиха. Явно причината не е в нас, а е в тях."
Мисълта ми е, че при всички положения Лазаров и свитата му ще извъртят така нещата, че при успех БФВ ще е с главна заслуга, а при провал- Радо и Матей ще са виновни. Те от БФВ никога и за нищо не са виновни.
[center]Изображение[/center]

apocalexxnow
Контакти:

Мнениеот apocalexxnow » 13 юни 2012 17:15

Забелязвам, че защитниците на Лазаров, поставят едни и същи въпроси във всяка тема, на които застъпниците на Радо постоянно им отговарят и поставят нови към първите, но те се правят на ударени, не коментират отговорите, нито сами отговарят на поставените към тях въпроси. Санди, ти на всяка тема имаш по 2-3 поста на страница - във всичките казваш едно и също - нищо съществено. Така ли се защитава теза? Сравни мойте постове в другите теми дето са с по 20 абзаца аргументи с твоите постове, дето са 2-3 реда обиди към Радо и неговите поддръжници. Дори някои от аргументите ми да не сте съгласни с тях, има други, които са неоспорими. Ти нямаш никакви. Кой от нас двамата е по-убедителен?

Някой от тези, които хвалят Стоев и искат Стойчев да не се връща - смятате ли, че ако Стоев се върне, ще имаме повече успехи? Смятате ли, че това, на което ги учеше Радо е по-малко ценно от подвикванията "Айде малко" на Стоев? Бразилия била треперела от нас, що за глупост се изцепихте, никога не е било такова нещо. Кажете ми с ръка на сърцето, че смятате, че Стоев да се върне сега би било по-полезно, отколкото Радо да се върне. Кажете ми го, за да знам имате ли капка интелигентност и нормално развита памет, та да знам има ли смисъл да ви се отговаря на простотиите във всяка тема?

Още нещо - има хора, които са против Лазаров и против Стойчев - ами помогнете номенклатурния Лазаров да падне, съюзете се временно със Стойчев, а след това, ако той изобщо се върне треньор, ще се види ще имаме ли някакви успехи с него или не! Очевидно е, че човекът не ламти за власт, очевидно е и че не се натиска нито да е треньор, нито нещо да е управник. Той сам ще види провали ли носи на отбора или успехи, допринася ли с нещо или е по-добре да ни тренира друг. Стойчев още 2011 година след европейското каза "Готов съм да си подам оставката, ако ми я поискате", защото съзнаваше, че се провали с тази загуба от Словакия.

Иначе Лазаров е прав за едно нещо - каквото и да правим, дори без Казийски, 5 до 8 място ни е гарантирано. Просто защото шансът ни е сложил в такава група, че няма как да сме под 4-ти от 6 възможни в групата. Няма как да паднем от Великобритания и Австралия, освен ако не се случи чудо. Тоест със сигурност отиваме на четвърт финали, където без Матей и с всичките сътресения в треньорския щаб, на 99% ще ни бият. И тогава оставаме да се борим за 5-8 място, като най-вероятно ще остане осмо. Ако бяхме в другата група с отбора както е сега, щяхме да сме или последни или предпоследни.
Последна промяна от apocalexxnow на 13 юни 2012 17:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 13 юни 2012 17:16

dodo7271 написа:
Blagoy написа:ОК, Радо вероятно е направил тактически грешки в мача срещу Германия. Случва се, всеки може да сгреши.
Но лицемерието и наглостта на БФВ са безкрайни. Никой от нас не иска да се доведат най-големите имена във волейбола в българското първенство. Но това, което една федерация с претенции, че работи за благото на спорта би направила, е да обърне внимание на школите, на базите. И не ми казвай, че това зависи само и единствено от клубовете, защото не е така. Има достатъчно инструменти, които може да се използват. Истинско чудо е, че при сегашното положение се пръкват от нищото едни момчета като Цецо Соколов, близнаците Братоеви, Виктор Йосифов, Ники Пенчев, Теодор Тодоров. Но нещата оттук нататък ще се влошават, ако се продължава по този начин.
Радо Стойчев подписа договор с федерацията, като беше поставил условия и план за развитие на българския волейбол. От този план нищо не е изпълнено, а напротив- първенствата са пародия, няма никаква стратегия за работа с младите. Миналогодишният шампион ЦСКА играеше в ШЛ със състав със средна възраст около 40г. В България истински работещите хора, хората с идеи, с ноу-хау, със стратегическо мислене лесно се заклеймяват, пречи им се. По-лесно е да се въртят там едни далавери, да се граби от обществените средства, да се вземат едни комисиони и т.н.
Данчо говори само за разходите по квалификацията. А приходите? Да вземем предишната квалификация. Само от билети, само за един ден при пълна зала- 12 000 човека х средна цена на билета 15лв. = 180 000 за един ден само. А турнирът беше 6 дни. Ами рекламните и ТВ правата?
На Данчо обаче никой не можел да му търси сметка... Точно ние като данъкоплатци имаме право да му търсим сметка. Защото БФВ се издържа главно от държавна субсидия, която идва от нашите данъци. "Шепата негодници" му искат оставката, но интересът на инженера е по-силен от това. Щом се се хванал като удавник за сламка за този пост, работата е ясна.

Аз за тактиката на Стойчев не мога да говоря. Неговите успехи във волейбола са факт и никой не може да ги отрече. Всичко, което казваш е напълно вярно и се подписвам с двете си ръце. Като изключим това, че ЦСКА играли с 40-годишни в ШЛ. Ами това е проблем на ЦСКА. Няма как федерацията, респективно държавата, да се грижи за всички клубове във всички спортове. Това си е чиста проба комунизъм. Проблемът е един. Защо сега, в този момент Радо си подава оставката и разбива отбора? Защо поне не го заведе на Олимпиадата? Нали за всеки спортист е чест да отиде на Олимпиада? Ок, федерацията няма визия, няма стратегия, няма нищо. Но Олимпиадата е след месец. Какъв беше проблемът Радо да остане, да постигне едно хубаво класиране в Лондон и след това да каже - Лазаров, абе ти що не си е...ш майката и да си замине?

Ти карал ли си ски лятото на Витоша?
След дъжд - качулка е това, което казваш... На Радо договорът му изтича след Олимпиадата (по принцип) и няма да им накриви шапката по никакъв начин, ако изчака. Просто е нереално. Ти виждаш че той и сега им го каза това за майките и те не се стреснаха, сммяташ ли че след Лондон някой ще го изслуша.
Най-странното е, че той го изгони след Германия и после е ходил при Бойко да го моли да го върне (по думите на Лазаров)!!! Ти ако шевът ти каже какъв си непрокопсаник и провал и те изгони и на следващия ден някой ти каже да се върнеш, че си много хубав би ли го направил? Доста са сложни взаимоотношенията между тях, но при всички случаи по начина на действие Радо има повече позитиви в тази ситуация
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Върни се в “Волейбол”