ФИВБ пак ни даде квалификацията в София

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
AceVentura
Контакти:

Re: ФИВБ пак ни даде квалификацията в София

Мнениеот AceVentura » 14 май 2012 12:06

mistreated написа:
AceVentura написа:1. Пуска Тошко на мястото на Пенчев - сервиза е в него и никва атака.
2. Пуска Казийски - сервиза е в него - няма никва промяна, само където Скримов посреща по-добре.
3. Пуска Тошко и Казийски надяваме се на някакъв гениален проблясък на Жорката Братоев да хване някоя топка от трибуните и да я дигне на 6-та на Матей.

Волейбола стана най статистическия спорт и вече там се ползва компютри да анализира противника повече от колкото в Шах-а. Всичко се знае и се предвижда, при каква формация и при какъв сервиз кой ще я посрещне и в коя зона ще отиде.

Единственото решение което аз виждах тогава, а и сега е, Соколов на мястото на Николов. Каквото и да е посрещането - висока балонна топка за Цецо и да хвърчи кръв в полето на германците.

Опааа, аз що си мисля, че на сервис беше Грьоцер, а не Гюнтюр или Тишер? При такъв сервис знаеш ли каква е вероятността да уцели точно определен човек на игрището?
Волейболът е статистически спорт, но явно в нашия отбор няма кой да я чете тази статистика. Иначе не е нормално да не можеш да спреш един и същи човек цял мач.
Продължавам да не разбирам какво точно се опитваш да докажеш. Че Радо няма никаква вина за загубата ли? Че всички решения, които той взе бяха правилни ли? Аз ти казвам, че не са и резултата е в моя полза. Всички други неща, които се опитваш да изсмучеш от пръстите си са в сферата на вероятностите. Дали щеше да има промяна или не, ако беше направил смяна или беше забавил играта с разправии, или с почистване на игрището, или СЪС СМЕНИ - това не можеш да ми кажеш нито ти, нито той. Фактът е, че реакция нямаше и това изгуби мачът за нас.
Той е треньор, той взима решенията, той носи и ОТГОВОРНОСТТА. Щом сме загубили, значи той е осрал нещата.
Щом е избрал да играем с Русия на 1/4 финал, а не с Полша - той е осрал нещата.
Всичко, което поиска му бе доставено. Цялата държава се втурна да помага на този спорт. Резултат с него НУЛЕВ.

Ти вече май се е*аваш с това мнение. Мислиш, че на сервиз скача затваря очите и квото стане? Как всичките сервизи бяха насочени в Скримов? Че можеше да направи промяна можеше, дали щеше да има промяна нито ти нито някой друг може да каже. Но мога да кажа, че в плюенето сме номер 1, а има ли успял Българин тогава може да го удавим в плюнки.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 14 май 2012 12:13

AceVentura написа:Ти вече май се е*аваш с това мнение. Мислиш, че на сервиз скача затваря очите и квото стане? Как всичките сервизи бяха насочени в Скримов? Че можеше да направи промяна можеше, дали щеше да има промяна нито ти нито някой друг може да каже. Но мога да кажа, че в плюенето сме номер 1, а има ли успял Българин тогава може да го удавим в плюнки.

Ти хем си на мнение, че Скримов ги е посрещнал перфектно, хем пък е искал точно той да посреща. А бе човек, не знам колко волейбол гледаш, честно. Ама когато изпълняваш с такава сила, ако от 4 пъти един път се получи да е точно където си искал да я пратиш, пак е успех.
Защо не искаш да проумееш, че връщане на Казийски на терена не означава просто тактически подход. Тук говорим за респект от страна на съперника, тук говорим за доверие от страна на нашия разпределител, за допълнително успокоение, че каквото и да стане на посрещането има човек, който може да реализира всяка точка.
Как може да твърдиш, че разбираш от този спорт и да не можеш да го осъзнаеш това нещо. С един Милкович Сърбия станаха европейски шампиони, защото този човек, когато е на игрището няма невъзможни неща за него.
Същото се отнася и за Матей, когато става въпрос на български национален отбор. Слаб, силен, уморен, отпочинал - той трябва да играе. Особено в най-важните моменти от мача.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 14 май 2012 12:16

MainEventer написа:Хората няма какво да ядат, Бойко квалификации купува... Нямам думи.... Много неадекватно правителство.

+1 :) Държавата няма пари за лекарства, хората които не могат да си позволят лечение в чужбина просто си умират, но нали някой трябва да си начеше крастата... :evil: И какво правим, ако Матей Казийски вземе, че се откаже след 2 дни!? :o Инж. Лазаров ли ще го замести, или самият ББ!?..... :lol: Французите били слаби.....Ами че те и КПР в сравнение със Сити са слаби, ама видяхте снощи, до какво води напрежението....Преди доста години най-силният български национален отбор по волейбол за всички времена загуби финала на световното първенство срещу ГДР насред София точно заради това напрежение, заради желанието да се представи най-добре пред собствена публика. Каква е гаранцията, че случката срещу Германия няма пак да се повтори!? ;)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
AceVentura
Контакти:

Мнениеот AceVentura » 14 май 2012 12:27

mistreated написа:
AceVentura написа:Ти вече май се е*аваш с това мнение. Мислиш, че на сервиз скача затваря очите и квото стане? Как всичките сервизи бяха насочени в Скримов? Че можеше да направи промяна можеше, дали щеше да има промяна нито ти нито някой друг може да каже. Но мога да кажа, че в плюенето сме номер 1, а има ли успял Българин тогава може да го удавим в плюнки.

Ти хем си на мнение, че Скримов ги е посрещнал перфектно, хем пък е искал точно той да посреща. А бе човек, не знам колко волейбол гледаш, честно. Ама когато изпълняваш с такава сила, ако от 4 пъти един път се получи да е точно където си искал да я пратиш, пак е успех.
Защо не искаш да проумееш, че връщане на Казийски на терена не означава просто тактически подход. Тук говорим за респект от страна на съперника, тук говорим за доверие от страна на нашия разпределител, за допълнително успокоение, че каквото и да стане на посрещането има човек, който може да реализира всяка точка.
Как може да твърдиш, че разбираш от този спорт и да не можеш да го осъзнаеш това нещо. С един Милкович Сърбия станаха европейски шампиони, защото този човек, когато е на игрището няма невъзможни неща за него.
Същото се отнася и за Матей, когато става въпрос на български национален отбор. Слаб, силен, уморен, отпочинал - той трябва да играе. Особено в най-важните моменти от мача.

Виж сега не само, че гледам постоянно ами и играя. И ми е ясно как се бие сервиз и че целта не е само да биеш колкото можеш силно ами и да я носичиш тази топка, защото един сервиз колкото и да е силен като ти падне директно на ръцете е по-лесно да се посрещне от колкото един флот. И сервиза беше в зоната на Скримов така, че той да не може да атакува, следователно остава Пенчев на атака.
А да ми сравняваш Милкович с Казийски е смешно. Единия е диагонал другия посрещач. Милкович може да атакува всяко разиграване, Казийски могат противниците лесно да го изкарат от разиграването. И затова и сърбите станаха шампиони, те имаха Милкович ние Николов. И за 10ти път да го кажа, точно Николов който много говори и трови атмосферата( и това скоро ще излезе наяве) е големия проблем, процента му атака на този турнир за диагонал(от неговото ниво) е плачевен, а за грешките от сервиз не ми се говори.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 14 май 2012 12:30

AceVentura написа:Виж сега не само, че гледам постоянно ами и играя. И ми е ясно как се бие сервиз и че целта не е само да биеш колкото можеш силно ами и да я носичиш тази топка, защото един сервиз колкото и да е силен като ти падне директно на ръцете е по-лесно да се посрещне от колкото един флот. И сервиза беше в зоната на Скримов така, че той да не може да атакува, следователно остава Пенчев на атака.
А да ми сравняваш Милкович с Казийски е смешно. Единия е диагонал другия посрещач. Милкович може да атакува всяко разиграване, Казийски могат противниците лесно да го изкарат от разиграването. И затова и сърбите станаха шампиони, те имаха Милкович ние Николов. И за 10ти път да го кажа, точно Николов който много говори и трови атмосферата( и това скоро ще излезе наяве) е големия проблем, процента му атака на този турнир за диагонал(от неговото ниво) е плачевен, а за грешките от сервиз не ми се говори.

Продължаваш да си противоречиш! Защо трябва да остава Пенчев на атака, като може да бъде сменен? Не, не е смешно сравнението на Казийски с Милкович. Тук нямат нищо общо позициите им, а влиянието, което имат те на игрището. Ама ти пак не можеш или не искаш да го разбереш.
Владо игра слабо на този турнир, но кой държеше винаги да е титуляр? Сигурно аз бях треньор на този отбор и аз реших Владо да играе и да е несменяем.
Това не е ли пак грешка на Стойчев?

Потребителски аватар
AceVentura
Контакти:

Мнениеот AceVentura » 14 май 2012 12:39

mistreated написа:
AceVentura написа:Виж сега не само, че гледам постоянно ами и играя. И ми е ясно как се бие сервиз и че целта не е само да биеш колкото можеш силно ами и да я носичиш тази топка, защото един сервиз колкото и да е силен като ти падне директно на ръцете е по-лесно да се посрещне от колкото един флот. И сервиза беше в зоната на Скримов така, че той да не може да атакува, следователно остава Пенчев на атака.

Продължаваш да си противоречиш! Защо трябва да остава Пенчев на атака, като може да бъде сменен? Не, не е смешно сравнението на Казийски с Милкович. Тук нямат нищо общо позициите им, а влиянието, което имат те на игрището. Ама ти пак не можеш или не искаш да го разбереш.
Владо игра слабо на този турнир, но кой държеше винаги да е титуляр? Сигурно аз бях треньор на този отбор и аз реших Владо да играе и да е несменяем.
Това не е ли пак грешка на Стойчев?

Владо играе защото е с протекция от инж.
Иначе ти написах възможностите при смените и че всички щяха да доведат до още по-лошо стечение на нещата, но ти си знаеш твоето. Плюй си на воля. Чао и със здраве \/

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 14 май 2012 13:11

Вл.Николов е най-доверения човек на инж. Лазаров и според мен той е в основата на последните 2 промени на треньори по никое време!!!
Също той е в основата на проблемите с Пл.Константинов преди това, просто Пранди или Стойчев постепенно щяха да подменят
Владо със Ц.Соколов и да подготвят и друга резерва .
Владо е много голям играч и е дал страшно много на нац. отбор но си е и характер и то тежък .

Потребителски аватар
stoyankd

Мнениеот stoyankd » 14 май 2012 15:47

Captain Stottlemeyer написа:
MainEventer написа:Хората няма какво да ядат, Бойко квалификации купува... Нямам думи.... Много неадекватно правителство.

+1 :) Държавата няма пари за лекарства, хората които не могат да си позволят лечение в чужбина просто си умират, но нали някой трябва да си начеше крастата... :evil: И какво правим, ако Матей Казийски вземе, че се откаже след 2 дни!? :o Инж. Лазаров ли ще го замести, или самият ББ!?..... :lol: Французите били слаби.....Ами че те и КПР в сравнение със Сити са слаби, ама видяхте снощи, до какво води напрежението....Преди доста години най-силният български национален отбор по волейбол за всички времена загуби финала на световното първенство срещу ГДР насред София точно заради това напрежение, заради желанието да се представи най-добре пред собствена публика. Каква е гаранцията, че случката срещу Германия няма пак да се повтори!? ;)

Не съм съгласен с това мнение. Пари за лекарства и пенсии наистина няма, но по тази логика не трябва да се прави нищо друго- нито зала, нито пътища и т.н. Аз също не съм съгласен да се дават пари от бюджета, но пък подобно събитие не може да е на финансова загуба. За отминалата квалификация са продали над 50хил. билета, което е поне 900хил.лв. Федерацията има спонсори и рекламодатели, телевизиите, които излъчват ще трябва да платят права. Има интерес към волейбола, трябва да се използва. Няма нужда залата да седи празна.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 14 май 2012 15:54

AceVentura написа:Владо играе защото е с протекция от инж.
Иначе ти написах възможностите при смените и че всички щяха да доведат до още по-лошо стечение на нещата, но ти си знаеш твоето. Плюй си на воля. Чао и със здраве \/

Ти не си никой, за да кажеш дали е щяло да стане по-лошо или не. Факт е, че с това поведение на Радо загубихме мача. Факт е, че се проваля в трета поредна надпревара. Факт е, че няма друг, на който да е угаждано толкова, колкото на него.
Факт е, че друг не е търпян колкото него. Да не напомням след какви мачове бяха изгонени Стоев и Пранди.
Пълни глупости са, че Владо стои зад смяната на Пранди. Напротив, Владо и Пранди са дупе и гащи.
Ако с Радо ще се борим за победи над Словения и Испания - мерси, няма нужда. Такива победи можем да правим и със Сашо Попов и без да се наливат луди пари откъм организация и подготовка.
На Стойчев му бяха дадени ясни и конкретни цели - медал от Европейското и класиране на Олимпиадата. Той много добре знаеше какво се иска от него, затова и постави свои условия. Всички, до едно бяха изпълнени! Но той не изпълни своите.
Треньорски смени стават по цял свят, във всяка една волейболна сила. Италианците смениха сума треньори за последните 10 години, Германия, Полша, Франция, Русия. Всички! Когато дадени поставени цели не се изпълнят, сменя се треньора. Какво толкова има за разбиране?
Аз не съм на заплата при Лазаров (един от най-омразните за мен хора във волейбола), нито пък съм привърженик на интригите на Владо. Ти изглежда обаче май си на заплата при Радко.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 14 май 2012 15:59

stoyankd написа:Не съм съгласен с това мнение. Пари за лекарства и пенсии наистина няма, но по тази логика не трябва да се прави нищо друго- нито зала, нито пътища и т.н. Аз също не съм съгласен да се дават пари от бюджета, но пък подобно събитие не може да е на финансова загуба. За отминалата квалификация са продали над 50хил. билета, което е поне 900хил.лв. Федерацията има спонсори и рекламодатели, телевизиите, които излъчват ще трябва да платят права. Има интерес към волейбола, трябва да се използва. Няма нужда залата да седи празна.

Разбира се, че е така. В никакъв случай държавата не може да е на загуба от този турнир и от финалите на Световната лига. Тук сам приходите от билети са поне милион. Отделно телевизионни права и реклами, както ти спомена. Сумата за финалите на лигата ще е умножена поне по 1.5, да не кажа 2.
А вчера казаха, че общо за двата финала ще струва на държавата 2 млн. Както и да ги смятам, не може да сме на загуба. Да не говорим за престижа, който носи провеждането на такива събития. Италианци и немци изразиха възхищението си от организацията и залата, какво повече да коментираме.

Върни се в “Волейбол”