mistreated написа:apocalexxnow написа:Извинявам се, че се намесвам, но преди Радо Стойчев никога ли не сме губили от отбори като Словакия? А скандалите с Пламен на миналата олимпиада и интригите на Владо Николов пак около тоя период не бяха ли труден момент?
Разбира се, че скандалите с Пламен бяха труден момент и то забележи - пак на Олимпиада. Само че там, аз поне не разбрах кой беше виновен.
А иначе и преди сме губили от отбори, като Словакия и обикновено треньорът си понасяше последствията. Стоев го изгониха след загуба на 1/4 финал на Олимпиадата от Русия. Пранди го изгониха след загуба с 3 мачбола на 1/4 на световното от Куба. С какво отношението към Радо трябва да бъде по-различно, когато е загубил мач с Германия пред собствена публика?
Сложи си ръка на сърцето и кажи мача Германия не беше ли загубен от Стойчев. Ама честно.
Ми виж, аз мога да ти пратя един файл със статии от 2002 насам, в които добре се вижда кой е виновен за 90% от проблемите оттогава досега, а те не са хич малко. Даже човекът, който е събирал статиите, е пропуснал 1-2 случая, за които аз се сещам.
Всички големи отбори се случва да загубят от малки отбори. Стоев след какво са го изгонили няма чак такова значение, защото неговата песен вече си беше изпята отдавна. А Пранди... това беше голям срам, да го изгоним заради една сбъркана контра! И то по същия начин като Радо - да разбере от медиите, няма нужда лично да му се казва. Евала на Пранди, че ги отряза като го гласяха да се връща, силно се надявам това да му е бил планът от самото начало - първо уж да се съгласи, а после да ги отреже, за да ги прецака, защото ако това е кроял, шапка му свалям. Въпреки че е по-вероятно просто наистина да е бил съгласен, но да се е отказал след освиркванията. Както и да е, въпросът е, че тогава, когато викнаха Стойчев, той каза "Грешка е да гоните Пранди и да назначавате когото и да било друг на негово място". Ако си пропуснал тоя момент, поразрови се из старите статии и го намери. Той винаги е твърдял, че един треньор, след като е избран, трябва да му бъде дадено достатъчно дълго време, например един олимпийски цикъл, за да ръководи отбора. Защото такива чести смени не помагат на никого. А сега виж и големите отбори дали като нас си сменят постоянно треньорите? Единствено поляците се доближават до нас, но техния случай с Кастелани е малко по-различен, защото не го изгониха само заради мача с нас, както Сашо Йовков постоянно вмъква в коментара си.
Иначе сега не мога да си сложа ръка на сърцето, защото и двете са ми на клавиатурата, но не мога да кажа, че мачът с Германия го е загубил Стойчев. Да, имам критики към него, не толкова заради онази смяна и серия на Грьоцер, колкото заради това, че подценява психологическия елемент при играчите. Но това си му е треньорския стил, а е и нормално, след като това е видял в Тренто, да се опитва да го приложи и тук. И имам чувството, че вече си беше взел поука за мача с Франция, където след поредния срив ги събра на прекъсване и им каза "Каква е тая мъка, какво сте се нажалили, я се стегнете и играйте за удоволствие и за хората в залата", та ги посъвзе малко. Просто ни трябва един спортен психолог на отбора, който да е на отделен щат и да се пребори с тоя ужасен манталитет на момчетата да губят важните мачове заради нрава си. Но както и да е, с чиста съвест ти казвам, че според мен мачът с Германия не беше загубен от Стойчев, а от всички заедно. Не може да виниш един-единствен човек за един мач. Те са един екип и заедно печелят и губят.