България-Полша (официална тема)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

daniel875
Контакти:

Re: България-Полша (официална тема)

Мнениеот daniel875 » 02 юли 2011 17:50

runnersa написа:Трябва да минем групата! И все пак не е нормално завършилите 2ри да се поощряват с възможно най-слаби групи, а 1те да се режат с възможно най-трудните така ФИВБ учи на това, че със сметкаджийство и уговорки, че дори когато трябва и симулативна игра далеч може да се стигне вместо просто да играеш и да се стремиш към 1то място както трябва да е! ;)

Откакто съществуват игри като Спорт ТОТО, Еврофутбол, изобщо хазарта, ако си мислиш, че той е нямал връзка с това, на което се възмущаваш, много се лъжеш. Никога не е имало справедливост и няма да има. То и при нас хората няма. Нали знаеш какво казва Оруел - "Има равни, но има и по - равни."
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 02 юли 2011 18:04

По време на първия мач единият коментатор заговори как руснаците не играели, как едва ли не мачът ни се дава, другият каза - е, така не може да се говори - т.е. (в контекст) абе така е, ама не можем да го твърдим официално. После и двамата се съгласиха, че мачът е на средно равнище, че и двата отбора не показват кой знае каква игра и че множеството грешки на руснаците са учудващи (като че ли нашите бяха по-малко). През цялото време говореха, че май ще има тайбрек - т.е през ум не им минаваше, че ние може да бием. За тях България е някаква затънтена евроазиатска държавица, чийто опознавателне знак е Азис. По време на втория мач изключих коментара, защото - може и да съм предубеден, но полските коментари ме отблъскват с язвителното пренебрежение към всяка нация, с изключение на руснаци - от тях ги е страх като дявол от тамян, германци - на тях им се кланят под път и над път, и американци - според поляците техни първи братовчеди.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 02 юли 2011 18:37

Защо има тема за мач, който изобщо не се знае дали ще се състои?! САЩ все още не са класирани за финалите, в момента Сърбия е най-слабият втори отбор. Ако САЩ вземат, че загубят довечера всички сметки, дето си ги правят много хора, отиват по дяволите.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

dream_team
Контакти:

Мнениеот dream_team » 02 юли 2011 19:36

Да, вярно е, че имат голямо самочуствие за себе с поляците, ама нямат покритие... Те нито като нация, нито като държава ни превъзхождат с каквото и да било, само са по-многобройни и по-единни, което е минус за нас.

Ще ми достави огромно удоволствие нашите да ги бият чисто пред родната им публика, за да им натрият носовете! Както се казва - БИЙ, ЗА ДА ТЕ УВАЖАВАТ! А следите от комунизма там са много по-видни, отколкото у нас даже, така че явно те се имат с братушките Русия, не ние...

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 02 юли 2011 19:55

Аз пък ги харесвам поляците като нация ;) Не знам кой каза, че обичали руснаци и германци, аз пък съм останал със съвсем различни впечатления - силно ненавиждат тези 2 народа по чисто обективни и исторически причини ;) Нормално е да имат самочувствие, в което няма нищо лошо, те са горд народ преживял редица трагедии - разделяли са държавата им многократно, Катинското клане, по-късно и тази самолетна катастрофа, в която загина президентът им и много други от техния елит ... Дори само заради личности като маршал Пилсудски, спрял Червената армия пред Варшава, папа Йоан-Павел Втори (лека му пръст :!: ) и Лех Валенса, има за какво да се гордеят ;)
Тук обаче става дума за волейбол, където всяко тяхно подценяване към нас може да им изиграе лоша шега, все пак за последно ги опухахме с 3:0, като добавим и напрежението и големите очаквания към тях, имаме си всички шансове да ги изненадаме неприятно 8-)
Изображение

Потребителски аватар
Pride_of_London
Контакти:

Мнениеот Pride_of_London » 02 юли 2011 21:04

Защо подценявате Куба и Сащ?Първите няма да напомням какви назобени химици са, а вторите доколкото помня са олимпийски шампиони.По мое мнение загуба от Полша и победи срещу Италия и Аржентина!

IvanG73
Контакти:

Мнениеот IvanG73 » 02 юли 2011 21:53

levskar4e_forever написа:От 18 часа ли е мача ? :?

Мачът е от 21ч.!!!

Потребителски аватар
DamonHill
Контакти:

Мнениеот DamonHill » 03 юли 2011 01:27

Viktor4o_Rs написа:Аз пък ги харесвам поляците като нация ;) Не знам кой каза, че обичали руснаци и германци, аз пък съм останал със съвсем различни впечатления - силно ненавиждат тези 2 народа по чисто обективни и исторически причини ;) Нормално е да имат самочувствие, в което няма нищо лошо, те са горд народ преживял редица трагедии - разделяли са държавата им многократно, Катинското клане, по-късно и тази самолетна катастрофа, в която загина президентът им и много други от техния елит ... Дори само заради личности като маршал Пилсудски, спрял Червената армия пред Варшава, папа Йоан-Павел Втори (лека му пръст :!: ) и Лех Валенса, има за какво да се гордеят ;)
Тук обаче става дума за волейбол, където всяко тяхно подценяване към нас може да им изиграе лоша шега, все пак за последно ги опухахме с 3:0, като добавим и напрежението и големите очаквания към тях, имаме си всички шансове да ги изненадаме неприятно 8-)

Напълно съм съгласен. Само ще добавя, че по време на социализма, поляците, както и чехите, са правели непрекъсно протести и възстания. Ане като нас, смирени душички, прекланящи се към 'големия брат', радващи се на жалкото си живуркане. Поляците ненавиждат руснаците и всичко, свързано с тях - известни са с това и го подчертават при всяка възможност.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 03 юли 2011 01:34

DamonHill написа:
Viktor4o_Rs написа:Аз пък ги харесвам поляците като нация ;) Не знам кой каза, че обичали руснаци и германци, аз пък съм останал със съвсем различни впечатления - силно ненавиждат тези 2 народа по чисто обективни и исторически причини ;) Нормално е да имат самочувствие, в което няма нищо лошо, те са горд народ преживял редица трагедии - разделяли са държавата им многократно, Катинското клане, по-късно и тази самолетна катастрофа, в която загина президентът им и много други от техния елит ... Дори само заради личности като маршал Пилсудски, спрял Червената армия пред Варшава, папа Йоан-Павел Втори (лека му пръст :!: ) и Лех Валенса, има за какво да се гордеят ;)

Напълно съм съгласен. Само ще добавя, че по време на социализма, поляците, както и чехите, са правели непрекъсно протести и възстания. Ане като нас, смирени душички, прекланящи се към 'големия брат', радващи се на жалкото си живуркане. Поляците ненавиждат руснаците и всичко, свързано с тях - известни са с това и го подчертават при всяка възможност.

Да :) Както са протестирали и унгарците през 56-та, югославяните при Тито и конфликта му със Сталин или румънците, които например не са бойкотирали Олимпиадата в Лос Анжелис през 1984 г. Абе с една дума, както всички без нас, но това е една друга тема :roll:
Изображение

Върни се в “Волейбол”