Speranza написа:Момчета .... с риск много да се изложа и мн да ми се смеете.. тъй като не разбирам от волейболните формати и не сам на ясно ... някой може ли да ми каже... Едната България играе финал на Евро в Баку с Германия ... в същото време .. друга волейболна България играе с Куба.... моля ви обяснете ми какъв е филма и коя е България и как така 2 Българий играят едновременно на 2 различни фронта ? (sorry за малоумния въпрос, но не разбирам ) ?
Тази година за първи път се провеждат европейски олимпийски игри. Волейболът е един от многото спортове, които се играят на тази европейска олимпиада. Само, че тя съвпадна с традиционния волейболен турнир световна лига и така по едно и също време се играят два волейболни турнира. Затова мъжкият ни отбор се раздели на два отбора. Единият играе в Баку(европейските игри), другият в световната лига. Всички други направиха като нас и са с резерви на тези игри, с изключение на Германия. Германците отказаха тази година да играят в СЛ и съсредоточиха вниманието си в игрите.