Радо Стойчев - Фен тема

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

MayDay
Контакти:

Re: Радо Стойчев - Фен тема

Мнениеот MayDay » 25 юли 2012 09:43

Митьо, за да млъкнеш :arrow:

http://www.grama.bg/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%E2%80%93-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B9%D1%87%D0%B5%D0%B2-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4/

Радостин Стойчев, бивш треньор на Националния отбор по волейбол, в интервю за бТВ, „Тази сутрин”

Водещ: Радостин Стойчев ни е на гости, добро утро и добре дошли.

Радостин Стойчев: Добро утро.

Водещ: Вече бивш селекционер на националния ни отбор, обаче с една папка с документи. Защото ви предупредихме, че ще ви задаваме конкретни въпроси, свързани с неща, които казвахте, но не сте доизказал, съмнения за финансови злоупотреби, съмнения за…, дали са съмнения или всъщност имате доказателства, ще кажете. Първо обаче, да съобщите подробности около хвърленото обвинение върху вас, че вие сте вземали 120 хиляди евро на сезон, а хората от федерацията…, ето Тодор Дапев, има ли такова име?

Радостин Стойчев: Вероятно има, аз не ги познавам всичките.

Водещ: ….Той е казал – работим без пари, за разлика от него. Няма нужда да правя голямо предисловие, има много писма във ваша подкрепа. Говорете първо за тези пари, за вашите пари, а после за парите на федерацията, дали има злоупотреби.

Радостин Стойчев: Добро утро, радвам се, че съм във вашето студио. Преди всичко искам, разбирайки големия обществен интерес, да изясня някои въпроси от последните дни, които бяха засегнати от представители на федерацията. Както знаете, вече не съм старши треньор на националния отбор, тъй като подадох оставка, както бях обещал преди три седмици след спечелване на квалификацията в София. Инженер Данчо Лазаров, в свое интервю по телевизията обяви, че получавам 120 хиляди евро заплата.

Водещ: Какво показвате, какво държите?

Радостин Стойчев: Това е договора ми.

Водещ: Кое е важното в него, подчертали сте си някои неща?

Радостин Стойчев: Да, ще ви го покажа. Освен договора, съм взел извлечение от НАП, за да ви покажа, колко точно пари съм получил. Договорът е на 120 хиляди евро, като в него се включват първият треньор – това съм аз, вторият треньор – Камило Плачи и конвенционалния треньор – Ецио Брамад. Това е сумата за тримата общо, която аз разпределям. В договора е оказано всичко ясно и точно, ето, тук съм го донесъл.

Водещ: Кажете какви са сумите?

Радостин Стойчев: Донесъл съм извлечение от НАП, за да видите колко пари съм взел – взел съм 130 хиляди лева без 13, това прави 117 хиляди лева, от които аз трябва да платя 40 процента данък в Италия и това е реалната ми заплата. Това е удостоверението от НАП. В този договор, когато разговаряхме за това да поема националния отбор като старши треньор, договорката с федерацията и президента и Лазаров беше следната: Получавам абсолютно идентични условия на моя предшественик, не само като финансови условия за треньорски неща, но и като бюджет на отбора за годината.

Водещ: Същото, каквото е било преди вас.

Радостин Стойчев: Същото.

Водещ: А има ли разлика?

Радостин Стойчев: Донесъл съм и приложението, което те са ми дали, това е приложение към моя договор, което показва колко е бил бюджета на отбора…

Водещ: Каква е разликата?

Радостин Стойчев: На, няма разлика, това са условията, при които съм подписал договора. Това е бюджета за предходната година и в годината, в която аз съм треньор, без дори да има никакви индексации, това би трябвало да бъде бюджета на националния ни отбор. В същия договор, това е приложението към моя договор, са описани точно броя на хора, които ще бъдат включени в щаба ми. Тоест, това е един конвенционален треньор чужденец, и един конвенционален треньор българин. Идеята на този брой хора в щаба беше, че към всеки важен пост в щаба ще прикрепим по един българин, който ще бъде на обучение и след това да остане на работа към федерацията и към националните отбори на федерацията. Затова към треньора, който беше назначен официално чужденец – италианец, беше прикрепен един българин. Към статистика беше прикрепен българин. Към треньорите нас – имам предвид себе си и Камило Плачи взехме трима български треньори. Това са случайно тримата треньори, които са тренсьори на първите три отбора в първенството.

Водещ: Защо е важно това уточнение, което го правите?

Радостин Стойчев: Защото уточнението е важно, защото чух твърдение, че щаба е бил от 17 човека. Значи щаба, всички общо са били 15, като повтарям, че той е такъв, поради факта, че в договора ми също е записано, че ще има и Б-отбор, тоест, щаба очевидно трябва да се удвои. Наличието на такъв Б-отбор бе единствено и само продиктувано от факта, че имаме млади състезатели, с които трябва да се работи през лятото, да се развиват, да ги оставим да почиват и да ги съберем отново септември месец. Така че, реалният щаб на националния отбор е като на всички други отбори, нормални отбори, и е записано в договора ми.

Водещ: Да вървим към вашите твърдения, че има злоупотреби при тях, не при вас?

/КРОСС/

MayDay
Контакти:

Мнениеот MayDay » 25 юли 2012 09:52

Още за Митьо :arrow:

http://www.zasada.bg/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B9%D1%87%D0%B5%D0%B2/

Още 6 спонсори, свързани с бившия селекционер Радостин Стойчев обявиха, че спират кранчето на националния отбор, скандалът продължава
Скандалът в българския волейбол продължава! Спорнсорите на Радостин Стойчев напускат национала и му спират кранчето. Още 6 фирми обявиха, че повече няма да дават пари по сметката на БФВ, като в специална декларация поискаха промени в ръководството.

По този начин фирмите директно застанаха зад гърба на бившия селекционер на България, който поиска инж. Данчо Лазаров, Любо Ганев и компания да си подадат оставките. Това не се случи, а за селекционер бе утвърден един от заместниците на Стойчев – Найден Найденов.

В едно от предишните си интервюта Радостин Стойчев разкри, че има група от фирми, ръководени от негови приятели, които са наляли около 250 хиляди лева в специална сметка на националния отбор, от която може да се тегли само с подписите на двама души. Той заяви, че злоупотреби няма, но вероятно паричният поток ще секне, както вече стана.

Шест фирми, приятели на Радостин Стойчев, бойкотират федерацията
Въпросните фирми са Софийска стокова борса АД, Изида ООД, ЮБН Ауто АД (вносител на DAF), Картекс-П АД (Карпетмакс), Видексим холдинг АД, Експресо АД. Ето какво пишат те в декларацията си:

“С настоящето ние, в качеството си на спонсори на Националния отбор по волейбол, в знак на протест срещу нескончаемите скандали в този спорт, преустановяваме подкрепата си и се присъединяваме към решението на Генералния спонсор, както и към мотивите му.

Нашето разбиране е, че настоящето ръководство на Българската федерация по волейбол няма капацитет да създаде нормална обстановка за добра подготовка на отбора и да мотивира играчите за възможно най-добро представяне на предстоящите важни състезания.

Считаме, че отговорност за настоящата ситуация носи ръководството на БФВ. Изразяваме готовност, при промяна на обстоятелствата, да възобновим и дори да увеличим финансовата си помощ за българския волейбол”.

Радостин Стойчев разкри също, че Любо Ганев, като представител на спортната екипировка “Асикс”, скандално е попречил на друг италиански гигант да облича националите.

MayDay
Контакти:

Мнениеот MayDay » 25 юли 2012 09:57

Какво ще кажеш сега, Митьо? Задоволен ли си? :oops:

http://www.blitz.bg/sport/article/129822

“При подписването на договора ми, поисках да има прозначност на сумите, които се получават от спонсорите. Трябваше да знаем дали парите от спонсорите, давани за националния отбор, не отиват в друга посока. Такава прозрачност не получихме. В контракта ми изрично е споменато, че получавам същия бюджен както и предишния щаб на националния отбор. Останалите пари, които ми трябват за работата, трябва да осигуря сам. Отворихме делегирана сметка на федерацията. В нея нареждането за теглене на пари става с два подписа – на секретаря на федерация и на директора на националния отбор. Направихме това, за да не бъдат използвани сумите за други цели. Мои приятели, собственици на малки фирми, внесоха по тази сметка 268 000 лева”, разкри специалистът.

“Осигурих договор за екипировка с италианска фирма, за който ме атакуват. Той е за три години, на стойност 270 000 евро. Тези пари са пристигнали. Без мое знание контрактът с тази фирма беше прекратен под давление на члена на УС Любомир Ганев. Въпреки че в договора ми пишеше, че аз лично определям екипировката и нося отговорност за нея. Цените на другата фирма може да са по-добри за федерацията. Аз обаче трябва да бъде убеден. Да ми представят документите и да сравним”, заяви Стойчев. Той показа разпечатка от e-mail, изпратен погрешка от Любо Ганев на грешен адрес, в който легендарният волейболист гарантира на “Асикс”, че с нея ще бъде сключен договор за екипировка до 2016 г.

“Във вторник инж. Данчо Лазаров спомена, че от Световната лига през миналата година федерацията е спечелила 75 000 долара. Аз имам документ, според който БФВ общо е получила от участието в Световната лига 1 116 200 долара - 950 000 долара за второто място в групите, 75 000 за петото място в крайното класиране и 91 200 за участието в мачовете. Тези разминавания във финансовата документация на Федерацията са направили впечатление и на одиторите.”

“Когато започнах тази борба, аз обявих, че не се боря за власт. Аз не искам да бъда президент на федерацията. Не искам да бъда треньор на националния отлор. За мен това беше жертва и съм горд, че успях да класирам отбора на Олимпиадата. Сега това бреме падна. Лазаров твърди, че не съм си бил подал федерацията и заради това все още се водя треньор на националния отбор. Аз имам разписка от куриер за датата и депозирането на оставката ми във федерацията. Това е станало на 12 юни.”

“След първата олимпийска квалификация, когато бях уволнен, бяхме поканени от премиера. С играчите отидохме на срещата, тъй като това е една чест. Там Бойко Борисов настоятелно ме помоли да остана и аз приех, тъй като до следващата квалификация имаше твърде малко време. До него бяха достигнали информации, че съм уволнен, тъй като играчите не ме искат. Пред него момчетата ме подкрепиха и застанаха зад мен. В деня след класирането на олимпийските игри, имахме нова среща. Този път той не ме е молил да остана в националния отбор. Бяхме поканени на среща, на която премиерът ни поздрави за класирането. Категорично мога да заявя, че министър председателят не решава кадрови въпроси на волейболната федерация.”

“Аз не съм искал Данчо Лазаров да си подаде оставката пред мен. Той и членовете на УС трябваше да направят това според наредбите. Как може един член да УС (б. ред. Ивайло Константинов) да си подаде оставката, а другите да не могат. Аз ще бъда днес на Общото събрание в Правец, за да изкажа моята позиция. Ще се боря за принципно решение за управление на федерацията. Време е да се работи прозрачно. Искам намаляване броя на членовете на УС. Сега са 20, а трябва да бъдат 7-8. Членовете на УС трябва да работят на мандатен принцип - от 2 до 4 години, а не едни и същи хора да управляват волейбола вече 15 години.”

“Надявам се, че други играчи няма да напуснат отбора. Матей Казийски е човек с твърди принципи. Който иска да му повлияе да промени решението си, трябва да се срещне директно с него. През годините, в които работим заедно, аз не съм се опитвал да му влияя”, завърши Радостин Стойчев.

MayDay
Контакти:

Мнениеот MayDay » 25 юли 2012 10:01

На 31 март 2005 г. случайно бяхме попаднали с Радостин Стойчев в един асансьор в НДК и разпалено се възмущавах за морала във волейбола. Въпреки че очевидно не беше правилният \"обвиняем\", го заливах с въпроси от сорта \"Какви хора сте вие?\". Това се случи точно, след като си тръгнах по средата на \"онова\" общо събрание на Българската федерация във волейбол (БФВ). Тогава ръководената от Данчо Лазаров федерация провеждаше в една от залите поредното си свое отчетно-изборно събрание. Вътре бяха хората от ръководството, сред които Любомир Ганев, покойния вече Митко Иванов-Чукчето и повечето хора, които днес разпалено защитават властта в БФВ. Отвън, блъскани и удряни бяха опозиционерите - Димитър Златанов, Димо Тонев, Борислав Кьосев, Димитър Каров, Ивайло Гаврилов и Георги Чолов. \"Гамените\", по думите на Данчо Лазаров, така и не получиха правото да влязат дори като гости. В онзи ден Любо Ганев, като част от приближените на Данчо Лазаров, гласува против това Димо Тонев да бъде допуснат до залата дори като гост. Той гласува срещу човека, с който дълги години деляха една стая в националния отбор. В онзи ден Владислав Тодоров-Сарата предаде най-добрия си приятел Ивайло Гаврилов, за да запази поста си на помощник-треньор в националния отбор. Гаврилов така и не разбра кой му заби нож в гърба. Няколко години до този момент той и Сарата бяха двойка на плажен волейбол и обикаляха света на разноските на самия Ивайло. Към днешна дата онова събрание може да се определи като преломно за смазването на свободомислието в българския волейбол.
Докато охраната блъскаше легендите, множество предимно незнайни делегати гласуваха чинно като по команда това, което им се подаваше от трибуната. Не се чу никакво противно мнение. Никой не стана да оспори доклад, предложение или отчет. Никой не зададе въпрос. Всички делегати или бяха уплашени, или просто примирени. А може би донякъде залъгани - кой с няколко топки и мрежа, кой с обещания да се издигне кариерно в съдийството, кой с място в комисия към федерацията. С отстраняването на опозицията с всевъзможни административни хватки и с демонстрацията на безкомпромисност дори и към най-големите имена в този спорт, властта беше завзета задълго. Склонността към предателство, безнадеждността и безпардонността може би обясняват защо днес повечето от \"опозиционерите\" вече не са такива. Малко или повече хората, които искаха нов дух в управлението на волейбола се превърнаха в част от статуквото. Това обяснява и защо е толкова силен фронтът на атаки срещу националния селекционер Радостин Стойчев който в онези години беше относително неутрален. Той можеше да си остане такъв с успешна треньорска кариера в Италия и никога да не влиза в блатото на българския волейбол. И дори много пъти твърдеше, че няма да го направи, защото е наясно с какво се захваща.
Няколко пъти съм се опитвал да разбера защо все пак рискува и получавах неочакван за мен отговор, че е смятал, че нещата могат да се променят. Той смяташе, че може да си издейства такива условия, при които да има относителната свобода и гаранции, че ще може да си върши работата. Като един абсолютен перфекционист вярваше, че с клаузи в договора може да направи първите стъпки към промяната на организацията в БФВ. Такъв филм в тази федерация няма и това беше ясно от самото начало за всички участници в него. Трагедията е, че нещата не могат да се променят и отвътре, по естествен начин. Всички, които биха могли да променят средата са се вкопчили в под някаква форма във властта и са се превърнали в данчолазаровци - кой има нескрити бизнес взаимоотношения с президента, кой се надява да бъде национален селекционер, кой е зависим по друг начин. Не е случайно, че управителният съвет е от 21 души - това са 21 запушени усти. А толкова са и хората, които реално могат да имат влияние, ресурсите и силите да поведат някаква опозиция. :arrow:

dimitar59
Контакти:

Мнениеот dimitar59 » 25 юли 2012 13:13

[quote="MayDay"]Какво ще кажеш сега, Митьо? Задоволен ли си? :oops:

“Осигурих договор за екипировка с италианска фирма, за който ме атакуват. Той е за три години, на стойност 270 000 евро. Тези пари са пристигнали. Без мое знание контрактът с тази фирма беше прекратен под давление на члена на УС Любомир Ганев. Въпреки че в договора ми пишеше, че аз лично определям екипировката и нося отговорност за нея. Цените на другата фирма може да са по-добри за федерацията. Аз обаче трябва да бъде убеден. Да ми представят документите и да сравним”, заяви Стойчев. Той показа разпечатка от e-mail, изпратен погрешка от Любо Ганев на грешен адрес, в който легендарният волейболист гарантира на “Асикс”, че с нея ще бъде сключен договор за екипировка до 2016 г.

Вече получих макар и завоалирано отговор на част от въпросите.Какво ми прави впечатление.Не знам какви документи от НАП е представил Стойчев,но ПЪРВАТА МУ ЛЪЖА ЦЪФНА.След като има сключен договор с БФ по волейбол,всички данъци и осигуровки се удържат автоматично и се получава чистата сума.Така е според законите в България.ЗА НИКАКВИ 40% ДЪЛЖИМИ ДАНЪЦИ В ИТАЛИЯ НЕ МОЖЕ И ДУМА ДА СТАВА.Това може да потвърди всеки средноинтилигентен човек,запознат с материята.Никъде обаче тариката Стойчев не показва ВТОРИЯ ДОГОВОР,СПОРЕД КОЙТО ПОЛУЧАВА 50% ОТ ВСИКИ ПОСТЪПВАЩИ СПОНСОРСКИ ПАРИ.Затова още не знам каква точно шестцифрена сума е влязла в джоба му по този договор.
За втория въпрос,за ваше съжаление се оказах прав.Стойчев е подсигурил фирмата за екипировка и ако сумата 270 000 евро е вярна,автоматически значи,че по силата на втория договор Радо Стойчев е прибрал за себе си 130 000 евро само от тази фирма и то напълно законно.Но на всеки е ясно,че съществуват и комисионни,които са недоказуеми.Колко е взел като такива само той си знае.От цитата по-горе на думите на Стойчев ми прави впечатление,че той се изявява по-скоро като финансов директор на федерацията,а не като треньор.Думите му ме карат да мисля,че интересите му са преди всичко финансови,а състоянието на отбора остава много назад в мислите му.Нека някой ми даде пример с друг треньор на който и да е нац.отбор по света,който е оторизиран да отговаря за договорите и финансите на федерациите и да му се дава подобен отчет,какъвто ''явлението''Стойчев иска.Нещо повече - забранено им е да говорят и дават изявления за тези неща.
Закономерно и ,,успехите'' на Стойчев като треньор на нац.отбор са такива и уволнението му - неминуемо.Пак повтарям - такъв прецедент като случая Стойчев няма аналог в целия свят.Няма и няма и да има.
Всичко това показва,че ''борбата'' му с федерацията е за много много пари,които селския тарикат Стойчев ще загуби.
Последна промяна от dimitar59 на 25 юли 2012 17:30, променено общо 1 път.

dimitar59
Контакти:

Мнениеот dimitar59 » 25 юли 2012 13:30

[quote="MayDay"]Какво ще кажеш сега, Митьо? Задоволен ли си? :oops:

“След първата олимпийска квалификация, когато бях уволнен, бяхме поканени от премиера. С играчите отидохме на срещата, тъй като това е една чест. Там Бойко Борисов настоятелно ме помоли да остана и аз приех, тъй като до следващата квалификация имаше твърде малко време. До него бяха достигнали информации, че съм уволнен, тъй като играчите не ме искат. Пред него момчетата ме подкрепиха и застанаха зад мен. В деня след класирането на олимпийските игри, имахме нова среща. Този път той не ме е молил да остана в националния отбор. Бяхме поканени на среща, на която премиерът ни поздрави за класирането. Категорично мога да заявя, че министър председателят не решава кадрови въпроси на волейболната федерация.”

ВТОРА ОГРОМНА ЛЪЖА Г-Н СТОЙЧЕВ.
На срещата с Бойко Борисов бяха доколкото си спомням волейболистите Казийски,Жеков и Салпаров.Това ли е волейболният отбор...? Та разширения състав е от около 20 човека.За тази среща не са били уведомени,а какво остава да са и поканени,другите волейболисти.Дори за това не е знаел и капитана на отбора Владо Николов.Смятам,че и в каквито и отношения да са били,то поне от куртоазия трябваше да го поканят.Владо си го е заслужил,независимо от всичко.
Колкото до това,дали е подтиквал и други волейболисти да бойкотират отбора,ще почакаме малко.Дано Цветан Соколов преосмисли решението си да мълчи.
В заключение ще кажа,че колкото по-далече от българския волейбол е лицето Радостин Стойчев,толкова по-добре.Такива като него са отровни плевели за обществото.А на всички платени клакьори пожелавам да си получат парите от Стойчев.Те доста се потрудиха,но за тяхно съжаление почти без никакъв успех.

Потребителски аватар
гарфилд
Контакти:

Мнениеот гарфилд » 25 юли 2012 13:34

Мите,откъде знаеш за платените клакьори?Да си бил свидетел?Някой да ти е потвърдил,да ти е показал черно на бяло:Ето,аз вземах от Радо мангизи или само си лаеш?Не виждаш ли,че никой не те взема насериозно. :)
2015-Спечелихме Купата и Суперкупата на България.
2016-Натресоха ни Първа Порнографска Лига и урода ЦСКА-Литекс Етрополско знаме(Микре-София).Накратко Хибрид тиренце София.
2017-Заради горното,ако УЕФА не ни изрита,слизаме в 5-а урна.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 25 юли 2012 14:27

Спрете да му отговаряте на този комплексиран мишок, не виждате ли, че наистина е психично болен, всеки ден повтаря като латерна едни и същи неща, мен ме заболява главата само като му видя ника, без да съм чел надолу. :lol: :lol: :lol: :lol:
Разбрахте му позицията - Стойчев е некадърник, човешка отрепка, срам за България, тумор за обществото и не знам още какви простотии. И всичко това всеки божи ден го изписва по 100 сайта и форума. :lol: :lol: :lol:
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

dimitar59
Контакти:

Мнениеот dimitar59 » 25 юли 2012 17:37

1982 написа:Спрете да му отговаряте на този комплексиран мишок, не виждате ли, че наистина е психично болен, всеки ден повтаря като латерна едни и същи неща, мен ме заболява главата само като му видя ника, без да съм чел надолу. :lol: :lol: :lol: :lol:
Разбрахте му позицията - Стойчев е некадърник, човешка отрепка, срам за България, тумор за обществото и не знам още какви простотии. И всичко това всеки божи ден го изписва по 100 сайта и форума. :lol: :lol: :lol:

Защо лъжеш,че те боли главата - празна глава не боли !

MayDay
Контакти:

Мнениеот MayDay » 25 юли 2012 20:40

Митьо, да не си и ти незаконен син на Данчо? Признай си не е срамно :roll:

Ето, за да се успокоиш малко мога да ти кажа, че току що Радо ми преведе бонуса с 5 нули отзад и заминаваме с цялата фамилия за остров Бали :lol:

Върни се в “Волейбол”