Волейбол - Всекидневна тема

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
elloko
Контакти:

Re: Европейско първенство по волейбол 2013

Мнениеот elloko » 17 сеп 2013 20:57

mistreated написа:
elloko написа:Сърбия и Италия за второ поредно ЕП не са в един поток :lol: (ако си припомниш миналото ЕП ще се сетиш, че Събия-Италия беше финала). А що се отнася до Цецо - от това което успях да гледам от контролите, единственото слабо нещо в играта му си остава сервиса, другото си е ОК и той най-вероятно отново ще бъде основния точконосител на отбора. ;)

Айде сега седни и помисли дали не са били в един поток щом са играли на финала! Техните 2 групи се срещнаха на 1/8 финали и на 1/4 финали, а нашата беше с тази на Русия!

Под 50% в атака не е добър атестат за нападател! А в последните 2 контроли дори ако не се лъжа процентът му падна и под 45%.

Дай да се разбереме кой какво има предвид под поток защото явно разбираме различни неща. Схемата е направена така, че сочените за фаворити отбори да се срещнат на 1/2 финал и съответно на финал при заемане на очаквано първо място в групата (без да играят 1/8 финал). Ако говорим конкретно за ЕП 2011 очакванията се оправдаха на 75% - Италия, Сърбия и Русия станаха първи в техните групи.Единствената група, където имаше два изявени фаворита - ние и поляците, се получи изненада и спечели трети отбор - Словакия. Но въпреки всичко схемата беше така направена, че ни разпредели с поляците в различни потоци - ние отидохме в този на Русия и Сърбия, а поляците при Италия и заемащата мястото на България или Полша, Словакия. По този начин Италия и Сърбия попаднаха в два различни потока. Можеха да са в един, ако примерно Сърбия беше завършила на 2-ро място в своята група - тогава щеше да играе 1/8 финал срещу Финландия и при победа щеше да се изправи на 1/4 срещу Италия. Или казано с други думи, за мен поток е част от схема, в която два отбора неизбежно ще се срещнат преди финала (ако разбира се побеждават :lol: ).

Колкото до Цецо, аз писах, че базирам мнението си на мачовете, които успях да гледам, които не включват двата последни, ако изобщо някъде са ги давали. И въпреки, че 46% не са наистина кой знае колко добър показател, 36 точки за един мач, бил той и 5 геймов не е никак лошо, особено като се взе предвид, че (без да съм виждал пълната статистика от мача) кажи го речи всяка трета топка е била отправяна към него.
Изображение

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 17 сеп 2013 21:19

elloko написа:Дай да се разбереме кой какво има предвид под поток защото явно разбираме различни неща. Схемата е направена така, че сочените за фаворити отбори да се срещнат на 1/2 финал и съответно на финал при заемане на очаквано първо място в групата (без да играят 1/8 финал). Ако говорим конкретно за ЕП 2011 очакванията се оправдаха на 75% - Италия, Сърбия и Русия станаха първи в техните групи.Единствената група, където имаше два изявени фаворита - ние и поляците, се получи изненада и спечели трети отбор - Словакия. Но въпреки всичко схемата беше така направена, че ни разпредели с поляците в различни потоци - ние отидохме в този на Русия и Сърбия, а поляците при Италия и заемащата мястото на България или Полша, Словакия. По този начин Италия и Сърбия попаднаха в два различни потока. Можеха да са в един, ако примерно Сърбия беше завършила на 2-ро място в своята група - тогава щеше да играе 1/8 финал срещу Финландия и при победа щеше да се изправи на 1/4 срещу Италия. Или казано с други думи, за мен поток е част от схема, в която два отбора неизбежно ще се срещнат преди финала (ако разбира се побеждават :lol: ).

Колкото до Цецо, аз писах, че базирам мнението си на мачовете, които успях да гледам, които не включват двата последни, ако изобщо някъде са ги давали. И въпреки, че 46% не са наистина кой знае колко добър показател, 36 точки за един мач, бил той и 5 геймов не е никак лошо, особено като се взе предвид, че (без да съм виждал пълната статистика от мача) кажи го речи всяка трета топка е била отправяна към него.

На европейското първенство по тази смотана схема, аз разбирам "един поток", като 2 групи, от които отборите неминуиемо ще се срещнат на 1/8 финал и 1/4 финал. Тоест ние каквото и да правим до полуфинал не можем да срещнем Сърбия или Италия, както и обратното. Нашата група и тази на Полша ще определят 2 полуфиналиста независимо от разпределението на местата в групите! Същата работа беше и на миналото европейско, където просто Полша беше при нас, а не Русия. Но групите пак бяха в един поток и Сърбия и Италия пак не можеха да срещнат нас, Полша или Русия до полуфиналите. За мен това си е гарантиран полуфинал за двата отбора, малко ли ти се вижда?
Група с Белгия, Беларус и Дания можеш ли по някакъв начин да сравниш с нашата, че дори и с тази на Полша? На какъв принцип са разпределени тези места, като Русия е първа в европейската ранглиста, а ние трети? Белгия, Беларус и Дания къде точно се намират на волейболната карта?

Немците сериозно мачкат жабарите и във втората контрола, което вече сериозно започва да ме притеснява.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
elloko
Контакти:

Мнениеот elloko » 17 сеп 2013 22:20

mistreated написа:
elloko написа:Дай да се разбереме кой какво има предвид под поток защото явно разбираме различни неща. Схемата е направена така, че сочените за фаворити отбори да се срещнат на 1/2 финал и съответно на финал при заемане на очаквано първо място в групата (без да играят 1/8 финал). Ако говорим конкретно за ЕП 2011 очакванията се оправдаха на 75% - Италия, Сърбия и Русия станаха първи в техните групи.Единствената група, където имаше два изявени фаворита - ние и поляците, се получи изненада и спечели трети отбор - Словакия. Но въпреки всичко схемата беше така направена, че ни разпредели с поляците в различни потоци - ние отидохме в този на Русия и Сърбия, а поляците при Италия и заемащата мястото на България или Полша, Словакия. По този начин Италия и Сърбия попаднаха в два различни потока. Можеха да са в един, ако примерно Сърбия беше завършила на 2-ро място в своята група - тогава щеше да играе 1/8 финал срещу Финландия и при победа щеше да се изправи на 1/4 срещу Италия. Или казано с други думи, за мен поток е част от схема, в която два отбора неизбежно ще се срещнат преди финала (ако разбира се побеждават :lol: ).

На европейското първенство по тази смотана схема, аз разбирам "един поток", като 2 групи, от които отборите неминуиемо ще се срещнат на 1/8 финал и 1/4 финал. Тоест ние каквото и да правим до полуфинал не можем да срещнем Сърбия или Италия, както и обратното. Нашата група и тази на Полша ще определят 2 полуфиналиста независимо от разпределението на местата в групите! Същата работа беше и на миналото европейско, където просто Полша беше при нас, а не Русия. Но групите пак бяха в един поток и Сърбия и Италия пак не можеха да срещнат нас, Полша или Русия до полуфиналите. За мен това си е гарантиран полуфинал за двата отбора, малко ли ти се вижда?
Група с Белгия, Беларус и Дания можеш ли по някакъв начин да сравниш с нашата, че дори и с тази на Полша? На какъв принцип са разпределени тези места, като Русия е първа в европейската ранглиста, а ние трети? Белгия, Беларус и Дания къде точно се намират на волейболната карта?

Немците сериозно мачкат жабарите и във втората контрола, което вече сериозно започва да ме притеснява.

Е така вече се разбираме за какво говориме (е за мене в "поток" спада и 1/2 финала, но както и да е). Напълно съм съгласен, че разпределението на отборите в групите е безумно и че за втори път сърби и италианци ще имат леки противници на 1/4 финалите, но за мен най-силният отбор е Русия и това, че ако завършим втори няма да ги срещнем до евентуалния финал, е плюс. Наистина няма да е лесно да бием поляците насред Полша, но по-добре мач с тях отколкото с руснаците, а пък и една евентуална победа над "дружина Полска" ще бъде своеобразен реванш за 1/2 финала на СЛ през 2012 в София.
Изображение

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 17 сеп 2013 23:18

elloko написа:Е така вече се разбираме за какво говориме (е за мене в "поток" спада и 1/2 финала, но както и да е). Напълно съм съгласен, че разпределението на отборите в групите е безумно и че за втори път сърби и италианци ще имат леки противници на 1/4 финалите, но за мен най-силният отбор е Русия и това, че ако завършим втори няма да ги срещнем до евентуалния финал, е плюс. Наистина няма да е лесно да бием поляците насред Полша, но по-добре мач с тях отколкото с руснаците, а пък и една евентуална победа над "дружина Полска" ще бъде своеобразен реванш за 1/2 финала на СЛ през 2012 в София.

Е аз мисля, че вече им го върнахме с победата на Олимпиадата и двете победи във Варна тази година :)
Нека първо излезем от групата, пък каквото дойде. Първият мач е от изключително важно значение, а и имам силни съмнения, че Полша няма да спечелят групата си. Франция неслучайно ги победиха 2 пъти в Лигата тази година, а и петлите играят все по-добре и по-добре в обновената си формация.

Потребителски аватар
elloko
Контакти:

Мнениеот elloko » 18 сеп 2013 20:34

mistreated

И въпреки всичко да ги бием пред тяхна публика + физиономията на Бартек след края - безценно. Иначе Франция, разбира се има своите шансове, но си мисля, че може да има леко съдийско рамо за домакините и съответно 1-во място за Полша.
Изображение

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 19 сеп 2013 09:16

elloko написа:mistreated

И въпреки всичко да ги бием пред тяхна публика + физиономията на Бартек след края - безценно. Иначе Франция, разбира се има своите шансове, но си мисля, че може да има леко съдийско рамо за домакините и съответно 1-во място за Полша.

Да, възможно е да има съдийско рамо, но не вярвам да е от много голямо значение. За съжаление тъпаците от ЦЕВ не се съгласиха да въведат видео чалинджа още през тази година, за разлика от ФИВБ.

Потребителски аватар
elloko
Контакти:

Мнениеот elloko » 19 сеп 2013 22:26

mistreated написа:
elloko написа:mistreated

Да, възможно е да има съдийско рамо, но не вярвам да е от много голямо значение. За съжаление тъпаците от ЦЕВ не се съгласиха да въведат видео чалинджа още през тази година, за разлика от ФИВБ.

Точно това малко ме смущава. Да не стане както на финалите на СЛ, където видеоповторенията трябваше да бъдат на разположение още от първият ден, но в последствие ръководителите на световната федерация решиха това да стане след груповата фаза, с очевидното намерение да "побутнат" домакините, а в крайна сметка след някой безумни отсъждания на мача ни с аржентинците, отново FIVB промени решението си и чалънджа беше наличен още на другия ден. Та това, че CEV не въведоха системата в действие, мен лично ме притеснява, още повече, че домакините (в лицето на Полша) си се ползват от дълги години от съдийска помощ. На мача с Франция, който очаквам да е сравнително равностоен, едно-две обратни отсъждания на гейм в точният момент могат да обърнат хода на нещата. Но дали това ще стане, предстои да разберем.
Изображение

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 20 сеп 2013 18:09

Дават Германия - Русия по Нюс 7

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 20 сеп 2013 18:45

Eminem написа:Дават Германия - Русия по Нюс 7

Немците могат много да ни помогнат, ако победят днес чисто. Така ще можем да се борим за първото място в групата дори и при загуба от Русия, ако пък паднем от Германия втория мач можем спокойно да си играем да сме трети в групата и да срещнем на евентуален 1/4 финал Германия вместо Русия.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 20 сеп 2013 18:57

mistreated написа:
Eminem написа:Дават Германия - Русия по Нюс 7

Немците могат много да ни помогнат, ако победят днес чисто. Така ще можем да се борим за първото място в групата дори и при загуба от Русия, ако пък паднем от Германия втория мач можем спокойно да си играем да сме трети в групата и да срещнем на евентуален 1/4 финал Германия вместо Русия.

Много добри варианти за нас. Тогава да се надяваме Германия да бие.
2:0 вече за Германия

Върни се в “Волейбол”