Сега ставам след тежката нощ Малко съм разочарован от мача. Първите два тгейма бяха трагични, направо така да те бият си е супергадно.
В третия бразилците се поотпуснаха, мислеха, че ще ни бият ей така без да си дават зор и ние се постегнахме. Не можах да разбера при последната точка защо ни я отмениха при контузията на Данте. Но така или иначе ние пак я спечелихме.
позицията на Скримов ни е проблем от край време. първо беше заради отказването на Константинов, сега заради отказването на Матей. Този човек Казийски няма ли сърце, не вижда ли как падаме, не трепва ли нещо българско в него, не иска ли да помогне на съотборниците си и на България

Самият факт че Скримов е само 191 см вече е голям проблем. Вече това е слабо място за нас и противниците ни постоянно го използват. Хубавото е, че Вальо Братоев игра силно вчера и изобщо в целия турнир, близнака показва израстване и психически изглежда по-уравновесен и зрял.
Не съм много съгласен с някои мнения, че Ананиев бил най-голямата дупка. Откак стана капитан играта му се подобри и по-рядко допуска тези сривове, които преди бяха характерни за играта му. Днес се пропука, но то при тая игра как да не се пропукаш.
Нека ги сравним по постове двата тима:
1. Центрове - Йосифов и Гоцев vs Исак и Лукас
Виктор е класа и не отстъпва на Исак според мен, но Лукас го водят за най-добрият център в света, поне коментатора на мача така каза. Въпреки че днес на финала ще се види дали е най-добрият, щото Мусерски и той не е лош
Гоцев е добър, но не е нещо специално засега. Все пак годините са пред него.
2. Посрещачи - Скримов и Алексиев vs Данте и Лукарели
Според мен сегашните им посрещачи не могат да се сравнят с Мурило ендреш и Жиба, но все пак дори и тези двамата са по-добри от нашите. Особено спрямо Тошко, който заради ръста си губи много от блокадата.
3. Диагонали - Уолъс vs Соколов
Тук е единствения пост, на който реално може да имаме предимство, защото Цветан е считан от мнозина специалисти още на тази възраст за един от най-добрите диагонали в света. Реално може и да е така, но вчера не се видя това. Уолъс имаше почти 100-процентова успеваемост в атака, а Цецо направи доста непредизвикани грешки. Уолъс напарви и няколко аса, докато Цецо май нито един. Според мен този Уолъс може дори да измести Висото от титулярите на Бразилия, може би Резенде пуска Висото титуляр най-вече заради блокадата му.
4.Либера - Жуниор vs Салпаров
Тяхното либеро не го познавам много добре, докато Салпаров си е от световна класа.
5. Разпределители - Бруно Резенде vs Георги Братоев
Категорично класата е в полза на бразилеца. Вчера гошо не издържа и психически и при смяната в четвъртия гейм е хвърлил номера си. Според мен малко преди грешката при смяната, той на няколко пъти получи много хубави топки от посрещачите и трябваше да играе през центъра, а той все залагаше на атака през зона 2 и след това за това и Плачи му направи забележка на по висок тон. После дойде и грешка при едно вдигане и след това Пбачи го изкара. Но Добрито още е много млад и зелен, въпреки че се вижда на моменти, че има качества и хубаво я вдига. За Бруно няма кво да говорим- вероятно е в Топ 3 на най-добрите диагонали, въпреки че не ги следя чак толкова, че да кажа съ сигурност.
Ето защо паднахме. Просто имат по-класни състезатели бразилците. Жалко, че при нас винаги бягат някои от добрите ни състезатели. Преди години Златанов и Симеонов взеха италиански паспорти, сега пък Матей и Жеков се отказаха. За момента с тоя състав максимумът може да е 3 място. Първите две са гарантирани за Русия и Бразилия.
.
.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]