ros написа:Начетох се на идиотии в тази тема...
Събрали са се тука капацитети, които дори не знаят правилата на волейбола и задават въпроси как и кога можем да се класираме за Олимпиадата, а иначе са тръгнали да защитават теза колко важно е да паднеш в едно спортно състезание, за да извлечеш дивиденти. Е, аз уважавам избора на момчетата да играят за себе си, за достойнството и честта си и за феърплея, защото те са там и знаят най-добре как се чувстват. Убеден съм, че изборът им да си легнат с чиста съвест тази вечер (дори и да не могат да спят от яд заради загубата) пред това ехидно да прехвърлят топката в мрежата на срещата с Германия и цяла Европа да ги сочи като смешници и страхливци е правилен. Само със сила и увереност се постига напредък, а сила и увереност се добива като се хвърлиш в дълбокото, а това дълбоко се казва Русия.
Българите доказаха че са мъже, доказаха, че не ги е страх от руснаците, доказаха, че могат да им се противопоставят и ще се трудят да усъвършенстват онова мъничкото, което не им достигна днес, доказаха, че честта и достойнството са качества, които притежават истински силните. За онези страхливци - да им е честито.
АЗ СЕ ГОРДЕЯ С БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР ПО ВОЛЕЙБОЛ, ГОРДЕЯ СЕ С ИЗБОРА И ИГРАТА ИМ
Първо искам да кажа, че абсолютно подкрепям ros за казаното от него в този коментар и много се радвам, че все още има хора, като него. Хора, които знаят какво означават победата и загубата в спорта и тези понятия не са се изкривили с времето и нахлуването на парите.
Искам само да Ви споделя нещо лично, но според мен много показателно и се надявам поне част от Вас - членовете и читателите на форума да ме разберат. Аз не съм бил професионален спортист, а и няма да бъда, но въпреки това смея да твърдя, че зная какво точно означава победата и загубата за един спортист. Когато бях малък - може би 1-2 втори клас и играехме пред блока футбол с другите хлапета,често се случваше, когато моят отбор загубеше мача да плача от яд... да плача от загубата... И знаете ли аз тогава не съм играл за медали, или за слава, или за да бъда първи... исках единствено да победя... Само това !!! И твърдя, че зная какво е да си спортист и да играеш само и единствено за победата ! И зная какво е да изпиташ горчилката на загубата и да те боли от нея !
Големият спортист играе само за победа и за нищо друго !!! Той НИКОГА не излиза с мисълта за загубата, защото той не може да я понася !!! И искам само да Ви кажа, че най-големите успехи на България в спортната й история са постигнати именно, когато сме излизали да играем за победата, за честта си, за достойнството си и за България !
Напълно подкрепям решението на Радостин Стойчев и на момчетата да играем за победа във всеки мач, без да си правим сметки ! И напълно подкрепям казаното от Матей Казийски, че и за напред ще бъде така ! Шампиони се създават с победи, а не със сметки и "навеждания" ! За да искаш да си на върха трябва да си по-добър от всички и да биеш всички, без значение с кой и кога играеш! На това европейско не сме най-добри от всички и затова не сме на върха, но един ден може и да бъдем...
П.С И понеже тук има много хора, според които не можеш да бъдеш шампион, ако играеш честно и за победа във всеки мач ! Проверете ако имате желание, кой отбор спечели Олимпиадата в Пекин по волейбол, с колко загуби го направи, а и ако искате вижте същата година кой спечели Световната Лига по волейбол, къде я спечели и срещу кого !!!!! Ако си по-добър от всички, няма значение с кой и къде и играеш. По-добрите винаги побеждават !!!!
[rimg]http://images.ibox.bg/2006/10/02/lev/220x219.jpg[/rimg] [rimg]http://fussballbilder.net/data/thumbnails/79/valencia_cf_3d_logo.jpg[/rimg][rimg]http://files.coveroo.com/variant/large/coveroo-iphone-5-guardian/black/toronto_raptors2_color_3.jpg[/rimg]