Pro-European написа:Не всеки ден може да се попадне на случай, който позволява да се правят обобщения извън сферата, в която се е появил.
Радо срещу номенклатурчика Лазаров е точно такъв казус.
Световен клубен шампион и шампион в най-силното първенство в света (само няколко пъти) се опита да провокира свалянето на един неадекватен администратор и персоните около него - както ги нарича Сашо ДИков онези 150 килограмовите, ама иначе малки хора. И за съжаление, не се получи.
Безпрецедентна обществена подкрепа за Радо и въпреки това, резултатът е: той си тръгна и е извън отбора, а Лазаров (както казват доста хора във форума на Дневник, снимката му трябва да стои срещу епитетът "нагъл") си е на поста.
Защо този случай е важен, всъщност фундаментален за страната ни, като винаги съм бил предпазлив при генерализирането.
Ако един световен клубен шампион не може да се противопостави на един администратор, какво остава за другите, за обикновените, свестни хора,
които ежедневно имат контакти и са наети на работа от такива хора?
Които имат семейство и заплатите им са от жизнено важно значение за семействата им.
АКо тръгват да си казват мнението, да се обаждат или пък да опитват да променят ситуацията - почти обречена битка. И от собствения си опит си спомням нЕкои неща;)
И остава онова, другото, да си мълчиш, да си траеш, бавно губейки облика си. Особено за един мъж, който трябва да е победител всяка вечер, а не да казва - съжалявам, скъпа, изморен съм.
Естествено, има начин да потърсиш реализация навън и да постигнеш много, но това е за друга тема, а и мотивът за такива решения не трябва да е невъзможността да направиш нормална кариера в страната си.
Парадоксално е, но точно днес Гонг избра да сложи като хедлайн Но 1 статия от полски сайт, в който феновете ни са наречени псевдо-фенове. Тук за мен става повече дума за псевдо-редактори, но да оставим това.
Рискът да бъдеш осмиван, иронизиран, провокиран винаги е налице, когато си имаш работа с данчо-лазаровщината.
Апаратчиците ги умеят тези неща. Ние не толкова.
И понеже нЕкой ще каже - ама къде се е видяло служител да сменя шефа си - убеден съм, че с хора като тях само ултиматумът и натискът отвън може да свърши работа; по цивилизационен начин - с конгреси, нЕма как да стане тук.
Ето и най-добрата статия в тази връзка - от Георги Филипов -
http://www.dnevnik.bg/sport/2012/06/13/ ... zarovcite/Това, че Радо изгуби битката с Лазаров е проблем за България, за нас, защото пропуснахме много. Пропуснахме да се заредим с добрата енергия от промяната, с усмивката, която идва след справедливостта. А това си има тежест.
Темата не е за Радо Стойчев, а за по-важни неща от ежедневието на хиляди хора.
Да видим какво мислят колегите от форума - обречена ли е битката с данчо-лазаровците и важно ли е това за вас? Какъв е антидотът срещу тях?