Радо Стойчев - Фен тема

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

dimitar59
Контакти:

Re: Радо Стойчев - Фен тема

Мнениеот dimitar59 » 08 юли 2012 22:07

plamen_ch написа:Може и да е "номенклатура" Лазаров само че е казано "Божието-Богу, кусаревото -кесарю".
Не е работа на треньор па бил той и с името Стойчев да иска оставки на федереция. Още повече иска оставка в момент в който е уволнен ,напълно резонно, за несправяне със задължениятя си.И всичко това да става за сметка на националния тим преди олимпиадата....

Напълно те подкрепям.Стойчев се провали като треньор на нац.отбор,а след това с поведението си и като личност.
Аз също съм против Лазаров,ако се докаже,че има закононарушения във федерацията,които трябва да бъдат доказани от прокуратура и съд.Но като цяло не можем да премълчим и успехите на тази федерация.Като пример посочвам представянето на женския нац.отбор и неговия треньор,който го пое в плачевно състояние.За близо 2 години Стойчев имаше пълната свобода на действие да направи от мъжете по-силен отбор.Получи се точно обратното.Всеки после може сам за себе си да определи поведението му най-вече срещу момчетата в отбора в навечерието на финалите на СЛ и Олимпиадата.За мен поведението му е на морално деградирал човек.Колкото по-бързо ни лиши от присъствието си в българския волейбол,толкова по-добре.

Klaatu
Контакти:

Мнениеот Klaatu » 08 юли 2012 23:13

plamen_ch написа:Може и да е "номенклатура" Лазаров само че е казано "Божието-Богу, кусаревото -кесарю".
Не е работа на треньор па бил той и с името Стойчев да иска оставки на федереция. Още повече иска оставка в момент в който е уволнен ,напълно резонно, за несправяне със задължениятя си.И всичко това да става за сметка на националния тим преди олимпиадата....

Само че не ти е вярна фактологията. Стойчев не е искал оставки в момента, в който го уволниха. Стойчев поиска оставки като условие да се върне.

Ето ти малко хронология:

13 май

Федерацията уволнява Стойчев.

14 май

След уволнението си Стойчев казва, че ще си помисли няколко дена и ще реши какво да каже.

"Важно е да сме на Олимпиадата и младите да се развиват. Не ми е цел да сменям ръководството на федерацията. Аз им обяснявам какво искам да направя, но те не ме разбират. Не съм имал голямо желание да работя във федерацията, но останах за идеята и заради волейбола. Няма да се върна повече в българския волейбол."

Федерацията обявява назначението на Пранди.

15 май

Пранди отказва да поеме България.

Федерацията обмисля да върне Стойчев.

Радо Стойчев казва, че ще се върне, но само при едно условие.

16 май

Стойчев след срещата с премиера:
"Едно мога да кажа със сигурност – ситуацията в българския национален отбор по волейбол в момента е просто нетърпима! Не е нормално да се работи в такива условия и обстановка.
...
В момента статуквото е такова - аз не съм треньор на отбора, но разговарях с момчетата и правя всичко възможно да ги убедя да не напускат националния отбор. Отборът трябва да е единен точно в този важен момент, когато зависи дали ще отидем на олимпиадата."

След срещата с премиера БФВ официално обявява връщането на Стойчев.

Любо Ганев: "Дано Стойчев не каже "не"."

Матей Казийски казва, че още не е ясно какво решение ще вземе Радо Стойчев.

17 май

Радо Стойчев дава пресконференция, на която обяснява защо няма да приеме поканата да се върне обратно. Иска оставката на Лазаров.

"Искам да ви информирам преди всичко за моето решение във връзка със събитията от последните дни. Вчера се състоя среща с премиера. След тази среща и след разговорите, които се проведоха с играчите бях решил да се върна в отбора, въпреки обидата. После един ваш колега ми посочи едно интервю на г-н Лазаров във вестинк "Преса", в което се казва, че съм трябвало да бъда уволнен много по-рано, защото съм правил глупости, грешки, не съм искал да класирам отбора нарочно. От него излиза, че съм некомпетентен. Ако това е така, не мога да водя националния отбор.
...
Г-н Лазаров или да докаже, че съм продал мача с Германия, или да си подаде оставката.
...
Затова ще остана треньор до квалификацията поради простата причина, че времето е твърде малко и не може да се намери друг треньор... Дължа го на момчетата, които останаха зад мен и рискуваха с отиването си при премиера. Това не беше подготвено, защото не съм го искал, но ме трогна. Но, ако до квалификацията Данчо Лазаров не подаде оставка, аз си я подавам още сега - пред вас.
...
Оставам за три седмици треньор на националния отбор с благодарност към премиера - не като премиер, а като мъж. Не му се подмазвам, а го уважавам. След това ако Данчо Лазаров не си подаде оставката до три седмици, аз си я подавам."

dimitar59
Контакти:

Мнениеот dimitar59 » 08 юли 2012 23:26

Klaatu
Познава се,че си истински фен на волейбола.И ти си обхванат от ''заразата'' Стойчев.Ще дойде време обаче и ще разбереш какъв човек си подкрепял.

Klaatu
Контакти:

Мнениеот Klaatu » 09 юли 2012 00:08

dimitar59 написа:Klaatu
Познава се,че си истински фен на волейбола.И ти си обхванат от ''заразата'' Стойчев.Ще дойде време обаче и ще разбереш какъв човек си подкрепял.

Може би, а може би не. Подкрепям Стойчев, не защото е Радо Стойчев, а заради принципа. Всеки друг на негово място в подобна ситуация би имал право да постъпи по същия начин - дали ще е Мартин Стоев, дали Пламен Константинов, дали Силвано Пранди. Даже Пранди отказа да се върне. Отделно, че федерацията не са ми симпатични.

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Re: Волейболът, битката на Радо и другият поглед

Мнениеот TodorT » 09 юли 2012 01:11

Pro-European написа:Не всеки ден може да се попадне на случай, който позволява да се правят обобщения извън сферата, в която се е появил.
Радо срещу номенклатурчика Лазаров е точно такъв казус.

Световен клубен шампион и шампион в най-силното първенство в света (само няколко пъти) се опита да провокира свалянето на един неадекватен администратор и персоните около него - както ги нарича Сашо ДИков онези 150 килограмовите, ама иначе малки хора. И за съжаление, не се получи.
Безпрецедентна обществена подкрепа за Радо и въпреки това, резултатът е: той си тръгна и е извън отбора, а Лазаров (както казват доста хора във форума на Дневник, снимката му трябва да стои срещу епитетът "нагъл") си е на поста.

Защо този случай е важен, всъщност фундаментален за страната ни, като винаги съм бил предпазлив при генерализирането.
Ако един световен клубен шампион не може да се противопостави на един администратор, какво остава за другите, за обикновените, свестни хора,
които ежедневно имат контакти и са наети на работа от такива хора?
Които имат семейство и заплатите им са от жизнено важно значение за семействата им.
АКо тръгват да си казват мнението, да се обаждат или пък да опитват да променят ситуацията - почти обречена битка. И от собствения си опит си спомням нЕкои неща;)
И остава онова, другото, да си мълчиш, да си траеш, бавно губейки облика си. Особено за един мъж, който трябва да е победител всяка вечер, а не да казва - съжалявам, скъпа, изморен съм.
Естествено, има начин да потърсиш реализация навън и да постигнеш много, но това е за друга тема, а и мотивът за такива решения не трябва да е невъзможността да направиш нормална кариера в страната си.

Парадоксално е, но точно днес Гонг избра да сложи като хедлайн Но 1 статия от полски сайт, в който феновете ни са наречени псевдо-фенове. Тук за мен става повече дума за псевдо-редактори, но да оставим това.

Рискът да бъдеш осмиван, иронизиран, провокиран винаги е налице, когато си имаш работа с данчо-лазаровщината.
Апаратчиците ги умеят тези неща. Ние не толкова.
И понеже нЕкой ще каже - ама къде се е видяло служител да сменя шефа си - убеден съм, че с хора като тях само ултиматумът и натискът отвън може да свърши работа; по цивилизационен начин - с конгреси, нЕма как да стане тук.
Ето и най-добрата статия в тази връзка - от Георги Филипов - http://www.dnevnik.bg/sport/2012/06/13/ ... zarovcite/

Това, че Радо изгуби битката с Лазаров е проблем за България, за нас, защото пропуснахме много. Пропуснахме да се заредим с добрата енергия от промяната, с усмивката, която идва след справедливостта. А това си има тежест.

Темата не е за Радо Стойчев, а за по-важни неща от ежедневието на хиляди хора.
Да видим какво мислят колегите от форума - обречена ли е битката с данчо-лазаровците и важно ли е това за вас? Какъв е антидотът срещу тях?

Обречена ли бе битката ?! Категорично не! Битката вече е война! И от тази война ще спечели волейбола! И тази победа ще е благодарение на Радо! Вече започнаха разследвания, видяха се нарушенията! ЩЕ дойдат и санкциите, защото от това е заинтересована държавата! Най-малкото федерациите вече ще са с мандатност! Крепостта на Данчо и Ганев вече се руши.... бавно, но сигурно! Скоро всичко ще си дойде на мястото! :)

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Мнениеот pesho_1913 » 09 юли 2012 01:29

На някой прави ли му впечатление при почивките какво им говореше Радо и какво им обяснява Найден.
Стойчев казва кой къде трябва да застане, дали трябва този да скочи по-бързо на блокада, една крачка назад, да стреля по права и така нататък. А какво казва Найден? Айде, момчета.. Посрещаме я тая и я правим.. Айде, айде..
СЛАВИЯ е любов, а не бизнес - ВЪН боклуците от любимия отбор !
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 09 юли 2012 01:33

pesho_1913 написа:На някой прави ли му впечатление при почивките какво им говореше Радо и какво им обяснява Найден.
Стойчев казва кой къде трябва да застане, дали трябва този да скочи по-бързо на блокада, една крачка назад, да стреля по права и така нататък. А какво казва Найден? Айде, момчета.. Посрещаме я тая и я правим.. Айде, айде..

Найден ми напомня за времето, когато Стоев бе треньор! Едно айде, айде, концентрация, тая я правим, спокойни и максимално спокойни! Е това и аз мога да го кажа!!! Това за мен не е треньор! Днес хора, които са били пред телевизора, ми казаха, че Владо Николов е давал наставления на момчетата по време на почивките.... не знам доколко е вярно това, но ако е така, то това ще значи, че ситуацията е същата като от преди 4 години.... тогава обаче Пламен Константинов даваше указания! :oops: С това "aйде, айде, момчета" няма да стане! На мен са ми давани по-добри указания по време на мачове, от хора, които уж по-малко разбират от Найден.... :oops:

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 09 юли 2012 01:34

pesho_1913 написа:На някой прави ли му впечатление при почивките какво им говореше Радо и какво им обяснява Найден.

Сигурно и на тренировките вика - Айде, айде... :lol: Ама какво очакваш, все пак брат му го направи старши.

dimitar59
Контакти:

Мнениеот dimitar59 » 09 юли 2012 06:42

Личи какво им говори Стойчев.Кокетничи пред камерите и зрителите.Резултатите се видяха.Играта на отбора под ръководството му - плачевна.Има една стара поговорка - от пън дърво на става.Баща му беше много добър треньор.Синът - Радо -пълна скръб.Само се чуди как да избие комплексите си.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 09 юли 2012 10:53

Радостин Стойчев е невероятно уважаван човек във волейболния свят, само това ще ти кажа. Явно те са тъпи и не схващат какъв некадърник, добре, че има "умове" като теб, да ни просветлят.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Върни се в “Волейбол”