Волейбол - Всекидневна тема

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Bonbonko
Контакти:

Re: Волейбол - Всекидневна тема

Мнениеот Bonbonko » 28 сеп 2025 18:14

Като цяло съм съгласен. Въпросът е дали ще бъдат постоянни и ще успеят да останат постоянна величина или това е било моментно избухване. Още е рано, но трябва да настъпи в които да даваме СЕРИОЗЕН отпор на Полша, Италия, Бразилия, Франция. Загатнахме, че бихме могли да го правим в мача срещу САЩ. Но да видим как ще продължат. Към момента излежда, че би могло да се получи. А и настоящия ни треньор излежда най-добре подготвен и че знае какво прави за разлика от предишните.

Plovdiv_1926
Контакти:

Мнениеот Plovdiv_1926 » 28 сеп 2025 18:21

Не мисля, че проблемът тука беше почивката, треньорът на италианците много умело неутрализира блока ни с атаките пайп на Ботоло, който направи мача на живота си, както и с това, че Джианели почти не вдигаше топки към Микиалето, а всички бяха за неудобния левичар Романо, ние явно се бяхме подготвили за много по-активна игра към най-добрия италиански играч Микиалето. Съответно при липсата на блок, който ни бе един от най-силните елементи на турнира, това повлия на момчетата и на увереността за играта през центъра. Все пак Бленджини не седя със скръстени ръце и пое страшен риск в третия гейм, доверявайки се на едно 17-годишно момче да играе в защита срещу тази стратегия на италианците, което се получи конкретно за гейма.

В крайна сметка, достатъчно битка им дадохме за етапа на развитието си, като нямахме и никакъв късмет. В първия гейм вървяхме точка за точка и мисля, че грешката на сърбина съдия да свири онази топка като паднала, доста повлия на развоя на сета, тъй като се откъсвахме с две брейк точки при сервис на Алекс Николов. Отделно и грешката на Грозданов с позиционирането беше в много важен момент в края на гейма, с което подарихме много важна точка. Вторият пак вървеше сравнително равностойно и изоставахме с една брейк точка до сервиса на Романо с няколко аса, но да кажем, че там италианците убедително изглеждаха по-добри. Трябва и да поздравим момчетата, че се вдигнаха при 2:0, защото малко отбори ще го направят при този развой на мача за италианците.

Трябва да сме горди от тези млади момчета, вярвам, че тепърва много медали ще спечелят, дали ще успеят и някоя титла някога да вземат, не знам, но ни очакват множество вълнуващи вечери.
Последна промяна от Plovdiv_1926 на 28 сеп 2025 18:34, променено общо 1 път.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 28 сеп 2025 18:30

Да, това беше непростима грешка на съдията.

Тези момчета те карат с нетърпение да чакаш следващия мач.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 28 сеп 2025 19:28

Равносметката за тази година.

3 световни за жени/момичета:
до 19 години - 1-во място
до 21 години - 4-то място
жени - 27-о мястои

3 световни за мъже/момчета:
до 19 години - 6-о място
до 21 години -10-о място
мъже - 2-ро място

Извод:
При мъжете лесно могат да се долеят кадри от U19 и U21 с философията на този треньор.
При жените да се търси класен чужд треньор (мъж), за да се реализира потенциалът на девойките. При тях е по-сложно, защото женският волейбол с изключение на 4-5 отбора, няма нищо общо със спорта волейбол. Различните континенти играят по различен начин.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 28 сеп 2025 20:00

Аз по принцип от волейбол много не разбирам.

Интересно е след като вече са преминали емоциите някой който е по-подготвен да анализира къде точно но биха и ни надиграха.

Аз лично видях, че в ключовите моменти ни натиснаха на сервис и нашето посрещане не издържа. И 4-ките, и либерото поддадоха. Четвъртата 4-ка мисля, че Руси Желев, даже въобще не влезе в игра, а може би имаше нужда.

Вместо това влезе 17- годишно либеро, което в 3 гейм имаше ключово значение и извади важни топки.

Отделно първите два гейма те ни спряха атаката през центъра. А това натоварва крайните, а и Мони. Да, Алекс е перфектен като диагонал в атака, ама като 4-ки техните цялостно са по-добри и днес го показаха, въпреки че единия е трябвало да бъде резерва, но заради контузия игра той, а другия Микиелито бе по-пасивен от очакваното, но може и да е било тактически ход.

Отделно те колко пайпа направиха и все успешно, а ние много по-малко.

Чак 3-4 гейм направихме някои успешни атаки през центъра.

ИЗвод: Блокиращи горе-долу изравнени сили, но ни спряха първите два гейма.

Разпределител: Техният стана най-добър на турнира, но в този мач, а и като цяло не мога да кажа, че е много по-добър от Мони.

Диагонал: Въпреки добрата серия на техния във втория гейм май беше, Алекс игра по-добре като цяло и е по -добър.

Либеро: Техния май стана най-добър на турнира. Нашия титулярен имаше колебания. Не знам дали този 17-годишния няма да го измести в бъдеще.

И 4-ки: Нашите не са лоши- Атанасов и Пухи, но техните са световна класа. Този младият им беше един от най-добрите и почти сам спечели 4 гейм. А за съжаление и Татаров този път не се включи много добре.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 28 сеп 2025 20:07

Самият факт, че всеки от нас изпитва както радост, така и частица яд от развитието на двубоя, говори, че на'ще се представиха добре и според моментните си възможности.
Отделно на италианците им вързА брутално, не само при сервисите, но и при доста шансови / спорни / топки, които отидоха за тях в 2 от 4-те гейма.
Особено в четвъртият това направо отказа момчетата, но пък те не спряха да се забавляват и да изглеждат супер-позитивни.
Не-напразно отново по-голямата част от залата ПАК подкрепяше нас.
Диип, че Италия в предходните си срещи, също привличаше интереса на местните.
Но днес бяха гости. :)

Сякаш най-важното към момента е, че се полагат основите на един супер-тим за бъдещите поне 7-8 години.
Разбира се играчите ще търпят развитие, а и отдолу напират други амбициозни момчета, та, ще се следи с интерес развитието на отбора.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

CSKArforever
Контакти:

Мнениеот CSKArforever » 28 сеп 2025 20:19

Невероятен успех! Едва ли който и да е от нас дори е сънувал такъв пробив. Доскоро положението при мъжете беше отчайващо. На световното през 2022 България завърши последна в групата си с 3 загуби от 3 мача, включително такава от Мексико.
Година по-късно пък записахме и рекордно слабо представяне на европейското във Варна, където дори отбори като Испания и Хърватия успяха да ни победят. Да, имаше лъч надежда поради юношеските успехи, където всяко лято печелехме медали в някоя възростова група, но въпреки това бях умерен оптимист, защото не винаги добрите резултати при юношите се пренасят и при мъжете.
Юни месец по време на ВНЛ видяхме някои проблясъци и че отбора се развива възходящо, като малко не ни достигна да се класираме в осмицата, защото нашите накрая се огънаха психически и допуснаха загуби от Украйна и Турция.
Преди началото на световното изобщо не бях сигурен, че ще минем дори групите, където трябваше да премерим сили с Германия и Словения. Не заради друго, а заради представянето ни на последните първенства и липсата на опит у голяма част от играчите. Е, изненадаха ме много приятно!
Постигнатото от момчетата на това първенство е най-големият (поне според мен) наш спортен успех, който лично съм изживявал, тъй като през 94та не съм бил роден.
Медалите при щангите, борбата, художествената гимнастика и подобни спортове са хубаво нещо, но финал на световно в популярен и отборен спорт си е друга бира. Единствено тенис успехите на Гришо са сравними с това.

За да надградим до наистина най-високо ниво ще ни трябват още един, двама таланти от ранга на братята. Тази година не съм гледал мачовете на юношите, някой по-запознат да каже дали имаме някой по-изпъкващ талант при 19ките или 17ките?

Plovdiv_1926
Контакти:

Мнениеот Plovdiv_1926 » 28 сеп 2025 20:39

CSKArforever написа:За да надградим до наистина най-високо ниво ще ни трябват още един, двама таланти от ранга на братята. Тази година не съм гледал мачовете на юношите, някой по-запознат да каже дали имаме някой по-изпъкващ талант при 19ките или 17ките?

Май Жасмин Величков ни го водят най-добрият талант при 19-ките, капитан при юношите, отиде от Берое в Монца в първа дивизия на Италия, Владо Николов на първия мач с Германия като коментатор заяви, че според него е прибързал с решението си, тъй като в България още правил грешки и не бил чакава разлика за клубния си отбор, ама дано не е прав тук Владо. Посрещач е и той.
https://sportal.bg/news-2025052209351042407
Ето интервю на Бленджини за него.

Според мен Антов във Франция може да се развие и въпреки че няма да е на нивото на братята, поне да има ролята на баща им в предния ни отбор и да облекчава Алекс в много ситуации. Димитър Димитров също е интересен диагонал с лява ръка, не знам защо не го викнаха, сигурно заради идеята на Бленджини с трима посрещачи да играе на това първенство, за да облекчи либерото. На тази позиция пък, щом това 17-годишно момче влезе за пръв път и се справи с напрежението, нека се надяваме и то да си развие качествата. Повечето ни национали тепърва направиха първи трансфер в по-сериозни първенства, така че дано догодина качествата им още повече се открояват и развиват.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 28 сеп 2025 20:53

Общо взето това май ще ни е отборът и през следващите години.

Според мен потенциал да са суперзвезди имат само Мони и Алекс. Другите са добри и много добри така да се каже, но този отбор ще се гради около братята Николови.

Да се надяваме, че отнякъде ще изникне и още някой близо до класата на братята, но и аз освен този Жасмин не съм чувал за някой по-голям талант. А Владо по принцип има много точна преценка и щом така е казал за него, на 90 процента е прав.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 28 сеп 2025 21:09

Владимир Гърков ще играе във Франция

https://bnr.bg/post/102153350/vladimir- ... av-francia

Това момче също има потенциал.

Върни се в “Волейбол”