Пранди: Продължаваме работата още в понеделник

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CSKARCHETO-BS
Контакти:

Re: Пранди: Продължаваме работата още в понеделник

Мнениеот CSKARCHETO-BS » 10 окт 2010 10:03

macko_razbivach написа:При Мартин Стоев бяхме с пъти по-добре....

С какво бяхме в пъти по добре :?:

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 10 окт 2010 10:08

CSKARCHETO-BS написа:
macko_razbivach написа:При Мартин Стоев бяхме с пъти по-добре....

С какво бяхме в пъти по добре :?:

еми куба си ги биехме на почивки, а срещу отборчета като чехия в групите излизахме с третия отбор ;)
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Неутрален
Контакти:

Мнениеот Неутрален » 10 окт 2010 10:47

Смяхххх, абе вие нормални ли сте ? Не, просто не сте наясно с тази игра. На Пранди трябва да му издигнат паметник, че дойде и се мъчи да научи тези неграмотници как се играе "правилно". Но както се казва, телето се учи а на завършено говедо нищо не му влиза в главата.Щом половината свят го признават и го хвалят че е научил отбора на нещо, ние тук ще го разпънем за нищо.Типично по БГ, нищо ново. Проблема е че голяма част от волей националите нямат класа, това е истината. Жеков не е разпределител на топ ниво, но толкова може толкова дава, а не забравяйте че игра контузен 4 мача.Браво на него, ако беше някой друг сигурно щеше да се лекува в някоя чалготека. В отбора имаме Матей- Роналдо , както каза един италиянски водещ, това е най добрия в света волейболист, но не забравяйте това е колективен спорт. Факта че в Тренто предимно атакува, личеше от посрещането му, ама айде сега обвинете и него че не може да посреща и не става. Владо , втория супер играч, но като няма ден все едно сме без него. И до тук с добрите играчи, другите са само надежди и таланти. Момчетата са добри , но не и перфектни и нямат класа за златен медал. Аз лично исках да виждам повече време на игрището Соколов и Цветанов. Жалко че липсват Бобо Яорданов и Милушев в найдобрите дни, но каквото има това се ползва. Другите просто толкова могат, толкова им е силата. Играта ни е много упростена и се играе само през диагоналите. Центъра го ползваме по 3 пъти на мач, защо ли ?Видях че някой се изцепи отново че при Мартин Стоев сме играли добре ! Да , играха добре, но сравнете имената и ще разберете причината. Гледал съм тренировка на Стоев , смешна работа, направо жалка. Едно и също по цял ден, скачай и блъскай. Не става така, това беше преди 15-20 години, но не и сега. Наистна ще е жалко ако изгонят Пранди, както сториха и с Гершон. Управляващите спорта в БГ, голяма част от тях са завършени олигофрени, така че не се учудвайте. Въпросът ми е : Кой ще смени Пранди ? КОЙ КОЙ КОЙ ....

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 10 окт 2010 10:52

TodorT написа:
daniel875 написа:Защо не се занимава сериозно с отбора, а си гледа предимно неговия посредствен Модена? А и ти казвам отново, какво толкова е постигнал Пранди на национално ниво? Почти нищо, тогава за какъв "професор" говориме. Не разчиташ ли наглостта му в изказването, защо го защитаваш? Докога ще се кланяме на чужденците? Докога? Преди време имаше голям треньор по баскетбол у нас, казваше се Гершон. Той наистина искаше да помогне, защото не му беше безразлично. Пак го имаше за съжаление клубния проблем, но той правеше всичко възможно, за да следи какво става тук. Каза много истини, от които ръководители и привърженици ги заболя. Гершон и Пранди са несравними величини, защото става дума за различни спортове, но първият наистина желаеше да успее с нас, докато другият - да ни закопае.
Третото място миналата година не беше чак толкова голямо постижение, не се заблуждавай, умно момче си.

Незнам защо смяташ, че Пранди не си върше работата като хората :? Цяло лято е бил с момчетата по лагери, по турнири, набеляза млади таланти и се опитва да ги налага в отбора. Освен това при Пранди момчетата играят по-добре: правим по-малко грешки от сервис, блокът е на място много често и най-вече играем с акъл !!! Поне това е моето мнение :) Ти искаш български специалист да води националите, добре, ама кой ще е той :?: В момента имаме 2-ма треньори: Радо Стойчев, който води Тренто.... Да, ама Стойчев няма да се навие да тъче на 2 стана ;) Другият е Ники Желязков-треньорът на младижките национали, спечелили среброто от ЕП, а сега е тренер и на Левски Сиконко .... :arrow: и той отпада... така че за момента Пранди е най-доброто решение !!! А иначе си прав, че италианецът няма особени успехи на нац. ниво- има само един бронзов медал от Олимпиада със "скуадра адзура", който му носи прякора "Професора".... :)

Накара ме да се замисля за български заместник, защото правилно казваш за Радо Стойчев. А относно Николай Желязков не съм много съгласен. Той първо да се докаже като треньор на Левски, че тогава. За младежите супер, направи ги реално европейски шампиони, защото на финала Русия ги бутаха доста. Те на тази възраст не са по - силни от нас, но въпросът е после. Честно казано, много повече исках Лозано преди две години, защото той беше освободен от Полша и нямаше отбор, но федерацията си затвори очите. Ако ще е чужденец, поне да е доказан на национално ниво, това ми е тезата. Не само на клубно. Германия слаби, слаби, мисля, че ще ги направи по - силни с времето. Раул Лозано е от най - добрата школа в света - аржентинската, но го изтървахме. А иначе нали ти казах къде е вината на Пранди, че е послушко на федерацията. Защо не извика Николай Иванов? Дори и на преклонна възраст, дори и да играе в нашето, изключително посредствено първенство, за мен Иванов щеше да е добра алтернатива на Жеков(Не забравяй, че Андрей беше контузен още по време на Лигата и оттогава се знаеше, че няма да е готов, да е нужното ниво на Мондиала). С оглед на играчите, които извика Пранди, резултатът е логичен. Трябваше да се извика Боян, защото с него ставахме непредсказуеми за противника, трябваше и по - често да се пуска Соколов на мястото на Николов, имам предвид в част от мачовете, защото да бъде пълноценен за битката с Куба. От доста време не съм обвинявал толкова яростно треньор на национален отбор, но в случая критиката ми е напълно основателна.
Послепис: Виновни са федерация и треньор, защото вместо да се събере всичко най - добро в момента, да се извикат боеспособни играчи в името ако трябва на компромиса, ние винаги се делим на хора от "волейболното движение" и такива извън него. Това е само при нас. Затова и късметът не беше с нас, нека не се жалваме от това. Просто не заслужихме с нищо предвид обстоятелствата Съдбата да ни закриля.
Лично аз съм за Веласко. Ако случайно испанците го изпуснат, веднага трябва да го вземем. Силно се надявам иберийците да направят тази грешка.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 10 окт 2010 11:39

daniel875 написа:
TodorT написа:
daniel875 написа:Защо не се занимава сериозно с отбора, а си гледа предимно неговия посредствен Модена? А и ти казвам отново, какво толкова е постигнал Пранди на национално ниво? Почти нищо, тогава за какъв "професор" говориме. Не разчиташ ли наглостта му в изказването, защо го защитаваш? Докога ще се кланяме на чужденците? Докога? Преди време имаше голям треньор по баскетбол у нас, казваше се Гершон. Той наистина искаше да помогне, защото не му беше безразлично. Пак го имаше за съжаление клубния проблем, но той правеше всичко възможно, за да следи какво става тук. Каза много истини, от които ръководители и привърженици ги заболя. Гершон и Пранди са несравними величини, защото става дума за различни спортове, но първият наистина желаеше да успее с нас, докато другият - да ни закопае.
Третото място миналата година не беше чак толкова голямо постижение, не се заблуждавай, умно момче си.

Незнам защо смяташ, че Пранди не си върше работата като хората :? Цяло лято е бил с момчетата по лагери, по турнири, набеляза млади таланти и се опитва да ги налага в отбора. Освен това при Пранди момчетата играят по-добре: правим по-малко грешки от сервис, блокът е на място много често и най-вече играем с акъл !!! Поне това е моето мнение :) Ти искаш български специалист да води националите, добре, ама кой ще е той :?: В момента имаме 2-ма треньори: Радо Стойчев, който води Тренто.... Да, ама Стойчев няма да се навие да тъче на 2 стана ;) Другият е Ники Желязков-треньорът на младижките национали, спечелили среброто от ЕП, а сега е тренер и на Левски Сиконко .... :arrow: и той отпада... така че за момента Пранди е най-доброто решение !!! А иначе си прав, че италианецът няма особени успехи на нац. ниво- има само един бронзов медал от Олимпиада със "скуадра адзура", който му носи прякора "Професора".... :)

Накара ме да се замисля за български заместник, защото правилно казваш за Радо Стойчев. А относно Николай Желязков не съм много съгласен. Той първо да се докаже като треньор на Левски, че тогава. За младежите супер, направи ги реално европейски шампиони, защото на финала Русия ги бутаха доста. Те на тази възраст не са по - силни от нас, но въпросът е после. Честно казано, много повече исках Лозано преди две години, защото той беше освободен от Полша и нямаше отбор, но федерацията си затвори очите. Ако ще е чужденец, поне да е доказан на национално ниво, това ми е тезата. Не само на клубно. Германия слаби, слаби, мисля, че ще ги направи по - силни с времето. Раул Лозано е от най - добрата школа в света - аржентинската, но го изтървахме. А иначе нали ти казах къде е вината на Пранди, че е послушко на федерацията. Защо не извика Николай Иванов? Дори и на преклонна възраст, дори и да играе в нашето, изключително посредствено първенство, за мен Иванов щеше да е добра алтернатива на Жеков(Не забравяй, че Андрей беше контузен още по време на Лигата и оттогава се знаеше, че няма да е готов, да е нужното ниво на Мондиала). С оглед на играчите, които извика Пранди, резултатът е логичен. Трябваше да се извика Боян, защото с него ставахме непредсказуеми за противника, трябваше и по - често да се пуска Соколов на мястото на Николов, имам предвид в част от мачовете, защото да бъде пълноценен за битката с Куба. От доста време не съм обвинявал толкова яростно треньор на национален отбор, но в случая критиката ми е напълно основателна.
Послепис: Виновни са федерация и треньор, защото вместо да се събере всичко най - добро в момента, да се извикат боеспособни играчи в името ако трябва на компромиса, ние винаги се делим на хора от "волейболното движение" и такива извън него. Това е само при нас. Затова и късметът не беше с нас, нека не се жалваме от това. Просто не заслужихме с нищо предвид обстоятелствата Съдбата да ни закриля.
Лично аз съм за Веласко. Ако случайно испанците го изпуснат, веднага трябва да го вземем. Силно се надявам иберийците да направят тази грешка.

Блякууд,Резенде... ;)

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 10 окт 2010 13:54

Какви са тия глупости за Боян и Милушев?! Вие не разбирате ли, че проблема не беше в играта на нашия диагонал. Боян и Милушев не са посрещачи, не можеха да помогнат с абсолютно нищо! Напротив, в последните 4 и най-важни мача на отбора Владо беше единственият, който дърпаше играта ни и резултата. Ако останалите играеха на 60% от това, което направи Владо, то щяхме да сме на финал. Убеден съм 100% в думите си. Нямаме класни играчи на 2 позиции, а на други 2 нямаме никакви заместници. Тошо Алексиев не е за титуляр, но просто няма по-добър в момента от него на тази позиция, факт. Андрей би бил винаги резерва в някой от другите водещи отбори, но при нас е задължителен титиляр, защото просто няма по-добър. На него можем само да благодарим, защото момчето винаги играе със сърце и душа за този отбор, колкото може го дава. За разлика от Алексиев! Никаква алтернатива на Матей и Теди, без тях сме треторазряден тим. При всички тези факти е абсурдно да искате да сме вечно на почетната стълбичка, това е абсолютно невъзможно. Пранди направи МНОГО за играта ни в защита, особено на блок. Неслучайно сме на първо място на това първенство по брой блокади, а на миналото европейско Йосифов бе определен за най-добър блокировач. Най-големият ни проблем през изминалите мачове беше не технически, а психически. В поне 80% от геймове стигахме първи до 20-та точка, понякога и с добър аванс, и след това не знаехме как да затворим гейма. Това не може да бъде технически проблем, защото ако имаш такъв няма да стигнеш и до 20-та точка. Тук всичко беше на психологическа основа, най-вече заради огромните очаквания, с които тръгна отборът на това първенство. Ако има някакъв пропуск в работата на Пранди, то е точно в този аспект и работата му отсега нататък трябва да бъде насочена именно към психологическата устойчивост.
Задължително трябва да му се даде да звърши целият олимпийски цикъл. Ако не се класираме на Олимпиадата, то може да наречете работата му неуспешна, но преди това е абсурдно да се говори за смяна.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 10 окт 2010 14:25

А дали изобщо ще се класираме? По - добре да не се случи, че ще има много разочаровани. А това за Боян си е абсолютно вярно. Разнообразието, вариативността, конкуренцията винаги помага. Ако някой ми каже, че по правило трябва всеки мач, през цялото време да играем само с Владо и Матей, ще му се изсмея. Защото колкото и да са добри, а те са най-добрите, трябва да се разнообрази играта. Помните ли мача с Франция на миналото световно? Кой го обърна с влизането си в игра? И аз наскоро критикувах Матей, че не се справял добре като посрещач, но той посрещач ли е, или му друг постът?
Ние в това си състояние, с тези играчи и с този треньор не бива да се класираме на олимпиадата в Лондон. Ще станем за резил, ама много голям резил, а Пранди обеща с идването си олимпийска титла. Така, че понеже това не е реално изпълнимо, по - добре да си заминава още отсега.
Толкова по темата от мен.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 10 окт 2010 15:00

Кубинците с "аспиранта" Блякууд стигнаха до финала,а ние с "професора"... :oops: :oops: :oops:

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 10 окт 2010 15:16

daniel875 написа:А дали изобщо ще се класираме? По - добре да не се случи, че ще има много разочаровани. А това за Боян си е абсолютно вярно. Разнообразието, вариативността, конкуренцията винаги помага. Ако някой ми каже, че по правило трябва всеки мач, през цялото време да играем само с Владо и Матей, ще му се изсмея. Защото колкото и да са добри, а те са най-добрите, трябва да се разнообрази играта. Помните ли мача с Франция на миналото световно? Кой го обърна с влизането си в игра? И аз наскоро критикувах Матей, че не се справял добре като посрещач, но той посрещач ли е, или му друг постът?
Ние в това си състояние, с тези играчи и с този треньор не бива да се класираме на олимпиадата в Лондон. Ще станем за резил, ама много голям резил, а Пранди обеща с идването си олимпийска титла. Така, че понеже това не е реално изпълнимо, по - добре да си заминава още отсега.

Говориш глупости, абсолютни. Аз ти обяснявам, че няма как да смениш Владо, като той играе превъзходно. Трябва да си абсолютно малоумен, за да смениш най-добрия си играч, за да си "разнообразен". За какво ти е разнообразие на пост "диагонал", като той си върши перфектно работата. Щом не знаеш дали Казийски е посрещач, значи просто няма какво да коментирам с теб по тема "волейбол". Това пък за "резила, ако идем на Олимпиадата" е пълен смях.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 10 окт 2010 16:25

mistreated написа:
daniel875 написа:А дали изобщо ще се класираме? По - добре да не се случи, че ще има много разочаровани. А това за Боян си е абсолютно вярно. Разнообразието, вариативността, конкуренцията винаги помага. Ако някой ми каже, че по правило трябва всеки мач, през цялото време да играем само с Владо и Матей, ще му се изсмея. Защото колкото и да са добри, а те са най-добрите, трябва да се разнообрази играта. Помните ли мача с Франция на миналото световно? Кой го обърна с влизането си в игра? И аз наскоро критикувах Матей, че не се справял добре като посрещач, но той посрещач ли е, или му друг постът?

Говориш глупости, абсолютни. Аз ти обяснявам, че няма как да смениш Владо, като той играе превъзходно. Трябва да си абсолютно малоумен, за да смениш най-добрия си играч, за да си "разнообразен". За какво ти е разнообразие на пост "диагонал", като той си върши перфектно работата. Щом не знаеш дали Казийски е посрещач, значи просто няма какво да коментирам с теб по тема "волейбол". Това пък за "резила, ако идем на Олимпиадата" е пълен смях.

Много добре знам на какъв пост е по - добре за играе Матей, а за другото ще си говорим след година и нещо. Ще видиш, че така ще се получи.

Върни се в “Волейбол”