Понякога не е важно много да си навътре в нещата, за да предвидиш крайния изход. Много хора се изсилваха след победата в САЩ, че ще бием бразилците. Видя се това, което беше логично. По - полека с прогнозите!
Знаем си положението, знаем колко трудности преживя този отбор в последните години, така че всякакви напъни, че сме велики, че сме голяма сила, са смешни. Реализмът дава много по - точна представа за нещата. Вярно е, че ако човек винаги разсъждава така, по - добре да не се опитва да постига каквото и да е. Всъщност тук идва и разковничето, че трябва да бъдем умерени, когато говорим за едно или друго. За добро или лошо във волейбола и баскетбола равенство не е възможно. Там се играе до победа. Изненади се случват, но зад тях трябва да има логика, както във всяко нещо.
Логичен беше и четвъртфиналът на "Левски" преди години, но нелогично беше поведението на Стоилов. То така и не се промени. Затова и нищо съществено няма да постигне вече.
Имаме ли държава? Имаме ли обединен народ? Тогава какво искаме?
СЛ: Бразилия - България 2-ри мач
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: СЛ: Бразилия - България 2-ри мач
Последна промяна от daniel875 на 07 юли 2013 18:56, променено общо 1 път.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!
- mistreated
- Контакти:
daniel875 написа:Понякога не е важно много да си навътре в нещата, за да предвидиш крайния изход. Много хора се изсилваха след победата в САЩ, че ще бием бразилците. Видя се това, което беше логично. По - полека с прогнозите!
Знаем си положението, знаем колко трудности преживя този отбор в последните години, така че всякакви напъни, че сме велики, че сме голяма сила, са смешни. Реализмът дава много по - точна представа за нещата. Вярно е, че ако човек винаги разсъждава така, по - добре да не се опитва да постига каквото и да е. Всъщност тук идва и разковничето, че трябва да бъдем умерени, когато говорим за едно или друго. За добро или лошо във волейбола и баскетбола равенство не е възможно. Там се играе до победа. Изненади се случват, но зад тях трябва да има логика, както във всяко нещо.
Логичен беше и четвъртфинала на "Левски" преди години, но нелогично беше поведението на Стоилов. То така и не се промени. Затова и нищо съществено няма да постигне вече.
Да, знаем, ти си на принципът винаги повтаряй, че ще се случи нещо лошо и все някога ще се случи. Кой е говорил, че сме "велики"? Ти съгласен ли си, че в първия мач пропуснахме отлична възможност да стигнем до тайбрек и дори да победим, защото Бразилия игра трагично? Ама защо ли изобщо разговарям с теб. Още 2-3 реда прочетени от твоите писания и ще ми се иска да си прережа вените.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...
mistreated написа:daniel875 написа:Понякога не е важно много да си навътре в нещата, за да предвидиш крайния изход. Много хора се изсилваха след победата в САЩ, че ще бием бразилците. Видя се това, което беше логично. По - полека с прогнозите!
Логичен беше и четвъртфинала на "Левски" преди години, но нелогично беше поведението на Стоилов. То така и не се промени. Затова и нищо съществено няма да постигне вече.
Да, знаем, ти си на принципът винаги повтаряй, че ще се случи нещо лошо и все някога ще се случи. Кой е говорил, че сме "велики"? Ти съгласен ли си, че в първия мач пропуснахме отлична възможност да стигнем до тайбрек и дори да победим, защото Бразилия игра трагично? Ама защо ли изобщо разговарям с теб. Още 2-3 реда прочетени от твоите писания и ще ми се иска да си прережа вените.
Там е работата, че в първия мач беше големият шанс. След успеха в първия гейм сякаш се пречупихме. Вместо да подейства положително на психиката на играчите, се сринахме в следващите два. В четвъртия намерихме отново играта си, но проклетият шанс ни попречи. Тогава пети гейм беше логичен с оглед на факта, че Бразилия не игра нещо особено, но това е силата на големия отбор - постига максималното с минимум усилия.
Много ми се искаше да ги пречупим преди срещите, защото имаме какво да им се реваншираме, но без големи играчи трудно ще стане. Просто в момента няма висша класа състезатели в този отбор. Няма и как да е така, след като това е отбор на две години. Може би след време нещата ще се подобряват. И това, което правят момчетата, не е малко. Трябва да се гордеем с тях.
Вчера Бразилия беше далеч по - уверена и предимството в точките го реализира отново, но ние трудно дадохме втория гейм, в третия - шансове отново имаше, но липсата на опит ни пречупи.
Няма как без опит да се получи. Има случаи, когато младостта надделява, но това е по - скоро изключение от правилото. Ако Тодоров беше здрав, съм сигурен, че щеше да е друго, но представа си нямах за неговата контузия. Класата на този състезател не буди съмнение. Така и резервната скамейка щеше да е по - дълга. След Христо Цветанов, Пламен Константинов, Матей Казийски и в далеч по - малка степен Красимир Гайдарски нямаме солидно посрещане. С един Скримов не става. Алексиев много се труди, помага и това трябва задължително да се отчете, но не е човекът, който да направи разликата в големи мачове. Това момче така го нападат навсякъде, а той не е виновен, че така се получава.
Харесва ми старанието на всички, борят се на полето за всяка топка, но с тези момчета толкова. Медал ще е успех, но нека не се палим за повече!
Сърбите са по - конкурентни от нас отбор за медалите, ако им се отдаде възможност, защото може би обстановката в самата им държава ги дисциплинира. За едно нещо е прав Георги Атанасов - там, каквото и да става, винаги намират изход да излязат от ситуацията. Корав народ са, не се отричат от историята си.
В директен мач е много по - вероятно да ги победим, отколкото те нас, но ако от въпросния зависи съдбата на медал, психиката им е по - силна.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!
- mistreated
- Контакти:
Христо Цветанов и Краси Гайдарски посрещачи?!?! Пич, ти не си в час изобщо. И какъв опит на Тодоров те гони, като той е по-млад от 80% от играчите ни.
По-добре не коментирай повече волейбол, че ставаш смешен.
По-добре не коментирай повече волейбол, че ставаш смешен.
- Viktor4o_Rs
- Контакти:
Не знам какво толкова се коментира, очевидно е че Бразилия е класа над нас.
Можем да ги бием само когато нямат ден и грешат много, а ние сме перфектни, това е. За сметка на това съм сигурен, че ще бием 2 пъти Полша. 

Viktor4o_Rs написа:Не знам какво толкова се коментира, очевидно е че Бразилия е класа над нас.Можем да ги бием само когато нямат ден и грешат много, а ние сме перфектни, това е. За сметка на това съм сигурен, че ще бием 2 пъти Полша.
Не съм съгласен нито с едното, нито с другото. Поне за второто се надявам да си прав.
Само Левски!
- mistreated
- Контакти:
Viktor4o_Rs написа:Не знам какво толкова се коментира, очевидно е че Бразилия е класа над нас.Можем да ги бием само когато нямат ден и грешат много, а ние сме перфектни, това е. За сметка на това съм сигурен, че ще бием 2 пъти Полша.
То никой и не спори, че Бразилия и Русия са класа над всички други отбори. Въпросът е, че могат да бъдат победени от нас и това се видя в петък.
Mistreated, какво очакваш от Аржентина - Франция тази нощ ? 
Само Левски!
- mistreated
- Контакти:
siniq_fen написа:Mistreated, какво очакваш от Аржентина - Франция тази нощ ?
Ако ще залагаш на него, аз съм за победа на Аржентина.
mistreated написа:siniq_fen написа:Mistreated, какво очакваш от Аржентина - Франция тази нощ ?
![]()
![]()
Ако ще залагаш на него, аз съм за победа на Аржентина.
Супер! Заложих същото преди 1 час
Мисля, че им е време да победят. Започнаха с победа и е редно да завършат с такава. Въобще не са толкова слаб отбор, че да имат само 1 победа, дори в тази група.
Само Левски!