Blagoy написа:Nikona написа:Имам чувството, че всички малко се изхвърлят. Нашите играха слабичко и просто това, че сърбите бяха отчайващо слаби ни помогна. Те направиха адски много грешки от сервиз и от атака и дефакто си ни подариха мача. Надявам се нашите да се стегнат и да покажат добра игра на полуфинала и финала.
П.П. Може да не съм прав и да съм останал с грешно впечатление от това, че бях в залата / то не, че по кАНАЛ 1 е по-добре/.
Съгласен съм с колегата!
Той и Владо Николов си го каза след мача: "Сърбите играха без трима основни играчи, направиха много грешки, младите им волейболисти ни подариха победата". Нещо в този дух беше. Не бива да се възгордяваме след една изразителна победа, пък била тя и над сърбите. Неведнъж сме гълтали горчивия хап след подобни мачове. Спомням си 1-2 победи над Бразилия с по 3:0 в Световната лига и след тях- отпадане на полуфинал или по-рано. Така, че тепърва истинските тестове за нашите момчета предстоят.
Няма как да не ме радва обаче невероятното себераздаване и желание да се докажат пред собствена публика. Теди Салпаров винаги е бил много сърцат играч. Жоро Братоев се справя засега с огромната отговорност тежаща на плещите му. Спокойно и рационално подхожда в повечето ситуации. Блокът и посрещането ни засега също работят. Вижда се голямата надежда, но трудното тепърва предстои. Да не забравяме, че в другата група са и италианците.
Имайте впредвид, че тези мачове идват след края на един убийствен сезон за повечето състезатели. Отделно и здравословните проблеми, малкото време за подготовка. Всичко това си оказва огромно влияние. Неслучайно и италианците показаха доста слаба игра срещу Финландия. Така че важното е да се класираме, добра игра има кога да покажем.