Волейбол - Всекидневна тема

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Re: Европейско първенство по волейбол 2013

Мнениеот mistreated » 30 сеп 2013 13:40

daniel875 написа:Може да спориш с Лавината безкрайно, но той говори реалистично. Друг е въпросът, че както ти беше казал веднъж, ако ще се поставят така нещата, значи направо да се отказваме от каквото и да е.
Така е, но все пак нека не омаловажаме успеха на италианците над нас. Във всичко имат повече, самочувствието им е незаслужено високо, трябва да признаеш победата на съперника, за да си наистина голям. Сега разбра ли?
Оставяме на страна съдиите, които до елиминациите свириха приемливо, но след това :x Фактът , че треньор и волейболисти не коментират тези дреболии, показва колко са големи като личности всички в българския щаб.
Има и друго, което вчера отбелязах и може да не си прочел - вечно страдащите от комплекс поляци, въпреки че имат изключителен отбор по волейбол и условия като цяло, се организираха и в мачовете ни с Италия и Сърбия не спряха да ни освиркват. Ние бяхме наистина сами срещу всички на това първенство. Точно затова четвъртото място не бива изобщо да се омаловажава. Уплашихме противниците и шансът им беше да се опитат да ни смачкат. Сега успяха, но не се знае в бъдеще време. Нашият отбор изигра прекрасно първенство и грях им на душата на тези, които не забелязаха жалкото състояние и на поляци, и на германци, и на датчани, дори и на италианската и сръбската публика.
Браво!
Не само Алексиев, но и Соколов заслужаваше награда :x

Даниеле, кога съм омаловажавал победата на италианците над нас? Напротив, те изиграха страхотен мач, в който показаха невероятни неща в защита! Въпросът е, че това е единственият им силен мач на това ЕП и с него станаха втори. Преди това играха с разни бабурки, като Финландия и Белгия. Ние също направихме 2 прекрасни мача срещу силни отбори, като Полша и Германия, но това не ни стигна за медал. Както казах - това преставлява тъпата схема на ЕП. Надявам се да можеш да вденеш, какво точно ти говоря!
А поляците са всичко друго, но не и комплексари. Напротив, самочувствието им на моменти е дори по-голямо от това на жабарите. Друг е въпросът, че напоследък то няма никакво покритие.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 30 сеп 2013 13:41

blue avalanche написа:А ние ще сме ВЕЧНИЯТ ЧЕТВЪРТИ,защото след загубен полуфинал НИКОГА не сме успявали да се настроим за мача за 3-4 място!Ние сме ВЕЧНИТЕ "разочаровани"!!!
Не знам на кое отгоре сме разочаровани???Сигурно,защото сме били фаворитите на букмейкърите за златото???Или,може би,превъзхождаме Италия в нещо???
ПП.Защо смяташ,че сърбите нямаше да стигнат до бронза,ако бяха в нашия поток?Може би нямаше да заемат суперпрестижното 3-то място в групата???Или не могат да бият Полша?А,може би,не могат да бият Германия?

Някой не е гледал малките финали на Световното през 2006 и Европейското през 2009 :oops: :oops: :oops:
Разбира се, че сърбите НЕ МОЖЕХА да бият Полша.

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 30 сеп 2013 13:45

mistreated написа:
blue avalanche написа:А ние ще сме ВЕЧНИЯТ ЧЕТВЪРТИ,защото след загубен полуфинал НИКОГА не сме успявали да се настроим за мача за 3-4 място!Ние сме ВЕЧНИТЕ "разочаровани"!!!
Не знам на кое отгоре сме разочаровани???Сигурно,защото сме били фаворитите на букмейкърите за златото???Или,може би,превъзхождаме Италия в нещо???
ПП.Защо смяташ,че сърбите нямаше да стигнат до бронза,ако бяха в нашия поток?Може би нямаше да заемат суперпрестижното 3-то място в групата???Или не могат да бият Полша?А,може би,не могат да бият Германия?

Някой не е гледал малките финали на Световното през 2006 и Европейското през 2009 :oops: :oops: :oops:

България изигра много силен мач срещ Сърбия през 2006 и заслужи своя медал. Тогава капитанът Пламен Константинов дори каза, че сме се показали като "нетипични българи". Русия ги бихме през 2009 със самочувствие.
Как поляците да не страдат от комплекси? Не спори с мен поне на историческа тема. Тяхната "Велика Полша" е само твърдение на местните. Колко да е велика тази страна, поделяна многократно между две или повече страни векове назад?
Имат комплекси. Защо викаха на полуфинала и за третото място, а и срещу Германия винаги против нас? Какво сме им направили? Просто ги победихме, при това напълно заслужено.
Онзи мач Сърбия никога нямаше да го спечели. Може да са по - добри от нас, но с техните сметки заслужаха рано да отпаднат. Ние не си правихме сметката и пак щяхме да се окичим с медалите. Друг е въпросът, че май не ги заслужаваме повечето от пишещите тук :shock:
Схемата беше несправедлива за пореден път. Не може с един мач да спечелиш медал, а други да се морят през цялото време.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 30 сеп 2013 13:50

daniel875 написа:България изигра много силен мач срещ Сърбия през 2006 и заслужи своя медал. Тогава капитанът Пламен Константинов дори каза, че сме се показали като "нетипични българи". Русия ги бихме през 2009 със самочувствие.
Как поляците да не страдат от комплекси? Не спори с мен поне на историческа тема. Тяхната "Велика Полша" е само твърдение на местните. Колко да е велика тази страна, поделяна многократно между две или повече страни векове назад?
Имат комплекси. Защо викаха на полуфинала и за третото място, а и срещу Германия винаги против нас? Какво сме им направили? Просто ги победихме, при това напълно заслужено.

Естествено, че сме си заслужили и двата медала, аз какво казвам!
С теб мога да споря на всякаква тема, защото винаги те затапвам. Няма никакво значение, колко пъти е разделяна Полша. Тук става въпрос за волейбол, не за политика. Във волейбола Полша има ОГРОМНО самочувствие. Нормално, при наливането на такива средства в този спорт от тяхна страна. А и все пак направиха немалки успехи през последните 10 години, станаха световни вицешампиони, взеха една европейска титла и една Св. лига. Напоследък обаче го карат повече на самочувствие.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 30 сеп 2013 13:58

Пътят на Сърбия до полуфиналите:

Загуба от Словения (номер 37 в свет. ранглиста) с 1:3
Победа с 3:2 над Холандия (номер 33)
Победа с 3:0 над Финландия (номер 31)
Победа с 3:1 над Белгия (номер 41)

Пътят на Италия до полуфиналите:

Победа с 3:0 над Дания (номер 68)
Победа с 3:1 над Беларус (номер 53)
Загуба с 3:2 от Белгия (номер 41)
Победа с 3:1 над Финландия (номер 31)

Пътят на България до полуфиналите:

Победа с 3:1 над Чехия (номер 22)
Загуба с 3:2 от Германия (номер 10)
Загуба с 1:3 от Русия (номер 2)
Победа с 3:2 над Полша (номер 4)
Победа с 3:1 над Германия (номер 10)

Открийте 5-те разлики!

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 30 сеп 2013 13:59

mistreated написа:
daniel875 написа:България изигра много силен мач срещ Сърбия през 2006 и заслужи своя медал. Тогава капитанът Пламен Константинов дори каза, че сме се показали като "нетипични българи". Русия ги бихме през 2009 със самочувствие.

Естествено, че сме си заслужили и двата медала, аз какво казвам!
С теб мога да споря на всякаква тема, защото винаги те затапвам. Няма никакво значение, колко пъти е разделяна Полша. Тук става въпрос за волейбол, не за политика. Във волейбола Полша има ОГРОМНО самочувствие. Нормално, при наливането на такива средства в този спорт от тяхна страна. А и все пак направиха немалки успехи през последните 10 години, станаха световни вицешампиони, взеха една европейска титла и една Св. лига. Напоследък обаче го карат повече на самочувствие.

На тема "история" не можеш да спориш с мен, а и за още няколко, защото знам прекалено много факти, прочел съм достатъчно анализи, живял съм повече.
Като имат успехи, да си уважават поне, а те вечно искат, но не могат. За мен това е комплекс. Големият отбор уважава съперника, уважава другите като цяло. На тях от едно време другите са им виновни за некадърността. Онзи Лех Валенса много му знаеше устата, но и той беше един :x
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 30 сеп 2013 14:05

daniel875 написа:Като имат успехи, да си уважават поне, а те вечно искат, но не могат. За мен това е комплекс. Големият отбор уважава съперника, уважава другите като цяло. На тях от едно време другите са им виновни за некадърността. Онзи Лех Валенса много му знаеше устата, но и той беше един :x

Нашата публика също освиркваше поляците срещу САЩ на финала на Св. лига през 2012, нормално е да ни отвърнат и те. Нашата публика освиркваше и немците на финала на олимпийската квалификация с Италия през май мин. година.
Това не е комплекс, това е просто начин на фенско мислене.

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 30 сеп 2013 14:07

mistreated написа:Открийте 5-те разлики!

Няма какво да се гледа. Първият сериозен мач на Италия дойде на 1/2 финалите :| Ние се гърчим още в групите, а за 1/8 финалите и дума да не става. Добре, че Бразилия не са от Европа та да ни ги сложат вместо Чехия....

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 30 сеп 2013 14:08

mistreated написа:

5(ПЕТ) четвърти места САМО от Европейски шампионати(1950,1958,1963,1995,2013).Още 5 четвърти места от Световната лига(1994,2004,2006,2012,2013) и нито едно трето...Как ти се струва?
ПП.Впрочем,за ЕП имаме бронз и през 1955(с ръка на сърцето си признавам-не съм го гледал :) :) :) ),и през 1981,и през 1983...
Виж за световното сме доста по-успешни.Там сме спечелили всички малки финали.И не само през 2006,а и през 1949(не съм го гледал :) :) :) ),през 1952 и през 1986...
Така,че моята теория малко куца,де...

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 30 сеп 2013 14:14

Само от Световната лига ли ни липсва медал?

Върни се в “Волейбол”