България без Казийски

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Re: Спират правата на Матей Казийски за 2 години

Мнениеот v.r.s. » 03 юли 2012 14:35

grasiani написа:
v.r.s. написа:По правилник може да му бъдат спрени правата за 2 години и след като го има съвсем нормално е да го направят. Федерацията направи доста поразии и най-вече в клубният ни волейбол, като и при мъжете и жените имаше скандали и неиграни срещи, но относно националният отбор всичко което се изискваше им беше предоставено, като дори бяха извадени пари от бюджета за да се изиграе отново в София и втората квалификация. Играта на отбора не е тази която очакваме и това е очевидно, какви бяха и са причините за това не е ясно, но със сигурност отговорността, че не успяхме в първата квалификация е на треньора и отбора, а не на Федерацията. Също така и няма как един треньор и един волейболист да искат оставки на тези които са ги назначили, тяхната работа е долу на полето, а ако имат някакви претенции относно федерацията, както и доказателства за корупция и злоупотреби, има си Спортно министерство и съдебни органи където трябва да бъдат подадени сигналите и да я разследват. За всеки спортист и треньор е чест да отиде на Олимпиада и да се представи на ниво, а за тях явно това е без значение, след като жертват отбора и обичта на феновете заради собственото си его.
Вероятно много хора ще бъдат на коренно различно мнение от моето, но за мен това което правят Радо и Матей не е правилно и не е в името на волейбола.

Според мен морала и достойнството на един човек е много по важно от това дали ще участваш на олимпиади,световни,европейски,щом чувства че нему позволява морала и е уронено достойнството му защо да си плюе в лицето.И стига с тези клишета в името на отбора, на България живеем в 21 век стига кухи фрази изпразнени от съдържание.И за какво е тази федерация ако не може да подсигури на играчите си нормални условия за подготовка и постоянно променя мнението си.Да не забравяме че това е спорт и някога резултатите не зависят от спортиста или треньора,хората не са машини,особено когато става въпрос за български спортисти.Не знам кой внуши на всички които гледат,обичат волейбол, че ние непрекъснато трябва да побеждаваме и че сме някаква супер сила.Да не сме лош отбор,но не сме от ранга на Бразилия ,Куба,Италия,Русия,Полша,САЩ,Сърбия,печелили световна лига,европейски,олимпийски,да побеждавали сме ги в отделни мачове но никога не сме печелили турнир,това показва дали си класен,елитен тим.Просто толкова си можем,ние си играем от толкова години по един и същи начин имаме проблясъци на отделни играчи от време на време,но това само не стига.Имаме по традиция добри диагонали,слабо посрещане,недобра защита,горе-долу добра игра на центровете но пак зависи от отбора срещу който играем и това ни осигурява максимум 3 място.Това е истината и нека не се изхвърляме и си правим излишни илюзии и да натоварваме играчи и треньори и те да се чувстват непрестанно длъжни.Ако направят пробив отлично,ако не, без драми и излишно напрежение което създава тази федерация това искам да обясня.

За мен фразата в името на отбора на България не е куха фраза, а задължение. Радо бил обиден, не казвам, че постъпиха правилно, но на кого си обиден на Данчо Лазаров и сие, а не на публиката която те подкрепя дори и да не си постигнал очакваните резултати. Най-добрият отговор щеше да е да отиде на Олимпиадата и да постигне успех и по този начин да затвори устите на всички негови критици, а не да иска оставки на цялото ръководство и да поставя наистина неизпълними условия. Къде на друго място треньор който е поставен да ръководи даден отбор ще го направи това, просто пирамидата е обърната в този случай. А да не говорим за един обикновен волейболист, на който задължението му е да играе, а не да поставя условия на федерацията. И защо точно се отказва Казийски, заради Стойчев ли, той за Стойчев ли играе или за България, откъдето тръгна за големият волейбол и с кой акъл ще нарича Мартин Стоев слаб треньор, като при този "слаб треньор" постигнахме резултати каквито се очакваха и с назначаването на Радо Стойчев. В създалата се ситуация колкото имат вина Федерацията, толкова е вината и на Стойчев и Казийски, просто трябваше да направят всичко възможно това поколение да постигне нещо значимо на Олимпиадата и след това да си изясняват взаимоотношенията. За мен и двете страни са виновни еднакво и въобще не ме интересуват нито федерацията нито Стойчев и Казийски, аз като фен на волейбола съм обиден от отношението и на двете страни и не заставам зад никоя от тях, а зад момчетата и Найденов, които ще направят каквото е по силите им да защитят честа на Българският волейбол. На тях желая успех и ги подкрепям докрай.

mmitko
Контакти:

Мнениеот mmitko » 03 юли 2012 14:39

v.r.s. написа:За мен фразата в името на отбора на България не е куха фраза, а задължение. Радо бил обиден, не казвам, че постъпиха правилно, но на кого си обиден на Данчо Лазаров и сие, а не на публиката която те подкрепя дори и да не си постигнал очакваните резултати. Най-добрият отговор щеше да е да отиде на Олимпиадата и да постигне успех и по този начин да затвори устите на всички негови критици, а не да иска оставки на цялото ръководство и да поставя наистина неизпълними условия. Къде на друго място треньор който е поставен да ръководи даден отбор ще го направи това, просто пирамидата е обърната в този случай. А да не говорим за един обикновен волейболист, на който задължението му е да играе, а не да поставя условия на федерацията. И защо точно се отказва Казийски, заради Стойчев ли, той за Стойчев ли играе или за България, откъдето тръгна за големият волейбол и с кой акъл ще нарича Мартин Стоев слаб треньор, като при този "слаб треньор" постигнахме резултати каквито се очакваха и с назначаването на Радо Стойчев. В създалата се ситуация колкото имат вина Федерацията, толкова е вината и на Стойчев и Казийски, просто трябваше да направят всичко възможно това поколение да постигне нещо значимо на Олимпиадата и след това да си изясняват взаимоотношенията. За мен и двете страни са виновни еднакво и въобще не ме интересуват нито федерацията нито Стойчев и Казийски, аз като фен на волейбола съм обиден от отношението и на двете страни и не заставам зад никоя от тях, а зад момчетата и Найденов, които ще направят каквото е по силите им да защитят честа на Българският волейбол. На тях желая успех и ги подкрепям докрай.

+1

sandi74

Мнениеот sandi74 » 03 юли 2012 15:21

И на кой му пука за Матей.Аман от лекета,мекерета и лакеи като него.

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 03 юли 2012 15:30

Пълен боклук излезе тоя!
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

vasko1
Контакти:

Мнениеот vasko1 » 03 юли 2012 15:46

tzvetan_tee написа:Да се маха, турчина смотан !!! Той е в националния отбор, за да радва нас българите !!! Ако не беше националния отбор едва ли сега щеше да играе в Тренто и да ми е "звезда". България му даде, сега е време той да се отплати като играе с всичкия възможен хъс. Той не го прави, да си заминава. Въобще не ме интересува каква му е позицията ! Не е основателно БЪЛГАРИЯ НЕ Е КЛУБЕН ОТБОР !!!

Да е пълно с глупости това мнения - ок. Ама то прелива.
Една елементарна справка ще ти покаже, че той отива на 17-18 в Динамо и няма нищо общо с Тренто. Това, че ти се интересуваш от 2 месеца от Казийски си е твой проблем и че даваш подобни коментари също, но са пълни с грешки.
p.p. ще е интересно какво ще кажат по гонг за тази новина, но се надявам да е поредната пародия. За пореден път не разбирам защо гонг си партнират с тези псевдо животни, някои дал правото им да се наричат журналисти..
p.p.2 има и други статии, където пише, че Казийски се подготвя с Радо с надеждата нещо да се случи и да играе на Олимпиадата.

santi_santi
Контакти:

Мнениеот santi_santi » 03 юли 2012 16:09

miromov написа:Ако навремето някой си беше отворил устата и за футбола както Радо и Матей, сега сигурно щяхме да имаме и футбол.

Двамата заедно с Андрей Жеков и част от спонсорите казаха А но няма кой да каже Б.Защото тази федерация начело с този плужек е на хранилка на държавата,в частност данъкоплатеца,и тук е важно вече и общественото мнение протест до дупка не влизане в залата подкрепяне на отбора извън залата и тогава да видим дали плужека Лазаров няма ли да се измете.Колкото до наказанието е пълна глупост никой не може да те задължи да играеш на сила!!!!

Sublimie+
Контакти:

Мнениеот Sublimie+ » 03 юли 2012 16:13

Дали им това, дали им онова. Каква всъщност излезе работата? Държавата искаше малко реклама и плати едни пари за квалификациите и лигата. Отделно на това държавата дава пари на волейболната федерация, с които последните плащат за екипировка, лагери, самолетни билети, да организира и провежда първенството и т.н и т.н.

Айде кажете ми как тогава федарацията е дала и един лев от собствения си джоб?Нямам идея колко отбора членуват в БФВ. Обаче ми е пределно ясно за какво точно стигат парите от членски внос- събират се от всички и се разпределят на удобните клубчета дето ги има само на хартия!

Някой да е чул някоя от телевизиите да предава мачове от първенството? Най-голямата новина свързана с т.н. "голямо дерби", което откровено казано не е никакво дерби. Или ЦСКА са много силни, или Левски са много силни, или и двата отбора са слаби като тази година например. Да не забравяме все пак, че най-силните години на Левски (поне в близките години) бяха с Д.Л. начело на федерацията!

След като БФВ е толкова добър ръководител, в лицето на управляващите я в момента, кажете ми как се стигна до глупостта да се определи шампион по служебен път тази година?

Вместо да се погрижат и да осигурят конкурентно първенство с повечве от 6 отбора, федерацията реши, че трябва да се занимава с най-добрия български треньор (титлите смятам говорят сами за себе си) и с най-добрия български играч (многократно печелил индивидуални награди: най-добър нападател и най-добър играч в Европа и Световната Лига). Точно сега ли отново трябваше да показват мускили и колко са незаменими? Радостното е, разбира се, че Найден Найденов ще натрупа опит!

По-същия начин постъпиха и преди с Мартин Стоев и Силвано Пранди, а олимпийската епопея беше просто едно невероятно фиаско, с което Д.Л успя да вземе главите на треньора и половината отбор.

Така че, какви са тея глупости? Матей Казийски бил предател и прочее. Федерацията се беше лепнала за него като пиявица (спомнете си разните интервюта и информация по повод членство, пари, трансфери) и даже няма силите да му запуши устата, а реши направо да му счупи главата!

santi_santi
Контакти:

Мнениеот santi_santi » 03 юли 2012 16:17

Не трябва да се допуска това което стана с футболът ни да се случи с волейбола.Но за съжаление точно това ще стане!!!

Потребителски аватар
Azz
Контакти:

Мнениеот Azz » 03 юли 2012 16:29

"Съединението прави силата"

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 03 юли 2012 16:30

Kакво ми говорите задължение било да се играе за националния отбор,как може да е задължение да играеш за страната си, ако иска ще играе,по интересно е кой доведе до тук нещата да се отказват играчи от националния.За да се стигне до тази ситуация са виновни Данчо Лазаров и Управителния съвет какво само се увъртат нещата,те с изцепките си създадоха напрежение което беше напълно излишно.Първо уволниха треньора по нощите на едно шише ракия,после изговориха един куп глупости по адрес на Стойчев и Казийски,никаква последователност в действията, което означава че тази хора не знаят какво правят,не знам човек какви нерви трябва да има за да ги изтърпи.Като са толкова отворени и мъже защо не си държаха докрая на решението за уволнението на Стойчев,а през 2 часа излизаше разгърдения от управителния съвет и плямпаше едно а после ставаше друго.Някой пише че Казийски бил обикновен волейболист или аз нещо не разбирам ама не ми се вижда да е обикновен,напротив един от най добрите в света и поне до сега винаги се е раздавал когато играе за България затова някои хора от федерацията трябваше да превъзмогнат егото си и да направят така че Матей да играе защото просто е най-добрия ни играч и шансовете ни за успех в състезания стават по големи с него.Но те какво направиха вместо дипломатично да решат проблема,реагираха първосигнално типично за хора с неголям умствен багаж и с голямо мнение за себе си почнаха да плюят Стойчев като май не знаеха че това ще рефлектира и върху Матей.Дали са го направили съзнателно или не това си е тяхна работа но до това доведоха с приказването си и глупавите постъпки.

Върни се в “Волейбол”