Klaatu написа:parvanoff написа:Не знаеш какво е Родина ли? Има си тълковен речник, така че можеш да си погледнеш какво е. А въпросът ти дали ти или който и да е дали спада към нея е леко странен-изглежда ти не знаеш какво е Родина?Код: Избери всички
Родина
ж., обикн. ед.
1. Страната, в която някой се е родил, по отношение на самия него; отечество, татковина.
2. Прен. Страната или мястото, където е възникнало нещо или откъдето то произхожда. Родина на розите е Персия.
Обясни сега как Родината се нуждаела от връщането на Стойчев в националния отбор, понеже не е очевидно.
Щом имаш нужда от такива обяснения... Странно ми е, защото бях с други впечатления от теб. България е Родината на Радо Стойчев. За всички други, които са родени в нашата страна, България също е тяхна Родина. Много хора казват, че Родината за всеки човек е нещо различно, но за някои тя е повече от майката, бащата и всички други хора, които заемат място в сърцето на човек. И това мнение аз споделям. Когато навремето са се борели за свободата на България са се борели за свободата на своята Родина. Когато навремето са се водели военни действия, войни, възстания, те са умирали в името на Родината. Сега няма такива неща, но когато защитаваш името на България си мисля, че трябва да е гордост за теб! Когато правиш добро за страната си е нормално да се чувстваш горд със себе си. За съжаление повечето от тези неща са забравени отдавна, така че поведението на Стойчев не ме изненадва, но това не означава, че мнението ми се променя. Този човек с напускането си ще повлияе отрицателно на доброто представяне на държавата ни на два престижни международни форума, което не е добре за нея! Така че моето мнение е, че с тези свои действия той навреди на Родината. Ако се бе върнал в националния отбор нямаше да ги има всички тези сътресения-кавги, скандали, отказвания и т.н. Надявам се с това обширно мнение да разбереш нещо, което според мен би трябвало да знаеш...