Стефка Костадинова: Призовавам Стойчев и Казийски да бъдат в

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

parvanoff
Контакти:

Re: Стефка Костадинова: Призовавам Стойчев и Казийски да бъдат в

Мнениеот parvanoff » 04 юли 2012 16:04

Klaatu написа:
parvanoff написа:Не знаеш какво е Родина ли? Има си тълковен речник, така че можеш да си погледнеш какво е. А въпросът ти дали ти или който и да е дали спада към нея е леко странен-изглежда ти не знаеш какво е Родина?

Код: Избери всички

Родина
ж., обикн. ед.
1. Страната, в която някой се е родил, по отношение на самия него; отечество, татковина.
2. Прен. Страната или мястото, където е възникнало нещо или откъдето то произхожда. Родина на розите е Персия.

Обясни сега как Родината се нуждаела от връщането на Стойчев в националния отбор, понеже не е очевидно.

Щом имаш нужда от такива обяснения... Странно ми е, защото бях с други впечатления от теб. България е Родината на Радо Стойчев. За всички други, които са родени в нашата страна, България също е тяхна Родина. Много хора казват, че Родината за всеки човек е нещо различно, но за някои тя е повече от майката, бащата и всички други хора, които заемат място в сърцето на човек. И това мнение аз споделям. Когато навремето са се борели за свободата на България са се борели за свободата на своята Родина. Когато навремето са се водели военни действия, войни, възстания, те са умирали в името на Родината. Сега няма такива неща, но когато защитаваш името на България си мисля, че трябва да е гордост за теб! Когато правиш добро за страната си е нормално да се чувстваш горд със себе си. За съжаление повечето от тези неща са забравени отдавна, така че поведението на Стойчев не ме изненадва, но това не означава, че мнението ми се променя. Този човек с напускането си ще повлияе отрицателно на доброто представяне на държавата ни на два престижни международни форума, което не е добре за нея! Така че моето мнение е, че с тези свои действия той навреди на Родината. Ако се бе върнал в националния отбор нямаше да ги има всички тези сътресения-кавги, скандали, отказвания и т.н. Надявам се с това обширно мнение да разбереш нещо, което според мен би трябвало да знаеш...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Klaatu
Контакти:

Мнениеот Klaatu » 04 юли 2012 17:23

Родината сама по себе си не се нуждае от нищо. Родината е съвкупност от индивиди с общ език, обща история, общо самосъзнание и т.н., което обикновено, но не винаги, означава, че имат общи интереси. Когато казваме, че Родината се нуждае от нещо, имаме предвид, че всички, или поне една голяма част от тези индивиди се нуждаят от нещо и то съответства на техните желания и/или интереси. При положение, че голяма част от феновете на волейбола (според мен болшинството) подкрепят решението на Стойчев, може да не намесваме Родината като страна в спора (особено от тази страна).

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 04 юли 2012 18:07

Klaatu написа:Родината сама по себе си не се нуждае от нищо. Родината е съвкупност от индивиди с общ език, обща история, общо самосъзнание и т.н., което обикновено, но не винаги, означава, че имат общи интереси. Когато казваме, че Родината се нуждае от нещо, имаме предвид, че всички, или поне една голяма част от тези индивиди се нуждаят от нещо и то съответства на техните желания и/или интереси. При положение, че голяма част от феновете на волейбола (според мен болшинството) подкрепят решението на Стойчев, може да не намесваме Родината като страна в спора (особено от тази страна).

Въобще не мога да разбера насоката на разсъжденията ти. Вероятно искаш да кажеш, че интересите на Родината са това, което подкрепят по-голяма част от феновете ли? Ако е така ми позволи да не се съглася, че огромна част от феновете одобряват тези скандали и са готови да пропуснем тези турнири в името на някакви лични взаимоотношения...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 04 юли 2012 19:56

parvanoff написа:Ако този скандал бе избухнал след Олимпиадата щеше да стане абослютно същото, но без да се отрази на отбора... Ако вие бяхте започнали с протестите след тези две важни състезания щеше да има същият ефект... Тъжното ще бъде, ако това се отрази на представянето ни, а това е твърде вероятно...

Та на миналите олимпийски игри скандалът избухна на самата олимпиада, но никой нищо не направи, ей така си се измъкнаха виновниците. Не си въобразявай, че някой ще си мръдне пръста след нея. Точно сега е моментът, когато нещата предстоят.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 04 юли 2012 19:59

parvanoff написа:Въобще не мога да разбера насоката на разсъжденията ти. Вероятно искаш да кажеш, че интересите на Родината са това, което подкрепят по-голяма част от феновете ли? Ако е така ми позволи да не се съглася, че огромна част от феновете одобряват тези скандали и са готови да пропуснем тези турнири в името на някакви лични взаимоотношения...

Интересите на родината не са един крадец да живурка на нейния гръб. Защо не погледнеш и от тази гледна точка ??? Защо все Стойчев ти е виновен за всичко ???
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

dimitar59
Контакти:

Мнениеот dimitar59 » 05 юли 2012 07:05

1982 написа:
parvanoff написа:Въобще не мога да разбера насоката на разсъжденията ти. Вероятно искаш да кажеш, че интересите на Родината са това, което подкрепят по-голяма част от феновете ли? Ако е така ми позволи да не се съглася, че огромна част от феновете одобряват тези скандали и са готови да пропуснем тези турнири в името на някакви лични взаимоотношения...

Интересите на родината не са един крадец да живурка на нейния гръб. Защо не погледнеш и от тази гледна точка ??? Защо все Стойчев ти е виновен за всичко ???

Стойчев е виновен само,че се опита да унищожи волейбола в България,за да угоди на суетата си.Ето в това го упрекваме,както и че под негово въздействие в отбора не са Казийски и Жеков.Но стратегията и тактиката на всички некадърници е една и съща.Колкото по-скоро Стойчев се навре там където не огрява слънцето,толкова по добре за волейбола.Дори си мисля - не е ли време някой да го ''помоли''.
За федерацията - ако има нарушения аз съм с двете ръце ЗА виновниците да бъдат наказани.Но тези проблеми трябва да са далеч от отбора за да може той да се подготвя и играе необременен.

Klaatu
Контакти:

Мнениеот Klaatu » 05 юли 2012 09:49

parvanoff написа:
Klaatu написа:Родината сама по себе си не се нуждае от нищо. Родината е съвкупност от индивиди с общ език, обща история, общо самосъзнание и т.н., което обикновено, но не винаги, означава, че имат общи интереси. Когато казваме, че Родината се нуждае от нещо, имаме предвид, че всички, или поне една голяма част от тези индивиди се нуждаят от нещо и то съответства на техните желания и/или интереси. При положение, че голяма част от феновете на волейбола (според мен болшинството) подкрепят решението на Стойчев, може да не намесваме Родината като страна в спора (особено от тази страна).

Въобще не мога да разбера насоката на разсъжденията ти. Вероятно искаш да кажеш, че интересите на Родината са това, което подкрепят по-голяма част от феновете ли? Ако е така ми позволи да не се съглася, че огромна част от феновете одобряват тези скандали и са готови да пропуснем тези турнири в името на някакви лични взаимоотношения...

Казвам, че да се представят определени лични желания и интереси като интереси на Родината, е евтина реторика, особено когато това са желанията и интересите на по-малката част от обществото. Огромна част от феновете може да не одобряват скандалите, но дори сред тях повечето (по моя преценка) подкрепят позицията на Стойчев в рамките на скандала, защото скандалът избухна след поредица неадекватни действия от страна на федерацията и с оглед на това да се сочи Стойчев като главния виновник за него е неоправдано.
Последна промяна от Klaatu на 05 юли 2012 10:13, променено общо 1 път.

Klaatu
Контакти:

Мнениеот Klaatu » 05 юли 2012 10:10

dimitar59 написа:Стойчев е виновен само,че се опита да унищожи волейбола в България,за да угоди на суетата си.Ето в това го упрекваме,както и че под негово въздействие в отбора не са Казийски и Жеков.Но стратегията и тактиката на всички некадърници е една и съща.Колкото по-скоро Стойчев се навре там където не огрява слънцето,толкова по добре за волейбола.Дори си мисля - не е ли време някой да го ''помоли''.
За федерацията - ако има нарушения аз съм с двете ръце ЗА виновниците да бъдат наказани.Но тези проблеми трябва да са далеч от отбора за да може той да се подготвя и играе необременен.

Стойчев може да е суетен, може да е с голямо его, но не е се е събудил един ден с мисълта да дойде в България и да разсипе волейбола. Той беше вкаран в една ситуация, резултат от некомпетентното управление на федерацията и взе решение, което съответства на характера му. Може нито решението, нито характера на Стойчев да се харесват на някои хора, но той беше в правото си да го вземе и никой няма право да го съди или да му държи сметка.

Никой не е длъжен да играе по свирката на федерацията, само защото те могат да заложат бъдещето на българския волейбол. Не е за укор този, който откаже да се съобрази с това, а тези, които си позволяват да играят тази карта, за да принудят другите да приемат решенията им.

Никой не спори, че проблемите трябва да са далеч от отбора, но те просто не са. Не виждам защо обаче големият виновник за това е Радо Стойчев.

При Казийски нещата са по-различни. Той не беше в ситуацията на Стойчев и можеше да не взема такова решение. Но го направи и това е негово право.

Жеков не знам защо го намесваме в случая изобщо. Мисля, че стана ясно, че неговите съображения са други.

MayDay
Контакти:

Мнениеот MayDay » 05 юли 2012 11:49

Стойчев може да е суетен, може да е с голямо его, но не е се е събудил един ден с мисълта да дойде в България и да разсипе волейбола. Той беше вкаран в една ситуация, резултат от некомпетентното управление на федерацията и взе решение, което съответства на характера му. Може нито решението, нито характера на Стойчев да се харесват на някои хора, но той беше в правото си да го вземе и никой няма право да го съди или да му държи сметка.

Никой не е длъжен да играе по свирката на федерацията, само защото те могат да заложат бъдещето на българския волейбол. Не е за укор този, който откаже да се съобрази с това, а тези, които си позволяват да играят тази карта, за да принудят другите да приемат решенията им.

Никой не спори, че проблемите трябва да са далеч от отбора, но те просто не са. Не виждам защо обаче големият виновник за това е Радо Стойчев.

При Казийски нещата са по-различни. Той не беше в ситуацията на Стойчев и можеше да не взема такова решение. Но го направи и това е негово право.

Жеков не знам защо го намесваме в случая изобщо. Мисля, че стана ясно, че неговите съображения са други.Klaatu

Лично съобщение

+1 Много добре структурирано и аргументирано мнение, което споделям напълно! :!: Защитниците инжинера издишат като спукан балон, без нито един аргумент, но така е с платената пропаганда. 8-)

dimitar59
Контакти:

Мнениеот dimitar59 » 05 юли 2012 12:19

Как проблемите да са далеч от отбора като вашия любимец Стойчев е започнал вече да раздава листовки на част от играчите.Никога и под никаква форма не съм защитавал Лазаров,но само ако ми се мерне пред очите този интригант и некадърник Стойчев....
Обекта на ''атака'' от Стойчев този път е Соколов.

Върни се в “Волейбол”