България - Холандия

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: България - Холандия

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 сеп 2009 20:14

Незнам.....за мен лично, утре е задължително да играят тези, които досега имаха епизодични участия, и тези които въобще не са влизали. Естествено в дадени моменти може да влизат и Жеков и Матей и Владо.....въобще да има една ротация на състава, че титулярите ни.....са доста изтощени.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Ритривър
Контакти:

Мнениеот Ритривър » 09 сеп 2009 20:23

rebelheartous написа:[Един голям отбор като нашия, който е четвърти в света, играе на всеки турнир на макс възможности.

Тук съм съгласен

Ритривър написа:..не знам дали забеляза , но и финландци и марихуанки срещу нас играха най-добре ..като мача на живота им :)

rebelheartous написа:А замисли ли се защо? Може би защото на всички други големи отбори са им ясни слабостите ни с бързо натрупване на преднина и тотално отпускане след това? Помисли върху това.

Не съм сигурен , че днес след първият гейм всичко се свеждаше до подценяването ..просто имахме малшанса срещу нас отбори като Холандия и Финландия да играят с пъти по-добре..я плод на твоята теза , я игра тип "руска рулетка " . Сигурен съм , че ще се съгласиш с мен за следното : Преди да дойде при Пранди на терена момчетата не изглеждаха толкова единни ;при Стоев Братоев и Йосифов нямаше да видят терен на такъв турнир;Идеални треньори няма никъде ...всеки си има слабости ..дори Фъргюсън ;)

radko piratko
Контакти:

Мнениеот radko piratko » 09 сеп 2009 20:47

За мен трябва да си играят титулярите с повече смени по време на мача за да не губят тонус. Спомням си САЩ в една св. лига играха с титулярите а ние ги вардихме за олимпиада и ако не се лъжа те спечелиха и двете

just_marto
Контакти:

Мнениеот just_marto » 09 сеп 2009 21:10

така. Значи - задължително трябвса да излезем с титулярите за мача с Русия, и при победа и при загуба ще знаем какво да очакваме за напред. Това е! само титуляри ,само българи юнаци и напред...........

Потребителски аватар
DamonHill
Контакти:

Мнениеот DamonHill » 10 сеп 2009 00:20

По въпроса за титулярите и резервите не се наемам да давам съвети на Пранди, много е сложен въпросът. И в двата варианта има позитиви и рискове. Уморени са ни наистина основните играчи, но също така всички са в този ритъм и два дни почивка може да се окажат твърде много и да изгубят ритъма и концентрацията си.

Обаче относно смисъла на мача - мисля (като никога досега), че този мач просто няма смисъл. Вярно е, че винаги играят за името на страната ни и за нас, но в случая си мисля, че дори е по-добре да загубят, колкото и странно да звучи.
Вижте, въпреки петте победи трябва да останем на земята. Много трудно можем да победим Русия, а да победим Русия в два поредни мача е фантастика. Дори да имаме сили да го направим, и съдиите ще блокират нашите атаки, но няма да ни оставят. По-добре да си победят, всичко да изглежда под техен контрол, а при една евентуална среща на полуфинал или финал да се хвърлим на 100%. Ще припопня втория мач в Русия от световната лига. Малката разлика в наша полза просто беше обърната от съдиите.

За трудната победа днес: Мисля, че сте луди да сте недоволни от играта. Аз лично виждам само позитиви. Виждам как при мач, който тотално е тръгнал в негативна насока нашите остават концетрирани и някакси успяват да обърнат резултата. Това до скоро не ставаше. Холандия все повече израстват - с всяка среща - не ги изкарвайте слабаци - това е смешно. Отбор, който вкарва такъв сервис нищо друго да не прави пак е труден. Както каза и Сашо Йовков в тежките моменти се вижда кой отбор е добър и кой класен. Взехме мач, в който играта ни тръгна низходящо. Това е много позитивно.

Надявам се също, този тежък мач да свали нашите на земята. Който и да ни се падне на полуфинал няма да е леко. Ако играем с Полша, те ще са страшно уверени и със самочуствие. Ще излязат без загуба и първи от целия поток. Във полуфиналите битката ще е в още по-голяма степен психологическа, така че това е важно.

Според мен не трябва да бъдем в голяма еуфория. Всъщност трябва да се радваме. Добре се представяме. Но може да бъдем и четвърти и трети и втори и шампиони. Всичко е възможно. Трябва да си гледаме мач за мач, това не е банално, има много смисъл. Безумно е да си мислиш за титла, като пред теб имаш още един мач и после полуфинал.

Потребителски аватар
valdi
Контакти:

Мнениеот valdi » 10 сеп 2009 10:19

DamonHill написа:По въпроса за титулярите и резервите не се наемам да давам съвети на Пранди, много е сложен въпросът. И в двата варианта има позитиви и рискове. Уморени са ни наистина основните играчи, но също така всички са в този ритъм и два дни почивка може да се окажат твърде много и да изгубят ритъма и концентрацията си.

Обаче относно смисъла на мача - мисля (като никога досега), че този мач просто няма смисъл. Вярно е, че винаги играят за името на страната ни и за нас, но в случая си мисля, че дори е по-добре да загубят, колкото и странно да звучи.
Вижте, въпреки петте победи трябва да останем на земята. Много трудно можем да победим Русия, а да победим Русия в два поредни мача е фантастика. Дори да имаме сили да го направим, и съдиите ще блокират нашите атаки, но няма да ни оставят. По-добре да си победят, всичко да изглежда под техен контрол, а при една евентуална среща на полуфинал или финал да се хвърлим на 100%. Ще припопня втория мач в Русия от световната лига. Малката разлика в наша полза просто беше обърната от съдиите.

За трудната победа днес: Мисля, че сте луди да сте недоволни от играта. Аз лично виждам само позитиви. Виждам как при мач, който тотално е тръгнал в негативна насока нашите остават концетрирани и някакси успяват да обърнат резултата. Това до скоро не ставаше. Холандия все повече израстват - с всяка среща - не ги изкарвайте слабаци - това е смешно. Отбор, който вкарва такъв сервис нищо друго да не прави пак е труден. Както каза и Сашо Йовков в тежките моменти се вижда кой отбор е добър и кой класен. Взехме мач, в който играта ни тръгна низходящо. Това е много позитивно.

Надявам се също, този тежък мач да свали нашите на земята. Който и да ни се падне на полуфинал няма да е леко. Ако играем с Полша, те ще са страшно уверени и със самочуствие. Ще излязат без загуба и първи от целия поток. Във полуфиналите битката ще е в още по-голяма степен психологическа, така че това е важно.

Според мен не трябва да бъдем в голяма еуфория. Всъщност трябва да се радваме. Добре се представяме. Но може да бъдем и четвърти и трети и втори и шампиони. Всичко е възможно. Трябва да си гледаме мач за мач, това не е банално, има много смисъл. Безумно е да си мислиш за титла, като пред теб имаш още един мач и после полуфинал.

Много добро изказване..напълно го подкрепям.

Върни се в “Волейбол”