Всекиму според заслуженото

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Re: Всекиму според заслуженото

Мнениеот СВОБОДЕН » 12 окт 2010 15:14

Erland написа:В интерес на истината не знаех за тази титла на младежите. Но аз говорих в случая за мъжете, успехите на младежите са доказателство за големия потенциал , който имаме. Тъпото е обаче , че ние не сме от скоро добри във волейбола, винаги сме били добри. ЦСКА е бил европейски шампион, имаме загубен финал през 1970-а година ( каква драма... ) . Всеки друт отбор от нашето ниво има поне една победа в даден турнир. Русия, Полша, Сърбия, САЩ, Бразилия, Италия, Чехия, Куба ( Франция май не )... Даже Испания и Румъния са печелили титла. Холандия....
Само ние нямаме нито една титла, независимо от това че 40 години сме сред силните. Това е странно и необяснимо.
Ами тогава е време това да се промени. И футболна Испания беше сред най-великите, но нямаше титла доскоро. Сега вече има. Арагонес постави началото на този отбор на Испания, Дел Боске го доразви. Да не забравяме, че Арагонес се провали на първото си световно, а после в последния момент се класираха на европейско. И тогава мнозина искаха неговата оставка, но той запази поста си защото се намериха мъдри хора и резултатите дойдоха. Пранди може и да не е идеалният треньор по волейбол, но така или иначе е сред най-добрите в занаята. Две години са твърде малко. По малко от един цикъл на световно първенство или олимпиада. А и волейболният успех понякога е твърде зависим от шанса. Значи Пранди трябва да остане.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 12 окт 2010 16:17

Но ако се провали и на Олимпиадата, защото аз лично нямаше да му дам време дотогава, вече ще трябва да го изритаме. Да знаете. Няма такова нещо късмет. Не е хубаво, когато падне наш отбор, все да го извиняваме с липсата на шанс. Нали всички знаем къде отива той? При този, който го търси по - настоятелно. А засега това не сме ние.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 13 окт 2010 08:47

daniel875 написа:Но ако се провали и на Олимпиадата, защото аз лично нямаше да му дам време дотогава, вече ще трябва да го изритаме. Да знаете. Няма такова нещо късмет. Не е хубаво, когато падне наш отбор, все да го извиняваме с липсата на шанс. Нали всички знаем къде отива той? При този, който го търси по - настоятелно. А засега това не сме ние.

Ти май не си напълно наясно с качеството на отбора, с който разполага Пранди. Според мен на европейското преди година взехме максимума - станахме трети. Тази година съвсем мъничко ни оставаше да влезнем в полуфиналите, което щеше да бъде страхотно постижение. Но както в много други спортове кандидатите за тази финална четворка са много, а местата са само 4. Затова е нормално да отпаднеш на четвъртфиналите и не може да се счита за едва ли не национална трагедия. Пранди трябва да си изкара олимпийския цикъл, така, както бе оставен Стоев да го изкара, въпреки трагичното представяне на европейското 2007-ма.
Днес четох в един сайт, че се правят опити да се привлече Хуанторена да играе за националния ни отбор. Вече 2 години си говорим с един приятел, че точно този играч ни липсва на нас и с него бихме били изключителен отбор. Според въпросният сайт Османи би играл за България само ако Радо Стойчев е треньор. Въпреки това аз не вярвам да дойде и всичко това са само спекулации.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 13 окт 2010 12:46

mistreated написа:
daniel875 написа:Но ако се провали и на Олимпиадата, защото аз лично нямаше да му дам време дотогава, вече ще трябва да го изритаме. Да знаете. Няма такова нещо късмет. Не е хубаво, когато падне наш отбор, все да го извиняваме с липсата на шанс. Нали всички знаем къде отива той? При този, който го търси по - настоятелно. А засега това не сме ние.

Ти май не си напълно наясно с качеството на отбора, с който разполага Пранди. Според мен на европейското преди година взехме максимума - станахме трети. Тази година съвсем мъничко ни оставаше да влезнем в полуфиналите, което щеше да бъде страхотно постижение. Но както в много други спортове кандидатите за тази финална четворка са много, а местата са само 4. Затова е нормално да отпаднеш на четвъртфиналите и не може да се счита за едва ли не национална трагедия. Пранди трябва да си изкара олимпийския цикъл, така, както бе оставен Стоев да го изкара, въпреки трагичното представяне на европейското 2007-ма.
Днес четох в един сайт, че се правят опити да се привлече Хуанторена да играе за националния ни отбор. Вече 2 години си говорим с един приятел, че точно този играч ни липсва на нас и с него бихме били изключителен отбор. Според въпросният сайт Османи би играл за България само ако Радо Стойчев е треньор. Въпреки това аз не вярвам да дойде и всичко това са само спекулации.

Няма да споря с теб по отношение на качеството на отбора. За мен този отбор във вида, в който игра на световното, е доста далеч от това, което трябва да бъде, за да стане шампион. Аз не съм имал сериозни очаквания нито миналата година, нито тази. Но просто не трябва да се обещават невъзможни неща. Не трябва да се говорят глупости от вида, че един отбор се учил само от победите. Това не е вярно. Победите дават вяра, самочувствие, сила, но качество, класа се изгражда и със загуби(дали частични като геймове, или цял мач). Естествено пораженията не трябва и да са прекалено много, защото пък действието им е много негативно. Това е.
Нямаме посрещачи от супер класа, за какво първо място се обещаваше. Че и сега за финал на ЕП догодина? Това просто не е реално. За съжаление.
Ние да отидем на полуфинал догодина трябва да вдигаме банкет.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 13 окт 2010 19:45

Ама аз точно това се опитвам постоянно да обясня, очакванията към този отбор са прекалено високи. Да се мисли, че можем винаги да сме на полуфинал на голямо първенство е повече от абсурдно. Тези условия пък, които поставят от федерацията, са направо комични. Ясно е, че всички искаме да се класират на олимпиадата, най-много го искат състезателите, но да се счита за провал всяка загуба или некласиране на финал е глупост. Когато имаме посрещачите на Бразилия и техния разпределител, тогава може да поставяме условия не за финал ами направо за титла, но понеже това няма да стане, то такива ултиматуми са нереални. Просто съм на мнение, че Пранди трябва да си довърши олимпийския цикъл и ако отборът не постигне нищо, то да бъде освободен, както беше направено с Мартин. Моето мнение е, че Радо Стойчев е най-добрия вариант за следващ треньор, но нека Пранди да довърши този цикъл.

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 13 окт 2010 21:44

mistreated написа:Ама аз точно това се опитвам постоянно да обясня, очакванията към този отбор са прекалено високи. Да се мисли, че можем винаги да сме на полуфинал на голямо първенство е повече от абсурдно. Тези условия пък, които поставят от федерацията, са направо комични. Ясно е, че всички искаме да се класират на олимпиадата, най-много го искат състезателите, но да се счита за провал всяка загуба или некласиране на финал е глупост. Когато имаме посрещачите на Бразилия и техния разпределител, тогава може да поставяме условия не за финал ами направо за титла, но понеже това няма да стане, то такива ултиматуми са нереални. Просто съм на мнение, че Пранди трябва да си довърши олимпийския цикъл и ако отборът не постигне нищо, то да бъде освободен, както беше направено с Мартин. Моето мнение е, че Радо Стойчев е най-добрия вариант за следващ треньор, но нека Пранди да довърши този цикъл.

Да де, но аз точно това написах в една статия, публикувана в друг спортен сайт, че за мен Пранди е ВИНОВЕН, защото още при сключването на договора си с БФВ обеща, без да е започнат с материала, без да знае, че не само Пламен, но и Евгени(очаквах и Христо) ще се оттеглят от отбора. А това беше една огромна загуба за нас. Той каза в първото си интервю, че ще стреми отборът да спечели всички състезания през 2009, от които твърдо заяви поне едно със сигурност. А такова нямаше. Защо бяха такива силни думи? В същото време обеща и олимпийска титла в Лондон. На какво основание? На какво основание, повтарям? Този човек или ни имаше за малоумни нас, българите, или както споменах, просто приказваше, без да знае за какво става дума. Защото в спорта казваме за нашите отбори малко не им достигнало за нещо, късмет не им стигнал, но това малкото е страшно много и означава КЛАСА. Каквато ние в момента нямаме. И точно затова нападнах и нападам Пранди, защото за да направи отбор, достоен за шампион, трябва да събере най - добрите играчи. Ама наистина най - добрите, а не тези от Сиконко, тези от ЦСКА, тези от Тренто, другите да си гледат работата. Така не може. Левски е доста слаб отбор в момента по волейбол и ще става по - слаб, но в армейския клуб има играчи като Теодор Тодоров(в момента е контузен, но си казах мнението вече, че как така в мачовете с Бразилия се оказа контузен, а преди това - не, като привърженици на ЦСКА го казваха през цялото време), Николай Иванов, дори и на години за световното можеше компромис да се направи, защо не Иван Станев от Лукойл. Да ги пробва всичките на лагерите, а той много бързо ги отхвърли като варианти. Събира група от 22 души, голяма(доста даже), но мачове бол. Можеше да извика Краси Гайдарски, който не е много убедителен, но просто да го види какво е положението при него.
Някои от потребителите спомена за един мой любимец в миналото Данаил Михайлов. Хей, този играч наистина беше преди години доста сериозна величина в Левски. Чак за националния отбор не знам дали, ползваха го малко, но Левски без него бяха нула.
Че така, на база резултатати аз няма и не критикувам никого от играчите, защото съм си казал мнението. Просто не е честно, те дадоха всичко каквото можеха на този етап. Просто трябва работа, ама много работа в клубовете, а и в националния отбор. Не може чак тази година Пранди да се захване за първи път да работи сериозно с тима. Миналата година ако беше толкова сериозно наблягал върху нещата, можеше и повече от бронз да вземем при повече късмет. И не защото бяхме кой знае какво, а защото европейският волейбол е в криза и трябваше както сме в криза да се възползваме да вземем медал с по - благороден оттенък. Ще видиш, че Русия вече без Баньоли, ще бъде по - силна в бъдеще, защото там треньорите знаят как.
Полша ще бъде фактор, да не забравяме Сърбия, която има силно поколение, Франция, която не е нещо особено, но доста коварна. Мисля, че трудностите станаха доста за първенството догодина. Повтарям, най - много полуфинал е реалната цел. Не повече. А за олимпиада не ми е много ясно как. Ще е много много трудно.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 15 окт 2010 08:54

Виж сега, истината е, че Пранди отстрани Пламен. И това е един от най-верните му ходове! Настроенията в съблекалнята не бяха изобщо добри, особено след скандалите с Константинов на Олимпиадата. Пранди трябваше да реши този проблем и той го направи по единствения възможен начин. Пранди обеща медали и постигна целта си още на първото голямо първенство, малко не му стигна да го направи и на това.
За неповиканите играчи го защитавам с двете ръце. Гайдарски е много много далеч от класата, която трябва да има един национал. При положение, че имаме 4-5 центъра, които са по-добри от него защо изобщо да го вика. Милушев и Боян не са на нивото на Владо и Цветан. Имаме само 2 места за диагонали в отбора, няма повече и е безсмилено да се говори за Боян и Дани. Пранди знаеше къде е проблема и той се опита да го реши, като изпробва доста играчи на 2-та невралгични поста. В подготовката взе петима посрещачи и трима разпределители. Пробва ги всички. Какво повече да направи според теб, това са най-добрите ни волейболисти в момента. Няма по-добри, факт.

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 15 окт 2010 18:46

mistreated написа:Виж сега, истината е, че Пранди отстрани Пламен. И това е един от най-верните му ходове! Настроенията в съблекалнята не бяха изобщо добри, особено след скандалите с Константинов на Олимпиадата. Пранди трябваше да реши този проблем и той го направи по единствения възможен начин. Пранди обеща медали и постигна целта си още на първото голямо първенство, малко не му стигна да го направи и на това.
За неповиканите играчи го защитавам с двете ръце. Гайдарски е много много далеч от класата, която трябва да има един национал. При положение, че имаме 4-5 центъра, които са по-добри от него защо изобщо да го вика. Милушев и Боян не са на нивото на Владо и Цветан. Имаме само 2 места за диагонали в отбора, няма повече и е безсмилено да се говори за Боян и Дани. Пранди знаеше къде е проблема и той се опита да го реши, като изпробва доста играчи на 2-та невралгични поста. В подготовката взе петима посрещачи и трима разпределители. Пробва ги всички. Какво повече да направи според теб, това са най-добрите ни волейболисти в момента. Няма по-добри, факт.

Но нали ти казвам, защо изобщо Теодор беше жертван в СЛ при положение, че е бил контузен. И накрая не игра в най - важните мачове. Това за мен беше една безумна грешка на Пранди, а с Теодор Тодоров в състава националния отбор щеше да бъде страшен в центъра. При цялото ми уважение към Йосифов и това, че играе в отбора от Рим, Тодоров е по - класен състезател, но не беше правилно преценено състоянието му. Дори и състезателят да е искал, което може и така да се окаже, треньорът трябва да слуша разума. Доста време Теодор Тодоров не мислех, че може да е национал, но просто не съм го познавал достатъчно. Той играе страхотно като блокировач.
И пак опираме до посрещането и до разпределителите, което наистина е по - важното и го дъвчем основно него. Само в България може да има хора от "волейболното движение" и извън него. Просто Иванов навремето му беше бит шута от националния и явно ако беше извикан, това щеше да означава абдикация на федерация, признаване на стар грях. Тъпо, наистина много тъпо. Андрей не трябваше да играе на това световно. Сума хора пак го оплюха, а той както и всички други даде каквото можеше на този етап. Което не беше достатъчно за медал. Братоев е жалка работа и правилно беше освободен. Той и другият нищо не става от него, но това е друга тема.
Странно защо ми говориш за Милушев, аз не споделям мнение за него. Явно се бъркаш. Според мен от двамата с Боян, Йорданов е по - добър. Интересно, че според мен при огромния потенциал, който има Цецо, за мен Боян е по - добър и от него, но множеството контузии го извадиха от отбора и наложиха Соколов. И все пак Владо някои споменаха, че не беше чак толкова добър на това първенство за съжаление. Бил е и още повече. Отбеляза много точки, реализира доста важни и трудни за отиграване ситуации, но той е на 33. Докога все на него? Затова говоря за Боян толкова много. Той и Соколов, който беше извикан, трябва да са заместниците на Николов. Не може Владо да играе до 40 години.
Та така де, пак да кажа само ние, българите, нашата федерация може да създаде такава глупост "волейболно движение". Като се сетя за Хамуцких докога игра, им казвам "Браво" на руснаците. Ето това се казва разпределител. Можехме и ние да сме като тях. Няма управляващи у нас.
Ники Иванов все още е по - добър от Андрей като разпределител. Макар че Жеков в последните години страшно много израстна, но така и не стана идеалният разпределител за националния тим.
Аз заставам твърдо зад момчетата. Вярвам, че ако постигнат нещо повече на първенството догодина ще е повече заради тях, отколкото заради треньора. Заслужават го.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 15 окт 2010 19:47

Не виждам вината на Пранди за Ники Иванов къде е. Та Ники не е в отбора от близо 10 години. За Боян сам признаваш, че заради контузиите не може да си намери формата, тогава защо да е в отбора в момента? Теодор е уникален талант, но ако има някой виновен за пропускането на първенството, то това са лекарите. Просто не мога да повярвам, че Пранди ще пусне в игра човек, който не е готов физически. Питаш до кога Владо - ами докато е най-добрият на този пост. То и аз се чудя как Милкович и Гърбич са все още най-добрите състезатели на сърбите, но е факт, че е така. Сам даде пример за Хамутских, той що игра до тази възраст - ами щот няма по-добър от него.
Та така... не виждам големи различия в нашите мнения, просто не разбирам за какво точно обвиняваш Пранди.

Върни се в “Волейбол”