През изминалото лято препоръчах комбинацията от студена бира и мека възглавница вместо наблюдаването на посредствените двубои от "Копа Америка". С риск да досадя, но не и да се правя на интересен препоръчвам на драгия зрител да не си губи времето и с настоящото издание на Купата на Африка.
Още първите мачове демонстрираха тенденцията за отлив от стадионите на африканския запалянко. При положение, че тук говорим за есенцията от топ футболисти, мнозина от които ръзцъкват и по европейските терени. Не знам цените на билетите за провеждащия се форум, но сигурно местния средностатистически фен предпочита да посрещне най-належащите си нужди вместо да се диви на зрелище като Ботсвана и Гвинея например.Това предполагам ще важи и в пълна сила за предстоящото европейско първенство в Полша и Украйна, където част от периферните двубои ще бъдат обидно слабо посетени. Като чух ставките на билетите и то на най-мизерните места, и ми се изправи косата. Включая останалите разходи за спане, храна, пътни и калкулирам, че за да посетя събитието ми е нужна сума, равняваща се на такава от продажба на малка африканска колония. Но нейсе. Нека по-добре да сложим картите на масата и да си кажем право в очите истината за провеждащото се първенство на Черния континент.
Трябва да отбележим, че на първо четене настоящите изпълнители като имена са далеч от миналите образци. Един Дрогба, неколцина Кейти и още куп Н'Диаета и Кулибалита. На този фон е изключително трудно да изпъкнеш, а единствения вариант е да си висок блондин с фамилия по възможност нещо като Ериксен. Отделно да не говорим, че прибирайки се на родния континент , голяма част от тези симпатяги заебават всякаква дисциплина и го удрят на диво пиянство и плътски удоволствия. Ако все пак тренерът им успее да ги накара да излязат на терена и се опита да ги нареди в някаква игрова схема, още след първите няколко паса казаното в съблекалнята е забравено и всеки започва да играе за себе си. Термини като пакетно придвижване, уплътняване на зони и пресиране в противниковата половина зазвучават на тези синове на вятъра ,както на мен ми звучат словосъчетания от езика суахили. Оттам цялата продукция се приравнява до нивото на квартално мачле на малки вратички, а в такива аз предпочитам да участвам, отколкото да ги зяпам в захлас.
В крайна сметка всеки има право на личен избор какво да прави през свободното си време. С оглед на сезона препоръчвам червено вино и руска баня в подходяща зимна дестинация. Африка ми идва леко далеч.
Червено вино и руска баня вместо африкански бози
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- BLUE CHAMPIONS
Re: Червено вино и руска баня вместо африкански бози
В крайна сметка всеки има право на личен избор какво да прави през свободното си време.
От цялата тирада, това изречение беше най-смисленото и си прав- докато някой предпочитат да гледат футбол от континента създаващ световни футболни звезди, други предпочитат вместо това, да си се "натряскат" по домашному с повтарящо се ефектно изтрезняване с ледена вода в банята

[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]
- South_Park
не ми пука , аз ще си гледам Африкански мачове , ако ще да не могат да ритат топката , а вие си гледайте САМО комерсиалните дербита и уредените мачове
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]
- Udoji90
- Контакти:
И аз ще си гледам Купата на африканските нации - изобщо не ми пука какво ми препоръчват някои хора. Убедил съм се, че на този турнир и на Копа Америка изненади стават много по-често, отколкото не ЕП, което за мен е достатъчен аргумент да го гледам.
Към автора: Като даваш примери за скучни и некачествени мачове/отбори, доста сериозно си се объркал, като си посочил Гвинея. Това определено е един от добрите отбори в Африка - даже вчера играха прилично, макар да паднаха, а съм гледал и много други техни мачове, в които са ми правили отлично впечатление. Бас хващам, че този състав е способен да бие или поне да надиграе поне половината европейски национални отбори, в това число и България.
Към автора: Като даваш примери за скучни и некачествени мачове/отбори, доста сериозно си се объркал, като си посочил Гвинея. Това определено е един от добрите отбори в Африка - даже вчера играха прилично, макар да паднаха, а съм гледал и много други техни мачове, в които са ми правили отлично впечатление. Бас хващам, че този състав е способен да бие или поне да надиграе поне половината европейски национални отбори, в това число и България.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
Прав е автора
Самите африканци не си го гледат, ние ще ги гледаме и ще слушаме вувузели. Срам за "евро"?спорт 

keano_sj написа:През изминалото лято препоръчах комбинацията от студена бира и мека възглавница вместо наблюдаването на посредствените двубои от "Копа Америка". С риск да досадя, но не и да се правя на интересен препоръчвам на драгия зрител да не си губи времето и с настоящото издание на Купата на Африка.
Още първите мачове демонстрираха тенденцията за отлив от стадионите на африканския запалянко. При положение, че тук говорим за есенцията от топ футболисти, мнозина от които ръзцъкват и по европейските терени. Не знам цените на билетите за провеждащия се форум, но сигурно местния средностатистически фен предпочита да посрещне най-належащите си нужди вместо да се диви на зрелище като Ботсвана и Гвинея например.Това предполагам ще важи и в пълна сила за предстоящото европейско първенство в Полша и Украйна, където част от периферните двубои ще бъдат обидно слабо посетени. Като чух ставките на билетите и то на най-мизерните места, и ми се изправи косата. Включая останалите разходи за спане, храна, пътни и калкулирам, че за да посетя събитието ми е нужна сума, равняваща се на такава от продажба на малка африканска колония. Но нейсе. Нека по-добре да сложим картите на масата и да си кажем право в очите истината за провеждащото се първенство на Черния континент.
Трябва да отбележим, че на първо четене настоящите изпълнители като имена са далеч от миналите образци. Един Дрогба, неколцина Кейти и още куп Н'Диаета и Кулибалита. На този фон е изключително трудно да изпъкнеш, а единствения вариант е да си висок блондин с фамилия по възможност нещо като Ериксен. Отделно да не говорим, че прибирайки се на родния континент , голяма част от тези симпатяги заебават всякаква дисциплина и го удрят на диво пиянство и плътски удоволствия. Ако все пак тренерът им успее да ги накара да излязат на терена и се опита да ги нареди в някаква игрова схема, още след първите няколко паса казаното в съблекалнята е забравено и всеки започва да играе за себе си. Термини като пакетно придвижване, уплътняване на зони и пресиране в противниковата половина зазвучават на тези синове на вятъра ,както на мен ми звучат словосъчетания от езика суахили. Оттам цялата продукция се приравнява до нивото на квартално мачле на малки вратички, а в такива аз предпочитам да участвам, отколкото да ги зяпам в захлас.
В крайна сметка всеки има право на личен избор какво да прави през свободното си време. С оглед на сезона препоръчвам червено вино и руска баня в подходяща зимна дестинация. Африка ми идва леко далеч.
Ау как можа да го напишеш това.Ти си един чист РАСИСТ.

Най-смешното е, че авторът на въпросния материал сигурно всяка събота и неделя гледа в захлас мачове от английската висша лига, където местните футболисти от островчето са на принципа "ритай и бягай" и когато се появи някой, който може да задържи топката за повече от 2 секунди и да финтира противников футболист бива провъзгласен за невероятен талант. Та добре поне, че това първенство привлича не малък брой чужденци, които внасят някакъв смисъл в играта на иначе скучния британски футбол. Не малка част от тези "Н'Диаета и Кулибалита" играят в "митичната висша лига" и не случайно по-голямата част от тях изпъкват над рижите си колеги.
Ех клишета клишета ... Английският футбол не е клишенцата които си написал. Аз съм фен на английския футбол и го гледам от много година. Та английския футбол се характеризира с много бързи пасове, директна игра, много голове, мъжки футбол,скоростни мачове и атаки развиващи са с по 3-4-5-6 паса. Скоростта, страстта, липсата на накъсване на играта с излишни фаулове и симулации, все неща, които са ми на сърцето и ме карат да гледам най-много Премиършип.
Копа Америка беше супер интересно... всички отбори играха красив футбол (освен може би Аржентина и Бразилия). Не знам автора как си прави изводите без да гледа мачове
deepblue написа:Прав е автораСамите африканци не си го гледат, ние ще ги гледаме и ще слушаме вувузели. Срам за "евро"?спорт
Добре,че евро ти е в кавички

СТЕНЛИ,НИЕ СМЕ С ТЕБ!