Днес прочетох тази статия:
http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2718340
От доста време се говори за това. Възможно ли е след време най-богатите и силни отбори в Европа да се отцепят, водени от финансови причини, и да си играят тяхна суперлига, пренебрегвайки местните шампионати? Тогава вече ШЛ и ЛЕ няма да бъдат това, което са - приходите ще бъдат доста по-малко, гледаемостта също. Платини може би усеща това и затова се опитва да въведе този финансов феърплей, който да ограничи тази голяма пропаст между най-силните финансово отбори и останалите, като така спаси двата клубни турнира.
Ако това разцепление все пак стане, това може да подейства като глътка свеж въздух за останалите отбори - нови имена ще излязат по върховите позиции, по-малките отбори и те ще напреднат нагоре. А може по този начин и все пак да се запази интереса към клубните шампионати и европейски турнири.
Разместване на пластовете във футбола?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Разместване на пластовете във футбола?
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!
Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!
- RobiVanPersie
- Контакти:
Re: Разместване на пластовете във футбола?
Звучи ми нереално
Според мен само вдигат пушилка. Не мисля, че някога ще бъде създадена подобна лига, няма никакъв шанс тия отбори да печелят същите пари като сега. Първите 2-3 години ще им е добре, заради ентусиазма, но в един момент еднообразието ще ги завладее и интереса към този формат ще спадне драстично, от там и кинтите. Дори и всяка седмица да има мачове Барса - Манчестър или Реал - Байерн, след не много време тези мачове ще загубят блясъка си и ще се превърнат в "дербита" от рода на Виляреал - Барса. Хората ще се интересуват от тях, но сегашната тръпка няма да я има, това е сигурно!
Мога да се обзаложа с всеки, че такава лига няма никога да бъде създадена!
Мога да се обзаложа с всеки, че такава лига няма никога да бъде създадена!
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
Да се преместят в А група, да ги видим тука големите звезди как ще играят на наводнени, заледени и терени с повече пясък отколкото трева!Едно по-остро влизане на Коце Стоянов, Танко Дяков, Тъча, Галчев, Малчев, Милиев и са до там с финтчета Месита, Роналдовци тука с посрани гащи ще излизат на мачовете!
Идеята за тази футболна лига, в която да играят само най-големите... просто няма как да се осъществи! Причините за това са много:
На какъв принцип ще се определят кой са най-големите отбори в Европа, която да вземат участие в тази лига? На резултатите от последните 5 години? Ами преди това? Ок, сега някой отбор играе слабо, ама това не значи, че след време не може отново да стана суперсила, ако някога е бил такава... Да не говорим за отборите на милиардерите, които до преди някой друг сезон в най-добрият случай бяха средняци в шампионатите си, а вече се броят за грандове. Как някой ще успее да обясня, че някакви си Сити заслужават да участват в такава лига много повече от едни Аякс или Ювентус примерно?!
После клубовете ще се изпокарат по м/у си за парите от ТВ права. На пръв поглед изглежда удачно да се предположи, че парите трябва да се делят по равно! Но всъщност не е така! Барса, Реал, МЮ предизвикват много по-голям зрителски интерес от едни Сити, та дори и Челси (да ме извиняват техните фенове, но просто са доста по-малко като количество от феновете на трите отбора, които посочих)... и ще почнат кавгите и разправиите.
После следва ЕКТ..., ако тези отбори се отцепят УЕФА няма да ги допусне до ЕКТ. Така всички губят. И УЕФА, и клубовете, и ние зрителите. Ще кажете за какво ни е ЕКТ като си имаме лига от суперотбори... е в ЕКТ участват отборите, които са се представили най-добре в първенствата си и винаги може да се получи голям европейски гранд да има спад в представянето си като Аякс, Пул, Юве, та дори Байерн, които от 2001-а когато спечелиха ШЛ до 2010-а, когато отново играха финал определено не се представяха много силно в ШЛ, дори имаше сезон, когато участваха в ЛЕ..., Порто - много силно представяне през 2003-а, 2004-а, после през 2011-а, но в останалото време мачкат в Португалия, но в ЕКТ не бяха кой знае какво, или пък другият вариант: в който спада и любимата ми Барселона... - да сега тя мачка, ама само до преди 10 години не беше от факторите в ШЛ, същото важи и за Челси, които до преди появата на Роман 50 години не бяха печелили титлата в Англия, а в ЕКТ изобщо не бяха фактор. Също така отбори, които са били средняци, та дори и опашкари, но са се намерили богати инвеститори, които да вложят много пари и да ги превърнат във фактори - ето на Сити сега най-вероятно ще се наложат на европейската футболна сцена (ако не този сезон, то до 1-2 години), Малага - катарският шейх налива яко пари и не е далеч времето, когато този отбор ще бъде фактор не само в Примера, но и в Европа..., та дали тези отбори ще бъдат допуснати от после? А когато богатите им собственици загубят интерес и спрат да наливат пари в тези отбори и те се върнат на сторото си средняшко/опашкарско ниво на представяне, тогава ще трябва да бъдат изхвърлени от тази суперлига, а дали местните федерации и УЕФА ще бъдат съгласни да ги допуснат отново до първенствата си?!
Така, че това със съпер лигата на най-силните просто няма как да сработи и да се получи, иначе досега да го бяха направили!!!
На какъв принцип ще се определят кой са най-големите отбори в Европа, която да вземат участие в тази лига? На резултатите от последните 5 години? Ами преди това? Ок, сега някой отбор играе слабо, ама това не значи, че след време не може отново да стана суперсила, ако някога е бил такава... Да не говорим за отборите на милиардерите, които до преди някой друг сезон в най-добрият случай бяха средняци в шампионатите си, а вече се броят за грандове. Как някой ще успее да обясня, че някакви си Сити заслужават да участват в такава лига много повече от едни Аякс или Ювентус примерно?!
После клубовете ще се изпокарат по м/у си за парите от ТВ права. На пръв поглед изглежда удачно да се предположи, че парите трябва да се делят по равно! Но всъщност не е така! Барса, Реал, МЮ предизвикват много по-голям зрителски интерес от едни Сити, та дори и Челси (да ме извиняват техните фенове, но просто са доста по-малко като количество от феновете на трите отбора, които посочих)... и ще почнат кавгите и разправиите.
После следва ЕКТ..., ако тези отбори се отцепят УЕФА няма да ги допусне до ЕКТ. Така всички губят. И УЕФА, и клубовете, и ние зрителите. Ще кажете за какво ни е ЕКТ като си имаме лига от суперотбори... е в ЕКТ участват отборите, които са се представили най-добре в първенствата си и винаги може да се получи голям европейски гранд да има спад в представянето си като Аякс, Пул, Юве, та дори Байерн, които от 2001-а когато спечелиха ШЛ до 2010-а, когато отново играха финал определено не се представяха много силно в ШЛ, дори имаше сезон, когато участваха в ЛЕ..., Порто - много силно представяне през 2003-а, 2004-а, после през 2011-а, но в останалото време мачкат в Португалия, но в ЕКТ не бяха кой знае какво, или пък другият вариант: в който спада и любимата ми Барселона... - да сега тя мачка, ама само до преди 10 години не беше от факторите в ШЛ, същото важи и за Челси, които до преди появата на Роман 50 години не бяха печелили титлата в Англия, а в ЕКТ изобщо не бяха фактор. Също така отбори, които са били средняци, та дори и опашкари, но са се намерили богати инвеститори, които да вложят много пари и да ги превърнат във фактори - ето на Сити сега най-вероятно ще се наложат на европейската футболна сцена (ако не този сезон, то до 1-2 години), Малага - катарският шейх налива яко пари и не е далеч времето, когато този отбор ще бъде фактор не само в Примера, но и в Европа..., та дали тези отбори ще бъдат допуснати от после? А когато богатите им собственици загубят интерес и спрат да наливат пари в тези отбори и те се върнат на сторото си средняшко/опашкарско ниво на представяне, тогава ще трябва да бъдат изхвърлени от тази суперлига, а дали местните федерации и УЕФА ще бъдат съгласни да ги допуснат отново до първенствата си?!
Така, че това със съпер лигата на най-силните просто няма как да сработи и да се получи, иначе досега да го бяха направили!!!
Последна промяна от megan fox на 02 сеп 2011 16:09, променено общо 2 пъти.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
Barcelona - Mes que un club[/center]
Не знам, но аз за тотална доминация в даден шампионат, освен за този в Испания, не знам. Фаворити и така наречените по-силни отбори винаги трябва да ги има. Във всеки един шампионат ги има. Но това, което сътворяват Барса и Реал в един момент може да прецака самите тях. Точно това, че ако бъде създадена такава лига, в един момент гледаемостта на уж най-големите европейски дербита ще спадне дръстично. Не съм съгласен да бъде направена такава лига. Тя ще е единствено плод на Барса и Реал. Погледнете Англия, Италия, Германия, Франция (най-силните първенства). Всички те са завързани всяка година до последния кръг. Затова трябва да се вземат спешни мерки.
И да допълня, че от сумати и години нито гледам, нито следя испанското. Твърде безинтересно е. Там има два отбора и това е.
И да допълня, че от сумати и години нито гледам, нито следя испанското. Твърде безинтересно е. Там има два отбора и това е.
- MainEventer
- Контакти:
Ами то само в испанското няма интрига. Английското си е интересно и не вярвам отборите да се отцепят от него. Германското става все по-интересно. Италианското си е успорвано...Така, че само Реал и Барса ще си цъкат в тази Европейска Лига.
А, и зрителският интерес към мачовете между грандовете ще намалее след 3-4 години и пак няма да взимат повече пари от досега.
А, и зрителският интерес към мачовете между грандовете ще намалее след 3-4 години и пак няма да взимат повече пари от досега.
ehh написа:Днес прочетох тази статия:
http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2718340
От доста време се говори за това. Възможно ли е след време най-богатите и силни отбори в Европа да се отцепят, водени от финансови причини, и да си играят тяхна суперлига, пренебрегвайки местните шампионати? Тогава вече ШЛ и ЛЕ няма да бъдат това, което са - приходите ще бъдат доста по-малко, гледаемостта също. Платини може би усеща това и затова се опитва да въведе този финансов феърплей, който да ограничи тази голяма пропаст между най-силните финансово отбори и останалите, като така спаси двата клубни турнира.
Ако това разцепление все пак стане, това може да подейства като глътка свеж въздух за останалите отбори - нови имена ще излязат по върховите позиции, по-малките отбори и те ще напреднат нагоре. А може по този начин и все пак да се запази интереса към клубните шампионати и европейски турнири.
Не съм съгласен с теб. Единствената причина да се направи такава лига е клубовете от Г-14 да вдигнат бунт срещу УЕФА и ФИФА и да ги напуснат. Като единствена причина за това може да е към момента именно това правило за финансов феърплей или опитите да се налагат квоти за играчи 5+6 и етк. Много трудно обаче биха изкаравали повече пари - главно испанските отбори. Защото една лига ако ще да е с Реал, Барса, Юнайтед, Арсенал, Милан, Юве и етк само пак няма как да генерира много повече пари отколкото в момента прибират. А за малките отбори няма да е както ти казваш глътка въздух, а точно обратното - пълен крах. Защото техните финанси без лидерите ще ударят дъното. Едно е да рекламираш нещо срещу Реал примерно и съвсем друго срещу Хетафе. Интереса като цяло ще падне и парите от ТВ права ще са адски намалени за тях. Би се превърнало нещо дори не като УЕФА къп, а чак като Интертото къп...
---
Конкретно за испанското то може да стане по интересно само по един начин... 1-2 отбора още да бъдат купени от араби или руски мафиоти и да почнат да изсипват торбата с пари там... това е.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
- JackPackage
- Контакти:
за какъв финансов феърплей ми говори Платини, след като Барса и Реал в Испания взимат от ТВ права по 300 млн и другите 18 отбора събрани заедно не могат да ги стигнат тия пари.... само простотии.... 

delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....
[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]
soad написа:Не знам, но аз за тотална доминация в даден шампионат, освен за този в Испания, не знам. Фаворити и така наречените по-силни отбори винаги трябва да ги има. Във всеки един шампионат ги има. Но това, което сътворяват Барса и Реал в един момент може да прецака самите тях. Точно това, че ако бъде създадена такава лига, в един момент гледаемостта на уж най-големите европейски дербита ще спадне дръстично. Не съм съгласен да бъде направена такава лига. Тя ще е единствено плод на Барса и Реал. Погледнете Англия, Италия, Германия, Франция (най-силните първенства). Всички те са завързани всяка година до последния кръг. Затова трябва да се вземат спешни мерки.
Погледни Английското де - в уж големите Манчестъро-Лондонски дербита г.р. от 2 мача е 13:3 в полза на отборите от Манчестър срещу отбори от топ 5 в класирането миналата година! Егаси интригата! Според мен двата отбора от Манчестър са на път да направят това което Барса и Реал в Испания!