Разместване на пластовете във футбола?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Разместване на пластовете във футбола?

Мнениеот ehh » 02 сеп 2011 15:26

Днес прочетох тази статия:
http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2718340
От доста време се говори за това. Възможно ли е след време най-богатите и силни отбори в Европа да се отцепят, водени от финансови причини, и да си играят тяхна суперлига, пренебрегвайки местните шампионати? Тогава вече ШЛ и ЛЕ няма да бъдат това, което са - приходите ще бъдат доста по-малко, гледаемостта също. Платини може би усеща това и затова се опитва да въведе този финансов феърплей, който да ограничи тази голяма пропаст между най-силните финансово отбори и останалите, като така спаси двата клубни турнира.
Ако това разцепление все пак стане, това може да подейства като глътка свеж въздух за останалите отбори - нови имена ще излязат по върховите позиции, по-малките отбори и те ще напреднат нагоре. А може по този начин и все пак да се запази интереса към клубните шампионати и европейски турнири.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Разместване на пластовете във футбола?

Мнениеот vaskonti » 02 сеп 2011 15:39

Според мен само вдигат пушилка. Не мисля, че някога ще бъде създадена подобна лига, няма никакъв шанс тия отбори да печелят същите пари като сега. Първите 2-3 години ще им е добре, заради ентусиазма, но в един момент еднообразието ще ги завладее и интереса към този формат ще спадне драстично, от там и кинтите. Дори и всяка седмица да има мачове Барса - Манчестър или Реал - Байерн, след не много време тези мачове ще загубят блясъка си и ще се превърнат в "дербита" от рода на Виляреал - Барса. Хората ще се интересуват от тях, но сегашната тръпка няма да я има, това е сигурно!
Мога да се обзаложа с всеки, че такава лига няма никога да бъде създадена!
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

bez-nick

Мнениеот bez-nick » 02 сеп 2011 15:41

Да се преместят в А група, да ги видим тука големите звезди как ще играят на наводнени, заледени и терени с повече пясък отколкото трева!Едно по-остро влизане на Коце Стоянов, Танко Дяков, Тъча, Галчев, Малчев, Милиев и са до там с финтчета Месита, Роналдовци тука с посрани гащи ще излизат на мачовете!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 02 сеп 2011 16:04

Идеята за тази футболна лига, в която да играят само най-големите... просто няма как да се осъществи! Причините за това са много:
На какъв принцип ще се определят кой са най-големите отбори в Европа, която да вземат участие в тази лига? На резултатите от последните 5 години? Ами преди това? Ок, сега някой отбор играе слабо, ама това не значи, че след време не може отново да стана суперсила, ако някога е бил такава... Да не говорим за отборите на милиардерите, които до преди някой друг сезон в най-добрият случай бяха средняци в шампионатите си, а вече се броят за грандове. Как някой ще успее да обясня, че някакви си Сити заслужават да участват в такава лига много повече от едни Аякс или Ювентус примерно?!

После клубовете ще се изпокарат по м/у си за парите от ТВ права. На пръв поглед изглежда удачно да се предположи, че парите трябва да се делят по равно! Но всъщност не е така! Барса, Реал, МЮ предизвикват много по-голям зрителски интерес от едни Сити, та дори и Челси (да ме извиняват техните фенове, но просто са доста по-малко като количество от феновете на трите отбора, които посочих)... и ще почнат кавгите и разправиите.

После следва ЕКТ..., ако тези отбори се отцепят УЕФА няма да ги допусне до ЕКТ. Така всички губят. И УЕФА, и клубовете, и ние зрителите. Ще кажете за какво ни е ЕКТ като си имаме лига от суперотбори... е в ЕКТ участват отборите, които са се представили най-добре в първенствата си и винаги може да се получи голям европейски гранд да има спад в представянето си като Аякс, Пул, Юве, та дори Байерн, които от 2001-а когато спечелиха ШЛ до 2010-а, когато отново играха финал определено не се представяха много силно в ШЛ, дори имаше сезон, когато участваха в ЛЕ..., Порто - много силно представяне през 2003-а, 2004-а, после през 2011-а, но в останалото време мачкат в Португалия, но в ЕКТ не бяха кой знае какво, или пък другият вариант: в който спада и любимата ми Барселона... - да сега тя мачка, ама само до преди 10 години не беше от факторите в ШЛ, същото важи и за Челси, които до преди появата на Роман 50 години не бяха печелили титлата в Англия, а в ЕКТ изобщо не бяха фактор. Също така отбори, които са били средняци, та дори и опашкари, но са се намерили богати инвеститори, които да вложят много пари и да ги превърнат във фактори - ето на Сити сега най-вероятно ще се наложат на европейската футболна сцена (ако не този сезон, то до 1-2 години), Малага - катарският шейх налива яко пари и не е далеч времето, когато този отбор ще бъде фактор не само в Примера, но и в Европа..., та дали тези отбори ще бъдат допуснати от после? А когато богатите им собственици загубят интерес и спрат да наливат пари в тези отбори и те се върнат на сторото си средняшко/опашкарско ниво на представяне, тогава ще трябва да бъдат изхвърлени от тази суперлига, а дали местните федерации и УЕФА ще бъдат съгласни да ги допуснат отново до първенствата си?!

Така, че това със съпер лигата на най-силните просто няма как да сработи и да се получи, иначе досега да го бяха направили!!!
Последна промяна от megan fox на 02 сеп 2011 16:09, променено общо 2 пъти.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
soad
Контакти:

Мнениеот soad » 02 сеп 2011 16:06

Не знам, но аз за тотална доминация в даден шампионат, освен за този в Испания, не знам. Фаворити и така наречените по-силни отбори винаги трябва да ги има. Във всеки един шампионат ги има. Но това, което сътворяват Барса и Реал в един момент може да прецака самите тях. Точно това, че ако бъде създадена такава лига, в един момент гледаемостта на уж най-големите европейски дербита ще спадне дръстично. Не съм съгласен да бъде направена такава лига. Тя ще е единствено плод на Барса и Реал. Погледнете Англия, Италия, Германия, Франция (най-силните първенства). Всички те са завързани всяка година до последния кръг. Затова трябва да се вземат спешни мерки.
И да допълня, че от сумати и години нито гледам, нито следя испанското. Твърде безинтересно е. Там има два отбора и това е.

Потребителски аватар
MainEventer
Контакти:

Мнениеот MainEventer » 02 сеп 2011 16:12

Ами то само в испанското няма интрига. Английското си е интересно и не вярвам отборите да се отцепят от него. Германското става все по-интересно. Италианското си е успорвано...Така, че само Реал и Барса ще си цъкат в тази Европейска Лига.
А, и зрителският интерес към мачовете между грандовете ще намалее след 3-4 години и пак няма да взимат повече пари от досега.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 02 сеп 2011 16:18

ehh написа:Днес прочетох тази статия:
http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2718340
От доста време се говори за това. Възможно ли е след време най-богатите и силни отбори в Европа да се отцепят, водени от финансови причини, и да си играят тяхна суперлига, пренебрегвайки местните шампионати? Тогава вече ШЛ и ЛЕ няма да бъдат това, което са - приходите ще бъдат доста по-малко, гледаемостта също. Платини може би усеща това и затова се опитва да въведе този финансов феърплей, който да ограничи тази голяма пропаст между най-силните финансово отбори и останалите, като така спаси двата клубни турнира.
Ако това разцепление все пак стане, това може да подейства като глътка свеж въздух за останалите отбори - нови имена ще излязат по върховите позиции, по-малките отбори и те ще напреднат нагоре. А може по този начин и все пак да се запази интереса към клубните шампионати и европейски турнири.

Не съм съгласен с теб. Единствената причина да се направи такава лига е клубовете от Г-14 да вдигнат бунт срещу УЕФА и ФИФА и да ги напуснат. Като единствена причина за това може да е към момента именно това правило за финансов феърплей или опитите да се налагат квоти за играчи 5+6 и етк. Много трудно обаче биха изкаравали повече пари - главно испанските отбори. Защото една лига ако ще да е с Реал, Барса, Юнайтед, Арсенал, Милан, Юве и етк само пак няма как да генерира много повече пари отколкото в момента прибират. А за малките отбори няма да е както ти казваш глътка въздух, а точно обратното - пълен крах. Защото техните финанси без лидерите ще ударят дъното. Едно е да рекламираш нещо срещу Реал примерно и съвсем друго срещу Хетафе. Интереса като цяло ще падне и парите от ТВ права ще са адски намалени за тях. Би се превърнало нещо дори не като УЕФА къп, а чак като Интертото къп...

---
Конкретно за испанското то може да стане по интересно само по един начин... 1-2 отбора още да бъдат купени от араби или руски мафиоти и да почнат да изсипват торбата с пари там... това е.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 02 сеп 2011 16:24

за какъв финансов феърплей ми говори Платини, след като Барса и Реал в Испания взимат от ТВ права по 300 млн и другите 18 отбора събрани заедно не могат да ги стигнат тия пари.... само простотии.... :roll:
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

runnersa
Контакти:

Мнениеот runnersa » 02 сеп 2011 16:26

soad написа:Не знам, но аз за тотална доминация в даден шампионат, освен за този в Испания, не знам. Фаворити и така наречените по-силни отбори винаги трябва да ги има. Във всеки един шампионат ги има. Но това, което сътворяват Барса и Реал в един момент може да прецака самите тях. Точно това, че ако бъде създадена такава лига, в един момент гледаемостта на уж най-големите европейски дербита ще спадне дръстично. Не съм съгласен да бъде направена такава лига. Тя ще е единствено плод на Барса и Реал. Погледнете Англия, Италия, Германия, Франция (най-силните първенства). Всички те са завързани всяка година до последния кръг. Затова трябва да се вземат спешни мерки.
И да допълня, че от сумати и години нито гледам, нито следя испанското. Твърде безинтересно е. Там има два отбора и това е.

Погледни Английското де - в уж големите Манчестъро-Лондонски дербита г.р. от 2 мача е 13:3 в полза на отборите от Манчестър срещу отбори от топ 5 в класирането миналата година! Егаси интригата! Според мен двата отбора от Манчестър са на път да направят това което Барса и Реал в Испания! ;)

Върни се в “Футбол - Свят”