Не само защото сме от Манчестър!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
keano_sj

Не само защото сме от Манчестър!

Мнениеот keano_sj » 30 апр 2011 16:44

Формирането на определена симпатия към конкретен отбор е или втълпено поучаване на по-възрастен от теб човек или конкретен детайл, запечатал се в съзнанието ти във времето на съзряването. Един футболен фен е честен вrнаги тогава, когато разкрие истинската причина за привързаността си към една емблема.
За себе си знам категорично кой ме оформи в ориентациятя ми в нашето пространство. Това е толкова тривиално , че едва ли ще бъде интересно. По неординерно е сливането на сърцето ми с един провинциален, но не и второкласен футболен тим от Албиона. А след като споделя и конкретния сантимент, бих събудил смеха у мнозина. E, ще бъда откровен- от Манчестър съм заради една петичка на Лий Шарп в един студен есенен ден срещу един подпиран и откровено симулантски отбор към настоящия момент.
Любовта към английския футбол бе насаждана у мен от съученик и несъществуващия вестник " Албион " -може би промоутъра на най- изконните британски ценности у нас. И тази една петичка ме накара да заобичам този отбор даже повече и от първото си гадже. Бях мечтател, сънувах триумфи, но четата от Манчестър бе пронизана от една "Кама" и всичко приключи. После се появи един Французин, култов и талантлив до безобразие, но последното стъпало все убягваше- дали заради липса на късмет/ с/у Дортмунд/, дали заради вратарски грешки/ с/у Монако/. Но за да получиш върховна наслада са нужни и куп изпитания, калени бойци и идея за бъдещето. И тогава гордите сълзи от "Ноу Камп" и "Лужники" не са случайни, не са ефемерни, а значат много! И тежат на мястото си, защото са изковани без Бусаки и Щарковци, а с кървава пот и неимоверен труд. В този тим никога не са присъствали пикльовци и симуланти, тук са ковани успехи с гладиатори като Робо и Кийно, с таланти като Канто и РВН и никога, ама никога не се е чакало за съдийска милостиня.
В последните седмици главата ми гръмна от насаждани хвалебствия за един откровено "женски" футбол ,невписващ се никъде по рафтовете на прашясалата "Футболна история". Тази игра е измислена не за задоволяване на болни амбиции, градене на положителен имидж или маркетингови машинации. Футболът е феномен, неподвластен на времена и нрави, не търпи гаменски и срамни намеси и затова е велик. И в оставащото време до финала в помпозния турнир, нека се замислим за истинските стойности, да се закичим с шалчето на "Аутсайдера" и да разбием мита за фалшивата футболна естетика. Не само защото сме от Манчестър, но и заради спасението на гениалната амалгама, привличаща милиони по света.

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Re: Не само защото сме от Манчестър!

Мнениеот MuFc1878 » 30 апр 2011 16:53

Супер статия! И аз не бих искал в отбора ми да има само симуланти, ще ме е много срам. А това как станах фен на този отбор от легендарния Олд Трафорд..... интересна история ;)

GGMU

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Мнениеот cska_90 » 30 апр 2011 16:57

Eй такива хора като вас не мога да ви разбера!!Фенове на чужди отбори!!Ей това чуждопоклоничество ще ни ебе мамата! :evil: :evil: :evil:
Изображение

levskifenka
Контакти:

Мнениеот levskifenka » 30 апр 2011 17:00

И аз никога не мога разбера запалените фенове на разни чужди отбори.Ама никак. :? :? :?

RageAgainst
Контакти:

Мнениеот RageAgainst » 30 апр 2011 17:04

cska_90 написа:Eй такива хора като вас не мога да ви разбера!!Фенове на чужди отбори!!Ей това чуждопоклоничество ще ни ебе мамата! :evil: :evil: :evil:

По принцип няма нищо лошо всеки да си има по един любим чужд отбор.Лошото е,когато се почне да се говори за тях на "ние".Ей това аз не мога да си го обясня.....

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Мнениеот cska_90 » 30 апр 2011 17:04

levskifenka написа:И аз никога не мога разбера запалените фенове на разни чужди отбори.Ама никак. :? :? :?

Срамна работа! :evil:
Изображение

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 30 апр 2011 17:09

До момента в темата виждам трима мазохиста :) Аз пък не мога да разбера феновете на БГ "футбола" ;)Какъв спорт си мислите че гледате всъщност :roll:
Последна промяна от CTAHKO на 30 апр 2011 17:12, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

finnan
Контакти:

Мнениеот finnan » 30 апр 2011 17:11

cska_90 написа:Eй такива хора като вас не мога да ви разбера!!Фенове на чужди отбори!!Ей това чуждопоклоничество ще ни ебе мамата! :evil: :evil: :evil:

Отбора избира теб , не ти него .

Потребителски аватар
flo
Контакти:

Мнениеот flo » 30 апр 2011 17:13

CTAHKO написа:До момента,в темата виждам трима мазохиста :) Аз пък не мога да разбера феновете на БГ "футбола" ;)Какъв спорт си мислите че гледате всъщност :roll:

Може да не е кой знае какъв спорт ,но когато моят отбор победи (Левски) ЦСКА имам чувството че сме спечелили ШЛ.Въпреки че аз подкрепям и МЮ ,но отбора на сърцето ми е Левски.

haha

Мнениеот haha » 30 апр 2011 17:13

Пишман патриотите да замълчат,всеки гледа,каквото му е интересно.Аз например,съм тотално отвратен от махелнското ниво на футбола ни и,затова предпочитам чуждите мачове.
Последна промяна от haha на 30 апр 2011 17:14, променено общо 1 път.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Върни се в “Футбол - Свят”