В какво се превърна футболът ...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

В какво се превърна футболът ...

Мнениеот boabbb » 29 апр 2014 10:15

Цар Футбол 8-) Така му викат хората от много време. Един спорт, в който никога нищо не е сигурно, една магия за милиони фенове по света. Хора, пленени от изпълненията на Пеле, Бекенбауер, Марадона, Зико, Платини, Роналдо и още десетки големи играчи. Забелязвам, обаче, един сериозен проблем, който в последните години започна да добива все по-сериозни размери. С вкарването на все повече пари в играта, футболът започна да се изражда. Търсенето на "успехи" от "големите" финансово отбори, започна да налага един изключително неприятен за гледане стил с много сгъстена защита и чистене на всяка топка минала центъра. Много се говори, че парите убиват футбола и се оказва, че това е истина. В първите срещи на полуфиналите на ШЛ, турнир, в който играят най-класните отбори, видяхме общо 1 гол :!: и още максимум 2-3 пропуснати добри положения! Това е потресаващо :!: Лекцията по анти-футбол беше продължена от Челси на Жозе Моуриньо в неделя срещу Ливърпул. Чистене в трибуните, умишлено бавене на играта от първата минута, използване на мръсни номера в иначе сравнително джентълменската игра, наречена футбол. Та се питам, няма ли най-после да се усетят треньорите, че в преследване на премиите, унищожават играта? Нормално ли е огромен клуб като Реал Мадрид да играе с 10 човека в отбрана като домакин в 80 % от мача :?: Та това е Реал Мадрид, бе ! Отбор с 9 купи в турнира и на практика неограничен бюджет ! Не е ли време футболните хора да се запитат дали са станали фенове на футбола заради катеначото на Италия, или "жого бонито"-то на Бразилия :?: Кога ще видиме велики мачове в големите турнири - мачове като Бразилия - Франция ( 1982г. ). Все повече отбори започнаха да залагат на този "стил" на игра, неосъзнавайки, че "титли" и разни купи нямат значение, когато губиш идентичността на играта, когато просто не играеш футбол :|
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Gesha1986
Контакти:

Re: В какво се превърна футболът ...

Мнениеот Gesha1986 » 29 апр 2014 10:32

Ха Ха Ха
какво значи анти фубол?! хайде престанете с тъпотийте!
лично на мен много ми харесва как жозе се подиграва на отборите практикуващи Не-анти футбол ,как ги остава да се мъчат и накрая им го набива ,да това за мен и много други хора които разбират е тактика и пак казвам на мен лично много ми харесва и точно такъв стил игра ми допада,а не някаква си тики та тралала ...

Потребителски аватар
Gesha1986
Контакти:

Мнениеот Gesha1986 » 29 апр 2014 10:34

добре да те питам,казваш нормално ли е Реал да играе с 10 човека в защита,а нормално ли е Байерн да играе толкова прост футбол с пасове само,лично аз много се изнервях на моменти ... подай напред,после назад малко в страни оп по диагонал ...ей тва ли е футбола :)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 29 апр 2014 10:40

Във футбола се броят голове. На който не му харесва може да се насочи към спортове като художествената гимнастика, при които се оценява майсторство, степен на трудност, красота и не знам какво.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

minyoro
Контакти:

Мнениеот minyoro » 29 апр 2014 10:42

Трябва ново правило - ако влезе носилка, играча получил медицинска помощ да няма право да влиза в игра 5 минути.

iliyan

Мнениеот iliyan » 29 апр 2014 10:43

Gesha1986 написа:Ха Ха Ха
какво значи анти фубол?! хайде престанете с тъпотийте!
лично на мен много ми харесва как жозе се подиграва на отборите практикуващи Не-анти футбол ,как ги остава да се мъчат и накрая им го набива ,да това за мен и много други хора които разбират е тактика и пак казвам на мен лично много ми харесва и точно такъв стил игра ми допада,а не някаква си тики та тралала ...

Значи хареса как Челси от първата минута почнаха да бавят и да лежат по терена ?!
Като гледам цифричката в ника ти явно няма как да си гледал великите майстори на играта като Зико , Сократес , Платини , Тигана , Жирес , Линекер , Кийгън , Кройф , Неескенс , Марио Кемпес , Марадона , Канижда и още много.
Да ти кажа това на Жозе има повече с борбата отколкото с футбола и мисля , че залежането първите 10 мин бяха получили 2 жълти картони.
Едва ли щяха да продължават да лежат ако не беше сочил часовника ,а ги беше предупредил и бе раздал жълти картони.
Всичко щеше да си дойде на мястото. И не бих се учудил след този мач вече да има и такива указания към съдиите.
Все пак си говорим най-вече за FairPlay , но явно такова нещо не съществува за "големият" джентълмен и тактик.
Tommi написа:Във футбола се броят голове. На който не му харесва може да се насочи към спортове като художествената гимнастика, при които се оценява майсторство, степен на трудност, красота и не знам какво.

Ти кога за последното си гледал футбола а ?!Тук става въпрос за нещо което говорим от години FairPlay , а твоят любимец Жозе го погази още в самото начало на мача ! Разбирам последните 10 мин да лежат , но първите 10 си е направо умишлено и затова ако им беше раздал картоните мача щешеда изглежда по друг начин и сигурно първият мач между Атлетико и Челси много ти е харесал а ?!
Последна промяна от iliyan на 29 апр 2014 10:47, променено общо 1 път.

"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
tomba
Контакти:

Мнениеот tomba » 29 апр 2014 10:45

Футбола и спорта като цяло е вече пари,който не може да го разбере обикновено отива в 9-та глуха.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 29 апр 2014 10:46

minyoro написа:Трябва ново правило - ако влезе носилка, играча получил медицинска помощ да няма право да влиза в игра 5 минути.

Ти разцепи мрака. :o Тогава дърварите, които ще изкарват противниците от игра, ще са най-ценните играчи във всеки отбор.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
-1914-
Контакти:

Мнениеот -1914- » 29 апр 2014 10:49

В какво се е превърнал ли?
В игра на пари.
Отблъскващи трансферни суми, отблъскващи заплати.
Български фенове които се кланят на британски отбори, докато в Англия ни се подсмиват като на подчовеци.
Български фенове, които са разочаровани, че родните отбори не пробиват в Европа.
Как да стане с 10М бюджет? Жозето или Пеп кога ще спечелят ШЛ с 10М бюджет?
Точно никога. Лесна работа с бюджет по-голям от този на град София.
И така, явно не писва всяка година да се гледат едни и същи отбори в елиминациите.
Дали Барса ще вземе ШЛ за 1034 път или дали Реал ще вземе за 2057 път.
Уха, вълнуващо! Най-добре, по-малките държави да излезнат от УЕФА и да си организират собствени турнири,
поне аз щях да ги гледам. Защото ми писна да гледам гелосани педали с по 30М заплати и гнусни шейхове
да вкарват МИЛИАРДИ в футболни отбори, като половин свят няма какво да яде.

Върни се в “Футбол - Свят”