Някъде преди 2-3 години чух за пръв път за въпросния 25 годишен български бизнесмен, живеещ във Франция, представян ни от българските медии като "строителен магнат, спонсориращ френски футболен клуб и с мераци за участие в Ботев Пловдив". След бърза справка в интернет се оказа, че човекът е собственик на строителна фирма "Данистрой" с основен капитал 7500 евро (представена в няколко френски сайта като най-голямата българска строителна компания), регистрирана в малко градче в Северозападна Франция на име Пти Кевии. За спонсорство в петодивизионния ФК Диеп така и не открих инфо. По-късно бях чел, че искал да помага на Ботев Пд, докато бяха из долните дивизии, но нека някой техен фен да каже дали реално участваше или просто си правеше реклама на техен гръб.
И така до наши дни, когато името му отново излезе на преден план, но този път като собственик на българска авиокомпания (Балканиан Еъруейз) с апетит първоначално към ФК Руан (тим от шеста дивизия на Франция) за да завърши като спонсор на професионалния ФК Тур, намиращ се в челните места на френската Лига 2 (някои български медии вкл. Гонг го представиха дори за собственик на клуба). Доколко функционира тази току що създадена БГ авиокомпания оставям да каже някой по-наясно от мен, но ми направи впечатление желанието на младият бизнесмен да обиграва млади български играчи в новия си клуб и дори уреди проби на двама български футболисти, които не се вписват много в определението "млади таланти" (Какалов и Кавдански).

Наскоро ми попадна една статия в местен френски сайт, в която президентът на ФК Тур разкрива параметрите на договора за спонсорство с "Балканиан Еъруейз" (50 хил. евро за 6 месеца), като по негови думи клубът се съгласявал да му бъдат водени български играчи на проби, защото нищо не губил. В същата медия има и интервю с г-н Димов, който за докаже своите сериозни намерение изтъква, че е акционер в пловдивски футболен отбор, който участва в Лига Европа.

Чудно ми е докъде ще стигне този човек с подобни лъжи, ясно е че търси евтина популярност, представяйки се по различен начин във Франция и България. Според мен рано или късно ще бъде разкрит от французите.