В Норвегия умуват над нова революционна идея във футбола!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Гочето1913

В Норвегия умуват над нова революционна идея във футбола!

Мнениеот Гочето1913 » 30 окт 2012 12:20

В Норвегия умуват над революционна идея: Падаш с 4 гола – пускаш още 1 играч

Норвежката футболна федерация разглежда новаторска идея, която касае промяната на правилата във футбола, но целта й е да направи срещите по-равностойни. Бившият национал на страната Хенинг Берг предложил в мачовете, когато единият отбор води с 4 или повече голове, по-слабият отбор да включва на терена още един, допълнителен играч. Така силите ще се изравняват, смята Берг, който има точно 100 мача за страната си.

"Често ходя да гледам мачове от аматьорските дивизии или детско-юношеските първенства. Много често се срещат напълно неравностойни отбори. Не е забавно да спечелиш със 17:0, а според мене не е забавно и да загубиш с такъв резултат. Целта е да има равностойни срещи", коментира Берг.

Бившият му съотборник в националния отбор и сега старши треньор на Аалесунд Киетил Рекдал обаче далеч не е така ентусиазиран. "Според мен единственото положително от така идея е, че още един човек ще играе. Но така пък ще се пречи на по-добрите, реално ние наказваме по-добрите и разрушаваме тези отбори, смята Рекдал, цитиран от най-тиражния вестник в Норвегия "Верденс Ганг".

Източник: gong.bg

Дали тази идея е добра и били подобрила футбола като цяло според вас?

Потребителски аватар
kambata
Контакти:

Re: В Норвегия умуват над нова революционна идея във футбола!

Мнениеот kambata » 30 окт 2012 12:28

Много тъпо господа норвежци. Много тъпо.

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 30 окт 2012 12:34

Не ми харесва идеята!
Аз бих предложил, когато вратарят изпълнява удар от вратата, да трябва топката да се удари първо в неговата половина на терена.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 30 окт 2012 12:35

Мда, глупаво е! Ще си поведе по-добрия отбор с 3 гола и ни остава да доизгледаме мача с игра в центъра. Да си предлагат норвежците по-добре идеи за хокея и ските...
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 30 окт 2012 12:45

Това не може да е доствоерна новина нали :shock: ? Аз предлагам за да се изравни футболът,ако един отбор изостава с 4 гола,да му се дават на момента 2 дузпи,като компенсация,а ако не бъдат вкарани,капитана на губещият отбор да има право да изгони един играч от противниковият отбор ! Също така,ако един отбор запише 5 поредни загуби в шампиона,да му се причисляват 10 точки служебно,за да може да не изостава драстично от другите тимове в класирането и така да се запази интригата до последно ! Също така не е лошо да се помисли и за варианта,когато се срещат например Барселона и Клуж,треньорът на гостите да има право да вземе до 3-ма играчи от отбора на Барселона и да ги включи в своя тим,както и домакините от Барселона да нямат право да излязат на терена с играчи,които са над 23 год. или имат записани мачове за националните си отбори.Така футбола ще се превърне в един честен и справедлив спорт в който силите ще бъдат еднакво равнопоставени ;)
Последна промяна от dunavfc на 30 окт 2012 12:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
TEDIMAR99
Контакти:

Мнениеот TEDIMAR99 » 30 окт 2012 12:45

tsonpen написа:Не ми харесва идеята!
Аз бих предложил, когато вратарят изпълнява удар от вратата, да трябва топката да се удари първо в неговата половина на терена.

:lol: :lol: :lol:
[center][wrapimg=]http://forum.botevvratsa.com/images/smilies/vratzacoreo1.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Yoda
Контакти:

Мнениеот Yoda » 30 окт 2012 12:49

Хенинг Берг да не би да е фен на ЦСКА ? :) :) :)
Левски-цска -17.11.1968 - 7:2 , 23.09.1994 - 7:1 - 51 години синини от бича !

Потребителски аватар
bojo0o0o94
Контакти:

Мнениеот bojo0o0o94 » 30 окт 2012 12:51

Това е пълна глупост!
Според мен трябва промяна с оная технология за гол линията "ястребово око" или там кво беше....

Върни се в “Футбол - Свят”