Мнениеот acmilan » 14 май 2012 15:55
Общо взето, Прандели е определил нормнална разширена група за Еврото. Предполагам, че ще отпаднат повечето по - непознати за широката публика играчи. В атака изборът му бе между много играчи, но, според мен, е направил правилния избор. От нападателите на Ювентус аз лично бих извикал Куалиарела. Не съм им гледал много мачове този сезон, но е интересен играч. Бориело е дърво, късал ми е нервите достатъчно при нас, Матри всякаш изгуби доверието на треньора в последно време, а и не съм чел доста добри отзиви за него от феновете на бианконерите. Пацини е далеч от истината този сезон в Интер, водещият им нападател е Милито, както на Ювентус Вучинич, което показва и формата на италианците. Касано беше лидерът на Скуадрата преди операцията, смея да твърдя, че е в доста добра форма, откакто се завърна, а и преди това, и ще е много полезен. Ди Натале заслужава напълно повиквателна, вкара страшно много голове в последните години, за втори пореден път класира Удинезе в Шампионската лига. Балотели е време най - накрая да покаже таланта си, дано титлата на Сити му внуши поне малко, че във футбола е важно не да правиш простотия след простотия, а да печелиш трофеи и да носиш радост първо на себе си, после на съотборници, треньор, ръководство и фенове. Джовинко е много интересен играч, за Борини чувам добри отзиви. Мисля, че изборът на нападателите е обусловен до голяма степен от желанието на Прандели Италия да играе раздвижен футбол без типичен таран. Затова и младият нападател на Рома е единственият, който може да бъде определен като централен нападател. Силата на тази Италия е в халфовата линия, яд ме е, че Акуилани не е извикан, но след контузията едно, че не му дадохме особен шанс, за да не направи необходимите за задължително откупуване мачове, друго, че не е в никак добра форма. Пирло, Де Роси, Монтоливо, Ночерино, Маркизио звучат като доста сериозна халфова линия. Защитата не е на нивото от времената на Неста и Канаваро, но такива защитници като цяло вече няма в световен мащаб. На вратата традиционно ще е Буфон. Надявам се Скуадрата да направи силно първенство, както винаги не е сред медийните фаворити, но винаги може да избухне.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.