Ем, зависи кой какво чете.
Ако четете зависима журналистика и пропаднали форуми, в които хората спорят на кой му по-голям, без аргументи и без логика - Бербатов сигурно ще е най-големия некадърник за Вас. Предател, нещастник, бавен, не се раздава и подобни ла*на.
Още преди 2 месеца в Redcafe имаше нещо като тема за "играта" на САФ, по отношение на нападателите. Дебелия още не беше във форма, но беше налаган, тогава почна това и със Ернандес, всичко за сметка на Бербатов. Та в Redcafe някой се беше сетил да напише, че това е много опасно, понеже към края на сезона, може да се случи така, че Берба да изгуби форма и да не е толкова уверен пред гола(освен, че на мен не ми го побира акъла, как ще вадиш най-добрият си играч от състава и да очакваш след 2 месеца бегло появяване просто да продължи да вкарва - няма как да стане), което в крайна сметка се и случи.
Относно конкретния мач със Сити, първия му пропуск за мен е по-фрапантен, при втория все пак се хвърли на шпагат и нямаше такъв контрол върху удара.
Но няма как да се вини само той, Юнайтед бяха трагични за пореден път, много слаби Валенсия, Парк, Скоулс, Карик...слаба отборна игра, и слаб Бербатов пред гола, не просто слаб.
Бербатов за България:
Винаги съм се чудил на хората, които плюят играта му за националния и на аргументите им:
1. Бербатов е мързелив, ако някой ми дефинира "мързелив" във футбола, играе централен нападател, не е защитник, въпреки това има невероятно първо докосване, много добри пасове в перспектива и бяга много, това че не е муха без глава, не го прави мързелив, а който мисли, че не бяга - да ходи да гледа навъртени километражи.
2. Не играе със сърце, така е, друго си е да играеш със сърце и да си слаб футболист, може да си дупка цял мач, обаче ако си сърцат - феновете ще ти се кефят.Това сигурно само в България го има - на мач на националите да има 2-3 лагера фенове и да си пеят собствените песни, да се кефят на собствените си играчи и всичко да е ОК.
3. Вкарва само на слаби отбори,сякаш имаме по 10 мача на година със силни отбори(тук някой по-умен може да се сети, че в един цикъл квалификации има няколко отбора - един много силен водач, малко по-добър отбор от нас, ние и по-слаби от нас отбори, айде сега някой върл математик да сметне колко силни мача има националния ни отбор за една година и по колко точки дава всяка среща, май всички победи дават по 3, послено така беше),но няма проблем - сега изобщо не вкарваме,с който и да играем, предателя го няма, живота ние по-добър.
4. Не играе, защото в Ман Ю му плащали много повече,който се аргументира с т'ва за мен е пълен тъ*ак, и трябва да му се забрани да гласува до края на живота му.Наистина ли има хора, които мислят, че този човек - Димитър Бербатов има нужда от пари ??! Това е Ман Ю - детската му мечта, в топ 4 на Европейските клубове, нормално е да му дават много пари и аз не виждам нищо лошо в това, отделно от това, защо никой не споменава за ФондацияДБ и какво прави тя ?
Другото, което ме обезверява понякога са хората, които ходят да гледат нашето първенство и почват да сравняват и да се надпреварват да си оценят клубовете.
Толкова слепи ли има, че не виждат каква селяния ни е футбола? Не казвам да го изоставим, но да не подкрепяме нещо подобно - ми мама му стара, вместо да се напивате и да давате пари през 2 дена за фойерверки, бомбички и пълни тъпни, помогнете за базата на стадиона, направете някаква организация да помагате на младите си таланти,намерете им ментори в живота, ооо забравих, кой ще им бъде ментор от нашето първенство
. Тук в последно време изгледах Литекс/Левски/ЦСКА - ами тези отбори са мега зле, едвам вързват няколко паса, а единствената суперзвезда в БГ футбола дори не е българин. Уважение за футболиста Бербатов и за човека, който ръководи ФондацияДБ.
Смятам че е отличен пример за успех на български футболист, който в момента е световна звезда и може би най-добрият от този тип нападатели, факт !