TSG 1899 Hoffenheim

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Мнениеот Бижутера » 13 юли 2012 18:14

[center]Филип Малбашич: Харесвам Бундеслигата, започвам да уча немски[/center]

[center]Изображение[/center]

[center]Вече три дни най-новото попълнение на Хофенхайм - Филип Малбашич тренира с отбора. Сърбинът пристигна от ФК Рад Белград и подписа договор до 2016 година. И въпреки че е твърде кратко време в Крайхгау, Малбашич вече се интегрира много успешно.

През изминалия сезон младокът изигра 22 мача за Рад в първенството, а също така е част и от юношеската формация на Сърбия, която през 2011 година достигна полуфинал на Европейското първенство в Румъния.

"Следя Бундеслигата от няколко години. За мен е голяма чест да бъда част от Хофенхайм. Играчите ме посрещнаха любезно, веднаха ме приеха като свой. Засега съм приятно впечатлен от всичко", каза Малбашич в първото си интервю пред клубния сайт.

"Радостен съм, че ще играя в Бундеслигата. За мен това е едно от най-добрите първенства и със сигурност тук ще се чувствам щастлив. Все още си търся апартамент, затова засега съм на хотел. Желанието ми е да имам постоянно жилище. В момента се разбирам добре само с Борис Вукчевич и Сеяд Салихович, с които говорим почти еднакъв език. Иначе знам английски, но съм твърдо решен да науча и немски", добави 19-годишният нападател.

"Аз ще направя всичко възможно, за да убедя треньора, че имам място в отбора", завърши Филип Малбашич.[/center]
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 13 юли 2012 22:22

[center]"Класическа" победа във Валдорф[/center]

[center]Хофенхайм победи с класическото 3-0 четвъртодивизионния Асториа Валдорф в третата си лятна контрола. "Сините" демонстрираха класата си пред препълнения стадион на домакините и съвсем заслужено стигнаха до успеха. Любопитното бе, че наставникът на гостите Маркус Бабел не направи нито една смяна в тима си и всичките 90 минути бяха изкарани от титулярните 11. Иначе първият гол падна още в 18-а минута, когато точен бе капитанът Марвин Компер. След почивката пък избухнаха Свен Шиплок и новото попълнение Такаши Усами. Шиплок вкара хубав гол в 63-а минута за 2-0, а крайният резултат бе оформен от японеца пет минути преди края на двубоя.

Асториа Валдорф - Хофенхайм 0-3

Състав на Хофенхайм: Коен Кастеелс, Андреас Бек, Фабиан Джонсън, Марвин Компер, Яник Вестергорд, Себастиан Руди, Даниел Уилямс, Такаши Усами, Филип Малбашич, Кевин Фоланд, Свен Шиплок

Голове: 0-1 Компер (18.), Шиплок (63.), Усами (85.)

Зрители: 2 200[/center]
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 14 юли 2012 10:24

[center]Асториа Валдорф - Хофенхайм 0-3[/center]

[center]Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение[/center]
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 14 юли 2012 21:27

[center]Нова победа с 3-0[/center]

[center]Хофенхайм победи аматьорския Щаделхофен с 3-0 в контролна среща, играна тази вечер пред около 1 500 зрители.

Само преди 24 часа момчетата на Маркус Бабел постигнаха 3-0 и срещу Асториа Валдорф, с което продължиха добрите си резултати по време на лятната подготовка.

Първото полувреме на двубоя днес протече доста динамично - домакините от Щаделхофен играха много надъхано и почти не отстъпваха на далеч по-именитите си съперници.

След почивката обаче зинсхаймци вдигнаха оборотите и започнаха да вкарват голове.

Първото попадение дойде в 50-а минута, когато точен бе Джоузеф-Клод Гяу. В 65-а минута Ахмед Заси покачи на 2-0, а в 85-а минута Свен Шиплок оформи крайното 3-0 в полза на Хофе. Припомняме, че Шиплок отбеляза попадение и във вчерашния мач срещу Асториа.

ЩАДЕЛХОФЕН - ХОФЕНХАЙМ 0-3

Състав: Коен Кастеелс, Фабиан Джонсън, Айзък Ворса, Щефан Шрьок, Щефан Тескер, Райън Бабел (61.-Ахмед Заси), Тобиас Вайс, Роберто Фирмино, Джоузеф-Клод Гяу, Михаел Грегорич (61.-Свен Шиплок)

Голове:
0-1 Гяу (50.), 0-2 Заси (65.), Шиплок (85.)

Зрители: 1 500[/center]
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 15 юли 2012 14:08

[center]Щаделхофен - Хофенхайм 0-3[/center]

[center]Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение[/center]
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 15 юли 2012 18:04

[center]Сандро Вийзер с тежка контузия[/center]

[center]Днешната тренировка на Хофенхайм завърши с доста неприятна новина.

Полузащитникът Сандро Вийзер е получил контузия в десния менискус - младият играч ще претърпи операция във вторник.

Според първоначалните очаквания, Вийзер ще се възстановява около шест седмици.

Припомняме, че националът на Лихтенщайн премина в Хофе през зимата от състава на Базел, но до момента така и не успява да се пребори за титулярно място.[/center]
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 17 юли 2012 21:17

[center]Преди контролата с Вийзентал[/center]

[center]Хофенхайм ще гостува на празнуващия 100-годишен юбилей тим на Вийзентал без шестима основни футболисти. Приятелската среща е утре от 18.30 часа местно време.

Аут за срещата са Роберто Фирмино, Сеяд Салихович, Матьо Делпиер, Борис Вукчевич и Щефан Тескер, които се възстановяват от контузии. Сандро Вийзер пък претърпя днес операция на десния менискус и също няма да пътува за Вийзентал.

"Всички контузени се възстановяват успешно и аз се надявам, че до няколко дни ще бъдат готови. Най-съсредоточени сме към предстоящия тренировъчен лагер във Фелдкирхен (Австрия), където ще премине основната част от подготовката ни. Там бих искал да използвам колкото се може повече здрави футболисти", заяви треньорът на Хофе Маркус Бабел.

До края на седмицата на "сините" им предстои още една контрола - в събота срещу четвъртодивизионния Валдхоф Манхайм. Тя е с начален час 16.00 местно време.[/center]
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 17 юли 2012 22:16

[center]Един (почти) пропилян талант[/center]

[center]Иде реч за Райън Бабел. Един (почти) пропилян талант. Преди няколко години световната футболна общност считаше холандеца за един от най-големите таланти в Европа - той бе звезда в Аякс, пристигна като такава в Ливърпул и всичко говореше убедително, че го чака бляскаво бъдеще.

Годината е 2012 и Райън Бабел е в тежест на настоящия си клуб - жалко, но факт. Известен, наперен и скъпоплатен, но в тежест. Защото не може да оправдае очакванията, които хората имат към него.

Той не можа да ги оправдае и в Ливърпул, нищо, че игра почти четири сезона там. Да, почти четири години, но в нито една от тях Бабел не съумя да стане титуляр. Показваше частични изблици, но само толкова. Местните запалянковци си го харесваха (или поне повечето), но ако беше толкова ключов играч, едва ли щеше да бъде трансфериран преди 18 месеца.

Сега в Хофенхайм е още по-зле. И се държи така, сякаш някой друг му е виновен. С подобна стратегия обаче няма да успее. Още един слаб сезон и цената му ще падне още повече. Когато дойде в Хофе Райън струваше 7 милиона евро, а сега е оценяван на 4.5 милиона...Почти двоен спад с тенденция това да продължи!

Въпросът е: Защо?

Защо това момче не може да покаже таланта си, и защо с всяка изминала седмица става все по-безинтересен на терена.

Откакто Хофенхайм се подготвя това лято, бяха изиграни куп мачове срещу отбори от долните дивизии, но дори в тях Бабел не се напъна, не вложи почти нищо и създаде впечатлението, че просто отбива номера.

Той го отбива цяла пролет, между другото. Направи силна есен, вкара четири гола в началото и след това спря да играе по същия начин. Но с по пет силни мача на сезон никой няма да го търпи, дори и в Хофенхайм!

Защото холандецът е сред най-скъпоплатените футболисти, а на терена почти всички са по-добри от него. Не е справедливо и това няма да продължава вечно.

И не е случаен фактът, че вече клубовете от Турция започват да се интересуват от този футболист. Името му е още е сериозно и вероятно той ще продължи да играе за сериозен клуб в близко бъдеще. Но едно е да риташ топката из турските градчета, друго е да си под светлината на големите прожектори в Бундеслигата, нали?

Но Бабел е на 25 години и ако сега не фучи по лявото крило, кога?

Отговор на този въпрос не мога да дам, а само ще кажа, че Маркус Бабел няма хич да се церемони, ако в Хофенхайм постъпи добра оферта за Райън Бабел. Но такава засега няма и момчето ще играе поне още шест месеца при "сините".

Ако положението остане същото, то "лалето" още половин година ще се влачи по левия фланг. Но вече има сериозна конкуренция и аз искрено се надявам, че този път Хофе няма да страда заради немарливостта на родения в Суринам нападател.

Да, времето на Бабел в Крайхгау попривършва. Райън със сигурност няма да стане любимец на феновете - аз съм убеден, че след 12 месеца той няма да има нищо общо с Хофе. Причините това да се случи са много, по-горе споменах някои от тях.

Жалко само, че толкова талантлив играч е на път да се срине. Мързелът и високото самочувствие са лоши другари и не водят до нищо добро. И този път изглежда това няма да е изключение.
[/center]
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Мнениеот pesho_1913 » 17 юли 2012 22:22

Преди вярвах, че може да стане нещо от Бабел, но вече се съмнявам. В едно съм убеден де, формата му ще става все по-слаба и ще продължава да затъва. Но така е, без капка труд нищо не може да се постигне.
СЛАВИЯ е любов, а не бизнес - ВЪН боклуците от любимия отбор !
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 17 юли 2012 22:32

pesho_1913 написа:Преди вярвах, че може да стане нещо от Бабел, но вече се съмнявам. В едно съм убеден де, формата му ще става все по-слаба и ще продължава да затъва. Но така е, без капка труд нищо не може да се постигне.

Много е слаб. А по-дразнещото е, че изобщо не му пука - типична черта на тъмнокожите "звезди" :x
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Върни се в “Футбол - Свят”