Промяна във формата на Шампионска Лига от сезон 2015-2016

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Re: Промяна във формата на Шампионска Лига от сезон 2015-2016

Мнениеот PIMP » 11 дек 2011 23:23

Айде пак се почва вечният спор за базите на Реал...Намерили са начин да си напълнят бюджета с изгодна сделка не виждам нищо лошо :roll:
Изображение
Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 11 дек 2011 23:34

Madridist написа:Съгласен съм. Предполагам визираш въпросната сделка между мадридската община и Реал Мадрид преди десетина година. Самата сделка си беше открита, бяха публично представени всички документи и по никакъв начин тя не нарушаваше закона ;)

Нестава дума за нарушаване на закона,а че разходите та отбори като Реал,Барса,Ман. Юн.,Милан и др.са по-големи от приходите им и в един момент задълженията преминават критичната точка за кредиторите им.И това може да се окаже фатално за тези отбори.Кредити се дават,за да се печели от тях и с/у залог гарантиращ вземанията.Какво ли залагат такива клубове? ;)

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 11 дек 2011 23:35

PIMP написа:Айде пак се почва вечният спор за базите на Реал...Намерили са начин да си напълнят бюджета с изгодна сделка не виждам нищо лошо :roll:

Да си платят част от задълженията.

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 11 дек 2011 23:45

гражданин от село написа:
PIMP написа:Айде пак се почва вечният спор за базите на Реал...Намерили са начин да си напълнят бюджета с изгодна сделка не виждам нищо лошо :roll:

Да си платят част от задълженията.

Ми те си плащат задълженията. И аз не харесвам настоящата ситуация няколко клуба да решават какво да става с европейския футбол, но в случая не виждам нищо лошо.
Изображение

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 11 дек 2011 23:58

PIMP написа:Ми те си плащат задълженията. И аз не харесвам настоящата ситуация няколко клуба да решават какво да става с европейския футбол, но в случая не виждам нищо лошо.

Сещаш се как си плащал задълженията си,когато дойде кредитора да ти вземе апартамента.Но въпроса е друг,за мен тези отбори са си едни финансови пирамиди.Те са нещо като няколко на брой мини Гърции.

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 12 дек 2011 08:27

PIMP написа:Ми те си плащат задълженията. И аз не харесвам настоящата ситуация няколко клуба да решават какво да става с европейския футбол, но в случая не виждам нищо лошо.

Сещаш се как си плащал задълженията си,когато дойде кредитора да ти вземе апартамента.Но въпроса е друг,за мен тези отбори са си едни финансови пирамиди.Те са нещо като няколко на брой мини Гърции.

Да, обаче също като Гърция няма кой да позволи да се сринат ;)
Изображение

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 12 дек 2011 12:11

vladitol написа:
pesho_1913 написа:
безинтересни за широката публика отбори като Витория Пилзен, БАТЕ Борисов, Апоел Никозия и т.н.

Безинтересни, но междувременно Апоел си завърши без проблем на 1-во място в групата, БАТЕ и Виктория пък успяха да вземат точки от Милан. Генк също успя да отнеме точки на Челси, Леверкузен. Мисля, че това са пълни глупости и ще е по-добре ако форматът си остане същият.
А относно махането на Лига Европа - още по-голяма глупост.

Ако изчезне ЛЕ , ще изчезне и българския футбол

по тая логика и ти може да изчезнеш.. м? кво толкова се шашкате немога да разбера... правим си източноевропеиска лига и точка!
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 12 дек 2011 12:32

PIMP написа:Да, обаче също като Гърция няма кой да позволи да се сринат ;)

Че Гърция си е срината,тепърва нещата ще стават все по-лоши и по лоши,а в момента,в който решат,че не представлява заплаха за еврозоната ще я оглозгат.Не си мисли,че ще им се размине!Това се отнася за всеки длъжник,който неможе да обслужва задълженията си.

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 12 дек 2011 13:58

megan fox написа:
Уейн Рууни написа:Не си прав! АПОЕЛ изигра 2-3 добри мача и привлече интерес! Искаш да кажеш, че Порто и Зенит са аматьорски отбори? Аз харесвам кипърския отбор заради политиката му, заради играта. Сега, не че съм станал някакъв върл фен с повече техни артикули в нас, отколкото на Левски или МЮ, но, както и да е.

Порто не, но Зенит... айде не аматьорски, ама за мен не са стойностен отбор.
Апоел изиграли 2-3 много добри мача. Ок и пак питам срещу кого? Срещу Порто и Зенит... еми да ме извиняваш, ама те са доста далеч като качества от испанските, английските, немските и италианските топ отбори. ;)

Така е, Зенит не е стойностен тим. Друго си е Рубин Казан :lol:
Айде стига с тази грандомания. Мегъне, наговорил си около един милион глупости, трябвало е не адвокат да ставаш, а журналист.
Кой й бил виновен на Валенсия. Точно Барса й е виновна на Валенсия, ако не беше Барселона - щеше да е Валенсия. С което, разбира се, въпросът нямаше да се реши, а само да го преместиш от левия джоб в десния.
Първо, има разлика между това два отбора да спечелят всички титли и два отбора да спечелят повечето титли. Правиш ли разлика? Барселона е повече не защото е по-добре управлявана като отбор преди 50 години, а в резултат на разни случайности, съчетани с определени исторически особености на Каталуния и Барселона. Случайностите имат роля дотолкова, че днес си говорим за Барселона, а не за Еспаньол.
Второ, дори и да сте по-голям отбор в момента, нима от това следва, че можете да кажете КРАЙ, стига. Каквото било, било, повече никой няма да има възможност да стане голям. Представи си, че към края на 60 те години е била образувана голяма затворена суперлига между европейските супер отбори. В нея са щели да влязат Реал, Бенфика, Интер и Милан. Т. е. четирите супер колоса за времето си. И само те да определят кой да е шампион на Европа, хайде, може и Селтик да го сложим за цвят. Няма да го има Аякс, нито Байерн, или Ливърпул, Ювентус, даже и твоята Барселона няма да я има. Така де, били са управлявани лошо до тогава и не са спечелили и една титла, значи за какво са ни такива отбори, дето предизвикват по-малко интерес. Друго си е да гледаш Милан-Интер или Реал-Бенфика, пред това да гледаш европейските анонимници (все още) Аякс и Панатинайкос.
Има и друго: казваш нормално било Реал и Барса да взимат 80% от телевизионните права. Щото били генерирали 80% от интереса. Ми дай по тая логика, примерно, да елиминираме министерството на образованието и държавата да не дава нито лев за образование. Защото тя тези пари ги взима с данъци. Следователно, защо аз, дето съм милиардер, да плащам чрез данъци за образованието на други. Да се оправят другите както могат. Ако нямат пари - ми да отидат на магистралата и да започнат да събират :oops: Що държавата да ти плаща семестрите в университета, или ремонтите в училището. В Италия преди години беше същото като в Испания. В резултат преди около 6 години Интер записа 17 поредни победи. Беше мноооого интересно първенство. Със страхотно голяма интрига за скудетото не до 38 ами направо до 41 кръг...
Последна промяна от Авалокитешвара на 12 дек 2011 14:15, променено общо 1 път.
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 12 дек 2011 14:12

Parmalat написа:Всеки отбор да има максимум до трима чужденци и да видим тогава кой какво може.Всеки богат отбор може да си купи който си поиска това убива футбола и отваря голяма пропaст между богатите и бедните.

Благой и аз много се радвам там най-вече на Уругвайските отбори такава малка страна ,а колко много футболисти произвеждат.Там отборите им имат горе-долу бюджети като нашите.Копа Судамерикана също е яка.
За там се класираха Данубио отбор ,който е създаден от български емигранти.Куп уругвайски звезди са юноши на този клуб най-пресните са Диего Форлан и Кавани.

Това няма да промени нищо. Нима смяташ, че не може един Интер, примерно, да плаща годишно по 2 млн. евро за да закупи 10 от най-перспективните 10 годишни ритнитопковци, от които след 10-12 години да влизат един-двама в първия състав. Просто вместо милиони за трансфери на чужденци ще се дават милиони за италианци. Второ, за какво ми е да гледам 15 италианци в Интер. Аз италианци мога да гледам и на европейско и световно. Националните отбори са точно за това. Трето, това е абсолютно невъзможно. Няма връщане назад в миналото.

Madridist написа:

Madridist написа:Също така, приходите на един отбор не са само и единствено от продадени футболисти ;)

А и от продадени спортни бази.

Съгласен съм. Предполагам визираш въпросната сделка между мадридската община и Реал Мадрид преди десетина година. Самата сделка си беше открита, бяха публично представени всички документи и по никакъв начин тя не нарушаваше закона

Мадридист, може и да не нарушава закона, но определено е срещу морала, т. е. това беше голяма свинщина. Това, че беше законна свинщина е оправдание само за съда (човешкия).
Аз като цесекар, например, изобщо не смятам за нормално държавата да даде Българска армия ей така на ЦСКА, па ако ще и да няма закононарушение.
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар

Върни се в “Футбол - Свят”