cipokrilo написа:sl321 написа:“В Испания се бори за титулярно място. Със Сити е единствен по рода си артист, даващ живот на останалите в отбора. Както Юнайтед откри Кантона, Сити откри Силва.” Тези думи на журналиста на вестник “Гардиан” Пол Хейуърд изразяват общото усещане към днешния ден спрямо Давид Силва. Той е фигурата, около която се върти проектът на изтъкнатия лидер в Премиър Лийг.
Не че са стотици,но в Испания винаги във всеки един момент е имало и то поне по един във водещите отбори такъв като Силва.
Да,Силва е уникален и винаги е бил такъв,но кой знаеше за него когато беше във Валенсия.Само "малоумнитеците" които обичат испански футбол.
От тази година ( за съжаление) във Англия отиде още един магьосник от същият калибър ( Мата),а в Испания Муняин е следващият такъв "анонимник" който радва феновете гледащи испански футбол.Трябва да спомена и Банега ( ех тия валенсиянци) и още 2-3 -ма много силни футболисти от класата на Силва.
Не,Силва не заигра по-силно откакто отиде в Англия.Просто там манталитета и възможностите на английските футболисти е такъв че не могат да си представят че някой може да отиграва така положеният и за това са смешни.В комбинация с Агуеро ( аржентинец е ,но играе точно по философията на испанския футбол),Сити изведнъж се превърна във фаворит за титлата.Да не забравяме и яятуре,при който много ясно се вижда влиянието във играта от престоя му в Барселона.
Пичове,фенове на английския футбол,в момента в Сити нагледно се вижда разликата в манталитета и възможностите на футболистите с философията на испанския стил и тази на английския.Пък вие си говорете каквото си искате.Ако ги няма Силва,Агуеро и Яя Туре,Сити ще бъде същия посредствен отбор който си беше.
Аз не твърдя че испанския стил е по-печеливш ( всъщност да,по-печеливш е но когато го практикуваш съвършено което е много трудно),само знам че мен много повече ме кефи,и знам ( тъй като гледам и английски футбол) че в английския футбол има само 2-3 показателя които ми харесват повече.Това са,липсата на симулации,съдийство и...............за трето не се сещам честно....
Всичко написано е в контекста на темата.
Чакай малко бе колега.Тук не говорим кой къде играе.Тук говорим за първенства! Надявам се разбираш разликата. Че Арсенал без френските легионери какво щяха да са? Или Ливърпул бе Суарез, или Манчестър без (Роналдо,Кантона),Нани,Валенсия и прочее и прочеее.Да не изпадам в подробности.На мен Висшата Лига ми харесва именно заради това, че англичаните успяха да разчупят стереотипите си относно играчите в отборите си и определено от както това се случи, спечелихме всички!
Иначе по твоята логика най-силните първенства трябва да са в Португалия и Аржентина
Искам да ти кажа че такива като Силва който в момента е хит в Англия в Испания ги има много ,и си играят там не по-слабо.Само че като идат в Англия,и изведнъж стават най-големите а докато са в Испания,фенове на английския футбол се чудят как може някой да харесва нещо друго освен английското първенство.Нали се сещаш че и в момента в Испания играят такива футболисти като Силва и Агуеро?Също така играят и такива като Ди Мария,Йозил,Марсело,Меси,Шави,Иниеста.Е що не гледаш испанското?Просто пропагандата е огромна,а ти си мислиш че ти харесва щото били разчупили някакви си стереотипи.В Испания не са ли разчупени? И сега пак ще се върнем към основната тема,относно конкуренцията,и пак трябва да прочетеш отначало.
През декември миналата година,гледахме в къщи Хекулес-Бареслона със фен на Ман Юн ( преди Херкулес-Барселона имаше някакъв мач на Ман Юн та продължихме),и моя приятел гледа ( за първи път му беше за този сезон да гледа мач на Барселона) Барселона си разиграва топката в наказателното поле на Херкулес и ония само тичат покрай топката.Моя приятел така сякаш иронично ми казва: Е добре що са не ги пресират,неподозирайки че пак на същия диван само след няколко месеца на мача Ман Ю-Барселона няма да може да ми отговори на моя въпрос с двойно повече ирония: Е добре,що сега не ги пресират?Е така сте всички,праволинейни мислещи си че като ви казват по телевизията английското първенство е най-най-най и вие така го възприемате като затваряте съзнанието си за всичко друго.