Copa del Rey (Купата на Краля)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Copa del Rey (Купата на Краля)

Мнениеот pomiqrat » 26 май 2019 10:28

JimBeam написа:Ето че има и разумни фенове на Барселона, но сега някои веднага ще му скочат че плюе по Меси.

Аз като гледам реакциите и поведението на нашите играчи имам чувството, че те май наистина досега са си живели в някаква паралелна вселена, в която всичко е цветя и рози, и навсякъде всичко е оцветено в розови краски, птичките пеят, сред лек ропот на поточе от кристално чиста вода...

Те изглежда наистина не са вярвали, че възрастта не прощава на никого, и явно няма да могат да се пенсионират в Барселона, както повече от очевидно на тях им се иска. Не може Ракитич да казва буквално "Де Йонг може и да е купен, ама мен това не ме ебе, защото моята позиция си е заета от мен, пък къде ще играе той - това не е мой проблем, на треньора. А това, че феновете не искат и да чуят за мен - еми, това пак не е мой проблем, а на феновете"... Не може Меси, когато го питат за Гризман да казва цитирам "без коментар", само защото прекрасно знае, че е твърде вероятно едно идване на Гризман да означава черни облаци да надвиснат над главата на приятелчето му Луис Суарес... Не може Бускетс, и като цяло мнозинството от играчите да защитават треньор, казвайки че те носят по-голямата част от вината, а като стане въпрос за чистка да се покриват в миши дупки.

Добре, нека приемем, че вината не е на Валверде, който всъщност е прекрасен треньор и прави всичко като хората, и виновните за слабия сезон са играчите. Ами, тогава след като няма да изгоним треньора, защо не изгоним 2-3 основни играчи? Защо, когато стане въпрос за напускащи играчи всички са по-ниски от тревата, и не искат и да чуят да бъдат разкарани, а такива като Ракитич и Юмтити направо наглеят, като вземат предница и публично заявяват, че нямат никакво намерение да напускат? Даже Ракитич буквално през 2 дни реве да му предложат нов договор, и май наистина си вярва, че това може да се случи...

Аз ако съм на Нелсон Семедо ще си бия камшика моментално. Не може комичния Сержи Роберто да е титуляр на позиция, на която очевидно го превъзхождаш, само защото е местно момче, и защото по-добре взаимодейства с Меси. А в малкото случаи, когато все пак си титуляр, претърпяваш унижението да си първа смяна, и то още на полувремето. Същото важи и за Артур, с разликата, че той поне по мое мнение на този етап не е кой знае какъв играч, и честно казано, ако не подобри изявите си, особено що се отнася до подаването напред, другата година моментално ще стане твърда резерва на Ракитич, Бускетс и Де Йонг (или Видал, ако Ракитич все пак бъде разкаран).

И друг път съм го писал, но сега отново използвам възможността да го кажа - трябва да се изземе по какъвто и да е начин някаква част от властта, която има Меси, защото тя вреди, и то много вреди на отбора. Освен това трябва някой да има топките да му каже, че най-много и другия сезон да се гради около него играта, и след това вече ще трябва да бъде просто един от отбора, а не да се изявява като целия отбор.

Шави имаше доблестта, когато вече се виждаше спада във формата му да изкара един сезон като резерва, а на другата година да напусне. Иниеста, когато видя, че вече не може да играе на най-високо ниво си тръгна с чест и високо вдигната глава. Същото е редно да направи и Бускетс, защото няма как да бъде прикрит факта, че най-силните му години са вече в историята.

Играеш в Барселона, живееш в Барселона, вземаш колосална заплата - еми, кой нормален човек би искал при такива обстоятелства да сменя обстановката? Ама ние футболен отбор ли сме, или изпълняваме милион и едно желания? Коутиньо на всяка цена трябва да бъде продаден, за каквито и да е пари, ако Валверде по някаква причина остане. Ракитич трябва да бъде разкаран абсолютно на всяка цена. И други трябва да бъдат разкарани, или най-малкото доброволно да се съгласят да са резерви, както навремето направи Шави (Пике, Бускетс, Суарес и Роберто). Продължаваме ли да се правим, че играчите ни не остаряват, и да се самонавиваме, че сме най-добрият отбор в света, крачката от Милан 2.0, Интер 2.0, или пък Манчестър Юнайтед 2.0 (по-скоро като тях да сме, понеже ако не друго, то поне пари имаме) е много малка, и наполовина направена...

Това е писано от чааве, което не гледа Барселона. Не веднъж Меси видимо се е ядосвал, че постоянно го търсят вместо да подадат на друг. Гризман не може да изяде мястото та Суарес, защото са различен тип футбористи, а Барселона си има такъв нападател и вкарва и асистипа два пъти повече от тего нищо, че е почти на 32. Суарес в най-лошата си форма пак е с по-добри показатели от Гризман, който ще бъде поредния провал. Меси става на 30... Меси става на 31.. Меси става на 32 и все си мъкте Барселона та гърба и може са го прави поне още три години.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 26 май 2019 11:15

Честита купа на валенсианци.

Меси по принцип си свърши работата и срещу Ливърпул, и срещу Валенсия. Не знам каква власт ще му отнемат, като повечето от големите издънки на Барселона в последно време са свързани с лошо представяне на защитата. При последните 3 отпадания на тима в ШЛ Пике и компания са инкасирали 11 гола в гостуванията. Няма как отзад да пуснат 3-4 гола във важен мач и после да има "айде, Меси, прави хеттрик, за да оправиш кашата, мойто мумче" :lol: Разбирам да се критикува аржентинеца, ако не вървят нещата в нападение и не се вкарват голове в 5-6 поредни мача, защото почти всички топки минават през него, но не е такава ситуацията.

Furious_Monk написа:Съпротивата в големите първенства става все по-жестока. В днешно време трябва да се бориш със зъби и нокти за това което някога може и да се е считало за даденост, а това изтощава много...

Чак със зъби и нокти... Поне в две от големите пет първенства шампионът е известен 5-6 кръга преди края всяка година. Може да се менят шампионатите, но винаги се случва. Тази година само в Бундеслигата и Висшата лига имаше някаква интрига до последно.

Потребителски аватар
Los Che
Контакти:

Мнениеот Los Che » 26 май 2019 11:22

Да, само този сезон VCF вкараха на тази защитка 5 / пет/ гола а Лионел Месси Кучитини вкара всичките 4 гола за Варса.

тъпизъм на месеца написа:[center]безсмислена купа[/center]
Prefiero desaparecer que ver morir al Valencia: Rubén Baraja.
Como aficionado del Valencia estoy muy feliz.
El ´Guaje´ David Villa
Rino: “Mis jugadores son los mejores del mundo”.

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 26 май 2019 14:07

Groucho написа:Честита купа на валенсианци.

Меси по принцип си свърши работата и срещу Ливърпул, и срещу Валенсия. Не знам каква власт ще му отнемат, като повечето от големите издънки на Барселона в последно време са свързани с лошо представяне на защитата. При последните 3 отпадания на тима в ШЛ Пике и компания са инкасирали 11 гола в гостуванията. Няма как отзад да пуснат 3-4 гола във важен мач и после да има "айде, Меси, прави хеттрик, за да оправиш кашата, мойто мумче" :lol: Разбирам да се критикува аржентинеца, ако не вървят нещата в нападение и не се вкарват голове в 5-6 поредни мача, защото почти всички топки минават през него, но не е такава ситуацията.

Furious_Monk написа:Съпротивата в големите първенства става все по-жестока. В днешно време трябва да се бориш със зъби и нокти за това което някога може и да се е считало за даденост, а това изтощава много...

Чак със зъби и нокти... Поне в две от големите пет първенства шампионът е известен 5-6 кръга преди края всяка година. Може да се менят шампионатите, но винаги се случва. Тази година само в Бундеслигата и Висшата лига имаше някаква интрига до последно.

Аз нямам предвид като краен резултат и точкова преднина, а като игра на терена. Почти всеки средняк създава много тежки условия за игра, защото ако не е способен на това, обикновено изпада, а дори и тогава пак е способен да изиграе невероятен мач.

Бетис направиха някои запомнящи се мачове- на Бернабеу те и Аякс са може би двата гостуващи отбора в последните години, които играха най-красив футбол...е Сетиен е уволнен, защото красивият футбол има нужда от резултати, дори и в Бетис, имайки предвид че пред тях целта не е титлата.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 26 май 2019 14:20

Продължават да си вярват, че не са зависими от Меси. :lol:

CL 18/19 goals:
Messi - 12
Dembele + Coutinho + Suarez+ Malcom - 8

La Liga:
Messi - 36
Dembele + Coutinho + Suarez+ Malcom - 35

Не знам кой от кого е зависим...

Потребителски аватар
KOPScousers
Контакти:

Мнениеот KOPScousers » 26 май 2019 15:20

JimBeam написа:Продължават да си вярват, че не са зависими от Меси. :lol:

CL 18/19 goals:
Messi - 12

La Liga:
Messi - 36

Е те цифрите и преди години бяха подобни, като изключим периода на МСН. Просто тогава имаха Шави и Иниеста, които играеха за Меси. Футболисти, с които като цяло е удоволствие да играеш, за разлика от сегашната плява. Коутиньо е безобразно слаб, Торес 2.0.
Los Che написа:Цар Поп може да си снима извлечението от банковата сметка, нали печели 1000 пъти повече от нас нисшите.
:mrgreen:
[center][wrapimg=]https://64.media.tumblr.com/a41d2b9b2ef5da9269e970939b73eb12/fba1847d5f32aa89-b3/s400x600/b801d85a34567902da1b9c5a80dc6f6c37c40ad8.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 26 май 2019 17:29

KOPScousers написа:

CL 18/19 goals:
Messi - 12

La Liga:
Messi - 36

Е те цифрите и преди години бяха подобни, като изключим периода на МСН. Просто тогава имаха Шави и Иниеста, които играеха за Меси. Футболисти, с които като цяло е удоволствие да играеш, за разлика от сегашната плява. Коутиньо е безобразно слаб, Торес 2.0.

Меси все пак велик ли е или е просто футболистче? Объркан съм.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
KOPScousers
Контакти:

Мнениеот KOPScousers » 26 май 2019 18:14

pomiqrat написа:
KOPScousers написа:

CL 18/19 goals:
Messi - 12

La Liga:
Messi - 36

Меси все пак велик ли е или е просто футболистче? Объркан съм.

Не съм написал нито едното, нито другото, но по-скоро е първото. Не искаш или не можеш да разбереш какво искам да кажа? С Шави и Иниеста можеше да прави буквално каквото си поиска, защото знаеше, че зад него има футболисти от най-висока класа. Нищо общо със сегашните му съотборници, които са толкова безпомощни и толкова отчаяно разчитат само и единствено на Меси, че е стряскащо... Вчера нито един футболист на Барселона освен Лео не показа, че иска да спечели тази купа. Преди 4-5г. Барса пак можеше да падне, но щеше да изоре терена с Валенсия, преди да го направи. Колкото и да е велик Меси, футболът се играе от 11 души и няма как сам да носи отбора всеки мач и на всеки фронт.
Los Che написа:Цар Поп може да си снима извлечението от банковата сметка, нали печели 1000 пъти повече от нас нисшите.
:mrgreen:
[center][wrapimg=]https://64.media.tumblr.com/a41d2b9b2ef5da9269e970939b73eb12/fba1847d5f32aa89-b3/s400x600/b801d85a34567902da1b9c5a80dc6f6c37c40ad8.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
SSIW

Мнениеот SSIW » 26 май 2019 18:52

Честито на хората, които подкрепят „батманите” ;)

До 50 и някоя минута, валенсианци изиграха, на практика безгрешно мача (нашите красавци, също внесоха скромната си лепта за каузата;))

Последния половин час се получи нещо като „завръзка”, но относително късен и еднотипен щурм от наша страна, при което се получиха и фрапантни пропуски пред Силисен, с което „интригата” се запази до последния сигнал на Майенко (последен, във всеки един смисъл ;))

Абсолютна грешка ще бъде, да се купуват масово футболисти на лято (и при това за големи кинти), които ще с профил по преценката на треньор, който напуска клуба в края на сезон 2019/20202-а ... или може би бъркам, че ще го напуска тогава?

Потребителски аватар
rebelheartous
Контакти:

Re: Ла Лига - Сезон 2018/2019

Мнениеот rebelheartous » 27 май 2019 09:57

paceto написа:Вижда се че дори в Ювентус не успя да вкара кой знае колко голове що се отнася за първенството.

20+ голове за първенство за 10-и пореден сезон. Хеттрик срещу Атлети в ШЛ. По-далечно класиране от Реал в ШЛ. Да му пикам на "неуспеха". :lol:

Върни се в “Футбол - Свят”