[center]
Tschüss, Pfüati, Ciao!*[/center]
[center]

[/center]
[center]
Трима футболисти напускат Хофенхайм през лятото - Даниел Хаас, Андреас Ибертсбергер и Сърджан Лакич. Да пожелаем на триото всичко най-хубаво и да си спомнят само с хубаво времето, прекарано в Крайхгау.ДАНИЕЛ ХААСВ клуба остават само двама играчи от тима, който се изкачи от Регионалната лига до Бундеслигата. Това са Сеяд Салихович и Матиас Яйсле. Третият - Даниел Хаас напуска Хофе след седем години. Той ще потърси щастието си другаде. Дани бе част от Хофенхайм от 2005 година насам, когато дойде от тима на Хановер 96. В Долна Саксония той игра около три години, като дебютът му в Бундеслигата бе на 22.05.2004 година. Хаас притежава футболно образование и е роден в Ерленбах, градче, намиращо се в близост до Франкфурт. Хаас дойде при "сините" със статут на резерва, но постепенно успя да си спечели титулярно място. Той дебютира за тима в мач от 20-ия кръг в Регионаллигата и благодарение на силните му изяви отборът спечели промоция за Втора Лига, а година по-късно успя да влезе и в Бундеслигата. По време на престоя си в Зинсхайм Дани Хаас постоянно имаше силна конкуренция на поста. Рамазан Йозджан, Тимо Хилдебранд и Том Щарке не успяха го разколебаят и той винаги беше достоен техен колега. С Щарке бяха и добри приятели, въпреки че са един вид конкуренти. Така след седем години Даниел ще напусне клуба. Хаас го очакват нови предизвикателства - върху него вече ще личи друг екип, но в сърцето си той ще продължи да носи част от Хофенхайм. Даниел, довиждане (Tschüss) и на добър час!
АНДРЕАС ИБЕРТСБЕРГЕРАнди бе един от основните футболисти, с които Хофе влезе в Бундеслигата и в първия си сезон направи истински фурор, ставайки есенен шампион. Той бе част от клуба четири години и половина, но в последно време кариерата му тръгна надолу. Ибертсбергер бе преследван от неприятни контузии, но той не се предаде и до последно се бореше да бъде конкурентноспособен. Австриецът е един от най-уважаваните в състава на "сините" най-вече заради бойния си дух и висок професионализъм. За съжаление наскоро той трябваше да се бори и с травма на гърба, която му костваше мястото в отбора. Така бранителят си тръгва от клуба през лятото, но той остава в историята. Чао (Pfüati), Анди!
СЪРДЖАН ЛАКИЧНеговото време в тима бе наистина малко. Лакич игра като титуляр само в шест от мачовете, а сега той се връща във Волфсбург, откъдето бе взет под наем през зимния трансферен прозорец. Но дори и за това кратко време хърватинът показа, че притежава силен характер и добри индивидуални качества. Винаги открит и комуникативен, Сърджан бързо успя да се впише в отбора. Неприятна контузия обаче го извади от строя по време на мача с Кьолн (1-1) и тя му попречи да се завърне обратно в стартовите 11. "Аз се чувствах много добре тук. Искам да благодаря на всички, които ме подкрепяха. Контузията ми създаде проблеми и може би именно тя ми попречи да покажа повече. Но всичко е бизнес. Аз се връщам във Волфсбург и се надявам там да възвърна старата си форма", каза нападателят. Хофенхайм казва "довиждане" (Do videnja) на Сърджан и му желае всичко най-хубаво.
* Чао (на немски, австрийски и италиански/хърватски)[/center]