[center]
Маркус Бабел - за Тим Вийзе, Том Щарке и селекцията[/center]
[center]

[/center]
[center]
През последните дни в медийното пространство упорито се говори за трансфер на вратаря Тим Вийзе в Хофенхайм. Наставникът на тима Маркус Бабел даде специално интервю за achtzehn99.de, в което става ясно каква е точно ситуацията с германския национал.
Хер Бабел, знаете за слуховете в медиите. Обяснете ни - Хофенхайм интересува ли се от Тим Вийзе и има ли подписан договор с него?- При положение, че вратар №2 на Германия е свободен на пазара, мисля, че е мое задължение да направя всичко възможно, за да го взема в нашия клуб и да го убедя, че тук ще му е добре. Тим е много опитен, успяваха да поддържа високо ниво вече доста години и определено притежава отлични качества. Мисля, че Вийзе е един отличен вратар.
Изглежда, че договорът е готов за подписване, но това още не се е случило.- Така е. Той няма подписан договор с нас, към момента ние просто му отправихме оферта и той знае за какво става въпрос. Скоро ще се съберем на среща и се надявам тогава всичко да стане ясно.
Кога се очаква всичко около Тим Вийзе да се изясни?- Следващата седмица, тогава смятам, че нещата ще бъдат финализирани в едната или в другата посока. Както знаете, интерес към Вийзе има и от страна на много европейски клубове, така че ще бъде интересно.
Ситуацията с Том Щарке обаче няма да бъде никак лесна. Говорили ли сте с него за това?- Да, проведох разговор с него. Той реагира много добре, като истински професионалист. Няма да ви кажа какво точно сме си казали, но искам да изясня едно нещо - в професионалния футбол конкуренцията е на всяка позиция. Всеки трябва да защитава мястото си.
Преди няколко седмици обаче Тим Вийзе заяви, че желанието му е да играе в клуб, който ще участва в Шампионската лига. Как се съгласуват неговите желания с философията на Хофенхайм?- Шампионската лига в определен момент може да бъде тема и за нас. Аз съм треньор, гладен за успехи и искам да постигна определени цели тук. За да се случи това обаче, се нуждая от подходящ материал. В момента се стремим да сформираме един мощен отбор.
От известно време в Хофенхайм финансовата дисциплина е много сериозна и общо взето се води политика на строги икономии. Как кореспондират с тях удължаването на договорите на Сеяд Салихович и Тобиас Вайс, както и привличането на Матьо Делпиер от Щутгарт?- Тези неща, които изброихте съвсем не означават, че хвърляме пари на вятъра. Ние не се отклоняваме от пътя си. Имаме много футболисти в отбора, твърде много и аз ще го намаля до определена бройка. Целта ми е да направя тим, който да играе добър футбол и в същото време да отговаря на философията на Хофенхайм.[/center]