Разочаровани ли сте от първите мачове за сезона в ШЛ ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
qnko_diviq
Контакти:

Re: Разочаровани ли сте от първите мачове за сезона в ШЛ ?

Мнениеот qnko_diviq » 20 фев 2014 14:46

Докато не се въведе финансовия феърплей и всеки клуб не си играе с юношите и макс право на 2-3 купени футболисти ще е така, отбори с 200 млн бюджет ще мачкат останалите во веки веков.
Янко Дивия и четата му ще накажат всички врагове на България !

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 20 фев 2014 14:49

fcb_bg написа:Я го питайте Бобеца ако това го беше направил Валдес срещу Жеката от Сити, дали нямаше да вие на горна октава с претенции за чиста дузпа с чист червен... :mrgreen:

По принцип съм против такива отсъждания - дузпа + червен картон за мен не трябва да има :!: Разбира се, тука изолирам фрапиращите случаи :!: По отношение на любимците на УЕФА и абонирания за "Златната топка" малък трол, дето от 2 години нищо не играе, Сити щяхте да ги биете и с 10 човека ;)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Fulcrum
Контакти:

Мнениеот Fulcrum » 20 фев 2014 14:56

boabbb често ми харесва как се заяжда с някои форумци и с определени отбори и си признавам,че искрено съм се веселил в такива теми,но (НО) по отношение на мачовете и съдийството нямам какво толкова да се каже.Нарушението срещу Меси е 1000 % червен картон отвсякъде -> Демикелис последен в защита изобщо не успя да играе с топката,а си резна джуджето все едно са си на мач от селските лиги :mrgreen: Той самият знаеше,че ще го изгонят след нарушението друг е въпроса,е това нарушение започва извън накзателното поле,но ние като зрители това може да ги видим 5 пъти и то на забавен кадър,а съдията няма начин да го види особено с позицията която имаха двамата играчи при това единоборство.Тук трябваше манекенчетата стоящи зад вратите да си свършат работата,но те за пореден път доказаха своята несъстоятелност.Равносметката тук - чист червен картон и пряк свободен удар на границата на наказателното,а не дузпа.След това обаче за отменения гол на Барса - чист гол няма какво да се каже друго,откровена грешка беше,че го отмениха.Нарушението за 2рата дузпа има контакт с ръката,но съдията компенсира тука и си замълча.Сити не направиха нищо смислено,Барселона поне второто полувреме играха и логично победиха.Като цяло според мен го карат на инерция след като Гуардиола си отиде и скоро ще ги разкрият.Байер Леверкузен - ПСЖ - тотална излагация за Байер!Очаквах резонна победа на ПСЖ с 0:1 или 1:2 ама 0:4 си е срамота...И така стигаме до снощните мачове.Арсенал - Байерн: няма какво да се сърдят артилеристите на съдиите,топката,Господ и нз си кой още.Сами си изпуснаха мача.Йозил трябваше да вкара дузпата и тогава мача отиваше в съвсем друга посока,нооо той не я вкара.Нарушението срещу Робен е факт,неоспорим и 100000 % дузпа.Робен добре,че остана здрав след влизането.Вратарят на Арсенал просто се опита да го спре,но нямаше никакъв начин.Робен стигна пръв до топката и я де факто с оглед на ситуацията тя се води негово притежание.Вратаря му влиза в ОПОРНИЯ КРАК и го вади от равновесие,тоест спира го иначе Робен остава сам срещу празната врата.Де факто Счежни е последен в защита.За подобно нарушение абсолютен червен картон да не говорим,че влизането беше и опасно за здравето на противниковия играч което добавя допълнителна тежест спрямо цвета на картона тъй,че абсолютно правилно отсъждане и не виждам за какво спори boabbb.Колкото и заклет фен да си на Арсенал тук тълкуванието на ситуацията е само едно -> грубо нарушение в наказателното поле от последният играч стоящ между атакуващият футболист ВЛАДЕЕЩ топката и празната врата - 10000 % червен картон и дузпа.Те Арсенал да се благодарят,че тоя глупак Гуардиола държа на скамейката Мюлер 70 и кусур минути,че иначе четворка да бяха отнесли.Просто Байерн играе в момента някаква отврат дето нито е тики-така нито е характерен за отбора стил.При Хайнкес супер много ми харесваха как играеха,а при Гуардиола като почнат с едни пасченца безполезни и ме лови яд направо.Трябва да се отчете и че не посмя да пусне Швайнщайгер,а Рибери отсъстваше.boabbb я си представи с Рибери,Швайнщайгер и Мюлер от първата минута какъв мач щеше да стане а! 4:0 за Байерн почти сигурно.Вместо това някви експерименти и пе*алченца като Тиаго и дърветата Мартинез и Манджукич играха толкова време.Гуардиола първото полувреме се опита да играе така както и с Барса срещу Челси с рейса - някакви центрирания и изсипани топки срещу наглийски отбор с високи защитници.Трябва да си рядко прост изобщо да се пробваш за подобно нещо... Арсенал да не реват за съдиите ами да питат Венгер Жиру защо не игра.Другият мач Милан - Атлетико какво да се коментира - Атлетико си биха сега на реванша сигурно пак ще победят и готово.Милан са в адска криза от известно време и оправия май скоро не се вижда.А дано да се пренесе от Милан в Реал тая мъка :mrgreen: Иначе така като гледам Байерн ако не ги издъни треньора им имат шансове да стигант до финала,а от английските отбори като гледам само Челси ще стигне някъде много напред другите са пътници.
П.С. Не отписвайте Арсенал.Макар да мисля,че Байерн няма да повторят грешките от миналата година с Гуардиола начело нищо не е сигурно :mrgreen:

oldcapital
Контакти:

Мнениеот oldcapital » 20 фев 2014 15:10

Alexx написа:
oldcapital написа:
Spielberg написа:За съжаление от Уефа/Фифа превърнаха съдеите в прекълени буквалисти, от което лично според мен страда футбола- настроил си се да гледаш хубав мач между два добри отбора, обаче съдията изгонва някого още в началота(макар и по правилата) и шоуто отива по дяволите.
Преди години не беше така, съдиите си позволяваха да спестяват картони в името на мача-според мен правилно- все си мисля, че тази игра е за хората и те са отишли да гледат качествен футбол-едно такова решение в началото на мача, го променя коренно и в повечето случаи го превръща в болка за гледане.
Но не са виновни съдиите, просто тях прекалено ги натискат да спазват правилника буквално.
Дори прословутата дузпа за барселона, ако не се лъжа по правилник е правилно отсъдена, до скоро се гледаше къде започва нарушението, но това правило беше изменено и сега се гледа къде свършва.
За изгонването на вратаря на Арсенал, същ е правилно по правилник, но и моето мнение е, че по-скоро е нормално да му се спести червения картон, в името на мача и шоуто(феновете на Баерн сигурно са се радвали, но те могат и да си го вземат този мач и без картона-тогава и удоволетворението ще е и по-голямо).

Сългасен съм с теб,но за това са правилата,а и ако не свирят по правилата само и само,за да стане интересен мач,то къде ще му излезе края...ще спести за едните,после трябва да спестява и за другите и т.н....а и ако не свири по правилата е чао,ще си почива до края на сезона,само защото на феновете трябва да им е интересно

Не става дума да не се спазват правилата,а да бъдат тълкувани спрямо ситуацията.
Същото е и в правото. Хората не учат 5 години право за да четат закони,а да ги тълкуват.

Значи на този мач,при тази ситуация да не дава червен картон,но такава ситуация на Арсенал-Хъл,примерно,да го даде :shock: и какъв е смисъла от правилата и не е ли неспазване на правилата това.Ситуацията си е ситуация,в който и мач да се случи,по правилата това е червен картон.Както и в правото 5 години учиш законите,за да може след това да ги тълкуваш правилно,не както му изнася на този или онзи,за това съдебната ни система е на това положение
Нужно е само да имаш кураж, силата без самочувствие е безполезна.

oldcapital
Контакти:

Мнениеот oldcapital » 20 фев 2014 15:14

boabbb написа:
oldcapital написа:
Spielberg написа:За съжаление от Уефа/Фифа превърнаха съдеите в прекълени буквалисти, от което лично според мен страда футбола- настроил си се да гледаш хубав мач между два добри отбора, обаче съдията изгонва някого още в началота(макар и по правилата) и шоуто отива по дяволите.
Преди години не беше така, съдиите си позволяваха да спестяват картони в името на мача-според мен правилно- все си мисля, че тази игра е за хората и те са отишли да гледат качествен футбол-едно такова решение в началото на мача, го променя коренно и в повечето случаи го превръща в болка за гледане.
Но не са виновни съдиите, просто тях прекалено ги натискат да спазват правилника буквално.
Дори прословутата дузпа за барселона, ако не се лъжа по правилник е правилно отсъдена, до скоро се гледаше къде започва нарушението, но това правило беше изменено и сега се гледа къде свършва.
За изгонването на вратаря на Арсенал, същ е правилно по правилник, но и моето мнение е, че по-скоро е нормално да му се спести червения картон, в името на мача и шоуто(феновете на Баерн сигурно са се радвали, но те могат и да си го вземат този мач и без картона-тогава и удоволетворението ще е и по-голямо).

Сългасен съм с теб,но за това са правилата,а и ако не свирят по правилата само и само,за да стане интересен мач,то къде ще му излезе края...ще спести за едните,после трябва да спестява и за другите и т.н....а и ако не свири по правилата е чао,ще си почива до края на сезона,само защото на феновете трябва да им е интересно

Ето това ти е най-голямата грешка :!: Точно САМО заради това, щото само заради това се играе по принцип, а купи-мупи и подобни са парчета тенекия, с които феновете на разни отбори да ни доказват, че играта с рейса на вратата е "гениален тактически ход" :!:

Тогава ходи да гледаш мачовете в квартала ти,където няма съдии и няма правила и се играе на каса бира и за пред съседките и всеки се прави на голям разбирач...какво се занимаваш тука с някакви си правила,УЕФИ,ФИФИ,Арсенали,Месита и т.н....ти си много над тях,те нищо не могат и нищо не разбират
Нужно е само да имаш кураж, силата без самочувствие е безполезна.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 20 фев 2014 15:24

Всеки си има своето виждане на нещата :? Мача като цяло е ясен ... В Арсенал основният проблем е контузията на Рамзи, без него отбора има много сериозен проблем и нищо не играе :!: Дано се завърне по-скоро, че не са добре нещата. По отношения на Байерн - Гуардиола леко ги побарселони :lol: , а това никак не ми харесва. Гаджето му Тиаго е класен играч, но не е за основата на полузащитата, а за по-напред, зад него задължително трябва има някой полузащитник. Мартинез не е дърво ! Един от най-силните на поста "дефанзивен халф" в света :!: За мен схемата на дядо Юп 4-2-3-1 си е най-добре за този отбор . Мартинез и Швайни двойка като там и Кроос е вариант за по-офанзивния от двамата, а Швайни е вариант и за двете позиции ( трима играчи за 2 места, Швайни става и за двете ), тройката отпред - Робен и Рибери по крилата, с Гьотце и Шакири като варианти за заместници ( Алаба - ляво също ), а позицията зад нападателя - Мюлер, Кроос, Швайни, Тиаго и Гьотце са варианти. Опред - Манджука, Лева от лятото и Мюлер 8-) Лам - задължително десен бек :!: - най-добрия на поста в света. Горе-долу е това, ако решат да гонят Гуардиола, ще приема работата и за половината заплата :mrgreen: :lol: По отношение на майтапите с фенове на други отбори - това ми е хоби :lol:

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 20 фев 2014 15:26

Старата столица ми мирише на пуйка :? Или на мужик от крайните квартали на Лондон :?

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 20 фев 2014 15:37

Разочарован съм само от резултати и съдии, но не и от мачовете :)
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

milka

Мнениеот milka » 20 фев 2014 15:40

Пълна скъб и фаворизиране на определен отбор .
В два от четирите мача които се очакваха да са истински дербита и едва ли не класика , вторите полувремена се играха на една врата заради тъпите съдии и нарежданията които вероятно са им дали от горе .1

В останалите два се случи очакваното - победи на ПСЖ и Атлетико .
Може би очаквах повече от Милан .

Чакаме вторите 4 мача , дано там има футбол .

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 20 фев 2014 15:45

milka написа:Пълна скъб и фаворизиране на определен отбор .
В два от четирите мача които се очакваха да са истински дербита и едва ли не класика , вторите полувремена се играха на една врата заради тъпите съдии и нарежданията които вероятно са им дали от горе .1

В останалите два се случи очакваното - победи на ПСЖ и Атлетико .
Може би очаквах повече от Милан .

Чакаме вторите 4 мача , дано там има футбол .

Едва ли чак са "им наредили". По-скоро имат склонност да отсъждат по даден начин за дадени отбори ;) Не вярвам да има някаква завера и да се бутат Барса и Байерн, още повече, че и двата отбора са достатъчно добри. Просто съдиите прекалиха в желанието си да наложат цялата строгост на правилника.

Върни се в “Футбол - Свят”