"Немски" ли е Бундестима ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: "Немски" ли е Бундестима ?

Мнениеот fcb_bg » 08 яну 2012 10:49

Малко ми е странно да чуя името Месут Йозил и после да разбера, че е германец. :mrgreen: Но светът вече е тесен и стана мешана скара.
Щом човек е роден в една страна и е възприел тамошното мислене, маниери, начин на живот и др., определено може да се каже, че е неин поданик. В обратния случай - не е. Живият пример е тукашното църно племе, което разни палячовци се опитват да ме накарат да ги наричам роми. Пък те са си най-обикновени цигани. Българи на хартия, мангали по същност.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
aguias
Контакти:

Мнениеот aguias » 08 яну 2012 12:03

Viktor4o_Rs написа:Фабио Капело сигурно още сънува кошмари и бълнува имената на Месут Йозил, Томас Мюлер, Клозе, Швайни,Подолски и останалите от Бундестима, които му напълниха кошницата в ЮАР :lol: :lol: :lol: И дано се моли да не се среща пак с Германия, че и Гьотце, Шурле, Ройс и останалите млади германски играчи току-виж му се изредили и те :mrgreen:
Тази тема за това с какъв произход и откъде са германските национали е толкова предъвквана, че дори не ми е интересно пак да повтарям. В поне 90 % от случаите става въпрос или за играчи, които от поколения живеят в Германия (тези от турски произход), или за такива, които са се преместили в Германия съвсем малки (Клозе, Подолски). Повечето имат поне един родител, който е германец. Единственият, за който може да се каже, че е натурализиран в пълния смисъл на думата, е Какау :roll:
Авторът на темата явно е притеснен, че немската машина ще блъска отново Португалия и е решил да се заяде Изображение

Аз съм сигурен че интернационала на Германия вече трепери от СТРАХ от "мореплавателите" и плануват да "откраднат" още турски играчи от 8-милионата колония в Германия спомням си колко бяха жалки през 2000г -3-0 за Португалия в Украйна може и повече!!
Benfica Lisboa

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 08 яну 2012 12:16

zuekaa написа:Ми големите АРИИЦИ май не са толкова големи НИЕ СМЕ ПО ГОЛЕМИ ОТ ТЯХ :)

С малки изключения :mrgreen:
Изображение
Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?

Потребителски аватар
drakon
Контакти:

Мнениеот drakon » 08 яну 2012 12:19

Първия мач в Лвов мисля че швабите имат неразрешим ребус -Роналдо -Нани-Дани и резултата ще е ясен дали ще продължат зависи от "динамита" и "лалетата"!!

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 08 яну 2012 12:24

drakon написа:Първия мач в Лвов мисля че швабите имат неразрешим ребус -Роналдо -Нани-Дани и резултата ще е ясен дали ще продължат зависи от "динамита" и "лалетата"!!

Щутгарт имат мач с Португалия? Това не го знаех. Браво на португалците щом уреждат контроли с клубни отбори, значи са големи.
Последна промяна от MCMXIII на 08 яну 2012 12:33, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 08 яну 2012 12:28

drakon написа:Първия мач в Лвов мисля че швабите имат неразрешим ребус -Роналдо -Нани-Дани и резултата ще е ясен дали ще продължат зависи от "динамита" и "лалетата"!!

Джерита да беше написал, по-правилно щеше да е :lol: В Германия шваби викат на Щутгарт (не на отбора, а на хората от града като цяло).
Изображение

Потребителски аватар
drakon
Контакти:

Мнениеот drakon » 08 яну 2012 12:34

MCMXIII написа:
drakon написа:Щутгарт имат мач с Португалия? Това не го знаех. Браво на португалците, щом уреждат контроли с клубни отбори, значи са големи.

Както и да ги наричам за мен немците са дървосекачи така че нямат никакъв шанс в този мач да се готвят за другия!!

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 08 яну 2012 12:36

drakon написа:
MCMXIII написа:
drakon написа:Щутгарт имат мач с Португалия? Това не го знаех. Браво на португалците, щом уреждат контроли с клубни отбори, значи са големи.

Както и да ги наричам за мен немците са дървосекачи така че нямат никакъв шанс в този мач да се готвят за другия!!

Т.нар. "дърварски футбол" се практикува не в Германия, а на един остров :lol:
Изображение

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 08 яну 2012 15:43

aguias написа:
Viktor4o_Rs написа:Фабио Капело сигурно още сънува кошмари и бълнува имената на Месут Йозил, Томас Мюлер, Клозе, Швайни,Подолски и останалите от Бундестима, които му напълниха кошницата в ЮАР :lol: :lol: :lol: И дано се моли да не се среща пак с Германия, че и Гьотце, Шурле, Ройс и останалите млади германски играчи току-виж му се изредили и те :mrgreen:
Тази тема за това с какъв произход и откъде са германските национали е толкова предъвквана, че дори не ми е интересно пак да повтарям. В поне 90 % от случаите става въпрос или за играчи, които от поколения живеят в Германия (тези от турски произход), или за такива, които са се преместили в Германия съвсем малки (Клозе, Подолски). Повечето имат поне един родител, който е германец. Единственият, за който може да се каже, че е натурализиран в пълния смисъл на думата, е Какау :roll:
Авторът на темата явно е притеснен, че немската машина ще блъска отново Португалия и е решил да се заяде Изображение

Аз съм сигурен че интернационала на Германия вече трепери от СТРАХ от "мореплавателите" и плануват да "откраднат" още турски играчи от 8-милионата колония в Германия спомням си колко бяха жалки през 2000г -3-0 за Португалия в Украйна може и повече!!

А спомняш ли си мача за 3-то място през 2006-та и Евро 2008 :lol: :lol: :lol:
Изображение

Steve Wayne
Контакти:

Мнениеот Steve Wayne » 08 яну 2012 15:50

Ами попринцип за мен е правилно да играеш за държавата, в която си роден и израснал, обаче Бундестима е пълен с такива ,,чужденци'', което не говори много добре за класата на ,,чистите,, немци.Но все пак Германия за мен си е добре.Много по-зле в това отношение е Швейцария, която освен Фрай е напълно интернационална.

Върни се в “Футбол - Свят”