Хосеп Гуардиола - Официална тема

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Middlesbrough
Контакти:

Re: Хосеп Гуардиола - Официална тема

Мнениеот Middlesbrough » 03 окт 2016 16:52

Furious_Monk написа:За Реал Мадрид винаги приоритет е бил ШЛ, защото там се изправяш срещу най-големите от другите страни.

Тези две ШЛ в последните години не ги разменям и за 10 титли в първенството. Така че, всеки според очакванията си.

Особено миналия сезон само грандове братче :mrgreen: :mrgreen:

Офтопик:

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 03 окт 2016 16:57

Middlesbrough написа:Особено миналия сезон само грандове братче :mrgreen: :mrgreen:

Поправи ме, но вие с по-големи ли играхте? В групите Рома, Леверкузен, Бате, на 1/8 финала Арсенал и на 1/4 Атлетико. При нас първо ПСЖ, Малмьо, Шахтьор, после Рома, Волфсбург, Сити, Атлетико.. Аз разлика не виждам. :roll: Всъщност нашите са една идея по-добри.. май.

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 03 окт 2016 17:13

Под грандове имах предвид отбори от най-силните първенства(неточно, но мързеливо обобщено такова). Сега какво да се прави ,че Милан,Ливърпул, Интер, Ман Ютд, не играят в лигата. По отминали заслуги ли да ги вкарат там?

Щом Рома са стигнали до такава фаза, значи са по-заслужили от Милан и Интер. Щом Сити са го направили вместо Ливърпул и Юнайтед, също.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
Middlesbrough
Контакти:

Мнениеот Middlesbrough » 03 окт 2016 17:14

sapio0o написа:
Middlesbrough написа:Особено миналия сезон само грандове братче :mrgreen: :mrgreen:

Поправи ме, но вие с по-големи ли играхте? В групите Рома, Леверкузен, Бате, на 1/8 финала Арсенал и на 1/4 Атлетико. При нас първо ПСЖ, Малмьо, Шахтьор, после Рома, Волфсбург, Сити, Атлетико.. Аз разлика не виждам. :roll: Всъщност нашите са една идея по-добри.. май.

Сериозен ли си :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Вашия поток си беше направо за ЛЕ , там имаше по - силни двубои и двойки :twisted: :mrgreen:
Атлети са най - кривия отбор и един от най - силните последните години като цяло ! Рома са жалки , Волсфбург бяха жалки също , а най - жалки бяха Сити , само финала беше финал , но там 1 мач нищо не се знае 8-)

Офтопик:

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 03 окт 2016 17:30

Middlesbrough написа:
sapio0o написа:

Сериозен ли си :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Вашия поток си беше направо за ЛЕ , там имаше по - силни двубои и двойки :twisted: :mrgreen:
Атлети са най - кривия отбор и един от най - силните последните години като цяло ! Рома са жалки , Волсфбург бяха жалки също , а най - жалки бяха Сити , само финала беше финал , но там 1 мач нищо не се знае 8-)

Аз ти давам отборите с които се срещаха Реал и Барса и ти ми казваш, че нашите са от ЛЕ. Добре, виждаш ли разлика между Шахтьор и Леверкузен, Малмо и Бате? С Рома играхме и ние, и вие, с Атлетико също. Само че ние имахме и ПСЖ, което накланя везните. Мисли малко.

Furious_Monk написа:Щом Рома са стигнали до такава фаза, значи са по-заслужили от Милан и Интер. Щом Сити са го направили вместо Ливърпул и Юнайтед, също.

Именно.

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 03 окт 2016 18:08

Отклонихме се малко от темата, а тя е за Пеп Гуардиола - успехите/провалите му, неговата футболна визия, наследството му? Гуардиола, подобно на Моуриньо работи с определен екип и заедно обикалят от клуб в клуб. Искам малко да обърнем внимание на последното, понеже на няколко пъти в постовете по-нагоре се спомена за периода през пролетта на 2013-а година, когато Барса бяха малко или много на автопилот..
Любопитно ми е мнението на феновете на Барселона, а и на другите за неговият помощник Тито Виланова (RIP) и това какво се опита да направи с Барселона като старши-треньор вече, преди болестта да му попречи.. Гледайки техните мачове през есента на 2012-а година имах чувството, че гледам една доста по-директна и ефективна Барса от времето на Пеп (да не се бърка с директността при Луис Енрике - за мен той изповядва различен футбол от този на Пеп). Какви бяха още другите разлики в тактиката и стила които се забелязваха?
В Германия, в треньорския щаб му беше Херман Герланд, но той е помощник-треньор в Байерн от години (такъв е и в момента) и това е неговата роля, така че за влияние на Пеп върху възгледите му трудно може да се говори.. Пеп обаче има влияние върху възгледите на Томас Тухел, с когото са добри приятели - по времето когато Тухел напусна треньорския пост в Майнц и една година беше без работа, той доста често се е срещал с Гуардиола за да обсъждат идеите си за футбола. Твърди се в Германия, че Гуардиола е искал Тухел да го наследи начело на Байерн :roll:
Сега в Англия в треньорския му щаб влиза Брайън Кид, но той е точно копие на Герланд - ролята му е на помощник-треньор в Сити от времето на Манчини там, а и е на такава възраст, че трудно Гуардиола би имал влияние върху него. В щаба му новото име обаче е Микел Артета, който се отказа от футбола през лятото като капитан на Арсенал и сега се учи на треньорския занаят директно от Пеп ;) Ще е любопитно след време да се види как ще потръгне кариерата му на треньор..
Кои са другите треньори, които са повлияни от визията за играта на Гуардиола и какви са перспективите пред тях?
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
bilyaletdinov
Контакти:

Мнениеот bilyaletdinov » 03 окт 2016 19:03

Не знам за Артета, но определено съм възхитен от виждането за играта на Тиери Анри. Жалко, че се забърка с доказан лаик като Роберто Мартинез.. Надявам се да се събере някъде с Пеп.
За Тухел ми е трудно да говоря. За мен е малко оувърхайпнат. Но ще бъде име, което си струва да се следи.
За съжаление в ШЛ късметът е огроомен фактор.
В първенството се вижда постоянството на един тим. Неговите свойства да се справя с контузии, наказании, победи и загуби в рамките на 9 месеца.
В Лигата правиш 3 силни мача на пролет и взимаш купата...

И този път ще победиш шампионе!

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 04 окт 2016 11:32

Роберто Мартинез и Брендън Роджърс са точно типа треньори, за които казвам, че интерпретират погрешно идеите на Гуардиола и така носят лоша слава на футбола, базиран на притежание на топката ;) Те тики-такат заради самото тики-такане и са абсолютно безпомощни, когато става дума за игра в дефанзивен план..
Но ето че един добър приятел на Гуардиола и определено разбиращ добре идеите му - Пако Хемез, оня ден беше изгонен от Гранада за доста лоши резултати.. В крайна сметка всичко си зависи и от материала, с който треньорът работи..
Сходен футбол изповядва в Испания и Хорхе Сампаоли (на когото аз откровено симпатизирам най-вече заради схемата му на игра, която е любима и на мен - 3-4-3), но чилиецът може да се определи като последовател по-скоро на идеите на Марсело Биелса, на когото и Гуардиола се възхищава ;)
Тиери Анри може да бъде много интересен треньор, защото притежава важно качество (поне от това, което виждаме от него в телевизионните студия) - говори изключително ясно и опростено.. Това е голям плюс, когато искаш да наложиш идеите си, защото знаем футболистите по принцип не бъкат от интелект и ако ги караш да вършат неща, които не разбират, резултата ще е катастрофа :lol:
Мисля си също, че след време (когато приключи с футбола) Шави ще тръгне по стъпките на треньорството ;)
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Middlesbrough
Контакти:

Мнениеот Middlesbrough » 04 окт 2016 11:55

sapio0o написа:
Middlesbrough написа:
sapio0o написа:

Сериозен ли си Вашия поток си беше направо за ЛЕ , там имаше по - силни двубои и двойки

Аз ти давам отборите с които се срещаха Реал и Барса и ти ми казваш, че нашите са от ЛЕ. Добре, виждаш ли разлика между Шахтьор и Леверкузен, Малмо и Бате? С Рома играхме и ние, и вие, с Атлетико също. Само че ние имахме и ПСЖ, което накланя везните. Мисли малко.

Furious_Monk написа:Щом Рома са стигнали до такава фаза, значи са по-заслужили от Милан и Интер. Щом Сити са го направили вместо Ливърпул и Юнайтед, също.

Именно.

:lol: :lol:
Групите в ШЛ са за загрявка за Барса и Реал .
Искаш да ми кажеш , че Рома И Волсфбург са Арсенал и Атлети , на всички е ясно , че жребия си беше фарс , само вие се правите на разсеяни деба :geek: :mrgreen:
Като добавим и на 1/2 Сити , които едвам ходеха , а другия 1/2 Атлети и Байерн , не ми казвай , че вашия жребий бил като на Барса или труден , това са си вашите филми , сега си припомням защо нямаше смисъл да се влиза в дискусия с някой фенове на белия балет :twisted: :Д !
Както и да е минало заминало , вече я спечелихте тая ШЛ , на мен не ми пука , но ви се смеят хората от форума Д:

Офтопик:

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 04 окт 2016 12:50

Middlesbrough написа:
sapio0o написа:
Middlesbrough написа:
sapio0o написа:

Сериозен ли си Вашия поток си беше направо за ЛЕ , там имаше по - силни двубои и двойки

Именно.

:lol: :lol:
Групите в ШЛ са за загрявка за Барса и Реал .
Искаш да ми кажеш , че Рома И Волсфбург са Арсенал и Атлети , на всички е ясно , че жребия си беше фарс , само вие се правите на разсеяни деба :geek: :mrgreen:
Като добавим и на 1/2 Сити , които едвам ходеха , а другия 1/2 Атлети и Байерн , не ми казвай , че вашия жребий бил като на Барса или труден , това са си вашите филми , сега си припомням защо нямаше смисъл да се влиза в дискусия с някой фенове на белия балет :twisted: :Д !
Както и да е минало заминало , вече я спечелихте тая ШЛ , на мен не ми пука , но ви се смеят хората от форума Д:

Изображение

Аз ти казвам, че отборите с които играхме и ние, и вие са еднакви по сила, той ми казва как нямало смисъл да се комуникира с фенове на Реал. Ебахти разсъжденията и чудото. В групите играхте с Леверкузен, Рома и Бате, ние с ПСЖ, Шахтьор и Малмьо. На теория еднаква трудност като при нас бдж-то накланя везните с една идея. На 1/8 финала имаме Рома, вие Арсенал. Освен по каналите на диема отборите се приемат за равностойни или айде, едничка идейка за английския отбор. На 1/4 финала имате Атлетико, отбор с който ние спорихме на финал. Вие отпаднахте, ние ги бихме, било то и на дузпи. На 1/2 финала ви нямаше, ние играхме със Сити.

И понеже си кух, да ти кажа, че никой фен на Реал не смята жребият ни за труден. Даже се ебавахме по едно време в подфорума. Казвам само, че и вашите отбори бяха от същия ранг. Мисли малко.. втори път.

Върни се в “Футбол - Свят”